Ma cure meni dr i sestre uopce nisu bili bahati. Ako su i pokusali ja bih se uvik ispričala kao sto ih gnjavim, i znam da su im pune ruke posla i zahvaljivala svima na pomoci tako da bi se stvarno i one najgoropadnije smeksale. Bitno da vam porod bude ok na sto ne mogu ni utjecat uvik doktori a ako imate koga da zvrcne za vas tipa sestara ili doktora dok ste u radjaoni nikad nije na odmet. Sve zavidi sta očekujete. Iskreno za mene je zvalo nekoliko doktora, sestara i babica i bila sam specijalno na porodu kod jednog doktora ali sam svejedno bila vecinu vremena sama. Ne mogu oni biti stalno s vama pogotovo ako je sve ok. Kad se sjate svi doktori tad brinite!! Sala mala.
U krevetu sam jer me skrpala gripa pa vam nspokon pisem moj popis stvsri za rodiliste.
Mala torba za radjaonu:
-svi dokumenti: svi nalazi, trudnicka, potvrda za partnera, krvna grupa, zdravstvena)
-1toaletni papir (nepotreban bilo u predradjaoni, bolja opcija vlazni toaletni papir da se nadje)
-papirnate maramice
-balzam za usne
-rucnik ( obavezno, moze i dva mala)
-par ulozaka (tek kad sam dosla u sobu do tada slavna zelena krpa)
- jednokratne gacice
-kesa za robu kad se skinete na prijemu
-0, 5 boca vode ( obavezno meni zgodnija bila ona s cepom na koji pijete)
-mobitel, punjac
-carape ( nepotrebne)
-keksi, krekeri( nisu mi dali jest poslje dobro dodje za sobu osim ako ste na carski onda nema papanja 2 dana.
-gumica za kosu ili kopca ( obavezno)
-papuce
-dezinfekcijski gel iz dm-a
( najbitnije: dokumenti, rucnik, voda, mob i punjac, papuce gumica za kosu)Torba za sobu:
-ogrtac ( nisam koristila prevruce je, eventualno neki tanki za izac van sobe)
-spavacica ( koristila njihovu samo sta ih nema dovoljno pa cistu vjerojatno necete dobit ta tri dana )
-5 kom jednokratnih gacica ( ostalo viska ali sam ja jako malo krvarila)
-japanke za tusiranje (tusirala se bez njih a njih nosila po sobi jer mi je u papucama bilo prevruce)
-paket chicco ulozaka ( po 10 mi donosili svaki dan+neki manji tipa vir, ja sam malo krvarila pa mi je chicco bio prevelik)
-1mali +1 veliki rucnik
-vlazne maramice ( imala pampers djecje s njima bi prebrisala i skoljku i lavandin isl..)
-2 role wc papira ( zna pofalit)
- grudnjak za dojenje
-jastucici za dojenje10 kom
- krema za bradavice
-plasticne case
-octenisept sprej za rane
-osobna higijena: cetkica i pasta za zube, krema za ruke, lice, gel za tusiranje, cesalj, sampon za kosu i fennisam koristila
-vrecice od 2 l za led ( bacala uloske gacice isl u njih pa u smece)
-sminka
Za bebu:
-par pelena ( nije mi trebalo oni presvlace)
-body ( nije trebao)
- tutica/pidzamica ( super doslo jer nisu imali cistih a on je bljuckao)
-tera pelene par kom ( ja sam ih koristila jer nemaju dovoljno a gadilo mi se da ga brisem izbljuvanom)
- nepotrebno mi bila: kozmetika za bebe, dekica, carape, kapica, vatice za pranje)
To je to ako vam sta padne na pamet pitajte. Malo je drugacije ovisno o nacinu poroda sta smijete a sto ne ( jest, pit, tusiranje, koliko stojite isl) ali je u principu popis isti. Sretno cure.
Ja case nisam ni koristila najvise mi je pasala voda koju sam pila iz boce.
Vlazne maramice i vlazni wc papir su mene spasili jer se nisam smila tusirat pa sam se tako prva dva dana prala a kasnije nekako na peci bokume prvo gore do reza pa posli donji dio. Iako ne znam da li se smiju koristit ako si sivana.
Sortiraj odgovore
Najstariji