Rekao bi ti odma da se nije smjestilo gdje treba,tako da vanmatericna nije.Mozda ti je ovulacija bila kasnije pa se kasnije i oplodila.Postoje trudnoce gdje beta hcg slabo raste a bebe se rode sasvim uredu.Jeli ti sada krvarenje ili smedji iscjedak?Jeli te boli?
Meni su rekli sve dok je smedje to se cisti ili prilikom usadjivanja u maternicu se desava a kada bi mi krenula friska krv sa ugruscima malim da idem na hitnu. 😯
Nije vanmaterična. Pošto je dokt.vidio očito da se plod nalazi u maternici ali da veličina ploda ne odgovara tjednu.
Meni je prvi puta krenulo sa smeđim krvarenjem, koje je prešlo u pravu krv, u tom trenutku kad sam bas jako prokrvarila je plodu prestalo kucati srce ( znam jer sam od panike svaki dan bila na hitnoj ), samo što je plod prestao s razvitkom ali su otkucajj bili pozitivni.
Drugi put sam imala samo smeđe krvarenje, niti kap friške krvi, plod je prestao s razvitkom u 7 tt, i tad se očito dogodio spontani, ja tek saznala u 9 tt. Znaći ja nisam prokrvarila uopće.
Kako kod koga i kako koji put.
Po nekom mom iskustvu, i po tome što su mi rekli, znaći kada krene spontani, tijelo pokušava samo odbaciti plod kada se pojavi prava krv, a kada je smeđe krvarenje plod se polako otapa - po gotovo u ranim tjednima jer je on nakupina " stanica prašine " pod navodnicima, tako su meni rekli.
Kada su ti rekli da ponovno dođeš? Ako jako prokrvariš?
Italina, nisam skužila. Tebi se plod ne vidi više na uzv?
Ja sam bila prosli petak kod svije gin.ona nije vidjela plod kaze da mi je ostalo kao samo malo a da je sve otislo medjutim ja nisam krvarila niti me bolilo.Poslala mr na kiretazu za prekucer ali ja ipak odlucim prije da uradim UZ i dokt.me nije htjela kiretirati kaze ima jos nade.Ne znam za sada na cemu sam,ja sam imala smedji iscjedak samo kad idem u wc krv kao krv nisam nikako..Jucer sam radila test za tr.reko ajde i on pokazuje beta hcg i plus ko kuca.U petak vadim krv za betu pa onda odo svojoj gin.da vidim sta ce sada rec..
Mada sam i ja svjesna da mi nije uredu trudnoca,ZM 15.6 ciklus svakih 21 dan a beta mi pokazala zadnja tek kao da sam u 3 sedm.trudnice..a po kalendaru dns mi 9tt.Nadam se da ce biti biohemijska tr.da me ne ciste jer se bojim ponovo isto prolazit.Kupila sam sebi i folnu kiselinu i vitamine nece odmoci..
Test ti jos neko vrijeme i može pokazati plus, jer se razina beta hcg - lagano spusta. Meni je nakon prve kiretaže, 8 dana nakon beta bila oko 400, što je visoko jer je očito zaostao dio posteljice i ako ti je bilo što u maternici od ploda zaostalo, beta će ti biti pozitivna, znaći test će isto biti pozitivan. Nakon druge kiretaže nisam vadila betu, ali pretpostavljam da je sada negativna.
Vidjeti ćeš, ali i ako ti trebaju raditi kiretažu traži anesteziju, ili odi u neku drugu bolnicu s uputnicom, gdje kiretažu rade pod anestezijom.
Evo danas imam lagano krvarenje i jače grčeve u trbuhu. Zvala sam ginekologa pa mi je rekao da dođem po uputnicu za bolnicu kako bi se sutra napravilo čišćenje. Hoće li mi u bolnici prije napraviti dodatne pretrage da se doista uvjerim da je gotovo s trudnoćom? Još se nekako nadam da ipak nije spontani i da će možda biti sve u redu...
Naravno da ce ti napraviti uzv, tj.ti bi trebala otići na hitnu, da se potvrdi spontani i onda ti oni kažu kada da dođeš na kiretažu ( ako je potrebna a vjerovatno je ) s uputnicom. Ili samo dođi s uputnicom, ali ne vjerujem da ce te odmah primiti.
Od kud si? U koju bolnicu planiras ići? Neke bolnice te ne uspavaju, tako da ako mislis da ti daju anesteziju, znaći da te uspavaju dođi obavezno natašte, tj.ne smiješ jesti ni piti 6 sati prije zahvata.
Mene su recimo prvi put, prije dvije godine, došla sam na hitnu rano ujutro jer sam jako prokrvarila, a nisam nista ni jela ni pila i odmah su me zadržali i napravili mi kiretažu, jer sam došla na hitan prijem i nije mi trebala uputnica.
Ovisi koja bolnica.
Meni je isto tako krenulo prvi put, prije dvije god.znaći, kao i tebi sada.
S tog da je tada plodu kucalo srce, i onda kad sam bas jako prokrvarila kao kad M dobiješ i još jače, tada je srce stalo, tad saž opet došla na hitnu i zadržali me
Sortiraj odgovore
Najstariji