Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sassy
    01. Listopad 2025. 14:53

dea3

Evo mene s pregleda…
    Trebao je biti sutra, danas samo krvi, ali se igrom slucaja potrefilo da sam danas sve obavila.
    Šav drži i dalje, beba ima 1996 g, dakle i dalje skroz za 2 tjedna veća i da ne vjeruješ okrenula se na glavu sta do sada nije bila.
    S obzirom na moju povijest doktor misli da ću se oko 34 tjedna poroditi (što nebi bilo loše, ako računamo da je veca za 2 tjedna)…
    Da, bio mi je danas tlak poviseni pa sad moram mjeriti 3x na dan i kontrola iduci cetvrtak.

Generalno bismo mogli reci da je današnja kontrola ona prevaga i velika granica uspjeha.

S obzirom da smo krenuli sa 17 tt, došli smo jako daleko i do te magicne kilaže od 2 kg…
    Ja sam iskreno u miru… Probat cemo jos malo…ali ako sutra krene, krene…
    Uz malu pomoc u inkubatoru..trebalo bi sve biti u redu!

P.s. razgovarali smo o injekcijama…objasnio mi je koje su im loše nuspojave…
    Doslovno mi je rekao da ako želim da mi ih…ali sam na kraju onda odbila…
    Jer recimo ja i dalje nemam nekih aktivnih trudova i prijeteci porod unutar 48 sati…

Super na dobrom pregledu 🙏 jos malo je ostalo

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    01. Listopad 2025. 16:16

dea3

Evo mene s pregleda…
    Trebao je biti sutra, danas samo krvi, ali se igrom slucaja potrefilo da sam danas sve obavila.
    Šav drži i dalje, beba ima 1996 g, dakle i dalje skroz za 2 tjedna veća i da ne vjeruješ okrenula se na glavu sta do sada nije bila.
    S obzirom na moju povijest doktor misli da ću se oko 34 tjedna poroditi (što nebi bilo loše, ako računamo da je veca za 2 tjedna)…
    Da, bio mi je danas tlak poviseni pa sad moram mjeriti 3x na dan i kontrola iduci cetvrtak.

Generalno bismo mogli reci da je današnja kontrola ona prevaga i velika granica uspjeha.

S obzirom da smo krenuli sa 17 tt, došli smo jako daleko i do te magicne kilaže od 2 kg…

Jer recimo ja i dalje nemam nekih aktivnih trudova i prijeteci porod unutar 48 sati…

Odlično! 34 je vec super tjedan ! 

• tajci1811
    01. Listopad 2025. 18:07

dea3

Evo mene s pregleda…

Bravoooo to su tako lijepee vijesti ❤️🙏

rei
    01. Listopad 2025. 21:51

Pozdrav cure procitala sam skoro cijelu temu i ne razumijem bas svoju situaciju 😅 na kontroli s 20 tjedna cerviks 30mm, kontrola u 24.tjednu cerviks i dalje 30mm, prohodna za vrsak prsta, cerviks unutarnja strana mekana i skracena na 26mm, malo sam uplasena i zbunjena jer gin nije bas izgledala zadovoljno ali niti nesto previse zabrinuto 😅🤔 nisam dobila nikakvu terapiju osim preporuke mirovanja kad god stignem, beba mi je nisko skroz dole i radi mi jaki pritisak, kontrola za 3 tjedna 😵‍💫

• Cvita123
    01. Listopad 2025. 23:05

rei

Pozdrav cureprocitala sam skoro cijelu temu i ne razumijem bas svoju situaciju 😅 na kontroli s 20 tjedna cerviks 30mm, kontrola u 24.tjednu cerviks i dalje 30mm, prohodna za vrsak prsta, cerviks unutarnja strana mekana i skracena na 26mm, malo sam uplasena i zbunjena jer gin nije bas izgledala zadovoljno ali niti nesto previse zabrinuto 😅🤔 nisam dobila nikakvu terapiju osim preporuke mirovanja kad god stignem, beba mi je nisko skroz dole i radi mi jaki pritisak, kontrola za 3 tjedna 😵‍💫

Miruj sto vise mozes ta 3 tjedna pa cete vidjeti.. svaka situacija je drugacija, ima doktorica razlog vjerojatno zasto nema terapije 🤍

Meni je od 27 tjedna cerviks oko 27 mm; omeksan; uloziv na vrh prsta i na strogom mirovanju

DvostrukiKaos
    02. Listopad 2025. 08:49

dea3

Evo mene s pregleda…

Super si ti dogurala i vjerujem da ćeš još! 🙏🏻

DvostrukiKaos
    02. Listopad 2025. 08:57

rei

Pozdrav cureprocitala sam skoro cijelu temu i ne razumijem bas svoju situaciju 😅 na kontroli s 20 tjedna cerviks 30mm, kontrola u 24.tjednu cerviks i dalje 30mm, prohodna za vrsak prsta, cerviks unutarnja strana mekana i skracena na 26mm, malo sam uplasena i zbunjena jer gin nije bas izgledala zadovoljno ali niti nesto previse zabrinuto 😅🤔 nisam dobila nikakvu terapiju osim preporuke mirovanja kad god stignem, beba mi je nisko skroz dole i radi mi jaki pritisak, kontrola za 3 tjedna 😵‍💫

Hej! Meni ti je u 24. tj bio 21 mm i uz strogo mirovanje doma u tjedan dana pao na 8.2 mm, ali evo me još u komadu i to s blizancima. Od terapije sam dobila najprije 400 mg Utrogestana i sad sam na 600. Meni je jedan blizanac isto jakoo nisko tako da jedva hodam i imam taj pritisak već dugo. Miruj, ne saginji se i ne diži teško.

• Jagoda_
    02. Listopad 2025. 09:22

Cao zene❤️mene zanima da li vas ima ovdje sa preventivnom serklazom i kakve su preporuke od doktora, da li se i dalje mora mirovati?
    Otkrila sam da sam opet trudna, a u prosloj T sam imala serklaz hitni napravljen sa 24tt, pa bih sad htjela na svoj zahtjev preventivni

• dea3
    02. Listopad 2025. 10:10

Jagoda_

Cao zene❤️mene zanima da li vas ima ovdje sa preventivnom serklazom i kakve su preporuke od doktora, da li se i dalje mora mirovati?
    Otkrila sam da sam opet trudna, a u prosloj T sam imala serklaz hitni napravljen sa 24tt, pa bih sad htjela na svoj zahtjev preventivni

Pa mislim da će generalno svatko uz serklažu reći mirovanje...
    Da nema potrebe za serklažom, nebi bilo potreba ni za mirovanjem...
    Sad možda ne 100%..ali opet tesko mi je vjerovati da ce ti reci..radite sve ko da nije nista...
    Onak, samo razmisljam na glas... 

• tajci1811
    02. Listopad 2025. 10:10

Jagoda_

Ja imam preventivnu serklazu, postavljena u 22 tt na cerviks 4cm T oblika uloziv za vrh prsta i omeksan, nakon serklaze mi je doktorica rekla 3 tjedna strogo mirovanje, na kontroli iza toga je sav drzao pa je rekla mogu malo prosetati nista puno, al iskreno od tad sam izasla 2 puta i svaki put iza toga ako bi me nesti zabolilo i li osjetila pritisak u mojoj glavi je ajme sta ako sam tim kretanjem potaknula nesto tako da sam i dalje u lezecem polozaju 90% vremena, sad smo 26+3.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani