Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dea3
    14. Rujan 2025. 16:30

ana2012

dea3

Cure, kako ste??
    Ana 2021 - jel se događa šta??

Kruna tebe dugo nismo čuli - slobodno se javiš malo 😁

Evo ja sutra punim svoj prvi veliki cilj - a to je 28 tt.
    Imala sam puno malih ciljeva do ovdje - ali ovome se istinski veselim. 😁
    Kad se malo čitaju oni razvoji bebe više manje do ovdje se sve razvije osim pluća pa je zato važan tjedan za dostići ga. Idući tjedan imam kontrolu, nadam se nekim dobrim mjerama, već podosta iznad kile da se i tu malo ohrabrim. 🙏🥰
    Čitam kako je na moru ovo ljetno neka bebica od 550 grama uspjela. Stvarno čudo.

I da, beba il je promijenila položaj ili se pomakla, al više ne lupa dolje nisko što mi je baš izazivalo koma osjećaš…sad ju baš lijepo gore osjećam pa je i s te strane lakše. Nadam se da će ostati tako.

Cure moje, ja i dalje trudna, vjerovali ili ne 😅
    Na pregledu u četvrtak otvoren 4-5 cm, ali nema trudova pa su rekli da čekam doma i s prvim trudom brzo za bolnicu - ako se ništa ne dogodi do idućeg četvrtka, valjda ćemo raspravljati o indukciji, za sada kažu da nema potrebe jer je ctg super, on je taman veličine itd.
    Dečku se izgleda još ne žuri, ja sam cijelu kuću preokrenula, svaki dan hodam jako puno i ništaaa, baš nikakvih bolova.
    Tako da znate da se može hodati po svijetu 4,5 cm otvoreno po dva tjedna i ostati trudan ☺️
    Super se osjećam, čak mi i paše sad se još malo posvetiti curici prije nego stigne bebica, uživamo baš jako. Samo držite fige da stignemo do bolnice kad krene, a ja vama držim fige da mirno dođete do prvih ciljeva.

Heheheh...ovo je fascinantno...
    Zato se ja (barem za sad u teoriji 😂🫣) ako doguram,  planiram iz kreveta lagano dići nakon punih 34, max 35 tt. Pogotovo ako i dalje ostane da je za tjedan veći...

Tajci - kako si nam ti??? 

• tajci1811
    14. Rujan 2025. 17:20

Hejj cure evo krizamo dane, nama je sutra puna 24 tjedna, i jos 12 dana do kontrole. Moj sin je roden 29+3, disao samostalno ali sam primila one dvije inekcije za razvoj pluca, bio je u inkobatoru samo uz potrporu kisika bez ijedne cjevcice, bez ijedne dijagnoze, progovorio s godinu dana, prohodao s godinu dana,na vjezbice nikakve nismo morali ici tako da velika su to djeca i borci❤️🙏 . Nezz jeste vi imali pojacan iscjedak al ja pod zadnje imam malo vise kako je uradena serklaza, zna me panika uhvatit jel plodna voda ili samo iscjedak.

• dea3
    14. Rujan 2025. 17:42

Ja stalno ispitujem doktora za te inekcije ... Rekao mi je na prošloj kontroli da ćemo na ovoj o njima razgovarati. Kao da niti one nisu baš bezazlene pa se stvarno daju ako nešto konkretno krene npr. Trudovi ili slično. Ja ga svaki puta uredno podsjetim pa ćemo vidjeti što će mi sad reći. 

Eto, zato se nadam još minimalno ta dva tjedna izdržati da dođem do 30 punih jer evo i ja znam par njih rođenih tako i više manje svi su dosta dobro prošli, neki s vježbama, neki bez. 

Vezno uz iscjedak i ja sam bila nedavno pitala tu jer se i meni negdje iza 24 tt pojavio, baš je bio veći...rekla sam to na prošloj kontroli i doktoru na što je on više manje rekao, a gledajte taj proces otvaranja prema porodu i dalje napreduje pa je i to dio toga. Samo mi je onda prepisao indometacin za sprecavanje trudova da njih eliminiramo. Iscjedak je i dalje prisutan, mozda ne toliko obilan i nije stalno, ali se javlja. 

• tajci1811
    15. Rujan 2025. 12:51

Ja sam imala trudove pa su mi dali  i 3 dana nakoj sam i rodila, morat cu i ja to spomenuti na kontroli, narucila me u trudnicku amb i iskreno se nadam da ce me poslati na uzv jer ce to biti 5 tjedna da nije raden uzv.

• dea3
    15. Rujan 2025. 12:55

tajci1811

Ja sam imala trudove pa su mi dali i 3 dana nakoj sam i rodila, morat cu i ja to spomenuti na kontroli, narucila me u trudnicku amb i iskreno se nadam da ce me poslati na uzv jer ce to biti 5 tjedna da nije raden uzv.

U Petrovoj vodis?

• tajci1811
    15. Rujan 2025. 13:44

Da da, kod doktorice Velene

• dea3
    15. Rujan 2025. 14:26

tajci1811

Da da, kod doktorice Velene

Čujem za nju da je super. 

Samo evo mene je strašno nervirala ta odvojenost kontrola od uzv-a i zato (između ostalog) sam ih ovaj puta odlučila zaobiči i ostati u svojoj lokalnoj bolnici. Za sad nisam požalila.

Znam kad sam prvi put radila serklažu kod njih sam doslovno dobila 3 uzv-a (od 6 tt), a kolegice koje su doma išle obicnom socijalnom su imale uzv svaki put 🙃🙄 i to me baš nerviralo...
    Kontrola se svodila na prst nutra, van..jesi otvorena ili zatvorena...a nikad nisu napravili npr. Cervikometriju...logično jer nemaju u trudnočkoj uzv...

• tajci1811
    15. Rujan 2025. 15:02

Pa da i menj je to najgore jer sam cula da tako funkcioniraju al evo kad odem budem zahtjevala da se napravi jer ce biti stvarno dug period da nije.. 

• dea3
    15. Rujan 2025. 15:30

tajci1811

Pa da i menj je to najgore jer sam cula da tako funkcioniraju al evo kad odem budem zahtjevala da se napravi jer ce biti stvarno dug period da nije..

Ali kod njih na uzv moraš u posebnu zgradu i prije se trebaš naruciti.
    Osim ako ti napiše uputnicu hitno onda ti obave odmah... 

Uglavnom puno komplikacija za bolnicu 21. Stoljeca 🫣

• dea3
    15. Rujan 2025. 15:30

dea3

tajci1811

Ali kod njih na uzv moraš u posebnu zgradu i prije se trebaš naruciti.
    Osim ako ti napiše uputnicu hitno onda ti obave odmah…

Uglavnom puno komplikacija za bolnicu 21. Stoljeca 🫣

Naravno, ja pišem onako kako je bilo 2018 i 2022 godine. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.