Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nova19
    29. Studeni 2019. 12:27

Malamarelica hvala na post-u, meni puno znači jer imam trombofiliju, PAI i MTHFR... počela sam piti novalac, do sada sam pila Elevit pronatal ali izgleda da nije više za mene radi nalaza... kako imam 3 spontana iza sebe, u slijedećoj trudnoći ću morati uzimati clexane čim srčeko počne kucati...
    Želim da ti se sto prije ukaze plusic 🍀💕

malamarelica
    29. Studeni 2019. 14:19

Zao mi je da si morala proci 3 spontana prije nego su ti odobrili injekcije. To mi je najstrasnije u cijeloj prici. A inace se nemoj brinuti, zene bez problema iznesu trudnocu kada se bockaju tako. Jesu ti doktori preporucili novalac? Imaju ti folati od solgara, ali mislim da samo online mozes narucit. Nisam bas provjerila to. Hvala, i ja tebi zelim puno srece i plus uskoro 🤗

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• Marta82
    29. Studeni 2019. 14:50

malamarelica

Marta, ja bih na tvom mjestu trazila histeroskopiju. Ne kuzim ako je bila ovulacija i folikul pukao di je ta krv onda. Mozda nije stvar hormona, nego mehanicke prirode. Taj zahvat nije nista strasno, udu ti s kamericom u maternicu i vide ima li kakvih prepreka. Samo lakse je filati zene tabletama..
    Clio, drago mi je da si dobila. Mislila sam si sta je s tom situacijom.
    Ja sam saznala sto znace moji nalazi i pojasnit cu sad zbog onih koji ce mozda nekad citati jer znam koliko je meni to znacilo kad sam pokusavala saznati:
    Postoje 4 najvaznija gena za trombofiliju: Faktor V, Faktor II, Pai 1, Mthfr. Imate 2 gena od roditelja. Mutacije na faktorima mogu biti heterozigotne (znaci da je naslijeden 1 mutirani gen, a drugi je normalan) i homozigotne (oba gena su mutirana). Prva verzija je naravno, laksa. Takodjer, jace mutacije su faktori, a ove druge dvije su lakse mutacije i za njih se po novome ne daje terapija, osim u slucaju 3 spontana ili spontanog u kasnoj trudnoci. Dosad su prepisivali doktori barem andole, ako vec ne heparinske injekcije. Takodjer, tko ima mthfr mutaciju znaci da ne moze pretvoriti folnu kiselinu u aktivan oblik, tj.folna kiselina je sinteticki pripravak koji zamjenjuje folate, takve osobe bi trebale uzimati bas folate jer folnu ne mogu "razgraditi". Folati postoje od Solgara, a i Novalac ima djelomicno folata, a djelomicno folne. Ostali su pripravci samo folna. Ja jos trazim one koji imaju bas folate. Eto, to su otprilike informacije do kojih sam ja dosla, uglavnom istrazivanjem po netu, a kontaktirala sam i neke doktore tipa Škrablin, Ivanišević i Radončić

Danas bila na pregledu, i sve u redu s maternicom, rekao da dođem opet u utorak ako ne prokrvarim

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

malamarelica
    29. Studeni 2019. 16:57

Marta, bas na histeroskopiji ili UZV? Ako ti nisu vidjeli nista na histeroskopiji, hocu reci, nema oziljaka koji sprjecavaju otjecanje krvi, onda je ok, bit ce menga, sigurno. Javi stanje. Sretno 🙏

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

Nova19
    29. Studeni 2019. 20:37

Malamarelica u prethodnoj trudnoći sam se već počela pikati ali je plodu prestalo kucati srčeko u 10tt svejedno, ali izgleda da je bio neki problem sa plodom... sada sam spremna na sve, samo neka je živo i zdravo 🥰
    Čitala sam za folat od solgara ali se nisam raspitala ako ga ima za kupiti u apoteci ili samo online... novalac su mi preporučili u apoteci i čitala dosta o njemu na forumu...
    Nadam se da će se svima nama uskoro posrećiti 🍀

Nova19
    29. Studeni 2019. 20:38

Marta vjerujem da će ti uskoro doći, ponekad je jednostavno šok i stres koji blokira, glavno da je sve ok, bit će uskoro 💖

Mika111
    29. Studeni 2019. 21:58

Pozdrav cure,
    Nisam do sada bila na ovoj temi, ali vidim da se priča o folatima pa da pomognem.....
    Imam iza sebe 2 spontana i sad vec skoro godinu dana pokušavamo ostvariti novu trudnocu ali nikako ne ide....
    Sto se tice folata, meni nisu dokazali nikakvu mutaciju ali po preporuci gin pijem aktivni folat, narucim ga sa iherba, imate od 400 i 800mcg, 400 je dovoljno za vrijeme planiranja trudnoće, a kad do trudnoce dode treba povecati na 800, cijena je za 100 tableta negdje oko 100kn, dok je kod nas u ljekarnama puno visa cijena za manje tableta pa si provjerite😊

Mika111
    29. Studeni 2019. 22:00

Marta što se tice ovog nedobivanja m 3 mjeseca od spontanog mislim da je to stvarno dosta vremena i slazem se s curama koje su spomenule da treba napraviti histeroskopiju, kod nekih zena nastanu poslije kiretaze priraslice to je tzv.Ashermanov sindrom i krv me moze otjecati, ako si radila hostero i sve je ok zanemari ovaj post☺

Alisanazemlji
    30. Studeni 2019. 10:13

Cure, ja sam vam 3-mjeseca prije trudnoće pila fertil up - proizvod bogat folatom. Doduše, dosta je skup, a konačni učinak pripravka osjeti se nakon tri mjeseca konzumiranja..
    Nakon tog kratkog perioda sam ostala trudna..
    Vrijedi svake kune! Preporučam ga :) 

Curka je ❤

Alisanazemlji
    30. Studeni 2019. 10:16

Alisanazemlji

Cure, ja sam vam 3-mjeseca prije trudnoće pila fertil up - proizvod bogat folatom. Doduše, dosta je skup, a konačni učinak pripravka osjeti se nakon tri mjeseca konzumiranja..
    Nakon tog kratkog perioda sam ostala trudna..
    Vrijedi svake kune! Preporučam ga :)

3 mjeseca prije što sam saznala da sam trudna počela piti... 

Curka je ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.