Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Cvita123
    [UREĐENO] 09. Listopad 2025. 16:35

Jel i vas boli donji dio stomaka, pa leđa, pa prepona, pa se sve smiri - i onda opet i tako u krug.. kad se ustajem, okrecem takoder 🤯🤯

dea3
    09. Listopad 2025. 16:35

Ja nisam imala tu vrstu bolova.

Ali mene opcenito osim prepona niti u jednoj trudnoci nije puno toga boljelo..moguce kad sam u svakoj mirovala... 
    Niti kad krenu trudovi nemam bolove u leđima kao što to neki opisuju... Samo kao menstrualne... 

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

• dea3
    [UREĐENO] 10. Listopad 2025. 08:36

Ja sam obavila danas pregled.
    Šav nam je popustio malo, promijenili smo terapiju...
    Kod ovih tableta ce jedino biti da ce mi rušiti tlak pa mi je rekao da mogu očekivati vrtoglavice...

Izgleda da idemo prema kraju. Doktor se trudi dobiti još dva tjedna, ali kako bude. 
    Generalno sam za prst otvorena, ali kod mene to nista ne znaci jer kad odluci krenuti taj cas sam na osam 🙈

Išli smo u dm i ljekarnu, u cia sam našla još jednu spavacicu koja se kopca od gore do dolje...tako da navecer pakiramo torbu i cekamo...

Realno može biti sutra, a može još potrajati i koji tjedan...
    Živi bili pa vidjeli... 
    Beba je preko 2 kg... 

Cvita123
    09. Listopad 2025. 17:00

Sretno! Da izdrzite jos 2 tjedna, a ako i bude ranije - super ste dogurali 💕

tajci1811
    10. Listopad 2025. 08:36

Bravooo, koje divne vijesti i divni tjedni, ajde jos maloo samk izdrazi, moglo bi ti ici i di termina tako, meni frendica lezi vec 2 mj otvorena 2 cm na vodenjaku tako da ide to, mi smo u pon prva prekretnica 28 tt i imamo pregled i bas se jako veselim.

sassy
    [UREĐENO] 09. Listopad 2025. 18:10

Cvita123 ja imam svako malo te bolove citav drugi trimestar, iskreno vise ne znam od cega su jer cijelu trudnocu lezim, moze od tog bit. Mozda bakterija, mozda to sto mi se skracuje cerviks. Ni dr mi nije znala puno reci o tom.

Dea3 izdrzi jos koliko mozes 🙏 kad si vec toliko mirovala sta znaci jos nekoliko dana, bar tih 34 ako moze.. opet divno je sto beba ima na kilazi.
    Sto su tebi skinuli na pocetku 7 dana s termina, ako se ne varam?

Btw Sve se blizite terminu, nedostajat ce mi prica ovdje xD

dea3
    09. Listopad 2025. 18:10

Da skinuli su ni 8 dana .. na pocetku su kao sve mjere beba iste Pa su prema tome odredili...to je jos bilo u 6 i 7 tt. 
    Ja mislim da je to ipak bilo malo previse...mozda max 4 dana i to ako ..
    Ali smo onda ostali na ovom zbrajanju ...
    Kao bolje da racunamo da je manje, nego da je vece..ja ionako do kraja necu doci...
    Tako da ja garantiram životom da sam ja sad vec sigurno punih 32 tt, a beba po mjerama za 34 cak...

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    [UREĐENO] 09. Listopad 2025. 19:37

Daa Dea, po kilazi smo isti, malo vise od 2 kg moj ima sad, a bas sam 34 tjedan (i mjere i kilaza prate taj tjedan sada)
    Do negdje 30 tjedna je uvijek bio napredniji, pogotovo glavica, a sad na zadnjem pregledu sve uglavnom tu negdje oko tjedna kad i treba biti

dea3
    [UREĐENO] 09. Listopad 2025. 19:41

Tako je..to su mjere za 34 tt.
    Ja sam vec jednog rodila od 2100 g 🙃 s tim da nam je pao najniže na 1800 g pa poprilici znam kakva je beba sad. 
    Dakle ako još malo uspijemo, bilo bi super...evo barem da smo na 2500 g 😁😁😁😁 da ga imam di primiti ...

Sjecam se maleckog smo i vise od mjesec dana uz odjecu motali i u meki rucnik (jer je tako bio u bolnici) i još u jastučić... Zimsko doba je bilo...

• dea3
    [UREĐENO] 14. Listopad 2025. 17:51

Drage moje...
    Ja sam jutros rodila 🫣
    Iako je ovaj forum pun iskustva žena koje na kraju probiju termin to kod mene nije tako...
    33 tt ocito neki plafon...dalje neide... 

No dobre su vijesti da je malac 2270 i 46 dugi.
    Fino zaplakao...sad je na intenzivi
    ..doktor još ne isključuje transport na Rebro...pa ćemo vidjeti...

Ja sam standardno super..brzi porod bez ikakve intervencije jer niti ne stignu...nema pucanja...i to je to... 

tajci1811
    10. Listopad 2025. 16:02

Cestitam od ❤️, jako je to lijepa kilaza, bit ce malisa super , tebi brz oporavak i navrati nam nekad🎊😍

ana2012
    [UREĐENO] 10. Listopad 2025. 23:45

Jao, ja prvo odgovarala na raniju poruku pa sad vidim ovo! 
    Čestitam ti draga od srca, to je sasvim lijepa kilaža, moja prva curica je rođena u 38. tjednu s 2600kg i 46 cm, a ovo zbilja nije daleko od toga.
    Držim fige da vas čeka samo malo debljanja pa kod kuće, ako ništa drugo, sigurna sam da ste do Božića u kompletu! 
    Drži se i javi se tu i tamo, kad budeš od volje 🥰

DvostrukiKaos
    14. Listopad 2025. 17:51

Čestitke!!!!! Super ste dogurali i želim vam brzi oporavak!💐💐💐💐

sassy
    10. Listopad 2025. 14:54

Dea3 cestitam ti 💕💕 

Prvo jako mj je drago da taj porod nije bio traumatican i da si brzo zavrsila a drugo da je naravno beba dobro i da ima super kilazu 🥰

Nadam se da sve bude ok i zelim ti brz oporavak. Nemoj da nas zaboravis i javi se tu i tamo ❤️

Ova vijest me bas sokirala sad. Ocekivala sam da ces dogurat jos 2-3 sedmice xD

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    10. Listopad 2025. 17:19

Aaaaa… cestitam od srca! 
    Bit ce to sve dobro 🥰💕

• Kruna23
    10. Listopad 2025. 19:31

Ajmeee dea3 bas si me iznenadila. i ja sam mislila da ćete još barem tjedan,dva.. Čestitam ti prije svega i drago mi je da je porod prošao brzo i lako. Bebica je na super kilazi i stvarno mislim da ste brzo svi skupa doma!

Prijevremeni porod 24tt 👼

• dea3
    [UREĐENO] 11. Listopad 2025. 10:10

Hvala vam svima.
    Kruna - a evo kod mene je to jednostavno tako. Kad krene taj proces je nezaustavljiv. Potvrđeno 3x puta. 
    Zato sam ja zahvalna da je krenulo danas kad sam ajmo reci punih 32.
    Jer realno isto je tako moglo krenuti s 25tt ili 28tt, a onda bi bilo puno izazovnije. A moglo je biti i sa 37 tt kako sam prvu curku rodila. 
    Jednostavno kad brojiš od prije 20 tt ovo je uspjeh. 

Ali bez obzira na to, vama želim da uspijete i puno duže... 🌹❤️🥰

Nela2105
    11. Listopad 2025. 10:10

Čestitaam Dea, zelim vam da se sto prije druzite, mazite i pazite 🩷

👩🏼 27
    🧔🏻‍♂️ 39
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”
    01.09.2025. Ajla 🩷

• Cvita123
    10. Listopad 2025. 22:16

Javi nam kako je bebica kad stignes 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI