Ani92 nisi nista mogla, nemoj sebe kriviti. Samo miruj i broji tjedne 💛💪
Suzana jedino ne vidim u kojem si tjednu?
Budući da je napravljena serklaža i da je cerviks skraćen (samo jedan članak, iako obzirom na serklažu bitno je da šav drži) jedina uputa i jest strogo mirovanje. Sretno i mirno 🧡
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
Samo da javim novosti. Danas sam 24+0 i ugradili su mi pesar (prsten koji drži cerviks da se ne otvara dalje). I dalje moram strogo mirovati, ali barem se psihički lakše podnese.
Tako da, ako i bude kasno za serklažu, ima i drugih opcija.
Super! Vjerujem da se odma lakse dise, jel od doma lezis dalje?Evo kod mene puna dva tjedna strogog mirovanja, proletilo moram priznat, nije toliko strasno koliko sam se bojala da ce bit
02/2023 💔👼 22tt
Super! Vjerujem da se odma lakse dise, jel od doma lezis dalje?Evo kod mene puna dva tjedna strogog mirovanja, proletilo moram priznat, nije toliko strasno koliko sam se bojala da ce bit
Baš je lakše, odmah mi je raspoloženje bolje hehe. Pratit će me jedan dan, ali se nadam da sutra idem doma. Doma je definitvno puno lakše odraditi to ležanje nego ovdje.
Pozdrav, nova sam tu, procitala sam uglavnom sve postove od pocetka.
Vidim da jako puno cura bude i slicnim situacijama, a opet svaka je invidualna.
Ponukalo me da i ja svoju pricu ispricam, cini mi se nekako lakse se nosit sa svim. Trudna sam 26+6 i ovo mi je prva trudnoca. Dosad je sve bilo uredno osim sto sam u samom pocetku bila na duphastonima zbog hematoma. Na zadnjem pregledu prije 4 tjedna doktor mi je izmjerio cerviks 3.88cm i T oblik, a jucer na pregledu cerviks smanjen duzine 1.98cm i U oblik. Preporuka strogo mirovanje kuci i kontrola za tri tjedna. Prije tri tjedna radena je urinokultura koja je bila pozitivna na streptokok i popila sam antibiotik. Sad mi je doktor napravio briseve cerviksa i ponovio urinokulturu pa cekamo nalaze. Malo sam u strahu jer ne znam koliko je opasno i kako se tako u 4 tjedna moze drasticno promijeniti situacija.
Sto se tice mirovanja ugl sam u lezecem polozaju dizem se samo za wc i kad jedem. Dosta sam optimisticna oko svega i nadam se da ce sve proci u redu. Nekako je opet lakse ovo sve prolaziti kuci nego u bolnici.
Pozdrav, nova sam tu, procitala sam uglavnom sve postove od pocetka.
Vidim da jako puno cura bude i slicnim situacijama, a opet svaka je invidualna.
Ponukalo me da i ja svoju pricu ispricam, cini mi se nekako lakse se nosit sa svim. Trudna sam 26+6 i ovo mi je prva trudnoca. Dosad je sve bilo uredno osim sto sam u samom pocetku bila na duphastonima zbog hematoma. Na zadnjem pregledu prije 4 tjedna doktor mi je izmjerio cerviks 3.88cm i T oblik, a jucer na pregledu cerviks smanjen duzine 1.98cm i U oblik. Preporuka strogo mirovanje kuci i kontrola za tri tjedna. Prije tri tjedna radena je urinokultura koja je bila pozitivna na streptokok i popila sam antibiotik. Sad mi je doktor napravio briseve cerviksa i ponovio urinokulturu pa cekamo nalaze. Malo sam u strahu jer ne znam koliko je opasno i kako se tako u 4 tjedna moze drasticno promijeniti situacija.
Sto se tice mirovanja ugl sam u lezecem polozaju dizem se samo za wc i kad jedem. Dosta sam optimisticna oko svega i nadam se da ce sve proci u redu. Nekako je opet lakse ovo sve prolaziti kuci nego u bolnici.
Nadam se da će sve proći oke i držim fige. :)
Da li je spominjao dr pregled u bolnici radi toga?
Hvala 🤗 nije nista spominjao pregled u bolnici...dobila sam uputnicu za jos jedan anomaly scan u 28 tjednu, cekamo nalaze briseva i strogo mirovanje kuci i kontrolni pregled za 3 tjedna. Nije izgledao puno zabrinut oko svega pa sam nekako i ja mirnija. Neman nikavih bolova ni kontrakcija pa se nadam da ce dan po dan sve proci ok.
Svakako se razmisljam po jos jedno misljenje cisto da budem sto posto sigurna ali cu pricekati nalaze briseva.
Ne znam koliko je u ovakvim situacijama pametno cesto vaginalno pregledavanje i moze li to kako jos vise potaknuti otvaranje
Hvala 🤗 nije nista spominjao pregled u bolnici…dobila sam uputnicu za jos jedan anomaly scan u 28 tjednu, cekamo nalaze briseva i strogo mirovanje kuci i kontrolni pregled za 3 tjedna. Nije izgledao puno zabrinut oko svega pa sam nekako i ja mirnija. Neman nikavih bolova ni kontrakcija pa se nadam da ce dan po dan sve proci ok.
Svakako se razmisljam po jos jedno misljenje cisto da budem sto posto sigurna ali cu pricekati nalaze briseva.
Ne znam koliko je u ovakvim situacijama pametno cesto vaginalno pregledavanje i moze li to kako jos vise potaknuti otvaranje
Prijateljica je se otvorila centimetar u tako kasnim 20tim tjednima i na kraju uz mirovanje prebacila termin, ja sam sigurna da ce tako i tebi bit sve ok, glavno da ste ulovili i nadam se rijesili infekciju. Sta se tice cestih vaginalnih pregleda, meni ih zakazuju svako tri-cetiri tjedna u bolnici, s tim da sam jucer imala iznimno jedan zbog malo krvarenja, pa mi je doktorica iduci kontrolni pregled premjestila sa ovog na iduci petak da ne bi prckali precesto. Eto cisto kao neki orijentir.A zasto radis jos jedan anomaly?
02/2023 💔👼 22tt
Hvala 🤗 nije nista spominjao pregled u bolnici…dobila sam uputnicu za jos jedan anomaly scan u 28 tjednu, cekamo nalaze briseva i strogo mirovanje kuci i kontrolni pregled za 3 tjedna. Nije izgledao puno zabrinut oko svega pa sam nekako i ja mirnija. Neman nikavih bolova ni kontrakcija pa se nadam da ce dan po dan sve proci ok.
Ne znam koliko je u ovakvim situacijama pametno cesto vaginalno pregledavanje i moze li to kako jos vise potaknuti otvaranjePrijateljica je se otvorila centimetar u tako kasnim 20tim tjednima i na kraju uz mirovanje prebacila termin, ja sam sigurna da ce tako i tebi bit sve ok, glavno da ste ulovili i nadam se rijesili infekciju.Sta se tice cestih vaginalnih pregleda, meni ih zakazuju svako tri-cetiri tjedna u bolnici, s tim da sam jucer imala iznimno jedan zbog malo krvarenja, pa mi je doktorica iduci kontrolni pregled premjestila sa ovog na iduci petak da ne bi prckali precesto. Eto cisto kao neki orijentir.A zasto radis jos jedan anomaly?
Kod nas je u bolnici praksa svim trudnicama prvo oko 20-og tjedna i ponovno još jednom po ulasku u trece tromjesecje. Malo sam zabrinuta zbog usca oblika U vidim na netu da je to zadnji oblik koji bi trebalo poprimiti ali nadam se uz mirovanje da nece ici dalje od ovoga kako sad je.
Danas smo bili na anomaly scanu, sve super izgleda, taman se malo opustim kad ono krvarenje 😮 Srecom sutra je u ambulanti kontrola al uvijek mi je prva pomisao da šav puca ili tako nesto. Nije danas na uzv bilo nikakvog hematoma a sve sto radim je lezim, ustajem samo za wc i 10 minuta sjedenja za rucak. Ne znam sta krivo radim 🙁
02/2023 💔👼 22tt
Sortiraj odgovore
Najstariji