Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sassy
    14. Listopad 2025. 13:14

Vjerujem da pomazu tu najvise ovi vitamini prenatalni i pravilna ishrana - za viruse.

Caj od brusnice iz dm, encian u DM se kupi kao 100% brusnica u prahu je. Pila sam bez secera a inace dodje neki.
    Isto sad sam pila i sok od 100% brusnice da se rijesim iz urina al to necu ponavljat jer je bas jak.
    Uzimala sam isto i plodove brusnice pa tako kuhala al bitno je naci bez secera brusnicu tako da ispadne lakse ovo iz DM ako nemas u blizini radnje s tim cajevima.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• anica25
    14. Listopad 2025. 13:19

Da i ja sam te plodove kuhala ali to mi nije baš najzgodnija opcija. Radije bi pokusala taj encian onda. Hvala❤️

• tajci1811
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 15:55

Ja sam imala micoplazmu u 1 trudnoci, a prosle godine kad sam radila sve pretrage za drugu bebu tj razlog zasto je doslo do otvaranja  i prlibiranig vodenjaka nadena mi je ureaplazma u endometriju i dok nju nisam rijesila nisam isla na bebu, od tad su svi brisevi uredni, ja pijem vaginalni probiotik i d manozu uz sve ostale pripravke, kod mene sad nije doslo do otvaranja nego je cerviks omeksao u 21 tt i dok se odlucila za serjkazu jer smatra da je klasicna insuficijencija cefviksa.

sassy
    14. Listopad 2025. 14:33

Jel pijes dmanozu bez pauza ili radis pauze?

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

rei
    14. Listopad 2025. 15:55

Hvala na odgovoru  meni dr nikada nije radila briseve, radila sam papa test prije trudnoce koji je dosao uredan, sada me slala samo na urinokulturu

DvostrukiKaos
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 19:35

Hej curke! Da vam se i ja javim. Meni teče evo četvrti bolnički tjedan. Tješe me svako malo da ću uskoro doma, ali mislim da ću se ipak prije porodit.😂 Moji dečki rastu, svaki je cca 1500 g i nadamo se da ćemo što duže ostat u komadu. Cerviks mi nisu mjerili od kad sam tu tako da ne znam stvarno stanje. U bolnici su jako protiv strogog mirovanja tako da šetuckam lagano po odjelu. Kontrakcije imam, ali ne primam nikakvu terapiju.
    Drži te se i ne brinite jer na kraju u većini slučajeva bude sve ok!🙏🏻

sassy
    14. Listopad 2025. 19:35

Super ste vi.
    Izdrzite jos par sedmica 🙏

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 21:09

A dosta doktora za skraceni cerviks kazu da nema ucinka od strogog mirovanja, a ko ce sad znati sto je ispravno sto ne

sassy
    14. Listopad 2025. 19:33

Znas kako, u mom konkretno slucaju pomaze bar da imam manje bolova. Ja kad krenem da hodam krenu me sastavljat bolovi da jedva koracam, jednostavno tijelo hoce horizontalu. Tako mi je bilo kad sam hodala zadnji put prije neg sam znala za cervix pa sam samo gledala gdje da se izvalim.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

DvostrukiKaos
    14. Listopad 2025. 21:09

Možda je i najbolje sebe slušat. Ne mogu ni ja baš dugo hodati, ali mi je i od ležanja muka.

sassy
    [UREĐENO] 17. Listopad 2025. 16:44

Ja prenervozna i pod panikom evo par dana :( nema mi rezultata briseva i sve mislim da opet ima bakterija cim im tako dugo treba. S druge strane mi propada sansa za serklaz jer dok ispijem antibiotik pa prodje vrijeme do ponovih pa rezultati docu do 25te :(
    Bas sam potonula

sassy
    [OBRISANO] 17. Listopad 2025. 16:44

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

sassy
    [UREĐENO] 17. Listopad 2025. 21:59

Dobila sam nalaz, sad je u brisu enterococus faecalis i et otpade mi serklaz i sve 

rei
    17. Listopad 2025. 13:14

Sassy bas mi je zao za bakteriju 😶 nemam iskustva pa ne znam koliko je zeznuta za rijesiti je se. Koliko dugo pijes antibiotik ? nadam se da ces stici obaviti serklaz 🤞i da je tvoj gin uzeo u obzir i cekanje nalaza, djelovanje antibiotika i svu proceduru koju moras proci. Tesko mi je vjerovati da se spominje nesto tako ozbiljno pa da se ne stigne jer se ceka bris 😵‍💫 vjerujem da imas kaos u glavi sada sa sto mislis i scenarija, mozda najbolje da odmah kontaktiras gin i vidis sta i kako, mozda te to i smiri malo 

[OBRISANO] 17. Listopad 2025. 13:19
    sassy
    [UREĐENO] 17. Listopad 2025. 14:28

Evo sad sam isla kod dr, dala mi je vaginalete za bakteriju i kaze da nije toliko opasna ova i da nas ne sprecava da odradimo serklaz odmah poslije antibiotika. Ne bi cekala ponovne briseve i tako da smo zakazali za 29ti.
    Bitno je da sam eserihiju rijesila 🙏 ona je dosta vise zeznuta. I eto malo sam se umirila i idemo sad po svim pripravcima i antibioticima.
    Ostacu kod njih primit i tokolizu poslije. Nadam se da nije oporavak bolan ali eto daje mi bar neku nadu taj serklaz da izguramo do sigurnih dana..

A privatno ja idem svakako ovo sve. Samo eto ona uvijek saceka 10dana od antib pa ponavlja briseve da bude 100% sigurna a sad ne bi imali vremena bas

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

tajci1811
    17. Listopad 2025. 16:20

Ja sam preventivnu serklazu radila u 22 tt, tako da taman stignes a do 24 se radi, i da ne naprave serklazu iza 24 t se zna staviti pesar, i ja danss osjecsm stezanje trbuha jace  i bas sam potonula, ledja me bole nezz vise jel od lezanja ili cega

sassy
    17. Listopad 2025. 16:44

Eto i ja bih tako trebala biti 22tt kad planiraju odradit, samo da se nista vise ne komplikuje 🙏

Kad je tebi sljedeci pregled Tajci?
    Ovo "cuvanje trudnoce" je bas tako, cas si okej, cas potones, meni je zadnjih par dana bas kriticno bilo al sad kad sam pricala o serklazu i zakazala malo "lakse disem" mada kad se priblizi datum vjerujem da cu se ufrkat.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

[OBRISANO] 17. Listopad 2025. 21:59

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    17. Listopad 2025. 17:52

Bit ce to sve dobro, pokusati se nekako smirit i pozitivno razmisljati 🥰 Znam da je tesko, al jos gore si radimo kad padnemo u glavi

• Cvita123
    [UREĐENO] 17. Listopad 2025. 18:47

Ja sam dobila Geonistin, imam neku bakteriju/upalu
    Iduci tjedan brisevi (zadnji valjda) 

sassy
    17. Listopad 2025. 18:47

I jos malo pa u terminu 🙏

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• tajci1811
    17. Listopad 2025. 18:59

Meni iduci tek 6.11 vjecnost mi je do tog al dobro valjda je takav dan, jedna od onih gorih 😪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI