Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kruna23
    10. Kolovoz 2025. 14:23

Ajoj bas grozno iskustvo sa skidanjem..sutra će to dr Zlopasa sredit sigurno.
    Kod mene ništa novo, odmaram u sobi 4 i zavidim svima vama koje ste u većim tjednima..to mi se čini godinama daleko..mi smo tek na 19tt. 

Prijevremeni porod 24tt 👼

Nela2105
    10. Kolovoz 2025. 15:54

Kruna23

Ajoj bas grozno iskustvo sa skidanjem..sutra će to dr Zlopasa sredit sigurno.
    Kod mene ništa novo, odmaram u sobi 4 i zavidim svima vama koje ste u većim tjednima..to mi se čini godinama daleko..mi smo tek na 19tt.

Kod mene skinut serklaz, evo me nazad tu u predradaoni.. sad cekam da vidim sta ce bit samnom

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• Kruna23
    13. Kolovoz 2025. 10:39

Nela2105 kakva je situacija? Jesi još tu na odjelu ili doma? Možda si i rodila u meduvremnu 😊
    Kod mene sve mirno..skinuta sa antibiotika i dns ukidaju tokolizu. Sad me malo brine biti bez tokolize da ne bi bilo kakvih trudova a ja da ne skuzim.  Možeš li mi reći kako si ti skuzila trudove? 

Prijevremeni porod 24tt 👼

Nela2105
    13. Kolovoz 2025. 14:41

Kruna23

Nela2105 kakva je situacija? Jesi još tu na odjelu ili doma? Možda si i rodila u meduvremnu 😊
    Kod mene sve mirno..skinuta sa antibiotika i dns ukidaju tokolizu. Sad me malo brine biti bez tokolize da ne bi bilo kakvih trudova a ja da ne skuzim. Možeš li mi reći kako si ti skuzila trudove?

Pustio me Zlopasa odma u nedjelju doma.. nema nikakvih promjena za sad, bez trudova bez pritiska bez icega..
    Meni su ti trudovi uvijek kretali iz donjeg dijela leda i jaka bol onako ko grcenje trbuha.. 

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Today I’m drowning!”

• ana2012
    14. Kolovoz 2025. 09:34

Nela2105

Kruna23

Kod mene sve mirno..skinuta sa antibiotika i dns ukidaju tokolizu. Sad me malo brine biti bez tokolize da ne bi bilo kakvih trudova a ja da ne skuzim. Možeš li mi reći kako si ti skuzila trudove?

Pustio me Zlopasa odma u nedjelju doma.. nema nikakvih promjena za sad, bez trudova bez pritiska bez icega..
    Meni su ti trudovi uvijek kretali iz donjeg dijela leda i jaka bol onako ko grcenje trbuha..

Na kraju do termina 👌🏻 jel ti sada dopušteno kretanje i ostalo ili je i dalje strogo mirovanje? 
    I pitanje za curke koje ste u Petrovoj, priča li se što o otvaranju obnovljenog dijela? Možda doguram do tada 😂

Nela2105
    14. Kolovoz 2025. 18:02

ana2012

Nela2105

Kruna23

Na kraju do termina 👌🏻 jel ti sada dopušteno kretanje i ostalo ili je i dalje strogo mirovanje?
    I pitanje za curke koje ste u Petrovoj, priča li se što o otvaranju obnovljenog dijela? Možda doguram do tada 😂

Nope, do 37tt je i dalje strogo mirovanje.. isko ja se ne pridrzavam toga vec neko vrijeme, sutra sam tocno 36 tak da fkt vise nemogu..
    Kolko je meni poznato nisu dobili za cijeli kompleks tehnicke uvjete jos uvijek i doktori se ne nadaju otvorenju ove godine.. e sad zivi bili pa vidjeli 😊

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Today I’m drowning!”

• dea3
    14. Kolovoz 2025. 20:09

Kad smo kod strogog mirovanja, ja mirujem 85-90%, ostalo prošetam, čak i sjedim. Iskreno, isprobavam dokle ide. Budući da su mi i doktori rekli da su oni mišljenja da ne treba 100%. 
    U Petrovoj su mi nekad savjetovali strogo mirovanje. No, uvijek sam si mislila, a kako onda onaj dan kad putujem u Zg sat i pol, tamo sam sjedila 2 sata u čekaoni i opet doma tako. Koliko se sjećam dok je rekla da je šav na mjestu otišli smo i na neki brzinski ručak pa je opet sve bilo ok. 
    Sad imam kontrole 15 minuta od kuće i češće i za sad je sve dobro pa vjerujem da ne šteti ovaj način. 
    Treba naći neki srednji put i naravno osluškivati tijelo. 

P.s. ja sad tu ne pišem da ne treba mirovati, da nebi nekog krivo usmjerila, već da je svaki organizam različit  i da trebamo svaka za sebe naći neku mjeru.

Sad kad je opet vruće baš vidim kako mi je teže...kad je bilo hladnije baš su mi dani nekako lakše proletjeli...tako da mantram o jeseni ... 

• ana2012
    14. Kolovoz 2025. 20:41

Slažem se za sve što se tiče mirovanja, pogotovo u slučaju preventivne serklaže kod koje žene u inozemstvu uopće ne miruju, čak i rade.
    Uvijek sam za to da se sluša doktore i naravno ne mogu to preporučiti, ali ja sam ovaj tjedan obavila jednu kavu i usudila se otići do sestre pa tamo ležati i tako neke stvari, čak smo otišli u ljetno kino - to je bila vožnja 1 min do tamo i direkt na ležaljku kupljenu samo za tu prigodu 😂 Najviše to zbog kćeri jer je već stvarno dugo strpljiva i razumna, a zapravo je još mala i htjela bi joj pružiti još malo “normale” prije nego joj se život ponovno skroz promijeni. Tako da sve kužim oko (ne) mirovanja.

Ja sam danas imala prvo loše iskustvo u Petrovoj, čekala sam preko 2 sata i to je valjda više sjedenja nego u zadnja tri mjeseca zajedno. Ali, nakon putovanja + čekanja i još laganog opuštanja oko mirovanja - šav drži i nema progresije. Beba je već na preko 2,5 kile i kažu da će bit visok dečko jer ima duge nogice što mi je dragi čuti jer sam ja velikih 157 cm hehe
    Danas sam 34+4, točno tjedan dana od jako hitne serklaže i ne mogu vjerovat da smo tu gdje jesmo!!! Tako da cure samo hrabro, vrijeme prolazi sporo, ali onda odjednom prođe i umjesto straha da ne krene porod počnete se bojati poroda (izgleda u svakom slučaju u ovim srednjovjekovnim uvjetima u Petrovoj) 😅

• dea3
    14. Kolovoz 2025. 21:01

Ja imam sreće pa me u bolnici sad nakon serklaže odmah uzimaju na pregled čim stignem. Kao pravilo je da imamo prednost i budući da pregled stvarno brzo obavim i naravno, ako je šav u redu jednostavno iskoristim priliku i odem s mužem na kavu od 20 minuta - pola sata. To mi je za psihu jako važno i dobro. Imamo i kafić u kojem su stvarno jako mekane stolice pa taman. 🫣 Naravno da čekamo 2 sata pregled toga sigurno nebi bilo. Pogotovo ne u ovim tjednima još.
    Evo meni je danas već 7 tjedana kako mirujem. 
    Kad sagledam vrijeme stvarno leti, iako mi se opet čini da nikako da dođem do nekih "sigurnijih" tjedana. Trenutno je u mojoj glavi to 28 tt. Naravno kad dođem do 28, svakako ću htjeti još dalje tako da vjerujem da ću se dobrano paziti barem do 34 punih. Iza toga kako bude.

A i curka mi ove godine kreće u prvi razred, stvarno planiram, a i nadam se da ću moći ako će šav i dalje biti dobar otići s njom taj prvi dan u školu. Evo to ću svakako osim ako se do onda baš nešto jako pokvari, a nadam se da neće. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.