Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sassy
    03. Listopad 2025. 15:49

Ja nemam bas apetita, jos sam u minus 4 kg radi uzasnog prvog trimestra i jos me drze mucnine.
    Slatko ne jedem radi eserihije i ne trazi mi se generalno nista da jedem valjda kako samo lezim i nista ne trosim.

Nadam se da cu rijesit bakt i bar nekad moci pocastit se palacinkama s nutelom koje su mi slabost :)

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

DvostrukiKaos
    03. Listopad 2025. 17:21

dea3

Ja sam danas malo više sjedila… Pod tim mislim cca sat vremena…mene prepone i zdjelica tako bole ..ajme…
    Stvarno ne mogu nista…vjerojatno bi sad vec to i samo po sebi došlo, ali i ovo visemjesecno ležanje je ostavilo traga…

Tako da mi netko i sad veli da više ne moram ništa mirovati…nebi išlo jer jednostavno ne mogu … Tako da više manje u ovom tonu mirovanja i ležanja ćemo biti do kraja pa kad god on bio…

I druga stvar…zatvor 🫣 dakle pijem onaj magnezij citat (baš za to i ništa) … Ja sam jucer popodne pila istovremeno kavu i onaj sok od sljiva iz dm-a…i ljudi moji i dalje ništa…
    I to vec tako neko vrijeme..jedva da svaka 3 dana nesto malo uspijem… Baš me to muči..čak ne toliko fizicki, koliko psihicki…

Pokušaj s Portalakom ili čepićima Evaqu. Inače ja ti uzimam Mg direkt od Bioelektre i od tad nemam problema. Isto sam muku mučila s tim prije par mj. I tu i tamo popijem Donat.

• dea3
    04. Listopad 2025. 11:29

DvostrukiKaos

dea3

Ja sam danas malo više sjedila… Pod tim mislim cca sat vremena…mene prepone i zdjelica tako bole ..ajme…
    Stvarno ne mogu nista…vjerojatno bi sad vec to i samo po sebi došlo, ali i ovo visemjesecno ležanje je ostavilo traga…

Tako da mi netko i sad veli da više ne moram ništa mirovati…nebi išlo jer jednostavno ne mogu … Tako da više manje u ovom tonu mirovanja i ležanja ćemo biti do kraja pa kad god on bio…

I druga stvar…zatvor 🫣 dakle pijem onaj magnezij citat (baš za to i ništa) … Ja sam jucer popodne pila istovremeno kavu i onaj sok od sljiva iz dm-a…i ljudi moji i dalje ništa…
    I to vec tako neko vrijeme..jedva da svaka 3 dana nesto malo uspijem… Baš me to muči..čak ne toliko fizicki, koliko psihicki…

Pokušaj s Portalakom ili čepićima Evaqu. Inače ja ti uzimam Mg direkt od Bioelektre i od tad nemam problema. Isto sam muku mučila s tim prije par mj. I tu i tamo popijem Donat.

Hvala ti...
    Morala sam jucer na kraju s cepicem...
    Ali brate mili ni tu nije nesto extra bilo 🫣
    Ocito nema viskova ovih dana 🙈
    No dobro, stvarno se tješim da još malo i taj period života je iza mene... Evo tocno pa sene mogu docekati....iskreno

• ana2012
    04. Listopad 2025. 13:53

Hej cure, evo ulovila malo vremena da procitam sto kod vas ima novog, a vidim da se (nažalost) skupilo i nesto nove ekipe.

Da se malo referiram na vaše tegobe:
    - lazne kontrakcije sam imala cijelu trudnocu, najintenzivnije tamo od 20-tog do 30-tog tjedna, uz cordipin su se malo smanjile, ali i dalje su bile prisutne, pred kraj i dosta neugodne kad je beba već bila velika. Primjetila sam da su puno gore kad je pun mjehur ili kad nisam par dana bila na wc-u, tad su baš bile intenzivne
    - gestacijski sam i ja imala, ali guk profili su mi bili savrseni i nakon toga vise nisam bila na dijeti. Mislim da ogtt hoce bit loš i zbog tolkog mirovanja, ipak se savjetuje što više hodanja s tom dijagnozom
    - za zatvor mi je bio najbolji magnezij, pila sam dva direkta i još nekad dodala roidokal, bilo je bolje od cepica 😂 do te mjere da sam se razveselila normalnoj kakici na kraju trudnoce haha

Eto, nadam se da sam vas malo umirila jer sam s prilicno losom dijagnozom dogurala do 39+3 i to zadnja dva tjedna otvorena 5 cm. Sad mi je cak u neku ruku i drago da sam mirovala jer smo se skroz uglazbili muz, starija curica i ja pa nam je super prosla prilagodba na zivot u cetvero. Vjerovali ili ne, već razmisljam o trecem dijetetu i kako to izgurati i mislim da je to najbolji dokaz da sve prođe i brzo se zaboravi, mi žene smo čudo!!
    Držim vam svima fige i mislim na vas 😘

• dea3
    04. Listopad 2025. 15:35

ana2012

Hej cure, evo ulovila malo vremena da procitam sto kod vas ima novog, a vidim da se (nažalost) skupilo i nesto nove ekipe.

- lazne kontrakcije sam imala cijelu trudnocu, najintenzivnije tamo od 20-tog do 30-tog tjedna, uz cordipin su se malo smanjile, ali i dalje su bile prisutne, pred kraj i dosta neugodne kad je beba već bila velika. Primjetila sam da su puno gore kad je pun mjehur ili kad nisam par dana bila na wc-u, tad su baš bile intenzivne
    - gestacijski sam i ja imala, ali guk profili su mi bili savrseni i nakon toga vise nisam bila na dijeti. Mislim da ogtt hoce bit loš i zbog tolkog mirovanja, ipak se savjetuje što više hodanja s tom dijagnozom
    - za zatvor mi je bio najbolji magnezij, pila sam dva direkta i još nekad dodala roidokal, bilo je bolje od cepica 😂 do te mjere da sam se razveselila normalnoj kakici na kraju trudnoce haha

Eto, nadam se da sam vas malo umirila jer sam s prilicno losom dijagnozom dogurala do 39+3 i to zadnja dva tjedna otvorena 5 cm. Sad mi je cak u neku ruku i drago da sam mirovala jer smo se skroz uglazbili muz, starija curica i ja pa nam je super prosla prilagodba na zivot u cetvero. Vjerovali ili ne, već razmisljam o trecem dijetetu i kako to izgurati i mislim da je to najbolji dokaz da sve prođe i brzo se zaboravi, mi žene smo čudo!!

Draga Ana baš lijepo da si se javila.
    Tvoji savjeti su uvijek bili od pomoći...jer što god da me zadesilo u pravilu si posvjedočila da si i ti imala možda i gore simptome...
    Tako da sam uz pomoc tvojih savjeta progurala one, za mene najkriticnije tjedne...
    Iskreno, beba ima 2 kg i totalno sam mentalno ušla u fazu...ako krene, krene...
    Evo danas sam nakon valjda 3 mjeseca prvi puta uzela usisavač u ruke...

I ja sam nakon drugog djeteta odmah poželjela treće 😂😂😂 i eto ga na putu...tako da i tebi želim da se snovi u pravo vrijeme ispune.
    Za razliku od onda, sad osjećam da je s ovim to to...i baš se iskreno veselim da je toj avanturi zvanoj trudnoća i svim divotama koje su me zadesile uz nju došao kraj (uskoro) 😂

sassy
    04. Listopad 2025. 20:24

ana2012

Drago mi je da ima pozitivnih tako prica i da se dogura do 40tt 🙂
    Svaka tebi cast ako razmisljas o jos jednoj trudnoci xD 

Kod mene se mala razbolila i evo fibra je ne pusta tako da sam jos vise nervozna i ne mogu toliko mirovat ko do sad al nadam se da brzo prodje i ne predje meni :/ bas peh za pehom i pitam se ima li kraja.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Lelaaaa——
    04. Listopad 2025. 22:20

ana2012

Pozdrav draga da li mi mozes reci kako se radi profil glukoze 
    Ceka me uskoro samo sta se kod nas ne ostavlja u bolnici nego mi to radimo od doma 
    Dobijemo uredaj od bolnice 
    Samo sam citala o tome neznam sta me ceka

23 🧍🏼‍♀️30🧍🏻

Termin poroda 3.12
    Decko🩵

• dea3
    05. Listopad 2025. 10:11

sassy

ana2012

Drago mi je da ima pozitivnih tako prica i da se dogura do 40tt 🙂
    Svaka tebi cast ako razmisljas o jos jednoj trudnoci xD

Kod mene se mala razbolila i evo fibra je ne pusta tako da sam jos vise nervozna i ne mogu toliko mirovat ko do sad al nadam se da brzo prodje i ne predje meni :/ bas peh za pehom i pitam se ima li kraja.

SASSY
    Samo polako i smireno, nadam se da je već danas bolje. Ako ti ima tko pomoći dozvoli si svu pomoć, svakako je lakše...

• Cvita123
    05. Listopad 2025. 20:09

Dea kako si? Simptomi? 
    Mi smo tu negdje u 2 tjedna 😂😊

• dea3
    07. Listopad 2025. 09:04

Cvita123

Dea kako si? Simptomi?
    Mi smo tu negdje u 2 tjedna 😂😊

Hej, promaklo mi je da si pitala..kad se stalno javljaju oni neki botovi sa temama...

Evo ja juricam prema 32 punih. 
    Iako ja vjerujem da vec jesam, jer sam vam bila pisala kako su meni na pocetku skinuli termin za 8 dana, a po mojem nikako nisu smjeli toliko. 
    Zato i beba je skroz veća, doduše čak i još za tjedan više. 

Bila sam ono imala visoki tlak pa su mi dali da mjerim, ali to je bilo samo dan i pol, kasnije se vratio na moj standardni nizak.
    Evo danas 90/60 i baš osjećam kako mi je nizak...baš malaksavost i osjećaj slaboće. Vidim i po nalazima krvi da mi su mi hemoglobin i sve oko željeza sniženo pa se zato tako osjećam.
    Imam kontrolu u červrtak pa ću s doktorom oko toga dogovoriti šta da uzmem da malo to popravim.

Cure moje, meni vam je dosta...vise nemam nikakav strah od prijevremenog, dapace sad imam strah da će trajati predugo. 
    Nakon 15 tjedana ležanja htjela bih nešto odraditi, ali jednostavno nemam snage... Malo nešto počnem i moram u krevet. A trbuh navecer tvrd ko kamen.
    U četvrtak iza kontrole planiram još do dm-a i ljekarne kupiti par stvari koje mi nedostaje i spakirati torbu do kraja pa nek čeka...

Kako ste vi, sve redom??? 

Kruna?? Ti si sad već isto negdje 26 tt?? Jel tako?? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani