Drage sve,
čitam vas i pratim i puno mi je lakše znajući da na kraju većinom sve bude ok.
Trudna sam s blizancima, 27 tjedana, cerviks 8,2 mm i hospitalizirana sam već 10tak dana. Imam curicu od nepunih 7 godina koja je taman krenula u školu i jako nam teško pada odvojenost, ali preživljavamo. 😊 U bolnici vidite da ima i puno težih priča od vaše koje izađu na dobro pa se tješim da moja i nije takooo strašna. Šaljem svima puno pozitive, mira i snage!
Uh…
Vjerujem da nije lako..
Ali barem za utjehu, vec si u nekim lijepim tjednima…
Mi smo ovu avanturu npr zapoceli vec sa 17 tt 😂
Jel znas koliko te planiraju drzati u bolnici??
Rekli su mi do sigurnih tjedana, nekima je to 28, nekima 30. Onda me planiraju pustit doma, ako se u međuvremenu nešto ne zakomplicira. Idealno bi bilo izdržat do 34-og tjedna, ali polako, dan po dan.😊
Da, 34 je za blizance top…
Ali i za ostale se taj 34 tt spominje ko granica gdje se vise manje sve razvije…iza toga samo rastu i dobivaju na težini…
Pa nam je to svima cilj…
Ali kad kreces od ispod onda imaš i puno manjih ciljeva koji se čine odličnim 😂
Tu je u pitanju i nevjerojatna stvar percepcije…
Ja kad sam bila 17 onda da mi je netko dao da potpisem da rodim s 28 tt odmah bi potpisala jer mi se u tom trenu to čini puno i super…🙃
Onda kad doguraš do 28 ti se najednom to čini malo i misliš si…ajmo jos malo, još malo 😂😂 i stalno pomices tu granicu…
Baš je krasan taj trudnicki mozak 🫣 ako nista drugo barem imamo veselje dok ležimo…
Mene suprug zeza da u svakom trenutku znam koliko imam do kraja, koliko od početka, koliko od polovice prema naprijed itd 😂😂😂 nema termina sa kojim ne baratam…
Onda sam se raspitala za svu prijevremenu djecu koju znam da su se rodila i da su dobro ..pa samo križam..dobro sad smo preskocili ovoga, sad smo preskocili onoga 🙈
Drage sve,
čitam vas i pratim i puno mi je lakše znajući da na kraju većinom sve bude ok.
Trudna sam s blizancima, 27 tjedana, cerviks 8,2 mm i hospitalizirana sam već 10tak dana. Imam curicu od nepunih 7 godina koja je taman krenula u školu i jako nam teško pada odvojenost, ali preživljavamo. 😊 U bolnici vidite da ima i puno težih priča od vaše koje izađu na dobro pa se tješim da moja i nije takooo strašna. Šaljem svima puno pozitive, mira i snage!
Uh…
Vjerujem da nije lako..
Ali barem za utjehu, vec si u nekim lijepim tjednima…
Mi smo ovu avanturu npr zapoceli vec sa 17 tt 😂
Jel znas koliko te planiraju drzati u bolnici??
Rekli su mi do sigurnih tjedana, nekima je to 28, nekima 30. Onda me planiraju pustit doma, ako se u međuvremenu nešto ne zakomplicira. Idealno bi bilo izdržat do 34-og tjedna, ali polako, dan po dan.😊
Da, 34 je za blizance top…
Ali i za ostale se taj 34 tt spominje ko granica gdje se vise manje sve razvije…iza toga samo rastu i dobivaju na težini…
Pa nam je to svima cilj…
Ali kad kreces od ispod onda imaš i puno manjih ciljeva koji se čine odličnim 😂
Tu je u pitanju i nevjerojatna stvar percepcije…
Ja kad sam bila 17 onda da mi je netko dao da potpisem da rodim s 28 tt odmah bi potpisala jer mi se u tom trenu to čini puno i super…🙃
Onda kad doguraš do 28 ti se najednom to čini malo i misliš si…ajmo jos malo, još malo 😂😂 i stalno pomices tu granicu…
Baš je krasan taj trudnicki mozak 🫣 ako nista drugo barem imamo veselje dok ležimo…
Mene suprug zeza da u svakom trenutku znam koliko imam do kraja, koliko od početka, koliko od polovice prema naprijed itd 😂😂😂 nema termina sa kojim ne baratam…
Onda sam se raspitala za svu prijevremenu djecu koju znam da su se rodila i da su dobro ..pa samo križam..dobro sad smo preskocili ovoga, sad smo preskocili onoga 🙈
Točno tako i ja! I sve potpisujem što si rekla. Za utjehu ovdje je puno cura u našoj situaciji i prešišale su ta 34. tjedna, neke i prenesle, a i ako se desio raniji porod, bebice su zbrinute i bit će dobro. Ja od kad sam tu raspitala sam se i pročitala sve o riječkoj neonatologiji i mogu vam reći da sam potpuno smirena čak i ako porod krene ranije. 🙏🏻
A do kojeg tjedna je moguće primanje tih injekcija za razvoj pluća?
Ja sam ih dobila s 30 il 31tt jer sam tad u prosloj trudnoci otkrila da je grlic skracen smeksan i uloziv, primala sam dva dana zaredom.
Znam da je moja drugarica primala u dva navrata ne znam detalje
2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Meni je danas bas kritican dan, s tim laznim kontrakcijama, pa i pritisak neki dolje, vise nezz jel mi psiha al izludi 😪😪
Nemam iskustva s ovim al prvo sto bih uradila je legla i smirila se I mirovala max. Ako imas normabel mozda da uzmes.
Razmisljam kako bi bilo dobro da doktori imaju kakav online support za trudnice kad ih uhvati panika xD
2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
A do kojeg tjedna je moguće primanje tih injekcija za razvoj pluća?
Mislim da dalje od 36., 37. rj ti ne daju jer su pluća već razvijena. Možda ti ne žele davati ranije jer još smatraju da porod neće nastupiti. Koliko sam skužila one ti imaju rok trajanja pa ako unutar tjedan, dva od primanja ne rodiš, trebalo bi ponoviti. Obzirom da ih ni meni još nisu spominjali, tješim se da nisam kritično.🙈
Vezano uz te inekcije, vidim da ih neki daju na prve znakove, kao ionako ne mogu štetiti...a moj doktor tvrdi da se ne smiju davati bez jasnih indikacija jer nisu ni one bezazlene (u detalje nismo išli) i da se s njima nastoji uletiti ako je stvarno kriticno...tipa vjerojatno ako bas nastupe pravi trudovi ili slicno.
Tocno je da ja za sad to nisam imala...no na ovoj kontroli ga svakako mislim ispitati jos oko toga...
Zadnje smo razgovarali o njima kad sam bila 26 tt... Onda mi je tablete uveo...
Okeej, razumijem 😊 meni također nitko nije spominjao te injekcije, niti moj ginekolog niti doktor na hitnoj
Drage cure, evo ja sam prosla kroz serklazu, mirovanje skoro totalno, pa rodila sa 38+5
Tu injekciju betametazon sam ja dobila sa oko 36tt i nije mi bilo jasno sto mi daju tako kasno, al eto.
Ja bila presretna sto sam dosla do 36.
Svastaa.. al valjda ima neki razlog 😂
Cestitam! Top ste dogurali 🩵
Evo mene s pregleda...
Trebao je biti sutra, danas samo krvi, ali se igrom slucaja potrefilo da sam danas sve obavila.
Šav drži i dalje, beba ima 1996 g, dakle i dalje skroz za 2 tjedna veća i da ne vjeruješ okrenula se na glavu sta do sada nije bila.
S obzirom na moju povijest doktor misli da ću se oko 34 tjedna poroditi (što nebi bilo loše, ako računamo da je veca za 2 tjedna)...
Da, bio mi je danas tlak poviseni pa sad moram mjeriti 3x na dan i kontrola iduci cetvrtak.
Generalno bismo mogli reci da je današnja kontrola ona prevaga i velika granica uspjeha.
S obzirom da smo krenuli sa 17 tt, došli smo jako daleko i do te magicne kilaže od 2 kg...
Ja sam iskreno u miru... Probat cemo jos malo...ali ako sutra krene, krene...
Uz malu pomoc u inkubatoru..trebalo bi sve biti u redu!
P.s. razgovarali smo o injekcijama...objasnio mi je koje su im loše nuspojave...
Doslovno mi je rekao da ako želim da mi ih...ali sam na kraju onda odbila...
Jer recimo ja i dalje nemam nekih aktivnih trudova i prijeteci porod unutar 48 sati...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji