Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dea3
    07. Kolovoz 2025. 16:29

Kruna23

Evo kod mene sve mirno mada i dalje primam antibiotike i tokolizu ( a nalazi od krvi i crp super) tako da se nadam da će mi to uskoro ukinuti. Mene od serklaze još nitko nije pregledao a prošlo već 10ak dana. Vjerujem da to zato što sam tu na mirovanju pa valjda nema potrebe kad ne idem doma. Osjećam se dobro i brojim dane. Dea3 sto su tebi rekli za mirovanje? Meni nitko ništa al sama ne sjedim čak ni za obroke.

Dakle, moj doktor smatra da ne treba 100% mirovati, da je više štete nego koristi.
    Danas me pregledavala doktorica koja isto kaže da ni ona nije za ful mirovanje.
    Opet kad sam bila na odjelu sestre su po tom pitanju bile najstrože 🫣 sjedenje ni u ludilu.
    Ja sam od prvog dana za obroke sjedila - osobno smatram da tih 10 minuta ne moze toliku štetu napraviti.
    Doma isto tako, obroke normalno i jutarnju kavu jer se onda najbolje osjećam odsjedim. 
    No, bez obzira na sve večinu dana odležim. Tako mi je barem u glavi najlakše, znam da sam sa svoje strane dala doprinos. S obzirom da šav drži vjerojatno mogu tako nastaviti i dalje.
    Svakako planiram barem do 28 tt ovako po meni strože.
    No, onda kad stigneš do 28 bi htio više pa ću vjerojatno sama sebi produljiti do 30 😂 i tako redom dalje. 

Gle, vrlo je važno osluškivati i svoje tijelo.
    Ja ako npr. Sjedim i počinjem osjećati bilo kakav pritisak, odmah sam u ležećem nazad. 

• ana2012
    08. Kolovoz 2025. 12:30

dea3

Cure sa serklažom, kako ste?
    Ima li šta nova?
    Evo ja danas obavila kontrolu. Bila je druga doktorica jer je moj na g.o. što je zapravo sasvim super čuti i drugo mišljenje.
    Veli da je šav super odrađen i da dobro drži, a to je sad najvažnije.
    Beba je veća od mjera pa postoji sumnja na šecer tako da ćemo se sad malo toj problematici okrenuti.

Ali iskreno to me zabrinjava puno manje od prijevremenog otvaranja, dapače za psihu mi je puno lakše da što prije doguramo barem do kile kada počinju i realne šanse za život ukoliko bi nešto krenulo.
    Eto ja se tako tješim malim koracima do cilja.

Hej, evo mene sutra u 34. tjednu, osjecam se super za sada, nisam ni sanjala ove tjedne kad je sve krenulo tako da se sad definitivno lakše diše - punih 13. tjedana ležanja su već iza mene. Mislim da se i bebica malo spustila pa mi je popustila zgaravica i definitvno se malo opuštam ovako po kući, češće tuširanje i pranje kose i slično - vjerojatno ne bi još trebala, ali pozitivno mi utjece na psihu, a i na psihu ostatka obitelji da me malo vide više u akciji. 
    Kontrolu imam u četvrtak, uzv će mi raditi nakon 4 tjedna pa se veselim vidjeti kako napredujemo. Nadam se da će mi malo popustiti mirovanje jer npr. moram hitno produžit osobnu i tako neke “glupe” stvari koje bi voljela obaviti prije nego beba stigne.

Za šećer sam ja imala istu situaciju, ogtt mi je bio loš, ali ja sam uvjerena da je to zbog mirovanja i onda šoka od te glukoze, mislim da je pouzdanija metoda mjerenje nakon hrane. Nemam nijedan simptom gestacijskog, od kad sam na mirovanju, znači 3 mjeseca, dobila sam samo 1 kg, nema oticanja, plodna voda uredna itd. Uglavnom, ja sam bila na dijeti jedno 3 tjedna i onda sam doma radila guk profil koji je bio uredan i beba je točno na 50 centili (znači usporio je rast jer je do 30-tih tjedana bio napredniji) doktor mi je rekao da sad samo pazim malo na ugljikohidrate i slatko i to je to. Iskreno, meni nema puno smisla te dijete kad su prijeteći prijevremeni porodi jer je ionako cilj da bebica bude što jača. Npr. curi koja je ležala sa mnom isto sa serklažom i trudovima, njena doktorica nije ni radila ogtt i još ju je na vizitama baš poticala da što više jede i deblja bebu jer je bilo izvjesno da će ranije roditi. Tako da ja sad skroz opušteno, ne prežderavam se, ali ne pazim nešto naročito. 

Eto, malo izvještaj od mene da si skratimo ove dane, nadam se da ste spremne za novi toplinski val 😬

• dea3
    09. Kolovoz 2025. 11:44

Hvala ti Ana na iskustvu oko ogtt-a. Pa za sad sam i ja mišljenja da bolje da beba raste što brže. Naravno, ne podcjenjujem opasnosti šećera, ali za sad bi od ovoga bilo više koristi nego štete.
    Ja imam dosta kila, ali sreća je što mi se u ovoj trudnoći uopće ne jede slatko, tako da tu niti nemam šta puno reducirati. Ima prostora da izbacim kruh i cedevitu (toga stvarno previše pijem). Mislim da sam za sad i s kilama ok, 2 sam dobila. 
    Uglavnom, provjerit ćemo pa ću znati kako dalje. No, više manje planiram isti režim bilo sa šećerom ili bez. 
    Evo sreća je da je ljeto pa u vrtu ima obilje povrća, dodam malo slanog sira i crnog ulja i stvarno se fino najedem.

Nela - ti juriš prema punih 35 ako dobro pamtim. 
    Ja bih odmah potpisala da se sa punih 35 porodim.
    Nikako nebi htjela do 40 tt 😂🫣

Nela2105
    09. Kolovoz 2025. 21:59

Bok cure,
    Eto mene opet u Petrovoj 😂 postat cu im inventar tu..
    Danas je pocelo s bolovima u donjem dijelu trbuha koji su otisli u rodnicu ko da mi se kosti lome..
    Skinut mi je serklaz i sad je taj dio bolje..
    Ali skidanje serklaza, amm samo cu vam rec da je na zivo i da me Goluza tolko “ispregledao” dole da sam plakala od muke.. spojili me nakon toga na ctg bebi otkucaji na 190 zbog mog jecanja i bolova..
    Nisam upratila di cuvas trudnocu Kruna?
    Danas sam 35+1 tak da se sad vise ne brinem 🤷🏼‍♀️

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• dea3
    09. Kolovoz 2025. 22:51

Nela2105

Bok cure,
    Danas je pocelo s bolovima u donjem dijelu trbuha koji su otisli u rodnicu ko da mi se kosti lome..
    Ali skidanje serklaza, amm samo cu vam rec da je na zivo i da me Goluza tolko “ispregledao” dole da sam plakala od muke.. spojili me nakon toga na ctg bebi otkucaji na 190 zbog mog jecanja i bolova..

Jao, kad su meni skidali serklažu sam već bila dupkom u trudovima tako da nisam imala osjećaj da me to boli više od trudova 🫣 
    Tako da zapravo ne znam kakav je postupak kad dogovorno skidaju serklažu...valjda daju barem nešto kontra bolova, iskreno se nadam.
    AKo dođemo do te faze, dogovornog skidanja, evo iskreno se nadam ostati u bolnici jer bi doma ionako imala osjećaj i strah da će to dijete svaki čas doslovno ispasti 😂

Iako ja za sad imam i situaciju da je beba na zadak...znam da je to još sve rano, ali se sa prvo dvoje točno sjećam da su već od anomaly -a bili okrenuti glavom prema dolje. Tako da možda me i to dočeka 🫣

Nella, ako uskoro krene, nek sve prođe sretnoooo 🌹

Nela2105
    09. Kolovoz 2025. 23:24

dea3

Nela2105

Bok cure,

Jao, kad su meni skidali serklažu sam već bila dupkom u trudovima tako da nisam imala osjećaj da me to boli više od trudova 🫣
    Tako da zapravo ne znam kakav je postupak kad dogovorno skidaju serklažu…valjda daju barem nešto kontra bolova, iskreno se nadam.
    AKo dođemo do te faze, dogovornog skidanja, evo iskreno se nadam ostati u bolnici jer bi doma ionako imala osjećaj i strah da će to dijete svaki čas doslovno ispasti 😂

Iako ja za sad imam i situaciju da je beba na zadak…znam da je to još sve rano, ali se sa prvo dvoje točno sjećam da su već od anomaly -a bili okrenuti glavom prema dolje. Tako da možda me i to dočeka 🫣

Ovo skidanje je bas bilo bolno, ali mislim da zato sta iz prve nije sve skinuo pa je kopao unutra par minuta.. al ajde proslo je.. bit ce to sve okej

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Today I’m drowning!”

• Kruna23
    10. Kolovoz 2025. 07:19

Eii Nela2105 i ja sam tu u petrovoj na pt1. Zasad je sve ok i evo prošlo 2tj od serklaze. Doduše daju mi još antibiotik i tokolizu pa čekam da mi to nekad ukinu jer su svi nalazi ok. Javljaj novosti i sretno 😊

Prijevremeni porod 24tt 👼

Nela2105
    10. Kolovoz 2025. 11:51

Kruna23

Eii Nela2105 i ja sam tu u petrovoj na pt1. Zasad je sve ok i evo prošlo 2tj od serklaze. Doduše daju mi još antibiotik i tokolizu pa čekam da mi to nekad ukinu jer su svi nalazi ok. Javljaj novosti i sretno 😊

Mozda se vidimo, u kojoj si sobi 😂
    Goluza jucer nije izvadio cijeli serklaz tako da ja cekam anesteziologinju da me uspavaju pa da Zlopasa odradi posao koji ovaj nije u stanju..
    Totalno sam razocarana i ljuta i sve.. pretpostavljam da iza toga idem na odjel tako da 😃

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Today I’m drowning!”

• ana2012
    10. Kolovoz 2025. 12:33

Nela2105

dea3

Nela2105

Bok cure,

Tako da zapravo ne znam kakav je postupak kad dogovorno skidaju serklažu…valjda daju barem nešto kontra bolova, iskreno se nadam.

Iako ja za sad imam i situaciju da je beba na zadak…znam da je to još sve rano, ali se sa prvo dvoje točno sjećam da su već od anomaly -a bili okrenuti glavom prema dolje. Tako da možda me i to dočeka 🫣

Ovo skidanje je bas bilo bolno, ali mislim da zato sta iz prve nije sve skinuo pa je kopao unutra par minuta.. al ajde proslo je.. bit ce to sve okej

Jesu te sad nakon skidanja ostavili u bolnici ili pustili doma?
     Baš mi je žao  cuti da je bolilo..ali sada ste u slatkom iscekivanju, nadam se da će biti brzo i što manje bolno 🤞🏻
    Možda se na kraju i sretnemo svi u Petrovoj 

• dea3
    10. Kolovoz 2025. 12:35

Nela2105

Kruna23

Mozda se vidimo, u kojoj si sobi 😂
    Goluza jucer nije izvadio cijeli serklaz tako da ja cekam anesteziologinju da me uspavaju pa da Zlopasa odradi posao koji ovaj nije u stanju..
    Totalno sam razocarana i ljuta i sve.. pretpostavljam da iza toga idem na odjel tako da 😃

Jao...ovo je baš nezgodno ...
    Sreća da će te sad staviti pod anestezijom...pa radi toga se baš nebi trebalo patiti u toj mjeri.

Drži se! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.