Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    FourLeafClover
    26. Kolovoz 2020. 16:56

MB71

Bila danas u svoje ginekologice, ona ljuta ka pas. Kaze na hitnoj su me trebali ostavit, napravit kiretazu i li mi dat tabletu i plod je trebao ici na patologiju. Ljuta na svoju zamjenu jer mi je trebao dati antibiotik i slati me odmah na pretrage a nije. Danas me nije pregledala kaze da nebih skupila neku infekciju. Da dodem nakon sljedece menstruacije i da cemo raditi briseve i papa test, a ukoliko se nepojavi do 40 dana nakon ciscenja da dodem vidit sta je. Kaze da se nekupam u moru, da za ako mislim pokusavat za bebu trebam cekat godinu dana (njena preporuka) i kaze nema spolnih odnosa 3 do 6 mjeseci. Ima li netko da je prosao missed ab a da su mu drugacije savjetovali?

Ajme gluposti. Prošla sam 2017. missed ab, očistili su me vakumom, dakle nije bila klasična kiretažu, rečeno da možemo od prvog sljedećeg ciklusa opet raditi na bebi. Odlučili smo sačekati 6mj, potom od prve ostala opet trudna i imala školsku trudnoću i rodila zdravu bebu. Sad nakon godinu i pol nakon evo opet spontani, isto me vakumom očistili i isto rekli da mogu brzo opet pokušati. Međutim, sad sam dobila od svoje gin uputnice da detaljnu obradu (trombofilija, štitnjača itd.) pa ne mislim pokušavati dok ne skupim sve nalaze. 

Bella🌟
    26. Kolovoz 2020. 21:20

MB71

Bila danas u svoje ginekologice, ona ljuta ka pas. Kaze na hitnoj su me trebali ostavit, napravit kiretazu i li mi dat tabletu i plod je trebao ici na patologiju. Ljuta na svoju zamjenu jer mi je trebao dati antibiotik i slati me odmah na pretrage a nije. Danas me nije pregledala kaze da nebih skupila neku infekciju. Da dodem nakon sljedece menstruacije i da cemo raditi briseve i papa test, a ukoliko se nepojavi do 40 dana nakon ciscenja da dodem vidit sta je. Kaze da se nekupam u moru, da za ako mislim pokusavat za bebu trebam cekat godinu dana (njena preporuka) i kaze nema spolnih odnosa 3 do 6 mjeseci. Ima li netko da je prosao missed ab a da su mu drugacije savjetovali?

Imam ja missed oko 8. Tjedna trudnoće.  I nakon prve tablete koju sam dobila sam se očistila.skroz. ali sam dobila nakon par dana upalu maternice iz nekog razloga, ne znaju zašto ni kako i bila sam nekoliko dana na antibioticima intravenozno. Rekli su da a mogu pokušati opet odmah iza prve menstruacije, ali soc ginekologica je savjetovala da ipak pričekam 2-3  menstruacije da prodju, pa da napravimo briseve i da krenem ponovo. Tako je i bilo. Sad u 8. Mj ,brisevi uredni i krenuli smo ponovo raditi na bebi. Missed je otkriven početkom 6. Mjeseca kad je bilo i čišćenje tabletom, 1.6. Prva menstruacija je došla nakon 29 dana, bila je jako obilna i duga -trajala 9 dana. Druga je kasnila oko 5 dana i bila je kraca i izgledala kao inače. A za treću se nadam da neće ni doći.

• MB71
    26. Kolovoz 2020. 23:40

Bella🍁

MB71

Imam ja missed oko 8. Tjedna trudnoće. I nakon prve tablete koju sam dobila sam se očistila.skroz. ali sam dobila nakon par dana upalu maternice iz nekog razloga, ne znaju zašto ni kako i bila sam nekoliko dana na antibioticima intravenozno. Rekli su da a mogu pokušati opet odmah iza prve menstruacije, ali soc ginekologica je savjetovala da ipak pričekam 2-3 menstruacije da prodju, pa da napravimo briseve i da krenem ponovo. Tako je i bilo. Sad u 8. Mj ,brisevi uredni i krenuli smo ponovo raditi na bebi. Missed je otkriven početkom 6. Mjeseca kad je bilo i čišćenje tabletom, 1.6. Prva menstruacija je došla nakon 29 dana, bila je jako obilna i duga -trajala 9 dana. Druga je kasnila oko 5 dana i bila je kraca i izgledala kao inače. A za treću se nadam da neće ni doći.

Hvala na odgovru. Nadam se i ja da vam nece doci. Sretno😊

• MB71
    26. Kolovoz 2020. 23:46

Ardennais

MB71

Ajme gluposti. Prošla sam 2017. missed ab, očistili su me vakumom, dakle nije bila klasična kiretažu, rečeno da možemo od prvog sljedećeg ciklusa opet raditi na bebi. Odlučili smo sačekati 6mj, potom od prve ostala opet trudna i imala školsku trudnoću i rodila zdravu bebu. Sad nakon godinu i pol nakon evo opet spontani, isto me vakumom očistili i isto rekli da mogu brzo opet pokušati. Međutim, sad sam dobila od svoje gin uputnice da detaljnu obradu (trombofilija, štitnjača itd.) pa ne mislim pokušavati dok ne skupim sve nalaze.

Hvala na odgovoru. Vec sam vidjela da neke zene pisu odmah nakon prve menstruacije da su pocele ponovno pokusavati, pa mi nije jasno zasto mi je receno godinu dana.. Nadam se da ce vam biti sve uredu. Sretno vam dalje☺

Bella🌟
    27. Kolovoz 2020. 06:35

MB71

Bella🍁

MB71

Imam ja missed oko 8. Tjedna trudnoće. I nakon prve tablete koju sam dobila sam se očistila.skroz. ali sam dobila nakon par dana upalu maternice iz nekog razloga, ne znaju zašto ni kako i bila sam nekoliko dana na antibioticima intravenozno. Rekli su da a mogu pokušati opet odmah iza prve menstruacije, ali soc ginekologica je savjetovala da ipak pričekam 2-3 menstruacije da prodju, pa da napravimo briseve i da krenem ponovo. Tako je i bilo. Sad u 8. Mj ,brisevi uredni i krenuli smo ponovo raditi na bebi. Missed je otkriven početkom 6. Mjeseca kad je bilo i čišćenje tabletom, 1.6. Prva menstruacija je došla nakon 29 dana, bila je jako obilna i duga -trajala 9 dana. Druga je kasnila oko 5 dana i bila je kraca i izgledala kao inače. A za treću se nadam da neće ni doći.

Hvala na odgovru. Nadam se i ja da vam nece doci. Sretno😊

Hvala 🤗 i ja vama želim svu sreću i snagu da čim prije prođe ovaj grozan period💕

joy
    27. Kolovoz 2020. 21:39

Pozdrav svim hrabricama, mene je danas na redovnom pregledu u 10+3 docekao sok, nema otkucaja srca, 3. spontani u zadnje 2 godine...nisam imala nikakvo krvarenje, cak naprotiv mucnine i dalje i otecene grudi...
    Bila sam na obradi u petrovoj nakon 2. spontanog, trombofilija, jedna mutacija, kao terapiju pila sam samo andol, danas sam otisla kod privatnice jer su ostali ginekolozi u samoizolacijj, bila je razocarana i ljuta jer nisam dobila heparin
    Da li je neka zenica imala slicnu situaciju?
    Sutra idem na kiretazu, uzasno se bojim, prvih dva spontana sam krvarila i prirodno se ocistila...ovaj puta druga prica

11/2017 missed ab 12tt
    7/2018 missed ab 8tt
    8/2020 missed ab 11tt

Bella🌟
    27. Kolovoz 2020. 21:58

joy

Pozdrav svim hrabricama, mene je danas na redovnom pregledu u 10+3 docekao sok, nema otkucaja srca, 3. spontani u zadnje 2 godine…nisam imala nikakvo krvarenje, cak naprotiv mucnine i dalje i otecene grudi…
    Bila sam na obradi u petrovoj nakon 2. spontanog, trombofilija, jedna mutacija, kao terapiju pila sam samo andol, danas sam otisla kod privatnice jer su ostali ginekolozi u samoizolacijj, bila je razocarana i ljuta jer nisam dobila heparin
    Da li je neka zenica imala slicnu situaciju?
    Sutra idem na kiretazu, uzasno se bojim, prvih dva spontana sam krvarila i prirodno se ocistila…ovaj puta druga prica

Nemam iskustva, ali želim ti reći da mi je iskreno žao😔♥️želim ti svu sreću ovog svijeta da se više ne ponovilo ništa slično,drži se💕💕

• cube8
    27. Kolovoz 2020. 22:35

Žene moje, jesam ja luda ili šta. Prije 15 dana sam imala kiretažu, par dana krvarila i sve u redu. A sad imam takav libido da ja ne znam da li ću izdržat do poslije prve menstruacije. 🙈Znam da tako preporučaju. Baš baš mi je libido na vrhuncu i to ne sad nego već treći dan nakon kiretaže je počelo, nakon što mi se sve sleglo. Da li sam jedina ili se nekome također dogodilo? 

Bella🌟
    28. Kolovoz 2020. 06:40

cube8

Žene moje, jesam ja luda ili šta. Prije 15 dana sam imala kiretažu, par dana krvarila i sve u redu. A sad imam takav libido da ja ne znam da li ću izdržat do poslije prve menstruacije. 🙈Znam da tako preporučaju. Baš baš mi je libido na vrhuncu i to ne sad nego već treći dan nakon kiretaže je počelo, nakon što mi se sve sleglo. Da li sam jedina ili se nekome također dogodilo?

Hehe🤭 meni nije. Mislim da se ne preporuča nekih 2 tjedna imati odnose dok traje krvarenje zbog infekcija koje mogu biti. Ali kad prestane krvarenje i ako se osjećaš ok mislim da je ok imati odnose. Al zvrcni ginekologicu pa provjeri. Mi smo pričekali do M jer sam poslije spontanog imala upalu maternice i nije mi uopće bilo za zezanciju. Ali ako je sve ok ne vidim razlog zašto ne. Al kao što sam rekla ,ja bi provjerila s dr.

• malena20
    28. Kolovoz 2020. 09:16

Drage moje,

Ja sam nova na ovoj i svim drugim temama. Prvi put u 39-oj godini sam ostala trudna. Prvi osjecaj je bio jako cudan, ono kao normalno je to. Odem kod ginekologa na UZ, tad je bilo po menstruaciji 6+4 a uz 5+5. Vidjela se gestacijska ali otkucaji ne. Gin mi je rekao da dodjem za 7 dana. Ni tad se nisu ni culi ni vidjeli otkucaji. Beta hcg 9345. Za 3 dana ponovni uz, sumnja na missed ab. Kontrola za par dana ali u medjuvremenu dobijem  smedje tackice i zabrinem se. Odem ponovo kod gin i nakon uz pocinjem jace krvariti. Gin kaze da ce mi dati antibiotik jer je krenuo spontani i misli da kiretaza nece biti potrebna jer je mali plod. Popijem juce prvi antibiotik i nocas strasni bolovi, jutros ne mogu sjediti, lezati, hodati. Popijem brufen i sad se malo smirilo. Da li je neko imao slicna iskustva i trebam li brinuti? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.