Pozdrav curke :)
Imam jedno pitanje vezano za prijem rodilja u rodilište u Splitu. Naime, da li se u splitsko rodilište može doći na dan termina, ili par dana prije, te se u rodilištu čekati porod? S obzirom na to da živim nekih 100 km od Splita, a rodila bih tamo, nezgodno mi je čekati doma da se nešto počne događati.. trudovi ok, ali se pitam što ako mi doma pukne vodenjak.. prvorotkinja sam, i znam da ne ide to baš tako brzo kad je prvi porod u pitanju al opet mi je sve to rizik.. :/
Imam rodbinu u Splitu, tako da u krajnjem slučaju mogu kod njih čekat početak poroda, ali evo ni sama nisam pametna..
Ja sam iz udaljena 15min hoda od bolnice i trudovi su me uvatili nekih cca 130km od Splita, pukla plodna voda...i stigla san na vrime i jos cekala porod satima u boxu...prema tome ne brini, samo ako te ima ko vozit...
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Evo danas sam bila na babinama kod prijatelja i ispričala mi žena svoje iskustvo. Kaze da su je šta ili na gel pa na drip 12 sati, iako je po dolasku na pregled sve bilo mirno, znaci nikakve simptome pocetka poroda ni komplikacije nije imala, čisto zato šta joj je bio termin... I da se užasno namučila I da je baš osjetila Kako nije prirodno.. Nakon toga su joj radili carski jer se nije otvarala, a Rez joj napravila odmah iz nas jednog staro reza I sad su joj velik problem prirastice. I najbolje od svega, u sobi na odjelu joj je cimerica rekla otvoreno da je došla na naruceni carski, na crno, koji je platila tisuću kuna..
Evo danas sam bila na babinama kod prijatelja i ispričala mi žena svoje iskustvo. Kaze da su je šta ili na gel pa na drip 12 sati, iako je po dolasku na pregled sve bilo mirno, znaci nikakve simptome pocetka poroda ni komplikacije nije imala, čisto zato šta joj je bio termin… I da se užasno namučila I da je baš osjetila Kako nije prirodno.. Nakon toga su joj radili carski jer se nije otvarala, a Rez joj napravila odmah iz nas jednog staro reza I sad su joj velik problem prirastice. I najbolje od svega, u sobi na odjelu joj je cimerica rekla otvoreno da je došla na naruceni carski, na crno, koji je platila tisuću kuna..
Ja sam vam ispricala vec svoje iskustvo i u pricama s poroda. Cisto mi je nevjerojatno da su je spojili na drip na sam termin ako joj je i ctg i beba bili u redu. Ako nisu oni to moraju inducirat.
Meni je doktor dan prije carskog na pregledu u rodilištu rekao da ja po njemu nisam uopce prinila ali su me morali inducirat jer mi je moja gin napisala termin po kojemu sam sutra punila 42 tjedna. To je krajnji rok do kad pustaju trudnice bez indukcije jer nakon mogu nastati komplikacije za mamu i bebu. Nece vas nitko na silu poradjat bez veze?!!! Moze li se platit carski ne znam ali vjerujte mi nema bolje stvari od prirodnog poroda kad sve prodje u redu. Komplikacije su uvik moguce ali su sa carskim puno vece i rizicnije. Ja jos nisam dosla sebi, bila sam dva tjedna na antibioticima, zaradila mokracne infekcije od katetera, krv mi je koma a sad me od svega i gripa uvatila. I moj opravak uopce nije nesto neuobicajeno za carski rez. Da se razumimo nije ni carski smak svita i ne podnese ga svako isto ali prirodni porod je uvik prirodni. Ja carski sigurno ne bi platila tisucu kuna.
Cure kojima porod tek slijedi savjetujem da ne slusate previse prica jer cujete samo one jako ružne slucajeve a lipe niko ne spominje. Dok sam ja dva dana provela u radjaoni rodjeno je sigurno bar 30 ili vise beba a spasili su i mamu i bebu koje su hitno dosle u st. Za tih 30 malisana niste nigdj culi! Zato cure pozitiva i bit ce sve ok.
Svakako možeš odbiti indukciju ako si tek u terminu... Dva tjedna iza se tolerira ako je s bebom sve ok. Mama mi je rodila tako sva tri puta :D i to jedva :) A carski je puno opasniji nego vaginalni porod. Jer carski je velika operacija. A niko ne voli operacije ako ne mora. Ja bi najradije se narucila na carski da legnem, izvade bebu i onda se rokam tabletama protiv bolova da me ne boli sve i to je to ali nije najlaksi nacin ujedno i najbolji. Negdje sam pročitala da se zove carski rez zato jer su prije tako porađali male nasljednike i onda bi ih izvukli majci iz utrobe jer ih je bolilo briga sto ce bit s mamama.... Tako da ocito to vise steti nego koristi, naravno ako nije velika komplikacija.
Crnamala, potpuno se slažem s tobom
Inače, u životu često tako biva da nam negativnosti postanu važnije od lijepih iskustava. Njih nekako zanemarimo !!
Ja sam imala lipo iskustvo sa hitnim carskim prije 11 mjeseci. U splitskom rodilištu. I mislim da su doktori dobro procijenili.
Kod mene jednostavno nije išlo, a toliko sam željela prirodan porod !!
Na porodu može 1100 stvari poć neočekivano. I mogu reć da je sretnica svaka žena koja rodi brzo i prirodno, jer znači da je sve slijedilo po školskom primjeru.
29.8.2022. ➕
Svakako možeš odbiti indukciju ako si tek u terminu… Dva tjedna iza se tolerira ako je s bebom sve ok. Mama mi je rodila tako sva tri puta :D i to jedva :) A carski je puno opasniji nego vaginalni porod. Jer carski je velika operacija. A niko ne voli operacije ako ne mora. Ja bi najradije se narucila na carski da legnem, izvade bebu i onda se rokam tabletama protiv bolova da me ne boli sve i to je to ali nije najlaksi nacin ujedno i najbolji. Negdje sam pročitala da se zove carski rez zato jer su prije tako porađali male nasljednike i onda bi ih izvukli majci iz utrobe jer ih je bolilo briga sto ce bit s mamama…. Tako da ocito to vise steti nego koristi, naravno ako nije velika komplikacija.
Ahaha onda se lipo rokam tabletama!!!! Bas si me nasmijala.
Nazalost bas i ne mozes jer je beba s tobom tako da se moras dizat i nosit ga i hranit makar te bolilo.
Koliko sam ja skuzila bas u splitu se forsira prirodni porod tako da oni cekaju maksimalno za indukciju sve dok su mama i beba ok. A za carski moraju imat opravdanje zasto je netko isao na carski. Pogotovo sad radi inspekcija. Ja sam imala veze pa svejedno sam prosla svu proceduru od 12 sati gela i dripa prije carskog. A i moj doktor koji me operirao mi je na kontroli bas pričao o tome kako ljudi percipiraju carski kao super i bezbolan porod a zapravo je jako komplicirana i teska operacija. Meni bilo dovoljno kad mi je rekao da mi moraju crijeva micat da dodju do bebe?!! Je, umrtve te i nema boli tih pola sata ali ja jedva smijem dizat svoje dijete prvih misec dana jer je velik, vjezbat trbusne ne smim 6 miseci dok mi iznutra sve ne dodje na staro. Zato stvarno ne znam tko misli da je carski bolji izbor za nekoga ko je zdrav i sve je u redu.
A ja ću mislit da je carski bolji dok budem imala trudove. Vjerojatno ću molit da me uspavaju, zatuku, nadrogiraju... bilo što samo da prestane bolit...Sinoć sam sanjala da rađam i da nikako nisam mogla doći do bolnice jer sam stalno nešto zaboravljala uzeti pa sam danas pošla po ovom popisu za rodilište napravit vlastiti popis i sad tražim što moram bebi kupit i onda mogu mirno sanjat porod. :)
Crna mala slažem se u potpunosti. I ne slušajte svakakve priče, neke žene su sklone laganom preuveličavanju. Malo mi je čudno da su ženu nasilu porađali, inače više vole poslati kući nego ostavljati u rodilištu a da se ništa ne događa. Više sam slušala primjere kad su same žene inzistirale na induciranom porodu jer im se sviđa datum . A ja sam čisti primjer da se na carski ne ide baš tako lako, 24h sam bila u rađaoni i HB uspjela sam roditi prirodno, za iduću trudnoću svi doktori su mi rekli da bi ipak odmah planirali carski ali ja bi opet probala prirodno bez obzira što sam jedva rodila (nisu krivi doktori u rodilištu, već dr koja mi je vodila trudnoću). Svijesna sam da je svaka trudnoća za sebe i možda idući put rodim ko od šale
Nemojte previše razmišljati što vas čeka i kako će porod izgledati jer to nitko nezna, na vama je samo da se skoncentrirate, pravilno dišete a porod će se završiti na ovaj ili onaj način...nagrada je neprocjenjiva i vrijedi truda.
Držim fige svima koje očekujete porod, samo hrabro i mislite pozitivno
<3 2/2013 <3
Trudovi bole naravno ali tijelo je to sposobno podnijet.Ja sam maštala o prirodnom porodu makar sam znala da ce bolit ali cuti bebin prvi plac kad izadje mislim da otkloni sve boli. Moju želju su postovali i stvarno su pokusali sve da prirodno rodim ali nije islo. I da ja sam bila u zadnjem boksu i ispratila svaku mamu koja je rodila u tih 12 sati i do ti jedna je izgledala i fizicki i psihicki puno bolje nego ja nakon carskog. Ma curke moje kad dobijete svoju bebu napokon u narucje bit ce vam svejedno kako ste rodile. Zivot se mijenja na najbolji moguci nacin i sve osim vaseg malog sunca pada u drugi plan.
Sortiraj odgovore
Najstariji