Svi Grumf a sta ti je tocno bilo katastrofa? Mislim kad vec tako pišeš da bi trebala pojasniti...
Pa smatram da je porod ipak jedan poseban događaj u životu žene...a tamo te nadripaju, ne štede ni kap, al glavno da žene urliču od bolova i puštaju ih tako čitav dan dok epiduralnu štede ko čisto zlato...iz stručnijih izvora znam da ako se da drip trebalo bi i epiduralnu, al valjda to ide tako samo ako imaš dobru vezu, ovako te puste da krepavaš čitav dan...u slučaju da od obijes drip, na sto imaš potpuno pravo, samo sto te ne premlate i puste te da čeknes jer ih ne slusas...epiziotomija da ni ne pričam, rutinska stvar u tom usranom rodilistu, zašto bi se itko od babica potrudio da te ne rezu kad je lakše da vas iskasape i sto prije vas se riješe, a to se Dalmatinke moje moje vec nigdje ni ne radi, osim u određenim slucajevima ako je beba velika ili radare pomoću vakuma, druge nema, al glavno da oni svih dobro izrezu...pa ćemo se mi Dalmatinke ubrzo prepoznavati po šavu na pipi ;)....sram ih bilo...a sestre na odjelu babinjaca pa užas živi, a posebno mi se svidjela ona neka mlada Ema, ooo ta koda je ispala iz horor filma, samo sto me tacnom po glavi nije opandrknula jer sam drzala cistu bebinu pelenu na nocnom ormaricu, a ostale bolje da ni ne komentiram.....ma neka mi neko reče da su im sestre bile super?!??e a pelene uzmite obavezno sa sobom je će vam vaša beba biti čitavo vrijeme pokakana ako je sami ne promijenite
tako sam ljuta sto sve mi majke, a i one buduće uopće dopustaju takvo ponašanje tih monstruma u tako jedinstvenim trenutcima svake zene...na kraju umjesto da uživaš u donošenju novog života na ovaj svijet jedva cekas doc doma i sve zaboravit sto prije
Možda se treba dobro informirati o pravima rodila...samo sto u St.rodilistu nije sigurno ako ista zucnes sto im ne pase, kako ćeš završit ;)
Da i čemu uopće trudnički tecaj za to rodiliste...drage, ako vam je beba visoko, skaču vam po trbuhu, sto nikako nemojte dozvolit jer je rezultat toga prolaps maternice i nekontrolirano mokrenje/vi koje se tješite da je to normalno, e pa nije :/...ili ako se beba spusti onda vam reda radi kažu da stiskate da vas bezbolnije mogu izrezat....uglavnom u St.rodilistu ne postoji prirodan porod, em sto vas nadripaju, em sto vas izrežu...tako da ne gubite vrijeme na trudnički tečaj već ili tražite drugo rodilište ili tražite vezu, ali DEBELU!!!
Još, nikako mi nije jasno zašto svi šute...evo još jedna priča od jučer, zamjenili su bebu, curi su uvalili drugu bebu i uvjeravali je da je njeno da je luda...???nije to bilo u prošlom stoljeću već prije par godina, ostatak bolje da ni ne pricam, e radi se o mom slučaju pa mi je nezgodno
A mamacv, meni, sto je meni bilo....eto od bespotrebne epiziotomije imam gadnih problema sa šavovima...eto mene su izrezali po kratkom postupku, a beba je bila skroz spustena i mala, glava joj je bila ko moja šaka,bombu bi im bacila da mogu...od pustih posjeta ginekologa poslije poroda mogla sam ic i privatno rodit, makar bi bila mirna
Da i čemu uopće trudnički tecaj za to rodiliste…drage, ako vam je beba visoko, skaču vam po trbuhu, sto nikako nemojte dozvolit jer je rezultat toga prolaps maternice i nekontrolirano mokrenje/vi koje se tješite da je to normalno, e pa nije :/…ili ako se beba spusti onda vam reda radi kažu da stiskate da vas bezbolnije mogu izrezat….uglavnom u St.rodilistu ne postoji prirodan porod, em sto vas nadripaju, em sto vas izrežu…tako da ne gubite vrijeme na trudnički tečaj već ili tražite drugo rodilište ili tražite vezu, ali DEBELU!!!
Ja se nikako ne mogu sloziti s tobom,a rodila sam 2 puta u Splitskom rodilistu i ocekuje me 3.porod kroz mjesec dana.Prvu kcer sam rodila 2010.godine.Skroz prirodan porod,babica mi cijelo vrijeme masirala medjicu,ipak sam pukla,ali Boze moj,svo zlo u tome.Za prvorotku savrseno iskustvo,od prijema u rodiliste do babinjaca.Porod brz i lagan,ginekologica i babica na porodu za pozelit.Drugi porod jos brzi,dobila malo dripa uz svoje trudove,ali sam zahvaljujuci tome rodila u rekordnom roku.
Isto pukla,nije bilo govora o rezanju.Na porodu krasna dr.Benzon,babica Zizic,opet idealno sve proslo,Bogu hvala.Na odjelu babinjaca jos bolje nego prvi put jer sam vec znala sve,sama mijenjala bebi pelene i presvlacila je.Nakon oba poroda odma sam sjedila i hodala najnormalnije.Sve proslo u najboljem redu i za mene kao rodilju i za moje bebice.I sad ocekujem isto iskustvo.
Mama 3 cure ❤️Paola 17.6.2010.
❤️Hajdi 15.9.2014.
❤️Veronika 13.6.2018.
💙U iščekivanju 👶 29.11.2021.
Eto valjda ti se nekako potrefilo pa ti je bio dr.Benzon...navodno je on među normalnijima, al ti se za to trebaju dobro poslozit zvijezde...a da ti je babica masirala medicu sigurna sam da se il znate ili da ste imali dobru vezu...ja ne pričam samo svoje iskustvo, nego svojih prijateljica i poznanica i sve me to čini ljutom i tuznom...većina ima PTSP nakon poroda, osim tih par koje su imale bas debelu vezu pa su relativno ok prošle
Sortiraj odgovore
Najstariji