Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sassy
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 11:47

Tajci pa cestitam, to je divno 💕 pa na sljedecoj kontroli vi ste vec prosisali 30tt i polako ulazite u sve sigurniji period.

Anica25 koji si ti tt? Ja koliko znam cervix ne moze se produzit, bice da su to neka odstupanja od mjerenja.

Ja sam jutros dobila nalaze od 3 urinokulture i sterilne su , sad jos brisevi da budu okej 🙏

tajci1811
    14. Listopad 2025. 11:47

Da, bit cemo 31 + nestoo i to su zaista  lijepi tjedni, al svejedni se nadam tom 36 tt, ugl sta se skracivanja cerviksa tice najveci problem su bakterije sve dok nema bakterije je super, ja sam u prvoj trudnoci imala serklazu hitnu u 16 tt i usla je bakterija i  u 29 tt rodila taki da je taj sav pukao, a evo imam frendicu otvorena od 25 tt 2 cm vodnenjak nisko lezi, nema bkateriju i dosla je do 32 tt i dalje je u komadu, tako da msm da te bakterije veliku ulogu igraju.. 

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• anica25
    14. Listopad 2025. 12:20

Da pretpostavljam da je bila neka infekcija u tom periodu kad se poboljsalo jer sam koristila antibiotik, pa sam iza išla na kontrolu. A receno mi je da se mm mogu poboljsat ako je inf u pitanju. 
    Sad ja se nadam da su odstupanja u moju korist više ni sama ne znam. 
    Sad sam 31 tjedan. 
    A kako mozemo te infekcije prevenirati?? 

u

moju korist 

• anica25
    14. Listopad 2025. 12:39

Naravno uvijek mjeri vaginalnom sondom. 

sassy
    14. Listopad 2025. 12:43

Anica25 ne znam koja ti je bakt u pitanju bila, kod mene je eserihija u urinu i planiram dmanozu pit povremeno preventivno do kraja trudnoce  u nekom obliku.

Isto tako planiram caj od brusnice ili josif pancic caj za trudnice solju dvije svaki dan ako mognem.

Sto se tice bakt u vag i cerv brisu, ne znam sta pomaze iskreno, vjerovatno to zavisi od naseg imuniteta al nije lose mozda povremeno uzeti probiotik, konkretno sad pijem femmebiotic poslije antibiotika.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• anica25
    14. Listopad 2025. 13:08

Bravo sassy da si me sjetila, hvala🙂 u jednom periodu sam koristila omnibiotic floru skroz sam zaboravila na to sve. 
    Jer imam i dijete maleno kuci koje svako malo donese neku virozu pa sam se vise oko njega okupirala. 
    A koji cej od brusnice koristis sad u trudnoci ?

sassy
    14. Listopad 2025. 13:14

Vjerujem da pomazu tu najvise ovi vitamini prenatalni i pravilna ishrana - za viruse.

Caj od brusnice iz dm, encian u DM se kupi kao 100% brusnica u prahu je. Pila sam bez secera a inace dodje neki.
    Isto sad sam pila i sok od 100% brusnice da se rijesim iz urina al to necu ponavljat jer je bas jak.
    Uzimala sam isto i plodove brusnice pa tako kuhala al bitno je naci bez secera brusnicu tako da ispadne lakse ovo iz DM ako nemas u blizini radnje s tim cajevima.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• anica25
    14. Listopad 2025. 13:19

Da i ja sam te plodove kuhala ali to mi nije baš najzgodnija opcija. Radije bi pokusala taj encian onda. Hvala❤️

• tajci1811
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 15:55

Ja sam imala micoplazmu u 1 trudnoci, a prosle godine kad sam radila sve pretrage za drugu bebu tj razlog zasto je doslo do otvaranja  i prlibiranig vodenjaka nadena mi je ureaplazma u endometriju i dok nju nisam rijesila nisam isla na bebu, od tad su svi brisevi uredni, ja pijem vaginalni probiotik i d manozu uz sve ostale pripravke, kod mene sad nije doslo do otvaranja nego je cerviks omeksao u 21 tt i dok se odlucila za serjkazu jer smatra da je klasicna insuficijencija cefviksa.

sassy
    14. Listopad 2025. 14:33

Jel pijes dmanozu bez pauza ili radis pauze?

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

[OBRISANO] 14. Listopad 2025. 15:55
    DvostrukiKaos
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 19:35

Hej curke! Da vam se i ja javim. Meni teče evo četvrti bolnički tjedan. Tješe me svako malo da ću uskoro doma, ali mislim da ću se ipak prije porodit.😂 Moji dečki rastu, svaki je cca 1500 g i nadamo se da ćemo što duže ostat u komadu. Cerviks mi nisu mjerili od kad sam tu tako da ne znam stvarno stanje. U bolnici su jako protiv strogog mirovanja tako da šetuckam lagano po odjelu. Kontrakcije imam, ali ne primam nikakvu terapiju.
    Drži te se i ne brinite jer na kraju u većini slučajeva bude sve ok!🙏🏻

sassy
    14. Listopad 2025. 19:35

Super ste vi.
    Izdrzite jos par sedmica 🙏

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 21:09

A dosta doktora za skraceni cerviks kazu da nema ucinka od strogog mirovanja, a ko ce sad znati sto je ispravno sto ne

sassy
    14. Listopad 2025. 19:33

Znas kako, u mom konkretno slucaju pomaze bar da imam manje bolova. Ja kad krenem da hodam krenu me sastavljat bolovi da jedva koracam, jednostavno tijelo hoce horizontalu. Tako mi je bilo kad sam hodala zadnji put prije neg sam znala za cervix pa sam samo gledala gdje da se izvalim.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

DvostrukiKaos
    14. Listopad 2025. 21:09

Možda je i najbolje sebe slušat. Ne mogu ni ja baš dugo hodati, ali mi je i od ležanja muka.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI