St rodilište je prenatrpano trudnicama iz cijele županije i imaju manjak osoblja. Ugl. rečeno nam je da bude jedna primalja i jedan doktor navraća. A i primalja ne bude cijelo vrijeme s tobom nego dolazi i odlaz i bude pred izgon.
Nisam isla na nikakve vjezbe, o cemo je tocno rijec? Kakav klub, sta se radi, kako se prijavljuje?
Sad mi je prepisano strogo mirovanje
Hvala na odgovoru, koliko doktora/babica je bilo uz tebe dok si radjala? I za nas prvorotke mozes opisati malo proceduru kako ide, od dolaska na prijam pa dalje (klistir,smjestaj,cekanje,ekipa itd.)? Ako muz plati 400kn da bude uz mene jel odma nakon radjaone mora ici doma ili kako?
Meni muz nije bio samnom tako da ti o tome nista ne znam,i stvarno mi nije trebao.osoblje mi je bilo super,od punjenja boce sa vodom do stavljanja mob.na punjac u radjaoni.
Stalno se netko vrti.kada sam radjala sada prije 8 mjeseci bilo ih je milion sto stazista, sto ucenika na praksi koji ti mogu pomoci,lijecnici stalno ulaze i obilaze.
Ja sam prije lezala u bolnici,pukla mi plodna voda oko 6 ujutro,odmah su me spustili u radjaonu i nosila sam samo mob.,punjac,vodu i maramice.tu noc im je bio kaos pa su bili premoreni ali u 7 je dosla nova smjena.prvo ide papirologija, kratak pregled i ctg i onda ocijene jesi odma za radjaonu.mene su stavili odmah jer zbog guzve mi nisu imali gdje spojiti ctg nego u boksu.
Ovaj put me nisu klistirali,prvi put jesu i nakon klistira te stave u predradjaonu,to je soba sa krevetom,wc-om i tusom.
U boksu spoje ctg,tlakomjer koji stalno pumpa na ruci i braunile,zlu ne trebalo.
Onda te ostavljaju i svako sat-dva te netko pogleda da vidi kako napredujes.meni je odmah spojilo i drip,a vrlo brzo,kad sam se otvorila do 5 prstiju mi je dalo epidural.
Jednom mi je praznilo mjehur kateterom jer se beba nije mogla spustiti od punog mjehura.svo vrijeme sam imala mob uz sebe, a kako me nije bas bolilo pricala sam i tipkala 😁.
Pred kraj poroda dodje babica, pripremi set za porod, ja se sokirala da je brzo gotovo.nakon toga pale se svjetla,stavljaju stol u polozaj za radjanje ulazi njih 100 i objasne ti kako da tiskas.meni je sami izgon isao kroz tri truda.dosta je bitno slusati ih,sto je vise moguce.nakon poroda bebu stavljaju na tebe,nakon rezanja pupcane, izlazi posteljica.onda ide sivanje...meni je najteze u radjaoni bilo slusati zvukove iz ostalih bokseva...grozno...poslije te ostavljaju jos dva sata u radjaoni i voze na odjel tebe i bebu sto je savrsen osjecaj olaksanja,ponosa,srece...u sobi odmah traze da se dignes i ides se pomokriti,naravno iskljicivo uz njihovu pomoc.odvedu bebu na pregled i kupanje....i to je tooooo
MamaLu zaista si to jako detaljno objasnila, zvuči ok. Drago mi je čuti da ipak bude više osoblja oko tebe, vjerojatno ovisi od gužve, praznik i sl.
Venus prosljeđujem ti link pa pogledaj. Za vježbe, naravno uz dozvolu ginekologa možeš se prijaviti već sada za 9.mj. Radi se o vježbama koje traju oko sat vremena, dio se odnosi na prilagođen aerobik, dio na prilagođen pilates za trudnice i zadnjih 10tak minuta vježbe za rodnicu i vježbe disanja. Imaš jutarnje i večernje termine. Također se možeš prijaviti na radionicu vježbi disanja koja traje u komadu sat ipo vremena. Ja sam se prijavila za 11.mj jer mi je termin u 12. Također se svaki mjesec održavaju predavanja o trudnoći, porodu, njezi novorođenčeta, dojenju i sl. Na tečajeve se ne treba prijavljivati. Ugl sve ti piše na njihovoj fb i web stranici pa malo pogledaj.
https://www.facebook.com/klub.trudnica/
Hvala na odgovoru, koliko doktora/babica je bilo uz tebe dok si radjala? I za nas prvorotke mozes opisati malo proceduru kako ide, od dolaska na prijam pa dalje (klistir,smjestaj,cekanje,ekipa itd.)? Ako muz plati 400kn da bude uz mene jel odma nakon radjaone mora ici doma ili kako?
Meni je termin 9.8.
Znaci uskoro 😊 prvorotka sam, rodit cu u splitskom rodilistu i dragi ce prisustvovat porodu pa napisem svoje dojmove 🙂
🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
🧑 Curica 3 godine /2019.
🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png
Hello
Evo s obzirom da sam rodila u Splitskom rodilištu prije 8 dana mogu vam dat friško iskustvo 😁
Znači prvo ide pregled pa predrađaona. Ja sam bila otvorena 5 cm ali bez trudova pa su me nakon klistira ostavili tu da setam da se pokrenu moji trudovi. Od trudova nista i nakon dva sata stavili me u box. Tamo su me spojili na ctg i drip i probusili plodnu vodu. Ja sam imala pratnju pa sam tada mogla zvat muza. Bila 2ipo sata na dripu koji se postepeno pojačava. Muz mi je bio od velike pomoci sve mi je Dodava i zva je osoblje kad mi je tribalo. Kad su trudovi postali jaki dali su mi pilates loptu koja me spasila i ubrzala proces spustanja bebice. Nakon 2ipo sata dripa na svijet je dosla moja prekrasna djevojcica. Iza toga sivanje 3 punta koja nisam ni osjetila. I dva sata iza s bebom stali u boxu i to mi je bilo super bas se povezes. I nakon toga su nas odveli na odjel babinjaca.
Sve u svemu odlicno iskustvo i super osoblje u Splitskom rodilistu.
Ninice cestitam na bebici, odlicno zvuci iskustvo? Znaci muz smije doci nakon sto se obave sve te pripreme? Jesi u boksu sama ili jos s nekim, na ctgu? I smijes li se jos samostalno ustajati i ici na wc prije izgona?Jesu te rezali?
Ninice cestitam na bebici, odlicno zvuci iskustvo? Znaci muz smije doci nakon sto se obave sve te pripreme? Jesi u boksu sama ili jos s nekim, na ctgu? I smijes li se jos samostalno ustajati i ici na wc prije izgona?Jesu te rezali?
U boksu si sam,ali su svi boksevi otvoreni i položeni nekako u polukrug oko pulta za kojim stoje sestre i lijecnici
Sortiraj odgovore
Najstariji