Evo zenske da se javim,
upravo sam odšivena, skidanje je meni bio macji kasalj naspram skidanja pesara, tako da sam tu dobro prošla.
Odmah sam se otvorila na skoro 4 cm, ali nema trudova tako da idem doma. Malo sam u panici jer je u gradu prometni kaos, nadam se da neću morat odmah nazad 😅
Drago mi je da je skidanje dobro prošlo. Dakle tu se ne moramo bojati 🙈
Ti si vec isto negdje 38?? Pa iskreno nije mi jasno da te nisu mogli ostaviti pa da pricekas na sigurnom...ja mislim da mi se nudi da bi ja odabrala tu soluciju, ali očito nije na ponudi...
Danas sam 37+4.
Pa pitala sam dotkoricu jel uopće sigurno da idem doma kad nisam iz Zagreba, ali ona je bila mišljenja da idem jer nema trudova na ctg-a.
Tako da smo u niskom startu…
Danas sam 37+4.
Pa pitala sam dotkoricu jel uopće sigurno da idem doma kad nisam iz Zagreba, ali ona je bila mišljenja da idem jer nema trudova na ctg-a.
Tako da smo u niskom startu…
Jao...
Ja zato nikad nisam stigla na porod u Petrovu...
Udaljenost 100 km...
Jer meni kad je krenulo trudovi su odmah startali na 3 minute mozda i manje i nisam se usudila...i dobro da nisam jer sam u bolnici 7 km od doma došla otvorena 8 prstiju...
A doslovno sam doma samo pokupila stvari...vise manje su bile spremne uvijek...
Naravno, ne želim te uplašiti...vidiš da je kod Nele to išlo sporije...ali kod mene to ide expres od kad krenu prvi bolovi koje osjetim....
Drži se...vjerujem da će sve biti ok... 🥰🙏
Srecom, s prvom kceri nije išlo tako brzo, odnosno prvo je bilo pucanje vodenjaka pa tek za par sati trudovi i onda se nije spustala dugo. Ostala mi je trauma od dripa, tako da bih radije rodila u autu nego to ponovila 😂
Nadam se da cemo sve lijepo stici, nakon ovakve trudnoce, jedan lijep i brz porod bi bio zasluzen
Kruna tebe su skinuli sa svih lijekova??
Meni su danas uveli INDOMETACIN...4x na dan...
Čitala sam da ima funkciju kao tokoliza da sprecava trudove.
Moj proces otvaranja, usprkos svom mirovanju se i dalje nastavlja pa doktor time želi umanjiti bilo kakve potencijalne trudove da dobijemo još koji tjedan.
Ako će sve biti mirno kontrola za 2 tjedna, a onda ćemo vidjeti situaciju pa razmotriti davanje inekcije za sazrijevanje pluca. Eto, kod mene je takva situacija...
Jesu da..još otkad su mi ukinuli i antibiotike I tokolizu. Kod mene je zasad sve mirno pa nema potrebe za nicim..mada malo nevjerojatno ali od serklaze mi nitko nije sav pregledao. Valjda izbjegavaju preglede da ne bih dobila kakvu infekciju. Ajde nadam se da će pomoći taj lijek da izdrzite još koji tjedan. Bas je zeznut taj cerviks, nikad ne znaš s njim.
Prijevremeni porod 24tt 👼
Jesu da..još otkad su mi ukinuli i antibiotike I tokolizu. Kod mene je zasad sve mirno pa nema potrebe za nicim..mada malo nevjerojatno ali od serklaze mi nitko nije sav pregledao. Valjda izbjegavaju preglede da ne bih dobila kakvu infekciju. Ajde nadam se da će pomoći taj lijek da izdrzite još koji tjedan. Bas je zeznut taj cerviks, nikad ne znaš s njim.
Da, prakse doktora se nevjerojatno razlikuju. Meni moj pogleda sa uzv i danas je još prstom i vanjsko ušće provjerio. Uglavnom sve nježno i brzinski...nije da sad prčka do iznemoglosti. Realno kako bi drugačije i mogli pratiti situaciju.
Kod tebe vjerojatno računaju da si im na oku pa bi se nešto primijetilo ili osjetilo da se događa.
Pozdrav cure. Trudna sam 21+4. Prije 2 dana na 4D pregledu mi je ustanovljen kraci cerviks, iznosi 30mm.. inace mi je treca trudnoca i beba je glavom dole vec od 14.tt.. jedino sto osjetim je pritisak i nelagodu, uz stalno piskenje.. ova doktorica privatno mi je rekla da uzimam magnezij.. moj doktor je na GO pa je njegova zamjena rekla da mirujem i pijem mg.. tesko mi je mirovati, jos radim ( u uredu), uz to imam 2 djece i sve sto ide uz to sve..
Kako je Vama bilo u tim tjednima i koje terapije ste dobile? Hvala
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Pozdrav cure. Trudna sam 21+4. Prije 2 dana na 4D pregledu mi je ustanovljen kraci cerviks, iznosi 30mm.. inace mi je treca trudnoca i beba je glavom dole vec od 14.tt.. jedino sto osjetim je pritisak i nelagodu, uz stalno piskenje.. ova doktorica privatno mi je rekla da uzimam magnezij.. moj doktor je na GO pa je njegova zamjena rekla da mirujem i pijem mg.. tesko mi je mirovati, jos radim ( u uredu), uz to imam 2 djece i sve sto ide uz to sve..
S obzirom da nas na ovoj temi i nema trenutno puno napisat cu ti i tu, djelom sam ti vec na zimskima pisala.
Kad mi je prvi puta ustanovljen skraceni cerviks prepisano je odmah dufaston 3*2 na dan i ultrogestan vaginalno 1*200 grama na dan + magnezij.
Onda je doktor na prvu rekao da ne treba panicariti, ali moramo pratiti u kojem smjeru to ide. Tako da su uslijedile cervikometrije svaki tjedan. Kod mene je islo u tom smjeru da se skracivalo usprkos terapiji i mirovanju tako da smo morali ici na serklažu.
S time da su kod mene svi brisevi i UK bili sterilni i bez ikakvih bolova ili pritisaka.
Spominješ uredski posao, sjedenje se navodi ko jedan od velikih neprijatelja cerviksa jer se tako stvara najveci pritisak.
Vidim da si trenutno bez doktora... Ja smatram da bi trebala otici svom ginekologu cim se vrati sa g.o. (do pon ako sam povezala se nebi trebalo nista prestrašno desiti) i s njim krenuti u daljnju obradu i kontrole da se vidi gdje je uzrok problema i što se dešava. Realno cerviks od 30 ti može ostati do kraja i biti bez nekih problema.
Moj sve cervikse ispod 30 salje u bolnicu na preglede. A i mirovanje bi trebala ukljuciti...mislim da ti je vrijeme prestati sa poslom, uvjete za neko bolovanje/komplikacije sigurno imaš... U tvojem slucaju sad vec mislim da je nužno...i barem dio dana odležati...
Ako je kakav upala svakako ju što prije sanirati jer može izazvati velike probleme.
Evo nadam se da će ti još netko podijeliti svoje iskustvo...
S obzirom da nas na ovoj temi i nema trenutno puno napisat cu ti i tu, djelom sam ti vec na zimskima pisala.
Kad mi je prvi puta ustanovljen skraceni cerviks prepisano je odmah dufaston 3*2 na dan i ultrogestan vaginalno 1*200 grama na dan + magnezij.
Onda je doktor na prvu rekao da ne treba panicariti, ali moramo pratiti u kojem smjeru to ide. Tako da su uslijedile cervikometrije svaki tjedan. Kod mene je islo u tom smjeru da se skracivalo usprkos terapiji i mirovanju tako da smo morali ici na serklažu.
S time da su kod mene svi brisevi i UK bili sterilni i bez ikakvih bolova ili pritisaka.
Spominješ uredski posao, sjedenje se navodi ko jedan od velikih neprijatelja cerviksa jer se tako stvara najveci pritisak.
Vidim da si trenutno bez doktora… Ja smatram da bi trebala otici svom ginekologu cim se vrati sa g.o. (do pon ako sam povezala se nebi trebalo nista prestrašno desiti) i s njim krenuti u daljnju obradu i kontrole da se vidi gdje je uzrok problema i što se dešava. Realno cerviks od 30 ti može ostati do kraja i biti bez nekih problema.
Moj sve cervikse ispod 30 salje u bolnicu na preglede. A i mirovanje bi trebala ukljuciti…mislim da ti je vrijeme prestati sa poslom, uvjete za neko bolovanje/komplikacije sigurno imaš… U tvojem slucaju sad vec mislim da je nužno…i barem dio dana odležati…
Ako je kakav upala svakako ju što prije sanirati jer može izazvati velike probleme.
Evo nadam se da će ti još netko podijeliti svoje iskustvo…
Hvala ti na savjetima 🤗 nisam znala da si i ti i ovoj grupi
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji