Splitsko rodilište - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jelena19
    19. Veljača 2015. 12:32

Pozdrav svima! :)
    Nova sam ovdje..
    Trudna sam 33 tjedna, imam visoki tlak (hipertenziju) i posteljica mi preuranjeno stari, rečeno mi je da je dosegla zrelost kao da sam u terminu za porod i tako iz tih razloga od sutra pa do kraja trudnoće bi trebala biti smještena u splitskoj bolnici.
    Sa otoka sam, pa je i to razlog zašto moram biti hospitalizirana, jer u slučaju da se šta desi neće se možda moći pravovremeno reagirati. 
    Uglavnom imam pitanje, dobila sam uputnicu za bolnicu i sad mene zanima šta ako npr. dođem u subotu, bi li me primili? Jer mi je rečeno nešto kao u smislu, nemoj na vikend ići neće te primit, rađe idi preko tjedna, je li to istina?

• Loreen
    19. Veljača 2015. 14:46

Ja sam bila neki dan ( isto sam s otoka ;) I bolje da si dosla s obzirom na ovo ludo vrijeme i udaljenost... Prvo, imala sam krivu uputnicu ( za hospitalizaciju a imam jos 4 tjedna do termina i nemam nikakve probleme a na uputnici ti treba pisati razlog dolaska na hospitalizaciju pa to provjeri jer ja sam mislila da ginekolog to zna a očito nije znao ipak su me pregledali ali sam im morala naknadno donit pravu uputnicu - za pregled u rodilištu svaki tjedan treba uputnica D1 i za sve te pretrage što jos moraju radit.)
    Meni su dosad sve izašli u susret i bili su pristojne i smirene sve djelatnice bolnice - muški dio još nisam upoznala ali ove medicinske i doktorice su bile zbilja ok. Sumnjam da bi te odbili hospitalizirati... Mene nisu odbili ni za pregled a rekla sam da nije problem da cu doci sutra ali nisu htili to dozvolit pa su me odma uzeli na ,,povjerenje,, tj na lovu ako u roku tri dana ne doneses uputnicu salju ti račun doma 

• jelena19
    19. Veljača 2015. 15:02

Prvo, hvala ti na odgovoru :)Mislim da imam pravu uputnicu, piše uputna dijagnoza: Hipertenzija u trudnoći (uzrokovana trudnoćom) - razlog dolaska, a i piše da se traži liječenje i nadzor do porođaja, pa eto mislim da s uputnicom ne bi trebalo bit problema
    Bila sam već hospitalizirana prije mjesec dana, imala uputnicu za to, i to je sve prošlo OK, tako da mislim da sa tim dijelom neće bit poteškoća 
    Nego mene jedino muči to hoće li oni mene htjeti primiti ako "banem" prekosutra (u subotu) s uputnicom pošto je vikend
    Čini mi se da mi je neko rekao da ne primaju vikendom ako nije nešto hitno
    A ja se nisam još skroz spremila, moram još obaviti nekoliko stvari pošto me neće biti sve do poroda, a bojim se da neću stići do sutra i da ću moći tek na vikend (prekosutra) otići u bolnicu 
    Sad ne znam šta napravit :/

• Loreen
    19. Veljača 2015. 15:06

Nazovi ih danas ili sutra ujutro i pitaj ih.. Javit ce ti se valjda. I pitaj s kim pričaš ako ti kaže da možeš a ti dođeš pa ne budu dali pa se pozovi na tu osobu ;)Drugo u mom slučaju nije ni bilo, eto sto ti je trudnički mozak. Dobro da mi rečenice imaju smisla uopće... Možda se i sretnemo :)

• Loreen
    19. Veljača 2015. 16:25

I ja se nadam... Sad sam imala bas lijepa iskustva ( osim sto cekas satima ali jbg, puno pacijentica malo osoblja) pa se bojim da ce me bas potrefit neki majmun ili majmunica na porodu :D Nadam se i ja da samo fantaziram hahaA vjerujem da si nervozn.. AKo te ne prime imas li di ostat dan dva do pocetka radnog tjedna ?

Dragana31
    19. Veljača 2015. 17:08

Jelena19 i bolje ajde sutra jer za vikend zovu jugo pa tko zna oce li vozit jadrolinija ili ne.

• Loreen
    19. Veljača 2015. 17:14

Asti, bizi ca onda sutra :))) Sretno! I javljaj se . Ne znam imaju li wifi u bolnici :D

• jelena19
    19. Veljača 2015. 17:22

Idem ja sutra sigurno :)
    Nemaju Wi-Fi haha
    Ali imam mobilni internet, javljat ću se ja sad češće, ionako će mi vjerojatno po cijele dane bit dosadno :P

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.