Je , Mono hvala ti. Jesi li ti malo bolje ? Javljaj nam...
Dina, to ti je vjerojatno hormonalno, nista strasno ako ne prode za koji ciklus naruci se kod gin
Malo mi je manjeg intenziteta smeđi iscjedak, sad nije više tako tamno, nego negdje srednje smeđe, ali da ja budem mirnija narucila sam se privatno kod gin.jer ne mogu izdržati do početka 8.kada imam redovan termin. U srijedu imam zakazan pregled, jedva cekam :))
Svakih koliko ti ides na preglede? Svaka 4 tj? Koje si ti pretrage radila na pocetku trudnoće? Ja sam samo vadila krv i urin, nista drugo. Tnx :)
Vidis da ide na bolje, super sta si se narucila cisto da budes ti mirna. Najvaznije je da si smirena. Meni je moja ginekologica odma u 8 tjednu trudnoce uzela sve briseve koji su bili ok, to je bitno uzet jer je bitno da nema infekcije tj ako se sta nade daju terapiju. Radila mi je rh faktor i secer, i krvnu sliku osobitno zeljezo. Ona je preventivna voli sve provjeriti :).
Mom, napisala sam u grupu Trudničke muke...
Idem ipak dns na pregled i konzultacije jer imam neke mutirane gene....a rečeno mi je prije da mi ne treba terapija, a slucajno sam pročitala da se takva terapija daje kod takvih gena...to sam vadila krv poslije prijašnjeg spontanog pa mi je ustanovljeno..
Evo mene opet…😕 jucer, sinoc imala sam grceve u maternici kao ono dobit cu vjesticu a menstr… sam imala 28.6 a jucer me pratilo tockasto krvarenje svjetlo crvene boje koje sam primjetila samo kad sam bila na wc i par kapi na gacicama. Molim vas pomozite jer neznam sta je to. Imam nezasticeni odnos pa je prije tj dana decko svrsio u mene. Dali mi je prerano zakljuciti da je napokon trudnoca u pitanju ili nest sasvim drugo.??
Dina
Mom, radila sam testove za trombofiliju, testiraju se ti geni za trombofiliju, i oni nisu normalni, nego su meni heterozigot ( ne znam sto tocno znaci heterozigot ili homozigot ) ali mislim da je veca mogucnost da dobijem trombozu i da je u tom slucaju poremeceno zgrusavanje krvi, onda ti daju heparinske injekcije koje razrijeđuju krv da do bebe mogu doći hranjive tvari i da se ona preko posteljice hrani.
Kada se terapija ne da, postoji mogucnost da nastanu ugrusci na posteljici i da nije dobra prokrvljenost i beba se ne razvija, dolazi do spontanog.
Niie sto posto da i ako netko ima trombofiliju da ce doći do spontanog, ali najcesce pogotovo kod ponavljajucih pobacaja pretpostavlja se da je to razlog.
Zato je vazno dobiti sto prije terapiju ako je potrebna.
Ja sam bila kod hematologa, gdje mi je žena rekla da taj moj heterozigot ne utjece na tu koagulaciju - poremeceno zgrusavanje krvi ), međutim jucer sam procitala da osobe koje imaju taj gen MTHFR HETEROZIGOT ne mogu razgraditi folnu kiselinu, tako nekako i da je folna vazna za razvoj stanica, zato se uzima folna prva tri mjeseca....ma uzasno je komplicirano...dobro da sam i to sve zapamtila.
Ugl.istraživanja su pokazala da su ti geni jako vazni u trudnoci...
Dina, mislim da je prerano za ikakav test za trudnoću, trebas pricekati bar 14 dana nakon odnosa da bi test pokazao pozitivno. Vjerovatno nesto ti se poremetilo.
Iako bi ja na tvom mjestu kupila najeftiniji test, kosta 14 kn i napravila. Ali u svakom slucaju se javi ginekologu da ti uzv pogleda.
Sortiraj odgovore
Najstariji