Splitsko rodilište - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jelena19
    19. Veljača 2015. 12:32

Pozdrav svima! :)
    Nova sam ovdje..
    Trudna sam 33 tjedna, imam visoki tlak (hipertenziju) i posteljica mi preuranjeno stari, rečeno mi je da je dosegla zrelost kao da sam u terminu za porod i tako iz tih razloga od sutra pa do kraja trudnoće bi trebala biti smještena u splitskoj bolnici.
    Sa otoka sam, pa je i to razlog zašto moram biti hospitalizirana, jer u slučaju da se šta desi neće se možda moći pravovremeno reagirati. 
    Uglavnom imam pitanje, dobila sam uputnicu za bolnicu i sad mene zanima šta ako npr. dođem u subotu, bi li me primili? Jer mi je rečeno nešto kao u smislu, nemoj na vikend ići neće te primit, rađe idi preko tjedna, je li to istina?

• Loreen
    19. Veljača 2015. 14:46

Ja sam bila neki dan ( isto sam s otoka ;) I bolje da si dosla s obzirom na ovo ludo vrijeme i udaljenost... 

Prvo, imala sam krivu uputnicu ( za hospitalizaciju a imam jos 4 tjedna do termina i nemam nikakve probleme a na uputnici ti treba pisati razlog dolaska na hospitalizaciju pa to provjeri jer ja sam mislila da ginekolog to zna a očito nije znao ipak su me pregledali ali sam im morala naknadno donit pravu uputnicu - za pregled u rodilištu svaki tjedan treba uputnica D1 i za sve te pretrage što jos moraju radit.)
    Meni su dosad sve izašli u susret i bili su pristojne i smirene sve djelatnice bolnice - muški dio još nisam upoznala ali ove medicinske i doktorice su bile zbilja ok. Sumnjam da bi te odbili hospitalizirati... Mene nisu odbili ni za pregled a rekla sam da nije problem da cu doci sutra ali nisu htili to dozvolit pa su me odma uzeli na ,,povjerenje,, tj na lovu ako u roku tri dana ne doneses uputnicu salju ti račun doma 

• jelena19
    19. Veljača 2015. 15:02

Prvo, hvala ti na odgovoru :)

Mislim da imam pravu uputnicu, piše uputna dijagnoza: Hipertenzija u trudnoći (uzrokovana trudnoćom) - razlog dolaska, a i piše da se traži liječenje i nadzor do porođaja, pa eto mislim da s uputnicom ne bi trebalo bit problema
    Bila sam već hospitalizirana prije mjesec dana, imala uputnicu za to, i to je sve prošlo OK, tako da mislim da sa tim dijelom neće bit poteškoća 
    Nego mene jedino muči to hoće li oni mene htjeti primiti ako "banem" prekosutra (u subotu) s uputnicom pošto je vikend
    Čini mi se da mi je neko rekao da ne primaju vikendom ako nije nešto hitno
    A ja se nisam još skroz spremila, moram još obaviti nekoliko stvari pošto me neće biti sve do poroda, a bojim se da neću stići do sutra i da ću moći tek na vikend (prekosutra) otići u bolnicu 
    Sad ne znam šta napravit :/

• Loreen
    19. Veljača 2015. 15:06

Nazovi ih danas ili sutra ujutro i pitaj ih.. Javit ce ti se valjda. I pitaj s kim pričaš ako ti kaže da možeš a ti dođeš pa ne budu dali pa se pozovi na tu osobu ;)

Drugo u mom slučaju nije ni bilo, eto sto ti je trudnički mozak. Dobro da mi rečenice imaju smisla uopće... Možda se i sretnemo :)

jelena19
    19. Veljača 2015. 15:23

Da to je dobra ideja ;)
    Haha a možda, nikad se ne zna :)
    Uf cijela sam napeta radi tog odlaska u bolnicu, bila sam već tamo prije mjesec dana, ali mene svejedno trese neka luda trema, kad sam ja takve blesave naravi, za najmanju sitnicu se tresem 
    Moram reći da su svi bili korektni prema meni tih 7 dana boravka tamo, ali opet uvijek čuješ neke priče sa strane pa te preplaše pa očekuješ da će se isto desiti i tebi
    Ja se nadam da samo fantaziram kao i inače :P

• Loreen
    19. Veljača 2015. 16:25

I ja se nadam... Sad sam imala bas lijepa iskustva ( osim sto cekas satima ali jbg, puno pacijentica malo osoblja) pa se bojim da ce me bas potrefit neki majmun ili majmunica na porodu :D 

Nadam se i ja da samo fantaziram haha

A vjerujem da si nervozn.. AKo te ne prime imas li di ostat dan dva do pocetka radnog tjedna ?

jelena19
    19. Veljača 2015. 17:01

Da, najgore je kad se generalizira
    Svako ima svoje iskustvo, neke imaju lijepa iskustva neke baš suprotno od toga, ali eto, šta bude bit će, samo neka sve dobro završi
    A šta se tiče poroda, ja ne znam na koju vrstu poroda da se pripremim.. pošto imam visoki tlak znam da se zbog toga radi carski rez (šta nije uvijek slučaj, ali ta vrsta poroda dolazi u obzir radi mogućih komplikacija), a ne znam kakva im je praksa u splitskom rodilištu po tom pitanju... pa ako ima koja forumašica da je imala iskustva s tim ili zna ponešto više o tome volila bi da se javi :)

Loreen, ipak ću na kraju otići sutra, baš sam sad pričala sa svekrvom i rekla mi je da vikendom ne primaju nikog, osim ako nisi hitan slučaj, a ja to nisam tako da sutra pravac bolnica.. :)

Dragana31
    19. Veljača 2015. 17:08

Jelena19 i bolje ajde sutra jer za vikend zovu jugo pa tko zna oce li vozit jadrolinija ili ne.

• Loreen
    19. Veljača 2015. 17:14

Asti, bizi ca onda sutra :))) Sretno! I javljaj se . Ne znam imaju li wifi u bolnici :D

• jelena19
    19. Veljača 2015. 17:22

Idem ja sutra sigurno :)
    Nemaju Wi-Fi haha
    Ali imam mobilni internet, javljat ću se ja sad češće, ionako će mi vjerojatno po cijele dane bit dosadno :P

Loreen
    19. Veljača 2015. 19:14

jelena19

Idem ja sutra sigurno :)
    Nemaju Wi-Fi haha
    Ali imam mobilni internet, javljat ću se ja sad češće, ionako će mi vjerojatno po cijele dane bit dosadno :P

Ah, i meni je a nisam u bolnici tako da ti dodje na isto ;) Drzi se!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani