Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Cvita123
    13. Listopad 2025. 12:58

Nemam serklaz, meni je tek u 26-27 tjednu receno da je skracen i omeksan, uloziv - strogo mirovanje od tad, danas 34+4 
    Iduci tjedan pregled pa se nadam da ce reci da se mogu malo pokrenuti 😊

rei
    13. Listopad 2025. 13:18

Pozdrav cure, ja sam isto na mirovanju, u 24 tjednu cerviks 26mm, omeksan i uloziva za vrsak prsta  imam kontrolu sljedeci tjedan. Novost je da sad svakodnevno imam bh kontrakcije... procitala sam da svaka pojava bh kontrakcija dodatno skracuje cerviks 🤔🙁 tako da sam opet u panici svako malo🤦‍♀️

• Cvita123
    13. Listopad 2025. 13:32

Rei, 
    E pa isti nalaz kao ja, samo tjedan dva razlike.
    Ne brini se, ja imam BH kontrakcije takoder od tih tjedana i cerviks mi je isti ostao od 21.8. do 1.10. Kad je bio zadnji pregled.
    Prvo su mi uveli Magnezij (solgar), a onda i Roidakal.
    Sad samo Roidakal pijem.
    Malo su mi se smanjile te kontrakcije, al svakodnevno sam ih svakako imala - samo manje 

sassy
    13. Listopad 2025. 13:41

Rei je si li dobila lijekove?
    Kako skuzite te bh kontrakcije?

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    [UREĐENO] 13. Listopad 2025. 14:41

Grci mi se stomak, stvrdne se skroz , ali bez ikakvih bolova, Samo malo nelagoda jer je tvrd, prode kroz par sekundi ili kad se promjeni polozaj
    kad sam to rekla doktoru kaze to su te BH kontrakcije
    Normalno ih je imati 5,6 u danu
    A ja sam 5 u satu hahahah, al otkad sam krenula magnezij + roidakal stvarno se smanjilo

sassy
    13. Listopad 2025. 14:14

Meni npr stomak bude tvrd kad ustanem il hodam. Al skoro uvijek :/ jel to bh 

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Cvita123
    13. Listopad 2025. 14:41

I meni je tvrd vecinu vremena.. to koliko sam skuzila nije BH, jednostavno je tako
    Nego samo ono kad se bas odjenom naglo zgrci i prode

rei
    [UREĐENO] 13. Listopad 2025. 15:14

Nisam dobila nikakve lijekove, ne razumijem zasto 😅 inace pila sam duphastone 3×1 radi hematoma i krvarenja do 19 tjedna, onda 2×1 do 22 tjedna kada mi je ukinut... uzela sam sama mgdirect 375mg i krenula piti - pijem ga 2 puta dnevno jer imam i dosta jaka probadanja dole posto mi je beba jos uvijek nisko ... razmisljala sam i Roidakal jer je u slobodnoj prodaji, ali pricekati cu ipak pregled vidjeti s gin.

Sassy meni je trbuh uvijek tvrd kad ustanem, ali bh kontrakcije su mi drukcije. Ja ih imam od 3-6 jednu za drugom, traju mi po 30 sekundi, bas se izoblici stomak i podigne, skameni se nekako kao da je u grcu, nelagodne su ali me za sada ne bole. Obicno se smire kada ustanem prohodati ili cesce mijenjam polozaj u krevetu

Cvita123
    13. Listopad 2025. 14:46

Ja sam pila Duphastone od 28 do 33 tjedna, magnezij od 27 do 33 i sad ostavili samo roidakal 2 dnevno i novalac

- prije svega toga; dok nisu rekli za cerviks, samo novalac od pocetka trudnoce.. jer je sve bilo uredno 

rei
    13. Listopad 2025. 14:55

Imam pregled 21.10 pa cu vidjeti za terapiju, mislim da bi svakako trebala nesto piti ... i ja bi iskreno bila puno mirnija da pijem 😅 nisam dobila preporuku strogo mirovanja " krevet wc" nego " relativno mirovanje po potrebi " mislim da svaki ginekolog ima svoj pojam mirovanja i to me isto pocelo nervirat 😵‍💫😕

Cvita123
    13. Listopad 2025. 15:14

Pitaj, meni je isto bilo drago kad su mi dali taj duphastone jer mi je u glavi bilo lakse kad nesto pijem 😂
    Odmaraj koliko mozes, nemoj dizati nista tesko, usisavati, peglati.. sve po malo, nema forsiranja 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani