Moraš ih tlačit i bit naporan i bezobrazan da si ti platila pratnju na porodu a ne na izgonu…. I onda je pitanje. A bas je to glupo. Ili jesi ili nisi. Sto ce mi neko onih zadnjih po ure a sve ono prije kad se patis si sam i u strahu…
pa baš to! triba mi bit pomoć dok traju trudovi i sve ostalo, a ne na kraju kad je već sve takoreći gotovo...
Moraš ih tlačit i bit naporan i bezobrazan da si ti platila pratnju na porodu a ne na izgonu…. I onda je pitanje. A bas je to glupo. Ili jesi ili nisi. Sto ce mi neko onih zadnjih po ure a sve ono prije kad se patis si sam i u strahu…
pa baš to! triba mi bit pomoć dok traju trudovi i sve ostalo, a ne na kraju kad je već sve takoreći gotovo...
Moraš ih tlačit i bit naporan i bezobrazan da si ti platila pratnju na porodu a ne na izgonu…. I onda je pitanje. A bas je to glupo. Ili jesi ili nisi. Sto ce mi neko onih zadnjih po ure a sve ono prije kad se patis si sam i u strahu…pa baš to! triba mi bit pomoć dok traju trudovi i sve ostalo, a ne na kraju kad je već sve takoreći gotovo…
Ja sam imala veze pa nije bio sa mnom. Doduse ja sam inducirana i samo prst bila otvorena pa su pretpostavljali da necu brzo. 12 sati sam provela u boksu i pukli bi i ja i on da smo od početka bili zajedno. Mislim da ce vam muzeve prije pustit kad je porod zapoceo prirodno. Meni su nakon dvi ure vec spominjali carski pa ga pretpostavljam zato i nisu zvali.
A ja se ne nadam više ničem normalnom... Toliko toga sam htila tipa da mi ne daju drip, da ako ce dat drip da necu bez epiduralne i da on bude samnom ali imam osjecaj da cu se tamo morat svadat s njima za svoja osnovna prava a ne znam ocu to bit u mogucnosti s obzirom na bolove... Tako da prilično sam se stufala sto se tice poroda. Samo hocu da prodje. Jos sad kad su vec radili u SPlitu inspekciju znam da ce sve bit po starom...
Tako se i ja nekako osijecam... sve sta san zamisljala se lagano topi i sve ce past u vodu....tako da cu otic tamo bez ikakvih ocekivanja, planova, zelja pa neka rade samnon kako znaju! Stvarno ne razumin svrhu partnera na porodu u zadnjem momentu?!? Evo sad sam u procesu proucavanja drugih analgetika koje mogu primit jer ne zelim epiduralnu... ne znam ima li svrhe?! Hehe
Ja sam prosla bez lijekova, nitko mi nije nista ni nudio, mozda bi da se pocelo priblizavat porodu. Epiduralnu u splitu je tesko dobit a navodno ju zna dat kako spada samo jedna anesteziologinja ( preziva se nesto sa k..). Ja sam zbog toga i odustala od nje nije mi se dalo da mi cackaju po kicmi. Na kraju nisam imala ni izbora kad sam zavrsila na carskom. Moj dojam o rodilištu je bio na kraju puno bolji nego sta se stekne po forumima.
Inace, uz epiduralnu postoje dvi vrste analgetika koje dobijes intravenozno ili injekcijom u misic (ne prckaju oko kicme). Jedan je opijat- nesto na d... kao morfij pa si zamantana i uspavana, a drugi je tramidol... od njega si kao ok samo ti ublazi bolove. Ja bi to! Ne znam sta od toga daju u st rodilistu?!
Meni je muz bija sa mnom.. mi nismo bili platili 400kn jer smo imali jos misec dana..i onda kad je mene dovea ujutro u 4 u rodiliste, ceka je 8 da plati..i s obzirom da mi mama radi godinama u bolnici, sestra sa hitnog ga je odma obukla i dovela gori u 8.10.. a prof. Roje koji je vodija trudnocu je reka da on slobodno moze bit sa mnom, iako se carski spominja od prvog pregleda u predradjaoni...tako da je on sa mnom provea nekih 8 sati u boxu, dok me nisu odveli na carski....
I da, sve se s novcima moze kupit, kako je Severina platila svoj carski, kako ja znam ljude koji su isto iskesirali pun k.... love pa su imali sobu u kojoj je rodila. Pa nasi doktori su potkupljivi (ne svi), cast iznimkama! Meni je sestra muzu rekla drsko i bahato: da ste platili 2000kn, mogla je odma ujutro bit odvedena na carski. Pa san ja lipo rekla, zasto nemate cjenik izvjesen, pa ko zeli i moze platit fino to i napravi...
Sve u svemu, dobro je netko napisa...nemojte slusat price...osjetit cete i sve znat na vrime. I btw, nemamo svi isti prag boli, ja san mislila da cu umrit od trudova, nakraju sam ih tako dobro podnosila da sam sutila i kad su se penjali do 130 jacine, samo bi mi suza tad krenila....
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Sortiraj odgovore
Najstariji