Splitsko rodilište - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ukilele
    15. Siječanj 2015. 22:39

Drago mi je procitat ovakvo iskustvo  hvala puno 

Sara9
    16. Siječanj 2015. 21:35

Evo danas sam bila na babinama kod prijatelja i ispričala mi žena svoje iskustvo. Kaze da su je šta ili na gel pa na drip 12 sati, iako je po dolasku na pregled sve bilo mirno, znaci nikakve simptome pocetka poroda ni komplikacije nije imala, čisto zato šta joj je bio termin... I da se užasno namučila I da je baš osjetila Kako nije prirodno.. Nakon toga su joj radili carski jer se nije otvarala, a Rez joj napravila odmah iz nas jednog staro reza I sad su joj velik problem prirastice. I najbolje od svega, u sobi na odjelu joj je cimerica rekla otvoreno da je došla na naruceni carski, na crno, koji je platila tisuću kuna..

• Loreen
    17. Siječanj 2015. 00:12

Svakako možeš odbiti indukciju ako si tek u terminu... Dva tjedna iza se tolerira ako je s bebom sve ok. Mama mi je rodila tako sva tri puta :D i to jedva :) A carski je puno opasniji nego vaginalni porod. Jer carski je velika operacija. A niko ne voli operacije ako ne mora. Ja bi najradije se narucila na carski da legnem, izvade bebu i onda se rokam tabletama protiv bolova da me ne boli sve i to je to ali nije najlaksi nacin ujedno i najbolji. Negdje sam pročitala da se zove carski rez zato jer su prije tako porađali male nasljednike i onda bi ih izvukli majci iz utrobe jer ih je bolilo briga sto ce bit s mamama.... Tako da ocito to vise steti nego koristi, naravno ako nije velika komplikacija.

• Loreen
    17. Siječanj 2015. 16:46

A ja ću mislit da je carski bolji dok budem imala trudove. Vjerojatno ću molit da me uspavaju, zatuku, nadrogiraju... bilo što samo da prestane bolit...Sinoć sam sanjala da rađam i da nikako nisam mogla doći do bolnice jer sam stalno nešto zaboravljala uzeti pa sam danas pošla po ovom popisu za rodilište napravit vlastiti popis i sad tražim što moram bebi kupit i onda mogu mirno sanjat porod. :)

StellaMaris
    17. Siječanj 2015. 17:28

Crna mala slažem se u potpunosti. I ne slušajte svakakve priče, neke žene su sklone laganom preuveličavanju. Malo mi je čudno da su ženu nasilu porađali, inače više vole poslati kući nego ostavljati u rodilištu a da se ništa ne događa. Više sam slušala primjere kad su same žene inzistirale na induciranom porodu jer im se sviđa datum . A ja sam čisti primjer da se na carski ne ide baš tako lako, 24h sam bila u rađaoni i HB uspjela sam roditi prirodno, za iduću trudnoću svi doktori su mi rekli da bi ipak odmah planirali carski ali ja bi opet probala prirodno bez obzira što sam jedva rodila (nisu krivi doktori u rodilištu, već dr koja mi je vodila trudnoću). Svijesna sam da je svaka trudnoća za sebe i možda idući put rodim ko od šale 
    Nemojte previše razmišljati što vas čeka i kako će porod izgledati jer to nitko nezna, na vama je samo da se skoncentrirate, pravilno dišete a porod će se završiti na ovaj ili onaj način...nagrada je neprocjenjiva i vrijedi truda.
    Držim fige svima koje očekujete porod, samo hrabro i mislite pozitivno 

<3 2/2013 <3

crnamala
    17. Siječanj 2015. 21:13

Trudovi bole naravno ali tijelo je to sposobno podnijet.Ja sam maštala o prirodnom porodu makar sam znala da ce bolit ali cuti bebin prvi plac kad izadje mislim da otkloni sve boli. Moju želju su postovali i stvarno su pokusali sve da prirodno rodim ali nije islo. I da ja sam bila u zadnjem boksu i ispratila svaku mamu koja je rodila u tih 12 sati i do ti jedna je izgledala i fizicki i psihicki puno bolje nego ja nakon carskog.  Ma curke moje kad dobijete svoju bebu napokon u narucje bit ce vam svejedno kako ste rodile. Zivot se mijenja na najbolji moguci nacin i sve osim vaseg malog sunca pada u drugi plan.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.