Moraš ih tlačit i bit naporan i bezobrazan da si ti platila pratnju na porodu a ne na izgonu.... I onda je pitanje. A bas je to glupo. Ili jesi ili nisi. Sto ce mi neko onih zadnjih po ure a sve ono prije kad se patis si sam i u strahu...
A ja se ne nadam više ničem normalnom... Toliko toga sam htila tipa da mi ne daju drip, da ako ce dat drip da necu bez epiduralne i da on bude samnom ali imam osjecaj da cu se tamo morat svadat s njima za svoja osnovna prava a ne znam ocu to bit u mogucnosti s obzirom na bolove... Tako da prilično sam se stufala sto se tice poroda. Samo hocu da prodje. Jos sad kad su vec radili u SPlitu inspekciju znam da ce sve bit po starom...
Ja sam prosla bez lijekova, nitko mi nije nista ni nudio, mozda bi da se pocelo priblizavat porodu. Epiduralnu u splitu je tesko dobit a navodno ju zna dat kako spada samo jedna anesteziologinja ( preziva se nesto sa k..). Ja sam zbog toga i odustala od nje nije mi se dalo da mi cackaju po kicmi. Na kraju nisam imala ni izbora kad sam zavrsila na carskom. Moj dojam o rodilištu je bio na kraju puno bolji nego sta se stekne po forumima.
Inace, uz epiduralnu postoje dvi vrste analgetika koje dobijes intravenozno ili injekcijom u misic (ne prckaju oko kicme). Jedan je opijat- nesto na d... kao morfij pa si zamantana i uspavana, a drugi je tramidol... od njega si kao ok samo ti ublazi bolove. Ja bi to! Ne znam sta od toga daju u st rodilistu?!
Meni je muz bija sa mnom.. mi nismo bili platili 400kn jer smo imali jos misec dana..i onda kad je mene dovea ujutro u 4 u rodiliste, ceka je 8 da plati..i s obzirom da mi mama radi godinama u bolnici, sestra sa hitnog ga je odma obukla i dovela gori u 8.10.. a prof. Roje koji je vodija trudnocu je reka da on slobodno moze bit sa mnom, iako se carski spominja od prvog pregleda u predradjaoni...tako da je on sa mnom provea nekih 8 sati u boxu, dok me nisu odveli na carski....
I da, sve se s novcima moze kupit, kako je Severina platila svoj carski, kako ja znam ljude koji su isto iskesirali pun k.... love pa su imali sobu u kojoj je rodila. Pa nasi doktori su potkupljivi (ne svi), cast iznimkama! Meni je sestra muzu rekla drsko i bahato: da ste platili 2000kn, mogla je odma ujutro bit odvedena na carski. Pa san ja lipo rekla, zasto nemate cjenik izvjesen, pa ko zeli i moze platit fino to i napravi...
Sve u svemu, dobro je netko napisa...nemojte slusat price...osjetit cete i sve znat na vrime. I btw, nemamo svi isti prag boli, ja san mislila da cu umrit od trudova, nakraju sam ih tako dobro podnosila da sam sutila i kad su se penjali do 130 jacine, samo bi mi suza tad krenila....
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Sortiraj odgovore
Najstariji