Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    svea
    24. Siječanj 2023. 12:08

Ani92 pozdrav, svi smo se na ovoj temi susretali sa sličnim dijagnozama... Jedino je kod tebe blizanačka trudnoća, a o tome ne znam ništa, cerviks ti je skraćen za tjedne trudnoće, ali je super vijest što je zatvoren, pa vjerujem da je Petrova prava adresa ❤️ sretno i javi što kažu! 
    Jen _dva joj stvarno ne znam, ja sa  ležala nepomično skoro pet mjeseci i relativno brzo sam se vratila u formu. Zadnja četiri tjedna trudnoće sam bila ful aktivna svetac sam u stvari povratila skoro svu snagu 💪 za vježbe  mislim da možeš možda i doktoricu pitat na sljedećoj kontroli 😊 kako si inace? 
    Lillyy mislim na tebe, javi se kad ćeš moći 💛

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• Ani92
    24. Siječanj 2023. 18:23

Svea hvala na ohrabrenju. Čitam postove i vidim da nas je dosta s ovim problemom i nadam se da će svi sretno dočekati svoje bebice. Javim se nakon pregleda (još nemam termin).
    Jen_dva, što se tiče vježbi razgibavanja, ja sam ih radila kada sam morala strogo mirovati na početku trudnoće zbog krvarenja. Dr mi je rekla da probam jednom pa vidim kako ide. Ugl meni nije bilo baš dobro jer bi potakle te probleme, pa sam prestala. Ali ovo je druga situacija.

• apety2309
    24. Siječanj 2023. 19:27

Hvala Vam puno na odgovorima !!!!❤️❤️❤️❤️

• Ani92
    25. Siječanj 2023. 18:37

Da javim novo stanje. Doktor u Petrovoj danas skroz zabrinut. Htio je raditi serklažu, ali se boji da ne bi probio vodenjak. U pon moram doći ležati par dana kod njih, do tada doma. Jedino sutra nosim urin i vadim krv. Blago rečeno da sam skroz isprepadana sad. 

svea
    25. Siječanj 2023. 21:16

Ani92

Da javim novo stanje. Doktor u Petrovoj danas skroz zabrinut. Htio je raditi serklažu, ali se boji da ne bi probio vodenjak. U pon moram doći ležati par dana kod njih, do tada doma. Jedino sutra nosim urin i vadim krv. Blago rečeno da sam skroz isprepadana sad.

Ojoj zao mi je. Jel cerviks mijenjao oblik? Jesi se pocela otvarati? Kad spominje vodenjak? 
    Koji ti je doktor bio?

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• Ani92
    25. Siječanj 2023. 21:58

Za sada još nije promijenio oblik. Još je čvrst i u obliku slova T. Nisam otovrena, samo je rekao da nije baš za serklažu jer bi mogao probiti vodenjak, a nije mu niti da me ostavi samo na mirovanju. 
    Bio mi je dr. Veček. Stvarno je bio ok, konzultirao se i s dr. Gašparović (mislim). 
    Ali sam tamo baš jaaaaako dugo čekala i trbuh mi je sada postao nekako težak. Već mislim da umišljam simptome. 

jen_dva
    25. Siječanj 2023. 22:23

Joj Ani, bas mi je zao. Dobro je sta je cerviks jos zatvoren tako da bi serklazu valjda preventivno radili. Mozda ti se sve malo spustilo dole od dugog sjedenja/stajanja u cekaonici pa bude izgledalo bolje u pon. Sretno s lezanjem,  nadam se da ce sve bit ok, sad zvuci strasno al ima tu dosta cura koje su bile u istoj situaciji sa pozitivnim ishodima, samo hrabro!

02/2023 💔👼 22tt

• Ani92
    25. Siječanj 2023. 22:28

Hvala vam svima na podršci. Stvarno mi puno znači.
    Pogotovo jer grižnja savjesti ubija. Šta sam mogla drugačije i sl. 

• carnival
    26. Siječanj 2023. 09:18

@Ani92 vjerujem da ce sve biti dobro… ti mozda da ipak uglavnom lezis kako bi smanjila pritisak na grlic, kako su cure rekle najbotnije je da je vrlic zatvoren!!! Drzite se! 🍀💚

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20230620/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/fdf5/preg.png

• suzana0704
    27. Siječanj 2023. 12:44

Bok curke! Citam vas ali nisam komentirala do sad. Moju pricu vidite u potpisu. Prije 15 dana mi je napravljena serklaža, danas sam bila na pregledu, i na nalazu piše "cerviks 1 članak formiran, šav drži" pa me zanima znate li što to znači? Doktorica je rekla strogo, strogo mirovanje, pa sam malo preplašena.

Ja '91, ok, muz '86 oligoasthenoteratospermia
    06/21 IVF Petrova, 12 js, 4blastice-2 vraćene i 2🐧🐧. 1.beta 584, 2.beta 2613. 5.7. prvi uzv-dvije GV, 26.7. ❤❤ 13.8. Panorama: sve ok, cura i dečko. Daljni pregledi- sve ok. 5.11.21. Iznenadni prijevremeni porod u 24 tj 💔💔👼👼 Slomljena...
    07/22 konz.Petrova, 09/22 FET. 1.beta 955, 2.beta 2062. 10.10 vidljiva GV, 19.10 imamo ❤. Sve ok. 01/23 preventivna serklaža. Čekamo dečka.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.