Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • freyaa

Broj poruka: 836

Prijavi adminu

Tina26

Poz ,evo i ja da se javimZa sad stabilno kao i do sad,,cerviks i dalje na nekih par mm,UU otvoreno 2cm..
    Jučer sam imala uzv ,bebac je 1300gr težak i 36cm dug,napreduje,sve ostalo dobro,držimo se još uvijek..
    Još smo u bolnici,pa do kada vidjet ćemo..
    Trenutno smo 28+5,i jedva čekam da uđemo i 30ti tjedan pa msm da bi se mogla malo opustiti..Kako vi izdrzavate lezanjeee?

Bas mi je drago da je sve ok, ti si ono nekad od 22 23tj. na mirovanju.. Jos malo pa 30 i poslije je sve nekkao lakse, ali i dalje moras bas mirovati.. ja sam se malo opustila zadnjih dana, setala sam po malo, kuhala nesto brzinski, peglala odjecu za bebu ali evo zadnja 3 dana imam opet kontrakcije pa sam se smirila.. Bas cu danas da vidim sta se desava.. 

• Tina26

Broj poruka: 17

Prijavi adminu

Da,da u bolnici sam od ne punih 23tj. I istrajem ovdje do daljnjeg,mada se ja nadam da bi mogla 32+0kuci bar su tako nesto spominjali,pa nadam se da ćemo izdržati,svakako i ako puste kuci strogo bi mirovala al mislim da bi mi malo bilo lakše ako bi barem kuci bila...
    Srećom nemam kontrakcije,nikakav pritisak ništa ja se super osjećam,jedino sto me bole bokovi ledja ali to je sve od lezanja...
    Ti si u super sedmicama nemas još punoo 😍😍😍

• freyaa

Broj poruka: 836

Prijavi adminu

Tina26

Da,da u bolnici sam od ne punih 23tj. I istrajem ovdje do daljnjeg,mada se ja nadam da bi mogla 32+0kuci bar su tako nesto spominjali,pa nadam se da ćemo izdržati,svakako i ako puste kuci strogo bi mirovala al mislim da bi mi malo bilo lakše ako bi barem kuci bila…
    Srećom nemam kontrakcije,nikakav pritisak ništa ja se super osjećam,jedino sto me bole bokovi ledja ali to je sve od lezanja…
    Ti si u super sedmicama nemas još punoo 😍😍😍

Vjeruj da je meni cak bilo i gore kad sam dosla kuci.. U bolnici sam bila pod nadzorom, mislim meni je sreca sto mi je bolnica par minuta od mene, ali dugo mi je trebalo da se opustim, i kuci lezis, jedino eto sto imas malo vise privatnosti, a mana je sto svi zele da te posjete a ti ne mozes reci ne, ne mozes sjediti, samo se nerviras.. Imas li trudnicki jastuk, ali onaj veliki, meni je on bio spas, isto tako u bolnici je bio nadmadrac, kod zena koje su na mirovanju, neko je svoj donio isto, ja sam jastuk i lijepo se namjestim, imam oslonac na ledjima.. 
    A ja sam sad u fazi kako cu se poroditi hah, kako cu se otvoriti.. 😅 
    Brzo ces i ti aBd u 32, i sve ce biti lakse.. 🥰🥰

• Tina26

Prijavi adminu

Vjeruj da i o tome razmišljam,jedan dan kažem sebi ma bolje sto sam ovdje jer sam pod nadzorom, a opet drugi kažem da mi je kuci 😑🤣
    Ovdje je sreća jer su posjete od 8h ujutro do 20h tako da moze doci ko želi,mada ja I nemam rodbinu tu svi žive u Bosni,jedino sto mi dolazi muž i imam sestru i zeta tu..
    A sto se tice jastuka nije mi trebao u početku sve je ok bilo ali sad kako je stomak narastao morala sam ga nabaviti 🤣
    Krevet ne mogu da se žalim udoban je i električni tako da je nastiman bas da mi je karlica podignuta,a što se tiče duseka imam neki na zrak koji je nastiman po mojoj kilazi tako da stvarno je udoban,ali opet koliko god sve bilo udobno na kraju od predugog lezanja normalno ne da sve boli..ABd nadam se samo tom 32tjednu koji je 2.1 🙏🙏😍

• lina27

Broj poruka: 266

Prijavi adminu

Pozdrav Zanima me dali je neka primala antibiotike u bolnici da bi mogla ici na serklaz. Ja sam tu vec par dana i moram prvo antibiotike da rijesimo bakterijicu i onda mogu serklaz iako je cerviks bio jedva 1cm.
    Skoro sam u 19 tj.
    Bilo koji savjet i dobro iskustvo bi mi bilo lijepo za procitat jer me bas strah i tesko mi pada ostanak u bolnici.

• Tina26

Prijavi adminu

lina27

PozdravZanima me dali je neka primala antibiotike u bolnici da bi mogla ici na serklaz. Ja sam tu vec par dana i moram prvo antibiotike da rijesimo bakterijicu i onda mogu serklaz iako je cerviks bio jedva 1cm.
    Skoro sam u 19 tj.
    Bilo koji savjet i dobro iskustvo bi mi bilo lijepo za procitat jer me bas strah i tesko mi pada ostanak u bolnici.

Pozdrav, ja nemam iskustvo sto se tice serklaza,kod mene je ugrađen cervikalni pesar (gumeni prsten) al sam primila neke antibiotike prije umetanja radi isključenja infekcije (iako je nisam ni imala)..
    Kod mene je cerviks isto skoro pa nestao još od 22tjedna i UU otvoreno 2cm,u bolnici sam od kraja 10og mj i evo jos uvijek je sve stabilno i miruje kao prvi dan..
    Teško je biti u bolnici ali ako moramo izdrzat ćemo sve radi naših bebica.Ja ako Bog da sutra ulazim u 30tu nedjelju 🙏

• lina27

Prijavi adminu

Tina26

lina27

PozdravZanima me dali je neka primala antibiotike u bolnici da bi mogla ici na serklaz. Ja sam tu vec par dana i moram prvo antibiotike da rijesimo bakterijicu i onda mogu serklaz iako je cerviks bio jedva 1cm.
    Skoro sam u 19 tj.
    Pozdrav, ja nemam iskustvo sto se tice serklaza,kod mene je ugrađen cervikalni pesar (gumeni prsten) al sam primila neke antibiotike prije umetanja radi isključenja infekcije (iako je nisam ni imala)..
    Kod mene je cerviks isto skoro pa nestao još od 22tjedna i UU otvoreno 2cm,u bolnici sam od kraja 10og mj i evo jos uvijek je sve stabilno i miruje kao prvi dan..
    Teško je biti u bolnici ali ako moramo izdrzat ćemo sve radi naših bebica.Ja ako Bog da sutra ulazim u 30tu nedjelju 🙏

Zasto Vas drze u bolnici ako mozete i doma mirovati? Cisto ovako me zanima jel primate terapije i dalje neke.

• Anelerien

Broj poruka: 62

Prijavi adminu

lina27

Tina26

lina27

Skoro sam u 19 tj.
    Zasto Vas drze u bolnici ako mozete i doma mirovati? Cisto ovako me zanima jel primate terapije i dalje neke.

Moja je situacija slicna kao Tinina, ali mi smo obje u Njemackoj. Moj dojam je da su tu puno vise konzervativni nego u drugim zemljama. Meni je cerviks bio na 1.5 cm bez otvaranja, i ostavili su me u bolnici 2 tjedna dok su moje prijateljice u Hrvatskoj i otvorene bile doma. Jedina razlika od Tine je sto je meni tek u 29. tjednu to otkriveno pa je panika bila dok ne dodjem do 32. tjedna. I sad sam doma.  Preventivno sam dobila prije ugradnje pesara vaginalni Fluomizin 5 dana iako se na kraju pokazalo da nemam nikakve infekcije. Da mi se cerviks spustio ispod 1cm, mislim da bi me do poroda ostavili u bolnici. Meni je pomoglo imati te male ciljeve - ti si u ranim tjednima, pa recimo 20.tjedan je jedan cilj, pa 24. kao vijabilnost ploda, pa 28. tjedan je veliki kad se sanse da sve prodje ok ako se rodi bitno povecavaju, pa 30, pa 32, pa 34. Nakon 34 su meni rekli da ne sprecavaju porod. I sa serklazom mislim da je sansa velika da se daleko dogura. Jesu li ti dali progesteron?

• Anelerien

Broj poruka: 62

Prijavi adminu

Tina26

Vjeruj da i o tome razmišljam,jedan dan kažem sebi ma bolje sto sam ovdje jer sam pod nadzorom, a opet drugi kažem da mi je kuci 😑🤣
    Ovdje je sreća jer su posjete od 8h ujutro do 20h tako da moze doci ko želi,mada ja I nemam rodbinu tu svi žive u Bosni,jedino sto mi dolazi muž i imam sestru i zeta tu..
    A sto se tice jastuka nije mi trebao u početku sve je ok bilo ali sad kako je stomak narastao morala sam ga nabaviti 🤣
    Krevet ne mogu da se žalim udoban je i električni tako da je nastiman bas da mi je karlica podignuta,a što se tiče duseka imam neki na zrak koji je nastiman po mojoj kilazi tako da stvarno je udoban,ali opet koliko god sve bilo udobno na kraju od predugog lezanja normalno ne da sve boli..ABd nadam se samo tom 32tjednu koji je 2.1 🙏🙏😍

Meni je situacija bila potpuno suprotna od Freyine, ja sam doma dosla sebi iako sam mislila da necu. Svaki CTG u bolnici bi mi puls uzasno skocio jer sam uvijek cekala da mi kazu da nesto nije u redu. Isto sam sebi govorila da je najbolje da smo pod nadzorom ali mene je ta bolnica psihicki dotukla jer sam se uvjerila da nece to na dobro izaci (jer u bolnici su samo bolesni, a ne zdravi - tako je to u mojoj glavi). Naravno frka me i doma uhvati ali imam dobru ginekologicu koja je dosta opustena pa mi ulijeva povjerenje. U bolnici sam bila sama, ne pricam dobro njemacki, muz bi me svaki dan obisao poslije posla ali ja sam tamo izludila. Kad sam dosla doma, posto radim od doma, sam nastavila raditi i to me spasilo. Isto sam tek u bolnici otkrila cari trudnickog jastuka. 😊 Znaci ti i ja imamo slican cilj: meni je carski rez 03.01. a tebi veliki 32. tjedan 02.01. 💕💕 Ako zelis podijeliti, gdje si u Njemackoj? Ja sam u Heidelbergu.

• lina27

Prijavi adminu

Imam kcer od 4 godine i nemogu zsmislot da sam tu jos 3 4mjeseca uff. 
    Kod nas su istina malo manje "strogi" i zene znaju bit tu neko vrijeme krace/duze i onda ih puste doma na mirovanje. 
    Da da uzimam od 300mg navecer i ujutro .

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.