Lijepi pozdrav svima, nadam se da ima još netko na ovoj temi, voljela bi čuti vaša mišljenja,savjete,primjere i bilo kakvu riječ podrške.
Naime,moja situacija je sljedeća: Trenutno sam trudna 20+3, ovo mi je druga trudnoća (prva iznijeta do termina), na pregledu sa 20+0 utvrđen cerviks 33mm i oblik V, izvana zatvorena, utvrđene i kontrakcije te ureaplasma u brisevima.
Popila sumamed ja i suprug, probiotici,utrogestan 2×1 i magnezij.
Sljedeća kontrola 19.2.
Trenutno mirujem,međutim ne strogo,imam dijete od
godinu i pol, presvucem ju i nahranim,sve ostalo odradi suprug.
Ono što me muči je što me zna u toku dana i po noci 1-2 puta uhvatiti jaka kontrakcija i imam konstantan pritisak. Ima li koja sa sličnom situacijom ovdje?
Hvala unaprijed
Hajj!! Ja imam cerviks 3.40cm ali je hvala Bogu sve zatvoreno!! Nosim jako nisko i radi toga imam jak oritisak i ogranicena sam u pokretima opcenito!! Doktor je savjetovao mirovanje ali ne strogo bez fizickog napora i ono dok ja vidim da mogu!! Ja sam sutra 21tt smatram da ovo moje nije panika ali treba se cuvat!! Ja ugl lezim i radim po kuci kolko migu i kad mogu ali svaki dan ja ugl obavim sve samo s pauzama!! Kotrola mi je u petak!! Imala sam i bhsb pozitivan i dobila antibiotik sad u petak ponavljam briseve!! Moj savjet lezi idmaraj koliko god mozes ne naprezi se to je bitno!! I polako i strpljivo!!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Lijepi pozdrav svima, nadam se da ima još netko na ovoj temi, voljela bi čuti vaša mišljenja,savjete,primjere i bilo kakvu riječ podrške.
Naime,moja situacija je sljedeća: Trenutno sam trudna 20+3, ovo mi je druga trudnoća (prva iznijeta do termina), na pregledu sa 20+0 utvrđen cerviks 33mm i oblik V, izvana zatvorena, utvrđene i kontrakcije te ureaplasma u brisevima.
Sljedeća kontrola 19.2.
Ono što me muči je što me zna u toku dana i po noci 1-2 puta uhvatiti jaka kontrakcija i imam konstantan pritisak. Ima li koja sa sličnom situacijom ovdje?
Hvala unaprijed
Hajj!! Ja imam cerviks 3.40cm ali je hvala Bogu sve zatvoreno!! Nosim jako nisko i radi toga imam jak oritisak i ogranicena sam u pokretima opcenito!! Doktor je savjetovao mirovanje ali ne strogo bez fizickog napora i ono dok ja vidim da mogu!! Ja sam sutra 21tt smatram da ovo moje nije panika ali treba se cuvat!! Ja ugl lezim i radim po kuci kolko migu i kad mogu ali svaki dan ja ugl obavim sve samo s pauzama!! Kotrola mi je u petak!! Imala sam i bhsb pozitivan i dobila antibiotik sad u petak ponavljam briseve!! Moj savjet lezi idmaraj koliko god mozes ne naprezi se to je bitno!! I polako i strpljivo!!!
Petrucika,puno hvala na podijeljenoj trenutnoj situaciji.
Mene ne brine skraćeni cerviks,kao što kaže moja ginekologinja, problem je što se otvara unutarnje ušće, i ta ureaplasma je totalno nepoželjna. Ne znam da li se to ušće još može zatvoriti naknadno mirovanjem i terapijom ili se takvo stanje više ne može povratiti.
Sljedeća kontrola 19.2.
Hvala unaprijed
Petrucika,puno hvala na podijeljenoj trenutnoj situaciji.
Mene ne brine skraćeni cerviks,kao što kaže moja ginekologinja, problem je što se otvara unutarnje ušće, i ta ureaplasma je totalno nepoželjna. Ne znam da li se to ušće još može zatvoriti naknadno mirovanjem i terapijom ili se takvo stanje više ne može povratiti.
E to ti bas ne znam!! Vansko je zatvoreno??? Bitno je jakooo mirovati sad nema dr nacina ali virujen da postoje terapije i tablete koje to mogu zaustavit ukoliko se ustanovi da se nastavi otvarati!! I izbaci slatko te baktetije vole slatko!! Odmaraj sto vise mozes!!! Ne mora znacit da ce uopce ic dalje ali postoje terapije i za to za ne daj Boze da se nastavi otvarat!! I te bakterije je bitno drzat stetilne one znaju potaknut otvaranje!!! Samo skusaj upute i ne moj se naprezat odmaraj sto vise mozes!!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Da,vanjsko je zatvoreno.
Doktorica me pregledala vaginalno i prstima i zaključila da nije nabijeno skroz nisko međutim da kao što kažeš,mirovanje i terapija tabletama koje sam dobila i nema druge.
Da,vanjsko je zatvoreno.
Doktorica me pregledala vaginalno i prstima i zaključila da nije nabijeno skroz nisko međutim da kao što kažeš,mirovanje i terapija tabletama koje sam dobila i nema druge.
Da najcesce je tako terapija i mirovanje onda ako njima nesto zvuci alarmantno onda stave pod nadzor u bolnici!! Ja nosim jako nisko i trudim se vecinu dana mirovat ali kad je lipo vrime i kad se ja osjecam ok prosetam ipak zdravo je i prosetat malo ustvari sve ovisi o situaciji!! Ali i slusat svije tjelo ono najbolje ukazuje na to koliko mozemo!!! Svakako zelim ti ouno strpljenja i srece proci ce i taj period bar da se docepamo sigurnijih tjedana pa je i u glavi odma lakse!!🥰
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Pozz,
Evo da i ja ostavim svoje iskustvo..
U 10mj na redovnoj kontroli u 22tjednu trudnoce ustanovljen mi je skracen cerviks na 8mm i otvorenim unutrasnjim uscem 2cm,ginekolog mi je ugradio cervikalni pesar I hitno sam upućena u bolnicu gdje sam ostala do 32+0 na strogom mirovanju (krevet,wc)...
Kuci sam otpuštena 03.01 gdje sam mirovala ne tako strogo do 34sedmice,zatim mi je pesar izvađen u 37 sedmici ,s njim je ispao i sluzni čep...
Sad čekamo kad ce mali gospodin odlučiti da izađe,termin nam je 27.02 ..
Želim svim ženama da vjeruju u sebe i da se ne brinu,ako sam ja izdržala i vi ćete!
Meni su šanse bile skoro nemoguće da dijete rodim u terminu,nadali su se svaki dan da bi mogla roditi,i evo uspjela sam skoro i do punog termina...
I da naglasim,prva mi je trudnoca.. 😊
Pozz,
Evo da i ja ostavim svoje iskustvo..
U 10mj na redovnoj kontroli u 22tjednu trudnoce ustanovljen mi je skracen cerviks na 8mm i otvorenim unutrasnjim uscem 2cm,ginekolog mi je ugradio cervikalni pesar I hitno sam upućena u bolnicu gdje sam ostala do 32+0 na strogom mirovanju (krevet,wc)…
Kuci sam otpuštena 03.01 gdje sam mirovala ne tako strogo do 34sedmice,zatim mi je pesar izvađen u 37 sedmici ,s njim je ispao i sluzni čep…
Sad čekamo kad ce mali gospodin odlučiti da izađe,termin nam je 27.02 ..
Želim svim ženama da vjeruju u sebe i da se ne brinu,ako sam ja izdržala i vi ćete!
Meni su šanse bile skoro nemoguće da dijete rodim u terminu,nadali su se svaki dan da bi mogla roditi,i evo uspjela sam skoro i do punog termina…
I da naglasim,prva mi je trudnoca.. 😊
Tina26, baš super što ste izdržli skroz do termina i što je sve super proteklo uz takav nalaz.
Lijepo je čuti pozitivna iskustva na kraju.
Bok cure. Evo i mene sa skraćenim cervixom, u 22 tjednu sam...cervix 28mm, prije 2 tjedna bio 39mm. Vidim da ima puno pozitivnih priča pa se nadam da ce tako biti i kod mene. Dobila sam terapiju i sad čekam iduci tjedan kontrolu da vidimo kako će biti, a nadam se najboljem.🙏
Ja 35 sve ok, on 36 OAT
4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
5.postupak +❤️
Mislim da nije toliki problem skracenog cerviksa, koliko otvorenost unutarnjeg ušća, barem sam tako ja shvatila doktoricu.
Također imam kontrolu za tjedan dana kada cu biti 22+0, ne očekujem baš najbolje vijesti obzirom da jedva utrogestan vaginaletu stavim u rodnicu koliko mi je sve dolje nisko nabijeno😔
Ali nadam se da ćemo sve na kraju izaći sa lijepim i dobrim vijestima🙏
Mislim da nije toliki problem skracenog cerviksa, koliko otvorenost unutarnjeg ušća, barem sam tako ja shvatila doktoricu.
Također imam kontrolu za tjedan dana kada cu biti 22+0, ne očekujem baš najbolje vijesti obzirom da jedva utrogestan vaginaletu stavim u rodnicu koliko mi je sve dolje nisko nabijeno😔
Ali nadam se da ćemo sve na kraju izaći sa lijepim i dobrim vijestima🙏
A koliki je tebi cerviks bio? Meni je oblik slova T i rekla mi je da je to dobro i da sam zatvorena. Ali se skratio. Jel mirujes ili?
Ja 35 sve ok, on 36 OAT
4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
5.postupak +❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji