Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tajci1811
    08. Rujan 2025. 15:18

Ja se nekako tjesim da je stanje dobri jer je ipak preventivna serklaza, al sama pomisao da prolazim opet sta i u prvoj trudnoci i ta neizvjesnost mi je uzas, zivim za taj pregled, nemam volje gledat ni tv, ni citat knjige bas nista ..samo mi se to vrti po glavi

• dea3
    08. Rujan 2025. 15:34

tajci1811

Ja se nekako tjesim da je stanje dobri jer je ipak preventivna serklaza, al sama pomisao da prolazim opet sta i u prvoj trudnoci i ta neizvjesnost mi je uzas, zivim za taj pregled, nemam volje gledat ni tv, ni citat knjige bas nista ..samo mi se to vrti po glavi

Prema onom šta si napisala tvoj nazal je za sad stvarno sasvim ok i još k tome ojačan serklažom ... 
    Mislim da ti možeš opustiti barem na neko vrijeme 🌺

• ana2012
    08. Rujan 2025. 20:28

Što se tiče lupanja, mislim da je to cure skrou normalno i traje do nekog 30.-tog tjedna kad više nemaju mjesta, barem je tako kod mene bilo.
    Mene je baš lupala beba po cerviksu, nekad sam imala osjećaj da doslovno grebe noktima dolje i baš sam imala puno tih lažnih trudova tj. stvrdnjavanja trbuha. I evo me, 38. tjedan, 4 cm otvorena, hodam i cistim po cijele dane, dizem dijete, bili smo na onom kaosu od iuhuhu koncerta na Bundeku nista se ne dogadaaaa.. tako da moze to sve tako stajati jako dugo, bez brige 🤞🏻

• dea3
    08. Rujan 2025. 20:57

ana2012

Što se tiče lupanja, mislim da je to cure skrou normalno i traje do nekog 30.-tog tjedna kad više nemaju mjesta, barem je tako kod mene bilo.
    Mene je baš lupala beba po cerviksu, nekad sam imala osjećaj da doslovno grebe noktima dolje i baš sam imala puno tih lažnih trudova tj. stvrdnjavanja trbuha. I evo me, 38. tjedan, 4 cm otvorena, hodam i cistim po cijele dane, dizem dijete, bili smo na onom kaosu od iuhuhu koncerta na Bundeku nista se ne dogadaaaa.. tako da moze to sve tako stajati jako dugo, bez brige 🤞🏻

Ti si mi stvarno utjeha 🙈
    Jer sve tegobe koje imam si imala i ti pa je dobro prošlo...

Evo iskreno se nadam i kod sebe tako... 

.hvala ti 🥰

• tajci1811
    09. Rujan 2025. 16:09

Zelim nam svima te lijepe tjedne da docekamo ❤️🙏

• dea3
    13. Rujan 2025. 13:06

Cure, kako ste?? 
    Ana 2021 - jel se događa šta??

Kruna tebe dugo nismo čuli - slobodno se javiš malo 😁

Evo ja sutra punim svoj prvi veliki cilj - a to je 28 tt. 
    Imala sam puno malih ciljeva do ovdje - ali ovome se istinski veselim. 😁 
    Kad se malo čitaju oni razvoji bebe više manje do ovdje se sve razvije osim pluća pa je zato važan tjedan za dostići ga. Idući tjedan imam kontrolu, nadam se nekim dobrim mjerama, već podosta iznad kile da se i tu malo ohrabrim. 🙏🥰
    Čitam kako je na moru ovo ljetno neka bebica od 550 grama uspjela. Stvarno čudo. 

I da, beba il je promijenila položaj ili se pomakla, al više ne lupa dolje nisko što mi je baš izazivalo koma osjećaš...sad ju baš lijepo gore osjećam pa je i s te strane lakše. Nadam se da će ostati tako. 

• Kruna23
    14. Rujan 2025. 11:04

Evo me dea3.. Ajme cestitam ti na prvom velikom cilju, znam koliko za psihu znaci doseći taj famozni 28-mi tjedan.. Ja sam za 2 dana točno 24tj..isto prvo brojim do 28 da dođemo. Kod mene sve isto, nemam nikakvih problema..samo mirovanje i brojanje dana. 
    Eii da, vidjela sam i ja tu reportazi o bebici iz Češke, rođena sa 550g u 23tt..onda kad vidim takvu pricu i sebi dajem nadu da će biti sve ok 
    Ja nemam pojma u kojem je moja položaju, tu mi nešto često ni ne rade uvz..možda bude ovaj tjedan pregled.

Prijevremeni porod 24tt 👼

• Kruna23
    14. Rujan 2025. 11:10

Tajci1811 dobro došla u našu malu zajednicu! Mislim da bi kod tebe trebalo proći sve glatko, ipak je stavljen serklaz preventivni na super stanje. Mada znam da kod cerviksa I otvaranja nema pravila.. Također suosjećam sa manjkom koncentracije i volje za bilo čim.. i samoj mi tako..nemam neki pametni savjet. Vjerujem da će sve bit bolje cim pređemo nekih 30 tjedana. 

Prijevremeni porod 24tt 👼

• dea3
    14. Rujan 2025. 12:09

Kruna23

Evo me dea3.. Ajme cestitam ti na prvom velikom cilju, znam koliko za psihu znaci doseći taj famozni 28-mi tjedan.. Ja sam za 2 dana točno 24tj..isto prvo brojim do 28 da dođemo. Kod mene sve isto, nemam nikakvih problema..samo mirovanje i brojanje dana.
    Eii da, vidjela sam i ja tu reportazi o bebici iz Češke, rođena sa 550g u 23tt..onda kad vidim takvu pricu i sebi dajem nadu da će biti sve ok
    Ja nemam pojma u kojem je moja položaju, tu mi nešto često ni ne rade uvz..možda bude ovaj tjedan pregled.

Drago mi je da je i kod tebe sve mirno i da dani prolaze. I ti već punih 24 tt - odlično...vjerujem s obzirom na potpis da je i to važan prag za preskočiti ga pa onda dalje prema 28 tt. 

Meni nekad uistinu bude teško, ali stvarno imam osjećaj da dani generalno jako brzo prolaze. Meni je od pregleda do pregleda 2 tjedna i stvarno imam osjećaj da se okrenu dok kažeš keks. 
    Sve se tješim, ako ova kontrola prođe ok, kod oduće ću već biti u 31 tt. S obzirom na stanje - i to je za mene veliki uspjeh. 

• ana2012
    14. Rujan 2025. 16:21

dea3

Cure, kako ste??
    Ana 2021 - jel se događa šta??

Kruna tebe dugo nismo čuli - slobodno se javiš malo 😁

Evo ja sutra punim svoj prvi veliki cilj - a to je 28 tt.
    Imala sam puno malih ciljeva do ovdje - ali ovome se istinski veselim. 😁
    Kad se malo čitaju oni razvoji bebe više manje do ovdje se sve razvije osim pluća pa je zato važan tjedan za dostići ga. Idući tjedan imam kontrolu, nadam se nekim dobrim mjerama, već podosta iznad kile da se i tu malo ohrabrim. 🙏🥰
    Čitam kako je na moru ovo ljetno neka bebica od 550 grama uspjela. Stvarno čudo.

I da, beba il je promijenila položaj ili se pomakla, al više ne lupa dolje nisko što mi je baš izazivalo koma osjećaš…sad ju baš lijepo gore osjećam pa je i s te strane lakše. Nadam se da će ostati tako.

Cure moje, ja i dalje trudna, vjerovali ili ne 😅
    Na pregledu u četvrtak otvoren 4-5 cm, ali nema trudova pa su rekli da čekam doma i s prvim trudom brzo za bolnicu - ako se ništa ne dogodi do idućeg četvrtka, valjda ćemo raspravljati o indukciji, za sada kažu da nema potrebe jer je ctg super, on je taman veličine itd. 
    Dečku se izgleda još ne žuri, ja sam cijelu kuću preokrenula, svaki dan hodam jako puno i ništaaa, baš nikakvih bolova.
    Tako da znate da se može hodati po svijetu 4,5 cm otvoreno po dva tjedna i ostati trudan ☺️
    Super se osjećam, čak mi i paše sad se još malo posvetiti curici prije nego stigne bebica, uživamo baš jako. Samo držite fige da stignemo do bolnice kad krene, a ja vama držim fige da mirno dođete do prvih ciljeva.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.