Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dea3
    11. Listopad 2025. 10:41

Evo prvu noc je dobro preživio.
    Disanje se smirilo. Čak su ga sad ujutro pokušali skinuti s kisika, ali su ga ipak odlucili jos malo vratiti.
    Naravno žutica vec, ali moji su svi bili žuti.
    I leukociti su malo povišeni pa su mu uveli antibiotik.
    Danas je dobio 2 ml mlijeka i to dobro podnio.
    Ja se krecem izdajati... A do tad sam dala dozvolu da ga hrane doniranim humanim, a ne klasicnim Ad-om. 
    Nadamo se da će uskoro krenuti samo moje jesti jer oni startaju doslovno sa 5 ml. Tako da sam prošli put taman stigla sustizati tu kolicinu koja mu je trebala,a onda je u nekom momentu i prešišala.

Za sad bi se reklo, da je vise manje sve dobro. Tih par tegoba koje ima su jednostavno rezultat cinjenice da je toliko ranije rođeni. 

Nadam se da je kod vas ostalih sve mirno!! 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• Cvita123
    11. Listopad 2025. 16:22

Super Dea, bit ce to sve dobro, mali borac 😊❤️

sassy
    13. Listopad 2025. 12:02

Dea kako ste beba i ti? 

Cvita jel ti nemas uradjen serklaz?

Kako su ostale cure, koliko nas je jos ostalo na grupi? Znam da sam ja "najmladja" s tt

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• tajci1811
    13. Listopad 2025. 12:07

Evo mi smo danas 28 tt, i vcrs imamo kontrolu i bas se veselim da vidim stanje .

sassy
    13. Listopad 2025. 12:42

I ja sam poslije podne na kontroli i ponavljam briseve pa da vidimo gdje smo s svim :/ bas me pere nervoza

Javi kako prodje!

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    13. Listopad 2025. 12:58

Nemam serklaz, meni je tek u 26-27 tjednu receno da je skracen i omeksan, uloziv - strogo mirovanje od tad, danas 34+4 
    Iduci tjedan pregled pa se nadam da ce reci da se mogu malo pokrenuti 😊

rei
    13. Listopad 2025. 13:18

Pozdrav cure, ja sam isto na mirovanju, u 24 tjednu cerviks 26mm, omeksan i uloziva za vrsak prsta  imam kontrolu sljedeci tjedan. Novost je da sad svakodnevno imam bh kontrakcije... procitala sam da svaka pojava bh kontrakcija dodatno skracuje cerviks 🤔🙁 tako da sam opet u panici svako malo🤦‍♀️

• Cvita123
    13. Listopad 2025. 13:32

Rei, 
    E pa isti nalaz kao ja, samo tjedan dva razlike.
    Ne brini se, ja imam BH kontrakcije takoder od tih tjedana i cerviks mi je isti ostao od 21.8. do 1.10. Kad je bio zadnji pregled.
    Prvo su mi uveli Magnezij (solgar), a onda i Roidakal.
    Sad samo Roidakal pijem.
    Malo su mi se smanjile te kontrakcije, al svakodnevno sam ih svakako imala - samo manje 

sassy
    13. Listopad 2025. 13:41

Rei je si li dobila lijekove?
    Kako skuzite te bh kontrakcije?

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    [UREĐENO] 13. Listopad 2025. 14:41

Grci mi se stomak, stvrdne se skroz , ali bez ikakvih bolova, Samo malo nelagoda jer je tvrd, prode kroz par sekundi ili kad se promjeni polozaj
    kad sam to rekla doktoru kaze to su te BH kontrakcije
    Normalno ih je imati 5,6 u danu
    A ja sam 5 u satu hahahah, al otkad sam krenula magnezij + roidakal stvarno se smanjilo

sassy
    13. Listopad 2025. 14:14

Meni npr stomak bude tvrd kad ustanem il hodam. Al skoro uvijek :/ jel to bh 

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Cvita123
    13. Listopad 2025. 14:41

I meni je tvrd vecinu vremena.. to koliko sam skuzila nije BH, jednostavno je tako
    Nego samo ono kad se bas odjenom naglo zgrci i prode

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI