Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anica25
    03. Listopad 2025. 13:04

Cure moje ja sam bila na pregledu i moj cerviks digao se na 19mm. 
    Ja sam na terapiji za GD od pocetka trudnoće. I otkad sam na mirovanju ja kao da sam nasađena na slatko to je za ne vjerovat, ne mogu se ni kontrolirat. Jer beba je glavom dolje u zdjelici vec, cerviks y oblika. Mene to boli tako nisko doli da ne znam jel to od pokreta bebe ili sam luda. Kontrola za 7 dana opet. 
    Bog nam bio u pomoći, sve smo svjesne svih scenarija sto vise razmisljam to luđa….😅

• Cvita123
    03. Listopad 2025. 13:18

anica25

Cure moje ja sam bila na pregledu i moj cerviks digao se na 19mm.
    Ja sam na terapiji za GD od pocetka trudnoće. I otkad sam na mirovanju ja kao da sam nasađena na slatko to je za ne vjerovat, ne mogu se ni kontrolirat. Jer beba je glavom dolje u zdjelici vec, cerviks y oblika. Mene to boli tako nisko doli da ne znam jel to od pokreta bebe ili sam luda. Kontrola za 7 dana opet.
    Bog nam bio u pomoći, sve smo svjesne svih scenarija sto vise razmisljam to luđa….😅

Koji si tjedan? 

• anica25
    03. Listopad 2025. 13:27

29tjedan

• dea3
    03. Listopad 2025. 13:48

anica25

29tjedan

Meni se u tim tjednina podigao i postalo je puno lakše ...
    Prije toga me lupao dolje nisko užas...doslovno mi se guzica zatresla...a ja u strahu hoce li sad sve ispasti ... 

Nadam se da će se i tebi beba pomaknuti na gore... 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• anica25
    03. Listopad 2025. 13:56

Hvala dea puno mi znace tvoje poticajne poruke❤️

sassy
    03. Listopad 2025. 15:49

Ja nemam bas apetita, jos sam u minus 4 kg radi uzasnog prvog trimestra i jos me drze mucnine.
    Slatko ne jedem radi eserihije i ne trazi mi se generalno nista da jedem valjda kako samo lezim i nista ne trosim.

Nadam se da cu rijesit bakt i bar nekad moci pocastit se palacinkama s nutelom koje su mi slabost :)

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

DvostrukiKaos
    03. Listopad 2025. 17:21

dea3

Ja sam danas malo više sjedila… Pod tim mislim cca sat vremena…mene prepone i zdjelica tako bole ..ajme…
    Stvarno ne mogu nista…vjerojatno bi sad vec to i samo po sebi došlo, ali i ovo visemjesecno ležanje je ostavilo traga…

Tako da mi netko i sad veli da više ne moram ništa mirovati…nebi išlo jer jednostavno ne mogu … Tako da više manje u ovom tonu mirovanja i ležanja ćemo biti do kraja pa kad god on bio…

I druga stvar…zatvor 🫣 dakle pijem onaj magnezij citat (baš za to i ništa) … Ja sam jucer popodne pila istovremeno kavu i onaj sok od sljiva iz dm-a…i ljudi moji i dalje ništa…
    I to vec tako neko vrijeme..jedva da svaka 3 dana nesto malo uspijem… Baš me to muči..čak ne toliko fizicki, koliko psihicki…

Pokušaj s Portalakom ili čepićima Evaqu. Inače ja ti uzimam Mg direkt od Bioelektre i od tad nemam problema. Isto sam muku mučila s tim prije par mj. I tu i tamo popijem Donat.

• dea3
    04. Listopad 2025. 11:29

DvostrukiKaos

dea3

Ja sam danas malo više sjedila… Pod tim mislim cca sat vremena…mene prepone i zdjelica tako bole ..ajme…
    Stvarno ne mogu nista…vjerojatno bi sad vec to i samo po sebi došlo, ali i ovo visemjesecno ležanje je ostavilo traga…

Tako da mi netko i sad veli da više ne moram ništa mirovati…nebi išlo jer jednostavno ne mogu … Tako da više manje u ovom tonu mirovanja i ležanja ćemo biti do kraja pa kad god on bio…

I druga stvar…zatvor 🫣 dakle pijem onaj magnezij citat (baš za to i ništa) … Ja sam jucer popodne pila istovremeno kavu i onaj sok od sljiva iz dm-a…i ljudi moji i dalje ništa…
    I to vec tako neko vrijeme..jedva da svaka 3 dana nesto malo uspijem… Baš me to muči..čak ne toliko fizicki, koliko psihicki…

Pokušaj s Portalakom ili čepićima Evaqu. Inače ja ti uzimam Mg direkt od Bioelektre i od tad nemam problema. Isto sam muku mučila s tim prije par mj. I tu i tamo popijem Donat.

Hvala ti...
    Morala sam jucer na kraju s cepicem...
    Ali brate mili ni tu nije nesto extra bilo 🫣
    Ocito nema viskova ovih dana 🙈
    No dobro, stvarno se tješim da još malo i taj period života je iza mene... Evo tocno pa sene mogu docekati....iskreno

• ana2012
    04. Listopad 2025. 13:53

Hej cure, evo ulovila malo vremena da procitam sto kod vas ima novog, a vidim da se (nažalost) skupilo i nesto nove ekipe.

Da se malo referiram na vaše tegobe:
    - lazne kontrakcije sam imala cijelu trudnocu, najintenzivnije tamo od 20-tog do 30-tog tjedna, uz cordipin su se malo smanjile, ali i dalje su bile prisutne, pred kraj i dosta neugodne kad je beba već bila velika. Primjetila sam da su puno gore kad je pun mjehur ili kad nisam par dana bila na wc-u, tad su baš bile intenzivne
    - gestacijski sam i ja imala, ali guk profili su mi bili savrseni i nakon toga vise nisam bila na dijeti. Mislim da ogtt hoce bit loš i zbog tolkog mirovanja, ipak se savjetuje što više hodanja s tom dijagnozom
    - za zatvor mi je bio najbolji magnezij, pila sam dva direkta i još nekad dodala roidokal, bilo je bolje od cepica 😂 do te mjere da sam se razveselila normalnoj kakici na kraju trudnoce haha

Eto, nadam se da sam vas malo umirila jer sam s prilicno losom dijagnozom dogurala do 39+3 i to zadnja dva tjedna otvorena 5 cm. Sad mi je cak u neku ruku i drago da sam mirovala jer smo se skroz uglazbili muz, starija curica i ja pa nam je super prosla prilagodba na zivot u cetvero. Vjerovali ili ne, već razmisljam o trecem dijetetu i kako to izgurati i mislim da je to najbolji dokaz da sve prođe i brzo se zaboravi, mi žene smo čudo!!
    Držim vam svima fige i mislim na vas 😘

• dea3
    04. Listopad 2025. 15:35

ana2012

Hej cure, evo ulovila malo vremena da procitam sto kod vas ima novog, a vidim da se (nažalost) skupilo i nesto nove ekipe.

Da se malo referiram na vaše tegobe:
    - lazne kontrakcije sam imala cijelu trudnocu, najintenzivnije tamo od 20-tog do 30-tog tjedna, uz cordipin su se malo smanjile, ali i dalje su bile prisutne, pred kraj i dosta neugodne kad je beba već bila velika. Primjetila sam da su puno gore kad je pun mjehur ili kad nisam par dana bila na wc-u, tad su baš bile intenzivne
    - gestacijski sam i ja imala, ali guk profili su mi bili savrseni i nakon toga vise nisam bila na dijeti. Mislim da ogtt hoce bit loš i zbog tolkog mirovanja, ipak se savjetuje što više hodanja s tom dijagnozom
    - za zatvor mi je bio najbolji magnezij, pila sam dva direkta i još nekad dodala roidokal, bilo je bolje od cepica 😂 do te mjere da sam se razveselila normalnoj kakici na kraju trudnoce haha

Eto, nadam se da sam vas malo umirila jer sam s prilicno losom dijagnozom dogurala do 39+3 i to zadnja dva tjedna otvorena 5 cm. Sad mi je cak u neku ruku i drago da sam mirovala jer smo se skroz uglazbili muz, starija curica i ja pa nam je super prosla prilagodba na zivot u cetvero. Vjerovali ili ne, već razmisljam o trecem dijetetu i kako to izgurati i mislim da je to najbolji dokaz da sve prođe i brzo se zaboravi, mi žene smo čudo!!
    Držim vam svima fige i mislim na vas 😘

Draga Ana baš lijepo da si se javila.
    Tvoji savjeti su uvijek bili od pomoći...jer što god da me zadesilo u pravilu si posvjedočila da si i ti imala možda i gore simptome...
    Tako da sam uz pomoc tvojih savjeta progurala one, za mene najkriticnije tjedne...
    Iskreno, beba ima 2 kg i totalno sam mentalno ušla u fazu...ako krene, krene...
    Evo danas sam nakon valjda 3 mjeseca prvi puta uzela usisavač u ruke...

I ja sam nakon drugog djeteta odmah poželjela treće 😂😂😂 i eto ga na putu...tako da i tebi želim da se snovi u pravo vrijeme ispune.
    Za razliku od onda, sad osjećam da je s ovim to to...i baš se iskreno veselim da je toj avanturi zvanoj trudnoća i svim divotama koje su me zadesile uz nju došao kraj (uskoro) 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI