A to da su vam sestre na odjelu babinjaca bile super, to ovjesite mački o rep...znam da i sami doktori komentiraju kako su hladne i grozne
Mozda bolje da vise ništa ne pisem...uglavnom imala sam dobru namjeru jer svi mi imamo izbor, a meni je zao sto nisam ozbiljnije shvatila cure koje su govorile da im je bilo grozno i da nisam otišla za Zagreb...mislila sam, ma to ću ja bez problema, ovo su sigurno neke isfrustrirane ženetine...na kraju sam i sama spala u tu kategoriju
zaista mi je drago da si makar ti imala lijepa dva poroda...uvijek je lijepo ćuti i dobro iskustvo
Eto valjda ti se nekako potrefilo pa ti je bio dr.Benzon…navodno je on među normalnijima, al ti se za to trebaju dobro poslozit zvijezde…a da ti je babica masirala medicu sigurna sam da se il znate ili da ste imali dobru vezu…ja ne pričam samo svoje iskustvo, nego svojih prijateljica i poznanica i sve me to čini ljutom i tuznom…većina ima PTSP nakon poroda, osim tih par koje su imale bas debelu vezu pa su relativno ok prošle
Dr.Sandra Benzon je bila.I ne nisam imala nikakvu,ni najmanji vezu.I ne znam zasto mislite da ista lazem ili izmisljam,poznajem jako puno zena sa pozitivnim iskustvima iz Splitskog rodilista,a isto tako i puno onih koje su mislile da su dosle u hotel,a ne u bolnicu.
Mama 3 cure ❤️Paola 17.6.2010.
❤️Hajdi 15.9.2014.
❤️Veronika 13.6.2018.
💙U iščekivanju 👶 29.11.2021.
To sa hotelom i bolnicom je stara fora pa mi je tlak i komentirati ...ja samo iznosim svoje iskustvo i onih koje znam, zato me to toliko i rastuzilo....Neka sve stoji kako ste rekli, ja bi voljela da je sve tako idealno, makar bi sad sa mojim šavovima sve bilo u redu(ili ih možda ne bi ni bilo) i drago mi je da vam je doktorica bila super jer ja svog dr. nisam ni vidjela osim kad me trebalo priključiti na drip...eto,a i nisam sigurna zašto me je sestra od ginekologa kod kojeg sam bila na pregledu nakon poroda potapšala po ramenu i rekla “uf sto je ovo???hm vi ste ono rodili u St.rodilistu?a tako, dobro ste onda i prosli...previše sam se raspisala, htjela sam jednostavno opomenut na neke stvari sto smatram da nisu nikako u redu, a sto sam čula da se događaj...eto toliko od mene, bok i sretno vam svima
Ima netko da opise malo proceduru u rodilistu. npr kad si u boxu da li ti uvijek dolazi ista primalja i doktor ili se mijenja.I kako izgleda taj prostor gdje su predradaona i boxevi? da li iz boxeva mozes zovniti primalju, sestru doktora ako ti dode lose?
Svi Grumf zaista mi je zao sto ti se tako posložilo... meni je prvi porod isto bio ajme.... i drip i rezanje i nekon toga sivanje cca 3sata... nisu mi htjeli reći ni koliko punata je bilo al bilo ih je jer je puklo sve cak i sa masiranjem... curka se nije htjela namjestiti i bila je okrenuta licem kao i ja sto uvelike otezava porod i porod samim time je bolnij i dr koji je rucno u trbuhu namjestao bebu,znaci bolovi ajme drip mila majkai... brzo sam se otvorila i brzo rodila ali dolje je bio masakr... e sada bi li to tako ponovila da dr i babica daju sve od sebe ili bi isla na cara? Mislim da bi opet napravila isto i rekla pokusajte jos jednom to je bilo rucno namjestanje i skakanje po trbuhu sam rez od epi nije bio toliki koliko to silno pucanje svega... pohvale dr koja me sivala nakon sto je sve zaraslo nikad nisam punta jednog osjetila,obicno zene kazu da ih dosta godina na promjene vremena osjecaju ja ništa... cak i moj muz kaze da nema ožiljaka 😂
Kad sam dosla roditi dr dijete odmah sam im kad su me pripremali za porodaj rekla sta je bilo na prvom i babica se zbilja trudila mjenjala mi položaj i masirala medicu tako da je sve proslo ok i mogla bi svakii vikend jedno rodit😇... prva beba je bila velika 4kg druga jedva 3 tako da je i to imalo utjecaja
Voka ovisi o duzini poroda i koji te dr uhvate... budi li ovi normalniji oni znaju ostat sa tobom ydo kraja poroda budu li ovi sta jedva cekaju uteci doci ce novi... sa tobom bude babica koja ti sve pripremi i ona ide dalje jer doli fali osoblja masu... kad krene sam izgon oni dodu... prvi put je bio i dr a dr put samo babice... dr dode kad je sve gotovo ako treba šiti i provjeri posteljicu... oduzi li se bit ces vecinu vrimena sama pa napuni mob ili ponesi punjač ili jos bolje povedi nekoga sa sobom... ali ionako dok si na tom stolu sasvim ti je svejedno tko je di...
Predrađaona:stol za doktoe gdje te ispitivaju svašta i stol za pregled ko u ordinaciji gonekoloskoj... kad sve obavis papire i pregled ides u radaonu prije toga na zahod ako moras... u rađaoni ima krevet za radanje i ono svasta nesto za razne aparate itd... ugodno je i lipo bar meni... taj krevet di radas ogroman citala sam prije po forumima na kakvima radaju ovaj je deluxe... i samo pozitivno razmisljaj do poroda ja sam recimo sa drugim svima govorila da cu ja kihnuti i roditi i skoro pa tako i bilo😂
Ja sam imala lijepo iskustvo prvog poroda u travnju.
Sve skupa trajalo 15-ak sati.
Rezanje nisam osjetla jer je bilo u trudu. Popucala sam i iznutra. Sivanje je bilo jos na toplo uz injekciju protiv bolova, tako da nije nista strasno.
Boksevi su super opremljeni, krevet tj. stol velik i udoban, osoblje na porodu mi je bilo super.
Dok traju trudovi, prate te preko ctg-a i uglavnom smo muz i ja bili sami, netko te dode povirit s vremena na vrijeme.
Kako se blizi tiskanje i izgon, krece akcija. Doktor i babica su tu, govore ti sto da radis i samo ih slusas.
Trudovi na dripu i prirodni mi se nisu osobito razlikovali sto se bolnosti tice i drago mi je da sam dobila nesto da ubrza stvar.
Bilo je potrebno malo nalijeganja na trbuh, jer se beba nije spustala i to nije bas najugodnije, al kratko je trajalo.
U trenutku kad je izasla, opalio me takav adrenalin i sva sila pozitivnih hormona i osjecaja. Divan trenutak. I super je sto ti daju umotanu bebu odmah na prsa, pa se imate priliku pomazit.
U svakom slucaju, divno iskustvo i u rukama osoblja u radaoni i predradaoni sam se osjecala sigurno i opusteno koliko se moze biti opusten dok radas prvi put.
Krafnica 14.04.2018
Sortiraj odgovore
Najstariji