Splitsko rodilište - iskustva

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ninica

Broj poruka: 3

Prijavi adminu

Venus

Ninice cestitam na bebici, odlicno zvuci iskustvo? Znaci muz smije doci nakon sto se obave sve te pripreme? Jesi u boksu sama ili jos s nekim, na ctgu? I smijes li se jos samostalno ustajati i ici na wc prije izgona?Jesu te rezali?

Hvala 😁
    Da muz je dosa u boks cim su me spojili na ctg i probili vodu a to e bilo 10 min nakon sta sam usla u box i cilo vrime je bio s menon. Svako malo te neko dode pogledat a i cim ih zovnes odma ce doc. 
    Ja na wc nisam morala ic jer je stvarno sve to kratko trajalo pa ti to ne bi znala rec Al mislim da ce ti prije donit onu posudu nego te micat s ctg. 
    Nisu me rezali ali sam sama popucala ali samo 3 punta koja me ne bole opce. Doslovno sam sidila isti dan. 
    Ako te jos sta zanima samo pitaj 😁🙋‍♀️

Venus

Broj poruka: 891

Prijavi adminu

Da malo podignem temu, ima koja mama s ljetnih beba mozda da je rodila nedavno u Splitu? Da cujem jos koje iskustvo 😊

andjelina23

Broj poruka: 222

Prijavi adminu

Evo i moje iskustvo 🙂 rodila sam 15. 08.
    Termin prošla 6 dana, došla na plodnu vodu u 11:45. Otvorena 1 prst, plodna voda zamućena.
    Odmah u boks.
     U 12:25 su mi dali gel, nakon 10 min krenuli lagani trudovi. 
    15:15 Klistir pa sat vremena šetnje po hodniku, onda su me opet spojili na ctg da bi mi u 17:15 rekli da sam otvorena jedva 2 prsta. 
    17:25 su mi ponudili pilates loptu, u 18:00 opet na krevet, ctg, pregled.. I dalje otvorena 2 prsta
    18:05 probijanje vodenjaka i drip (tad su pustili dragog kod mene) 
    21:00 otvorena  5 prstiju, trudovi svakih 5 sekundi, povracanje 
    21:15 pokusali su me rukama rasiriti (nesto najbolnije) 
    U 22:00 Trazim epiduralnu, anesteziologinja dolazi u 22:30 i daje mi je u trudu, jer nisam vise imala razmak između trudova 
    Nakon pola sata dolazi doktor, ja i dalje otvorena 5 prstiju, hitan carski 
    Rodila sam 5 min prije ponociDoktorica Maleš užasna, arogantna i bezobrazna! 
    Babice... Kako koja 🙄🙄 jedna mlada cura me oduševila, cijelo vrijeme je bila oko mene i tjesila me Velika je razlika kad muz ide s vama... Dok on nije dosao, dobila sam casu vode u 6 sati trudova! 

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

Venus

Prijavi adminu

Jao Andjelina, ponadala sam se necem dobrom, zao mi je sto je tako bilo. Jel se plodna voda provjerava samo kad predjes termin ili? I hitna je indukcija kad je zamucena? Uh najgore mi je to ubrzavanje svega? Rucno sirenje? Strava😰 Imas li pravo to odbiti? I koja je bila indikacija za carski? Beba ugrozena ili samo sporo otvaranje? Znam da epiduralna zna usporiti otvaranje, pogotovo lezanje na ledjima i mirovanje prilikom epiduralne

andjelina23

Prijavi adminu

Venus

Jao Andjelina, ponadala sam se necem dobrom, zao mi je sto je tako bilo. Jel se plodna voda provjerava samo kad predjes termin ili? I hitna je indukcija kad je zamucena?Uh najgore mi je to ubrzavanje svega? Rucno sirenje? Strava😰 Imas li pravo to odbiti?I koja je bila indikacija za carski? Beba ugrozena ili samo sporo otvaranje? Znam da epiduralna zna usporiti otvaranje, pogotovo lezanje na ledjima i mirovanje prilikom epiduralne

Sta se tice plodne vode, mene je moj ginekolog poslao na dan termina i onda su mi oni rekli da dođem svako dva danaNe znam je li indukcija obavezna kad je zamucena voda, prvi mi je porod.. Nisam se ni snasla vec sam bila u boksu 🙄Rucno sirenje je trajalo nekih 10ak min, vristala sam, ovaj moj im je rekao da prestanu i stali su 🙂Za carski su se odlucili jer sam se sporo otvarala, predugo je trajalo, bila sam toliko izmucena na kraju da sam se pocela lagano gubiti i lezeci povracati (citaj: sebi u grlo - > dragi je baš viknuo na njih da povracam, zasto nitko nije kraj mene, da bi jedna babica rekla "pa sta je ne okrenete na bok?" a ja u trudovima i spojena na ctg) Epiduralnu sam dobila tek na kraju kad su mi pojacali drip, nije me dugo drzala tako da to nije toliko utjecalo na otvaranje Hvala Bogu da se doktor odlucio na carski jer je na kraju ispalo da je bebi pupcana vrpca bila dva puta cvrsto omotana oko vrata 😩Od srca preporucam doktora Roju... Predivan doktor i covjek!! ❤️ Prizeljkujem si ga na iducem porodu 😊
    Operirao me doktor, preziva se Stipic ja mislim... Nisam sigurna jer se nije predstavio kad je dolazio u boks, prije operacije mi nije nista rekao, nakon operacije mi nije dosao ni jednom u vizitu 👎
    Doktor Bacic za prirodni porod  👎👎👎👎 (cula sam iskustva cura kojima je bio, također je bio i mojoj mami na porodu, jos uvijek ima traume.. Meni je usao u boks, samo sam mu rekla da me on nece pregledat... Dobar jedino u slucaj carskog reza... Radi francuski (brzi oporavak i par savova samo) Sestre na odjelu onako 🙄
    Ni jedna mi nije pokazala kako dojiti, a mlijeka sam imala i previse, po njihovome sam mogla dobiti upalu koliko me boljelo..kad sam dosla iz rodilista, patronazna sestra mi je pokazala kako i namjestila bebu 

Da sve ne bi bilo tako lose sve pohvale za sestru mislim da se preziva Dracar.. Iz imotskog je... Super cura! 😊

🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

Venus

Prijavi adminu

Joj joj, tog sam Bacica vidila neki dan dole u ambulanti i onda sam guglala tko je i procitala sve najgore. Kako si mu to rekla da te nece on pregledat, sta je uslijedilo? 😂 svaka ti cast 😀

andjelina23

Prijavi adminu

Venus

Joj joj, tog sam Bacica vidila neki dan dole u ambulanti i onda sam guglala tko je i procitala sve najgore. Kako si mu to rekla da te nece on pregledat, sta je uslijedilo? 😂 svaka ti cast 😀

Jednostavno 😁
    "vi me necete pregledat", a on meni "nisi na ribarnici da mozes birat ribu"
    Okrenuo se i otisao, nakon 5 min mi je dosao drugi doktor 😊
    Vazno je postavit se 
    S obzirom da znam da inzistira na prirodnom porodu cak i ako beba nije dobro okrenuta i da je ugrozio zivot bebe prije dosta godina bas iz toga razloga ne bi riskirala i dala da me takva osoba iti pregledava, a kamoli vodi porod 🙂

🧑 Curica 3 godine /2019.

Venus

Prijavi adminu

Svaka cast, ja se iskreno ne znam bih li imada mu** u toj situaciji, jer bi me vec pucao adrenalin i strah od nepoznatog, ali treba se izboriti za sebe. Samo da je znati da se to nece obiti o glavu

Broj poruka: 5116

Prijavi adminu

Andjelina23  hvala na podjeljenom iskustvu, i skidam kapu vidim da si svasta prosla u kratkom vremenu.. Neka si ti dr odbrusila svaka cast.. Zelim ti brz oporavak i cestitam ti na bebici i sad samo uzivajte jedno s drugim i ne dajte se 😘😘

• MonaL.

Broj poruka: 378

Prijavi adminu

Venus

Meni dr. Bačić cijelo vrijeme vodi trudnoću. Ne znam kakav će bit na porodu,ali kao liječnik mi je super super. Sve mi je detaljno odradio od pretraga,i svaki tjedan idem na kontrolu ( rizična trudnoća). Temeljit je dosta,što mi je baš potrebno u mom slučaju. Nije baš za neku komunikaciju ali mi prijatelj i ne treba već doktor. Javim kakav će bit na porodu ,ako mi bude 😊

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.