Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jagoda01
    11. Veljača 2023. 17:37

carnival

Jagoda01

Drage cure, vidim da imate iskustva, ako mozete i mene utjesit, dakle jucer na pregledu (9+4),kaze doktor, osim ciste koja je narasla od proslog pregleda sa 3.5 na 4.3 cm, da imam i kontrakcije, zabrinuo me je, nista ne moze da me smiri. Osim utrogestana 2x2 dobila sam i neke tablete sto ublazavaju kontrakcije i injekciju progesterona… Da li se neka od vas susretala sa tim i ako ima neki savjet, izvinjavam se ako puno odstupam od teme
    Stvarno nemam iskuszva s tako ranim kontrakcijama, zao mi je..progesteron u tako ranoj trudnoci moze pomoci i nadam ae da ce vam sve biti uredu 🤞🏻🍀
    Kakve ste tablete za kontrakcije dobili??

Roidakal, na njihovom uputstvu nigdje ne pise da su protiv kontrakcija, ali na receptu koji sam dobila, ima slika lijeka i opis i pise da jest... 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png

• Ani92
    11. Veljača 2023. 18:01

Jen_dva drži se, vjerujem da sve može izaći na dobro na kraju. Znam da je grozno ležati tamo. Puuuuuno sreće ti želim. 

jen_dva
    11. Veljača 2023. 18:57

Srculence❤️

Pozdrav,nisam pisala al sam pratila jer sam za ovu temu srecom,bila vezana vrlo kratko . Jel netko zna kako je Lily?

Ne znam ali i ja je se često sjetim, nadam se da je sve ok s njom 🙏
    Jagoda sretno, ne znam ništa o tako radnim kontrakcijama ali nadam se da će sve dobro proćiAni hvala, idemo dan po dan i samo optimisticno ♥️

02/2023 💔👼 22tt

svea
    12. Veljača 2023. 08:41

Jagoda meni su kontrakcije u obje trudnoce pocele kasnije, pa stvarno nemam neki pametan savjet. Najvaznije je da te kontrakcije ne dovode do omekšavanja cerviksa i otvaranja. Roidakalu sam uzimala vise od pola trudnoce i meni su se pokazale super! 
    Jen_dva ne znam jesi li na Roidakalu (ne uspijevam sve popratit uz moje dvije beštije 💛) ? 
    Zao mi je sto ti je toliko nezavidna situacija... Nadam se da barem ima posjeta pa ti moze doci netko tvoj ❤️ 
    Pretpostavljam da te sestre onda kupaju na krevetu? Ili kako s tim? 
    Kad sam kretala u pricu sa serklazom iscitala sam gomilu foruma i ima hrpa pozitivnih prica, vjerujem i u vasu ❤️💛🧡 
    Vrijeme ide, sad sigurno najsporije ikad, ali ide, proci ce i svi ti tjedni 💪💜 
    Srculence nazalost Lillyy se poslije nije vise javljala, ja bas cesto dodem provjeriti kako je, jer sam svim srcem navijala za nju... Ali nema je. Nadam se da je dobro 💛

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

Barbi30
    12. Veljača 2023. 13:15

Pozdrav cure, može savjet. Pratim vas ovdje otkad mi je gin počela pratiti cerviks. Sa 21 tj cerviks je bio TUU 43mm vaginalno, pa sam u 22+2 išla na veliki anomaly i sve je bilo uredno, cerviks preko trbuha TUU 35mm (doktor ništa nije rekao da se skraćuje). 
    Unazad par dana imala bolove u križima i dolje povremeni te pritisak, BH kontrakcije cijelog trbuha kao kamen (što mi fin na anolay napomenuo da imam BH koje do tada nisam osjećala). Također me dolje pecka i crveno je ali borim se s gljivicama i padom imuniteta od početka trudnoće. 
    Sada oko 12h  pri brisanju nakon mokrenja tragovi svijetle sukrvice danas za sada bez bolova. Danas sam 23+4tj.
    Da li da idem na hitnu odmah ili da sačekamo sutra dogovoreni pregled? (Inače sam imala krvarenje u trajanju od 10-13 tjedna trudnoće-th je Utrogestan i duphaston i dalje). 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermiaVinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

jen_dva
    12. Veljača 2023. 14:30

Barbi30

Pozdrav cure, može savjet. Pratim vas ovdje otkad mi je gin počela pratiti cerviks. Sa 21 tj cerviks je bio TUU 43mm vaginalno, pa sam u 22+2 išla na veliki anomaly i sve je bilo uredno, cerviks preko trbuha TUU 35mm (doktor ništa nije rekao da se skraćuje).
    Unazad par dana imala bolove u križima i dolje povremeni te pritisak, BH kontrakcije cijelog trbuha kao kamen (što mi fin na anolay napomenuo da imam BH koje do tada nisam osjećala). Također me dolje pecka i crveno je ali borim se s gljivicama i padom imuniteta od početka trudnoće.
    Sada oko 12h pri brisanju nakon mokrenja tragovi svijetle sukrvice danas za sada bez bolova. Danas sam 23+4tj.
    Da li da idem na hitnu odmah ili da sačekamo sutra dogovoreni pregled? (Inače sam imala krvarenje u trajanju od 10-13 tjedna trudnoće-th je Utrogestan i duphaston i dalje).

Ja bi na tvom mjestu zacementirala se za krevet, nazvala hitnu i objasnila situaciju, oni ce ti najbolje znat reci je li to za dolazak i dat najbolji savjet. Sretno i javi kako prode!

02/2023 💔👼 22tt

• carnival
    12. Veljača 2023. 14:46

Barbi30

Sada oko 12h pri brisanju nakon mokrenja tragovi svijetle sukrvice danas za sada bez bolova. Danas sam 23+4tj.

Slazem se s jen_dva!! Lezi i zovi hitnu..sretno i jqvi!! 💚

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20230620/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/fdf5/preg.png

Barbi30
    13. Veljača 2023. 16:58

Hvala na savjetima. Javila sam se jučer poznanici ginekologici iz naše bolnice i rekla da mirujem, Mg popijem i terapiju i da danas odem na pregled. 
    Na pregledu sve uredno, dolje kako me pecka od vanjske upale ponovno i tu vjerojatno do sukvice došlo jer sam se zatrebala po stidnici nekako. 
    Kaže dr da je preciznije vaginalno mjerenje cerviksa i da preko trbuha ima odstupanja ali i da je sve iznad 25mm u redu dok sam zatvorena. 
    Danas vaginalno cerviks TUU 42 mm. Bolovi su i dalje tu i kaže dr da su Bh kontrakcije definitivno i da kako mali napreduje da bude jače bolilo od težine.
    Pratim vas cure redovno ovdje kako se borite za bebice da dođu sigurno na svijet. 💪🍀🙏

👩1990 dg PCOSlike
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

jen_dva
    13. Veljača 2023. 18:19

Barbi30

Hvala na savjetima. Javila sam se jučer poznanici ginekologici iz naše bolnice i rekla da mirujem, Mg popijem i terapiju i da danas odem na pregled.
    Na pregledu sve uredno, dolje kako me pecka od vanjske upale ponovno i tu vjerojatno do sukvice došlo jer sam se zatrebala po stidnici nekako.
    Kaže dr da je preciznije vaginalno mjerenje cerviksa i da preko trbuha ima odstupanja ali i da je sve iznad 25mm u redu dok sam zatvorena.
    Danas vaginalno cerviks TUU 42 mm. Bolovi su i dalje tu i kaže dr da su Bh kontrakcije definitivno i da kako mali napreduje da bude jače bolilo od težine.
    Pratim vas cure redovno ovdje kako se borite za bebice da dođu sigurno na svijet. 💪🍀🙏

Ajde super, drago mi je dobro završilo, bolje uvijek provjerit pa bit sigurna 🥂Evo mi smo prezivili jos jedan dan, ide lagano navikavanje na novo normalno 🙂

02/2023 💔👼 22tt

Barbi30
    13. Veljača 2023. 19:31

jen_dva

Barbi30

Ajde super, drago mi je dobro završilo, bolje uvijek provjerit pa bit sigurna 🥂Evo mi smo prezivili jos jedan dan, ide lagano navikavanje na novo

Dan po dan i misliti pozitivno. Bitno da si ti pod okom doktora 💪🍀🙏
    I ja brojim dan po dan, tjedan po tjedan jer smo teško došli do trudnoće i svaki simptom je briga. 

👩1990 dg PCOSlike
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.