Sestre na odjelu onako 🙄
Ni jedna mi nije pokazala kako dojiti, a mlijeka sam imala i previse, po njihovome sam mogla dobiti upalu koliko me boljelo..kad sam dosla iz rodilista, patronazna sestra mi je pokazala kako i namjestila bebuDa sve ne bi bilo tako lose sve pohvale za sestru mislim da se preziva Dracar.. Iz imotskog je… Super cura! 😊
Tako je bilo i kod mene slučaj. Sise pune mlijeka, a mlijeko ne izlazi, beba ostaje gladna. Stalno ih zovem kako mi treba pomoć oko dojenja, da bi me optužile da ja bebu ne želim dojiti. Tek na izlasku kada je došla patronažna sestra, ona me izdojila ručno i mlijeko je odmah krenulo. Nije mi jasno kako su toliko nestručni oko takvih stvari, ja ne znam postupak a neznaju ni oni.
Evo sad cu vam ja napisati omanji roman 🥴 u 36.om tjednu moja ginekologica me salje na preglede u bolnici jer ona ide na godisnji i usput daje otkaz i ode raditi u privatnu polikliniku.. Ok 🥴 salje me kod doktorice u kbc koju btw i ja i muz znamo jer sam igrom slucaja bila kod nje dok san radila na trudnoci, susretljiva i draga uvik spremna pomoc. Bila kod njee 2 puta na pregledu i uzv, 1put ctg. (na prvom pregledu kaze da nosim veliku bebu, na drugom i da nije nesto velika, Fala Bogu isprepadala me). To je bilo u 38.om tjednu, i kaze da ce mi javit za pregled kad da dođem opet naravno nije 🙄
Taman usla u 39.tjedan,nesto mi se ucinilo ds ne bas bebu, jesan ali ne bas toliko, svasta citala po netu pa kaze muz amo mi na hitnu. Ona na hitnoj, gle cuda i kaze zar smo sw dogovorili za pregled?ja kazen da ne🥴 spoji me na ctg, visoki otkucaji do 180,ja pojela nutella sticks i cedevitu prije 🤪 ona me odvede u rađaonu i kaze muzu da cu rodit taj dan, nisan bila otvorena 🙄
u predrađaoni me spajaju opet na ctg koji na kraju ispadne super ali me ostave jer sam kao u terminu pa da ne dolazim svaki dan na ctg... To je bilo 22.6,termin 28.6. Lezala sam na patplogiji trudnoce, sestre odlicne, posebno mlada sestra Karla. Doktori u viziti manje vise isti, između ostalih i moja doktorica.. Svaki dan ctg i standardne pretrage, temperatura tlak i slicno... Došao i moj termin nista se ne događa, kao otvorena 1 prst... Na silu otvaranje, nista... 🤪🥴 Svakk drugi dan plodna voda, blago mlijecna, nista se ne pomice. Moja doktorica na viziti pita seficu smjene pri mpm pregledu u 41.om tjednu kao da bi me ona vodila na inducirani za vikend.. Kaze sefica ceka se ponediljak... Ok 🥴 od 22.6 nitko nije napravio ultrazvuk da se vidi kolika je beba ni nista... 8.7. Ja doslovnk stojim na hodniku i lovom doktore da mi naprave ultrazvuk jer san vec 41+4 🙄 i
natopravi mi jedva jedna doktrica, i kaze sve ok beba oko 3700kg,u srijedu rađas milom ili silom 🥴 taj isti dan navecer oko 2 budim se u lokvi, puka vodenjak... Sestra dezurna me spusta u rađaonu, isto 1 prst otvorena, klisitir i stavili mi gel, dr Hrboka i dr. Cindric, e da su mi bar ostali oni, taman prije kraja smjene au mi ga stavili...nakon gela setnja koja me otvara do 2,3 prsta.. Saljem svojoj doktorici poruku da san u rađaoni... Ona dođe i kaze aha tu si i ode 🙄 preuzme me doktor Mestrovic...kad san ga vidila mrak mi pa na oči jer mi je u vizitama bio odvratan i cula sam svasta o njemu 🙄 stavljaju me na drip koji me je do 5 popodne otvorio do 8 prstiju... Bol uzasna... Uspijevam nekako uz pomoc muza trudove prodisati...
Od 5 popodne do 8 se nista nr mijenja... I tu nastaje problem.. Dolazo nova babica u smjenu, hvala Bogu na njoj, kaze muzu da iman fibru da san vruce dole, hvala Bogu pa plodna voda curi od 2 ujutro i 100 puta su stavili ruku u mene 😣uglavnom dobila infekciju i kaze onda muzu da ako ja iman fibru da ima i beba.. Ja san izgubila trudove jer vise nisan imala snage,pocela se gubit i pricat sama sa sobom😣 babica zove sefa da mi odobri carski jer vidi da je vrag odnio šalu. Šef dode potpise carski oko 9 i nesto.. U međuvremenu dok je moj mucitelj bio kod neke druge rodilje. Odvedu me carski, meni koda je svanulo, da ne kazem da san se jedva digla na ona kolica koliko su me leđa rasturala.
Ctg cijelo vrijeme odlican ali mali se jednostavno nije spustao... Kasnije muz govori da je mok doktor htio u salu uc da mi napravi carski,sef ga potjerao. Na kraju mi je carski napravio divan dr Pecotić, odlicam rez(komentirali mi na skidanju savova) totalni hajlajt cijelog dana mucenja, naravno spinalnu san odabrala. Moj sin se rodio 3990 kg i 53 dug u 22.10h.Toliko o tome da nije velika beba 🤪 naravno od mene pokupio fibru i zavrsio na neonatologiji, na antibiotiku.. Ja na intezivnoj bila do sutra do 2 popodne..ali sokirana od svega da od normalne trudnoce me se dovede do 41 plus 4 i tako me izmuče,i s tim da san imala kao svoju doktoricu u bolnici... Al ocito ni to nije bitno. I najgore sto je mali zavrsio na bespotrebnom antibiotiku sto se mozda moglo sprijeciti da me se ranije porodilo, a moglo je se.. Jer cilo to vrime u bolnici niti sam se otvarala niti ista.. Dole na neonatologiji su mu naravno odma uvalili bocu... Kad san i dosla dojiti, zbog uvucenih bradavica nisan mogla a nije ima ni ko pokazat.. Uzas.. Na neonatologiji mozes ici svakk 3 sata dijete hraniti..sreca pa san imala izdajalicu pa sam mu to nosila.. Nije bilo puno ai je bilo moje bar. 😣 Sestra koja je dosla u sobi pitat kako ide dojenje, i kaze mi necete vi moc dojit sa ovakvim bradavicama. Toliko o edukaciji i potpori. (mliko mi curilo od 7.miseca trudnoce) meni dite na neonatologiji a cimerci dite sa njom u sobi, mozete mislit kako mi je bilo 😣 proslo i 3 dana od carskog ja se jedva nesto izdojim.. Dok nije pocelo malo vise ali opet nedovoljno mome sinu i opet je dobivao nadohranu. Zadnji dan nasla se neka mlada sestra dole na neonatologiji i napokon mali uhvati sisu kako triba i pocne vuc.. Ne dovoljno jako jer su omamljeni od antibiotika, ali ja bila sritna jer je napokon uhvatio i mislin as kad dođemo doma doc ce to na svoje... Samo da napomenem da me moja doktorica niije ni jedanput dosla vidit iza poroda, mom muzu se pravdala da me nije htila smetat...kasnije me vidila na hodniku i kao pa dobro sam i prosla da je to sve super 😳Mos mislit 😳 uzas bas san se razocarala.. U dojenju nisan uspila sto zbog sebe mozda i zbog soka sto san dozivila ilj jednostavno nije bilo mlika dovoljno za mog velikog bebana ili jer se navikao na bocu to nikad necu znat 😣bilo je tu jos svega ali daa ne pisem vise 🥴🙄mali napunio 2 miseca i tek sad dolazim sebi od te lude bolnice. Srica on je sad ziv i zdrav, zahvaljujući babici Najev. A ako Bog da druge trudnoce trazit cu samo nju
Evo napisat cu i ja svoje iskustvo pa mozda ohrabrim neku buducu rodilju koju ceka splitsko.
U bolnicu sam krenila nakon sto mi je puknuo vodenjak, bilo je oko 4 sata ujutro. Na hitnom prijemu su mi uzeli uputnicu i dokumente, dali mi svoju spavacicu te me uputili na ctg. Dok sam bila na ctg-u sestra je kratko obavila papirologiju. Buduci da mi je plodna voda vec jako istekla, a i trudovi su bili sve cesci smjestili su me u radjaonicu. Tamo me je pregledao jedan mladi doktor, ne sjecam mu se imena i bila sam otvorena 5 prstiju. Doktor je bio pristojan i obazriv, stvarno nemam zamjerke. Nakon sto sam obavila klistir morala sam stajati pred wc-om nekih 45 min. Tu su mi trudovi poludili, nisam znala za sebe 😫 kada sam se vratila u box rekli su mi da smijem pozvati supruga i prikljucili su mi drip jer sam skoro ostala bez plodne vode i zelili su ubrzati sve kako ne bi doslo do infekcije. Ubrzo nakon toga dobila sam poriv za tiskanjem i doktor je rekao da sam vec skroz otvorena te pozvao primalje. Odjednom je u boxu bila hrpetina ljudi 😂 dvije primalje, doktor, dvije doktorice specijalizantice, i dvije medicinske sestre. Izgon je trajao kratko, primalja mi je prije tiskanja rekla sta tribam radit i da ne vristim jer cu tako trosit energiju. Jedna od njih mi je pritiskala stomak za vrijeme truda, a muz mi je drzao leđa 🙇 rodila sam svog anđela nakon nekoliko trudova. Iskreno, izgon je za mene bio peace of cake naspram trudova. Sivala me je mlada doktorica specijalizantica i nije uopce bolilo, bila je temeljita i sivanje je trajalo nekih 40ak min. Za to vrijeme su mi dali bebu na prsa i suprug je ostao s nama.
Sta se tice situacije na odjelu babinjaca, nemojte ocekivat puno pomoci vezano za dojenje, morat cete se snalaziti same. Sestre imaju pun kufer posla i osjeti se da ih fali na odjelu. Uglavnom su bile korektne al ko i svugdi bilo je boljih i gorih... sve u svemu imam pozitivno iskustvo i zahvalna sam na tome. 🙏 Sritno svima koje tek ceka porod!
Sortiraj odgovore
Najstariji