Isto je i kod mene, nekoliko dana aktivan je oko 6 ujutro do 7 8, i tako neki period poslije podne i uvecer, a onda nekoliko dana jako slabo, uplasi me.. Kao pupcana nije indikacija za carski rez, relax, doktor privatno koji mi je prvi rekao u 25 26 tj., to mi je spomenuo na izlazu iz ordinacije, kao nista strasno i moje svo 4 djece su imali to.. mislim se nista strasno, sigurno si ti sve pratio, a ne od kontrole do kontrole. Sad ova doktorica na klinickom govori i moja mala je imala.. Sutra mi je kontrola.. I ne znam da li da trazim i ctg, jer vec nekoliko dana osjetim pored laznih kontrola povremeno da mi se zategne stomak i probode u ledjima bas bas, a i da vidimo njega bolje.. Happy 35 🥰🥰
Sto je bilo na pregledu? Jesu radili CTG? Meni sad ovo bas dugo traje bez pregleda, puna 2 tjedna. Malisa je aktivan, imam osjecaj da ce mi kroz trbuh izaci, ali jos uvijek ovisi o danu koliko je aktivan. Samo da se jos malo udeblja. 🙏🏻 Ti jos 2 dana eto 9.mj, a ja jos 4. I dalje ne mogu vjerovati da smo jos malo u polovini 12.mj i da sam jos uvijek trudna. Bila sam uvjerena da ce to sve puno ranije se izdesavati. ❤️❤️❤️
Kada i zasto taj peesar ide ?
Mislim da se serklaz moze postaviti ili preventivno (ako je bilo komplikacija u prethodnoj trudnoci) ili do maximalno 24. tjedna, iako neki ne zele ni nakon 22. tjedna ga staviti. Pesar je silikonski prsten oko 7cm u promjeru i on se moze umjesto serklaza ugradili vaginalno i nakon 24. tjedna kao mehanicka potpora. U Njemackoj je to uopbicajena praksa, dok u drugim zemljama nije ali se moze traziti. Kod skracenog cerviksa nije zapravo utvrdjeno sto je najbolja metoda i kad citas znansvenu literaturu nema jamstva ni da ce progesteron, ni serklaz ni pesar pomoci, a ni za mirovanje nije jasno pomaze li. Naravno svi mi zelimo pokusati sve samo da sto kasnije doguramo u trudnoci i imas prica di su zene mirovale, krenule se kretati i odmah rodile. Isto tako sa serklazom, cim su skinuli sav, neke bi rodile. Iako, kao sto moja ginekologica kaze, ako porod krene, nece ga ni serklaz, ni pesar sprijeciti.
PozdravZanima me dali je neka primala antibiotike u bolnici da bi mogla ici na serklaz. Ja sam tu vec par dana i moram prvo antibiotike da rijesimo bakterijicu i onda mogu serklaz iako je cerviks bio jedva 1cm.
Skoro sam u 19 tj.
Bilo koji savjet i dobro iskustvo bi mi bilo lijepo za procitat jer me bas strah i tesko mi pada ostanak u bolnici.Pozdrav, ja nemam iskustvo sto se tice serklaza,kod mene je ugrađen cervikalni pesar (gumeni prsten) al sam primila neke antibiotike prije umetanja radi isključenja infekcije (iako je nisam ni imala)..
Kod mene je cerviks isto skoro pa nestao još od 22tjedna i UU otvoreno 2cm,u bolnici sam od kraja 10og mj i evo jos uvijek je sve stabilno i miruje kao prvi dan..
Teško je biti u bolnici ali ako moramo izdrzat ćemo sve radi naših bebica.Ja ako Bog da sutra ulazim u 30tu nedjelju 🙏Zasto Vas drze u bolnici ako mozete i doma mirovati? Cisto ovako me zanima jel primate terapije i dalje neke.
Zato jer sam otvorena 2cm i postoji velika opasnost od prijevremenog poroda,ovdje ce me držati do nekih sigurnijih tjedana i onda mogu nastaviti kuci mirovati...Od terapije imam magnezijum,progesteron,nifedipin..
I da,prva mi je trudnoća
Vjeruj da i o tome razmišljam,jedan dan kažem sebi ma bolje sto sam ovdje jer sam pod nadzorom, a opet drugi kažem da mi je kuci 😑🤣
Ovdje je sreća jer su posjete od 8h ujutro do 20h tako da moze doci ko želi,mada ja I nemam rodbinu tu svi žive u Bosni,jedino sto mi dolazi muž i imam sestru i zeta tu..
A sto se tice jastuka nije mi trebao u početku sve je ok bilo ali sad kako je stomak narastao morala sam ga nabaviti 🤣
Krevet ne mogu da se žalim udoban je i električni tako da je nastiman bas da mi je karlica podignuta,a što se tiče duseka imam neki na zrak koji je nastiman po mojoj kilazi tako da stvarno je udoban,ali opet koliko god sve bilo udobno na kraju od predugog lezanja normalno ne da sve boli..ABd nadam se samo tom 32tjednu koji je 2.1 🙏🙏😍Meni je situacija bila potpuno suprotna od Freyine, ja sam doma dosla sebi iako sam mislila da necu. Svaki CTG u bolnici bi mi puls uzasno skocio jer sam uvijek cekala da mi kazu da nesto nije u redu. Isto sam sebi govorila da je najbolje da smo pod nadzorom ali mene je ta bolnica psihicki dotukla jer sam se uvjerila da nece to na dobro izaci (jer u bolnici su samo bolesni, a ne zdravi - tako je to u mojoj glavi). Naravno frka me i doma uhvati ali imam dobru ginekologicu koja je dosta opustena pa mi ulijeva povjerenje. U bolnici sam bila sama, ne pricam dobro njemacki, muz bi me svaki dan obisao poslije posla ali ja sam tamo izludila. Kad sam dosla doma, posto radim od doma, sam nastavila raditi i to me spasilo. Isto sam tek u bolnici otkrila cari trudnickog jastuka. 😊 Znaci ti i ja imamo slican cilj: meni je carski rez 03.01. a tebi veliki 32. tjedan 02.01. 💕💕 Ako zelis podijeliti, gdje si u Njemackoj? Ja sam u Heidelbergu.
I ja živim za dan nekako da dodjem kuci i mislim da ce mi biti lakše, pogotovo jer smo u drugoj državi pa onda drugi jezik sve utice..do sada sam imala ok cimerice,ali evo zadnju sedmicu imam jednu s kojom nisam.progovorila 3 riječi i odma vrijeme prolazi užasno sporo..,al eto kažem sebi izdrži još ove nepune 3 sedmice..samo me strah da kad dodje taj veliki 32 tjedan da ne bude opet nesto i kazu da moram nastaviti,ne znam kako bi to psihicki podnijela..Al izdrzat ćemo,mi žene smo jake 💪 molimo se ta taj početak januara 🙏🙏😍Ja sam u Dortmundu..
Isto je i kod mene, nekoliko dana aktivan je oko 6 ujutro do 7 8, i tako neki period poslije podne i uvecer, a onda nekoliko dana jako slabo, uplasi me.. Kao pupcana nije indikacija za carski rez, relax, doktor privatno koji mi je prvi rekao u 25 26 tj., to mi je spomenuo na izlazu iz ordinacije, kao nista strasno i moje svo 4 djece su imali to.. mislim se nista strasno, sigurno si ti sve pratio, a ne od kontrole do kontrole. Sad ova doktorica na klinickom govori i moja mala je imala.. Sutra mi je kontrola.. I ne znam da li da trazim i ctg, jer vec nekoliko dana osjetim pored laznih kontrola povremeno da mi se zategne stomak i probode u ledjima bas bas, a i da vidimo njega bolje.. Happy 35 🥰🥰Sto je bilo na pregledu? Jesu radili CTG? Meni sad ovo bas dugo traje bez pregleda, puna 2 tjedna. Malisa je aktivan, imam osjecaj da ce mi kroz trbuh izaci, ali jos uvijek ovisi o danu koliko je aktivan. Samo da se jos malo udeblja. 🙏🏻 Ti jos 2 dana eto 9.mj, a ja jos 4. I dalje ne mogu vjerovati da smo jos malo u polovini 12.mj i da sam jos uvijek trudna. Bila sam uvjerena da ce to sve puno ranije se izdesavati. ❤️❤️❤️
Nisu radili ni ctg ni cervikometriju, kaze da nema vise potrebe za njom, u 36 sam tjednu, a 37 je terminska.. Odradila mi bris na beta hemoliticki streptokok I uzv.. Bebac dobro napreduje, imamo oko 2600, stomak mu je uvijek mrsaviji.. sl kontrola za 2 tjedna I ctg.. do tad cu izludjeti.. dobro smo izdrzale, kakva je bila situacija kod obje sa kontrakcijama, uhh.. govori da setam sto vise, nema vise nista mirovanja, odnose da pocnem, datule, caj od lista maline.. da se polako pokrene sve.. Mislim da je malo brine jer me te najjace kontrakcije nisu otvorile, mislim hvala Bogu pa me tad nisu otvorile ali sad vise nemam ni kontrakcija nista, ponekad samo, ali u odnosu na one prije nista nista. Izgleda da cu ja docekati 42 tj. 🤣🤣 samo da nam sve dobro prodje na porodjaju I da bebice dodju zive I zdrave..
I ja živim za dan nekako da dodjem kuci i mislim da ce mi biti lakše, pogotovo jer smo u drugoj državi pa onda drugi jezik sve utice..do sada sam imala ok cimerice,ali evo zadnju sedmicu imam jednu s kojom nisam.progovorila 3 riječi i odma vrijeme prolazi užasno sporo..,al eto kažem sebi izdrži još ove nepune 3 sedmice..samo me strah da kad dodje taj veliki 32 tjedan da ne bude opet nesto i kazu da moram nastaviti,ne znam kako bi to psihicki podnijela..Al izdrzat ćemo,mi žene smo jake 💪 molimo se ta taj početak januara 🙏🙏😍Ja sam u Dortmundu..
Meni su sestre rekle u bolnici da i zbog osiguranja nekad znaju ostaviti ljude ako imaju mjesta. Tko ce ga znati, ali ajde do 32. tjedna ima smisla s obzirom da ti je cerviks kraci od 1 cm. Samo je dugo, i dosadno i ne mozes se nikad 100% opustiti. Ja sam cak pitala i za privatnu sobu jer bih onda mogla raditi, ali s obzirom da sam ostala na kraju samo 2 tjedna, nije bilo previse smisla. Ako ti mogu dati savjet, lijepo ih pitaj za konkretan plan. Ja sam im rekla da ako mi daju dobar razlog da ostanem u bolnici i da je stvarno nepreporucljivo da idem doma zbog konkretnog razloga, ok - ostat cu i to je u redu jer zelim najbolje i za bebu i za sebe. Ali oni su svaki dan nesto drugo govorili, ovisno o doktoru i onda sam ja jedan dan bas pukla i rekla ok, zelim razgovarati s nekim tko mi moze preporuciti plan i da se toga plana drzimo a ne da se svaki dan mijenja. Sve nesto okolo naokolo je bilo, i na kraju kad je sve ostalo stabilno, doslovno je bilo pakiraj se i doma. Jos malo pa ce i to doci, evo 20 dana jos! Drzi se i polako! ❤️
Nisu radili ni ctg ni cervikometriju, kaze da nema vise potrebe za njom, u 36 sam tjednu, a 37 je terminska.. Odradila mi bris na beta hemoliticki streptokok I uzv.. Bebac dobro napreduje, imamo oko 2600, stomak mu je uvijek mrsaviji.. sl kontrola za 2 tjedna I ctg.. do tad cu izludjeti.. dobro smo izdrzale, kakva je bila situacija kod obje sa kontrakcijama, uhh.. govori da setam sto vise, nema vise nista mirovanja, odnose da pocnem, datule, caj od lista maline.. da se polako pokrene sve.. Mislim da je malo brine jer me te najjace kontrakcije nisu otvorile, mislim hvala Bogu pa me tad nisu otvorile ali sad vise nemam ni kontrakcija nista, ponekad samo, ali u odnosu na one prije nista nista. Izgleda da cu ja docekati 42 tj. 🤣🤣 samo da nam sve dobro prodje na porodjaju I da bebice dodju zive I zdrave..
Znaci tebi se situacija skroz okrenula, os pokusavanja sprecavanja poroda, do ajde sad, sta cekas. 😬 Ovdje i dalje zele da beba sto duze ostane unutra, znam da je dobar broj kolegica s posla preslo 41. tjedan i tada cekaju do zadnjeg trenutka za indukciju. Jedino sam sad u bolnici vidjela da ove slucajeve s placenta previa i preeklampsija salju na carski vec u 37. tjednu. Super je tezina bebe, u biti ti kad god rodis sad, sve je ok! Bas sam sretna zbig tebe! 💕💕 I meni su se kontrakcije smanjile, jos se nekad pojave, nekad i cesce, ali nista u odnosu kao one prije. Ja svoje dane brojim u progesteronima, jos veceras i nema vise progesterona, i ja cu navrsiti velikih 9 mjeseci = 36 tjedana! I onda u ponedjeljak pregled i isto ce mi reci da se krenem kretati. Nadam se da ce beba biti bar 2200g... I ja isto kao i ti ne mogu skroz opustiti, dok on ne bude vani i ja se svojim ocima ne uvijerim da je sve ok, nema mira. 😂
Znaci tebi se situacija skroz okrenula, os pokusavanja sprecavanja poroda, do ajde sad, sta cekas. 😬 Ovdje i dalje zele da beba sto duze ostane unutra, znam da je dobar broj kolegica s posla preslo 41. tjedan i tada cekaju do zadnjeg trenutka za indukciju. Jedino sam sad u bolnici vidjela da ove slucajeve s placenta previa i preeklampsija salju na carski vec u 37. tjednu. Super je tezina bebe, u biti ti kad god rodis sad, sve je ok! Bas sam sretna zbig tebe! 💕💕 I meni su se kontrakcije smanjile, jos se nekad pojave, nekad i cesce, ali nista u odnosu kao one prije. Ja svoje dane brojim u progesteronima, jos veceras i nema vise progesterona, i ja cu navrsiti velikih 9 mjeseci = 36 tjedana! I onda u ponedjeljak pregled i isto ce mi reci da se krenem kretati. Nadam se da ce beba biti bar 2200g… I ja isto kao i ti ne mogu skroz opustiti, dok on ne bude vani i ja se svojim ocima ne uvijerim da je sve ok, nema mira. 😂
Ova zadnja dva dana su pocele ponovo lazne kontrakcije i probadanje u ledjima.. eto moja doktorica je u fazonu sad i da krene necemo nista sprecavati,.. Sad bih i ja da malo ubrzamo 😅.. bas cu pregledati forum, da vidim kako je kod ostalih islo na kraju.. kad je tebi kontrola? Meni tek 24., jos mi tad dolazi i mama i seka, milion obaveza.. Bit ce on preko 2600, vidjet ces.. Tu smo mi negdje bile sa kilazom, a sad najvise dobijaju.. eto ga jos par sati i 36 🥰🥰
Ova zadnja dva dana su pocele ponovo lazne kontrakcije i probadanje u ledjima.. eto moja doktorica je u fazonu sad i da krene necemo nista sprecavati,.. Sad bih i ja da malo ubrzamo 😅.. bas cu pregledati forum, da vidim kako je kod ostalih islo na kraju.. kad je tebi kontrola? Meni tek 24., jos mi tad dolazi i mama i seka, milion obaveza.. Bit ce on preko 2600, vidjet ces.. Tu smo mi negdje bile sa kilazom, a sad najvise dobijaju.. eto ga jos par sati i 36 🥰🥰
A kazem ti i meni dodju nekad, jucer ih je bilo dosta, ali ne svakih 10 min kao prije. Izgleda meni stvarno povezano s probavom jer grcevi od probavnog trakta bas uzrokuju stezanje maternice. 🤷🏻♀️ Meni je kontrola preksutrra, ali nisam imala zadnja 2 tjedna. I onda moja ginekologica ne radi ja mislim 2 tjedna oko Bozica i Nove godine ali je rekla da ce mi reci di da odem na jos jednu kontrolu na pocetku 38. tjedna, prije carskog. Ja cesto kazem da je i blagoslov i prokletstvo da smo u inozemstvu. Muz i ja smo sami i imamo relativno mali stan, tako da smo svima rekli da ne dolaze. Bit cemo skupa nas troje prvih mjesec dana pa onda nek dolaze, A za Bozic se i mi malo moramo spremit, ali bez pretjerivanja jer nema smisla. ❤️ Joj, da bar bude preko 2600 na porodu. Ja vise stvarno ne znam kako ce mi se trbuh jos prosirriti, sve je napeto. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji