Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • surich

Broj poruka: 29

Prijavi adminu

Bok, zenske!
    Evo i mene kod vas 🤕
    U ponedjeljak s 34+5 otisli na hitnu zbog bolova i kontrakcija, ispalo da imam trudove i 1.5 cm otvorena! Dobila sam tokolizu, smirilo se, pustena iz bolnice jucer bez daljnjih promjena na cerviksu i vrlo rijetkih kontrakcija. Sad sam doma na mirovanju do Bozica, danas mi je 35+3.
    Ono sto ja vas zelim pitati jest kako se nosite s ovim psihicki? Ja se jednostavno ne mogu prestati opterecivati, guglati, strahovati... nemam bas kontrakcija, ali trenutno strahujem da mi curi plodna voda 😅 meni su zbilja cijelu trudnocu ulozak ili gacice mokri (sto od znoja, sto od urina i iscjetka), a vodenjak i kolicina plodne vode uvijek bili uredni. Ali sam se sad tako fiksirala na to, samo taj dio tijelo kao da osjecam i pratim 😆
    Postoji li neki jednostavan test kojim doma mogu provjeriti o cemu se radi? Info na netu su bas zbunjujuce. I sta ako zbilja curi u malim kolicinama? U utorak imam kontrolu 😬Hvala unaprijed svima, saljem ogromnu podrsku i pozitivnu energiju da svi izdrzimo ovaj ne lagani period 🙏🏻😊

• freyaa

Broj poruka: 832

Prijavi adminu

surich

Bok, zenske!
    Evo i mene kod vas 🤕
    U ponedjeljak s 34+5 otisli na hitnu zbog bolova i kontrakcija, ispalo da imam trudove i 1.5 cm otvorena! Dobila sam tokolizu, smirilo se, pustena iz bolnice jucer bez daljnjih promjena na cerviksu i vrlo rijetkih kontrakcija. Sad sam doma na mirovanju do Bozica, danas mi je 35+3.
    Ono sto ja vas zelim pitati jest kako se nosite s ovim psihicki? Ja se jednostavno ne mogu prestati opterecivati, guglati, strahovati… nemam bas kontrakcija, ali trenutno strahujem da mi curi plodna voda 😅 meni su zbilja cijelu trudnocu ulozak ili gacice mokri (sto od znoja, sto od urina i iscjetka), a vodenjak i kolicina plodne vode uvijek bili uredni. Ali sam se sad tako fiksirala na to, samo taj dio tijelo kao da osjecam i pratim 😆
    Postoji li neki jednostavan test kojim doma mogu provjeriti o cemu se radi? Info na netu su bas zbunjujuce. I sta ako zbilja curi u malim kolicinama? U utorak imam kontrolu 😬Hvala unaprijed svima, saljem ogromnu podrsku i pozitivnu energiju da svi izdrzimo ovaj ne lagani period 🙏🏻😊

Ne znam gdje se nalazis, ali ima kupiti amnisure test za detekciju plodove vode.. I kod mene je ista stvar, uvijek su mi skoro mokre gacice, ali vidim da krece od rubova pa mislim da je znoj, uglavnom sam u haljinicama I rasiri malo noge hah,. Imas i neki test ali mislim da ti nije pametno to da radis, obzirom da si otvorena kao da cucnes, stavis papir ispod sebe i da se nakasljes, stim sto prije toga moras isprazniti mjehur i dobro sve posusiti.. pokusaj nista da ne citas, pusti muziku, serije, vec si u sigurnim tjednima.. moja doktorica za 35+ kaze da je sve ok I da se porodim.. 

• surich

Prijavi adminu

Ne znam gdje se nalazis, ali ima kupiti amnisure test za detekciju plodove vode.. I kod mene je ista stvar, uvijek su mi skoro mokre gacice, ali vidim da krece od rubova pa mislim da je znoj, uglavnom sam u haljinicama I rasiri malo noge hah,. Imas i neki test ali mislim da ti nije pametno to da radis, obzirom da si otvorena kao da cucnes, stavis papir ispod sebe i da se nakasljes, stim sto prije toga moras isprazniti mjehur i dobro sve posusiti.. pokusaj nista da ne citas, pusti muziku, serije, vec si u sigurnim tjednima.. moja doktorica za 35+ kaze da je sve ok I da se porodim..

Tako i moj ginekolog kaze, ali ja opet pronalazim neke nove scenarije 🤣 sad nije vise ni problem prerani porod nego sto ako beba predugo bude bez vode 😅 stvarno mislim da zabrijavam, ali tesko si mogu pomoci zasad 😅 isto mislim da je znoj/vlaznost tog dijela jer mi i guza bude mokra dok samo stojim npr.  Pa ne bi mi moglo curiti unatrag stojecki valjda 🤣
    Probala sam to s kasljanjem bez cucnja, stojecki, nije nis izaslo. Ovih testova mislim da vise bas i nema :( kao da su iz nekog razloga nestali iz prodaje (vidjela sam samo na amazonu npr, ne u hr). Jesi ih ti bas imala ili?
    Hvala ti na odgovoru, pomogla si mi 😊 ne treba citati, ali lakse je mozda kad podijelis ovako s nekim u slicnoj situaciji...

• freyaa

Prijavi adminu

surich

Tako i moj ginekolog kaze, ali ja opet pronalazim neke nove scenarije 🤣 sad nje vise ni problem prerani porod nego sto ako beba tvarno mislim da zabrijavam, ali tesko si mogu pomoci zasad 😅 isto mislim da je znoj/vlaznost tog dijela jer mi i guza bude mokra dok samo stojim npr. Pa ne bi mi moglo curiti unatrag stojecki valjda 🤣
    Probala sam to s kasljanjem bez cucnja, stojecki, nije nis izaslo. Ovih testova mislim da vise bas i nema :( kao da su iz nekog razloga nestali iz prodaje (vidjela sam samo na amazonu npr, ne u hr). Jesi ih ti bas imala ili?
    Hvala ti na odgovoru, pomogla si mi 😊 ne treba citati, ali lakse je mozda kad podijelis ovako s nekim u slicnoj situaciji…

Ja koliko znam povukli su one neke uloske za detekciju, to je smece bilo.. A ja sam trazila ovdje kod nas u Mostaru i nasla sam samo u 2 ljekarne (oko 35 eura). Jer cak i na klinickom traze da ga kupis i doneses. Samo unosi mnogo vode i bit ce sve dobro..

• freyaa

Prijavi adminu

Anelerien

freyaa

Ova zadnja dva dana su pocele ponovo lazne kontrakcije i probadanje u ledjima.. eto moja doktorica je u fazonu sad i da krene necemo nista sprecavati,.. Sad bih i ja da malo ubrzamo 😅.. bas cu pregledati forum, da vidim kako je kod ostalih islo na kraju.. kad je tebi kontrola? Meni tek 24., jos mi tad dolazi i mama i seka, milion obaveza.. Bit ce on preko 2600, vidjet ces.. Tu smo mi negdje bile sa kilazom, a sad najvise dobijaju.. eto ga jos par sati i 36 🥰🥰
    A kazem ti i meni dodju nekad, jucer ih je bilo dosta, ali ne svakih 10 min kao prije. Izgleda meni stvarno povezano s probavom jer grcevi od probavnog trakta bas uzrokuju stezanje maternice. 🤷🏻‍♀️ Meni je kontrola preksutrra, ali nisam imala zadnja 2 tjedna. I onda moja ginekologica ne radi ja mislim 2 tjedna oko Bozica i Nove godine ali je rekla da ce mi reci di da odem na jos jednu kontrolu na pocetku 38. tjedna, prije carskog. Ja cesto kazem da je i blagoslov i prokletstvo da smo u inozemstvu. Muz i ja smo sami i imamo relativno mali stan, tako da smo svima rekli da ne dolaze. Bit cemo skupa nas troje prvih mjesec dana pa onda nek dolaze, A za Bozic se i mi malo moramo spremit, ali bez pretjerivanja jer nema smisla. ❤️ Joj, da bar bude preko 2600 na porodu. Ja vise stvarno ne znam kako ce mi se trbuh jos prosirriti, sve je napeto. 😊

Joj ja bih sad da se ubrza kako hah.. strah me svega, samo da se rode zivi i zdravi.. ma i bolje ti je sto ste sami, napravit ces svoj neki tempo, nema nikog da pametuje zasto si ovako, onako, jos mali stan pa poludis.. Kod mene je veci stan ali ipak vise volim da smo sami, ako sam i nervozna ne moraju svi to gledati.. a ja imam bas problema sa probavom sad mi vise ne djeluje, I grceve imam svaki dan.

• surich

Prijavi adminu

Ja koliko znam povukli su one neke uloske za detekciju, to je smece bilo.. A ja sam trazila ovdje kod nas u Mostaru i nasla sam samo u 2 ljekarne (oko 35 eura). Jer cak i na klinickom traze da ga kupis i doneses. Samo unosi mnogo vode i bit ce sve dobro..

Da, da, onaj neki Amnicheck su povlacili. Probat cu potraziti taj test, hvala 😊

• Anelerien

Broj poruka: 62

Prijavi adminu

surich

Tako i moj ginekolog kaze, ali ja opet pronalazim neke nove scenarije 🤣 sad nije vise ni problem prerani porod nego sto ako beba predugo bude bez vode 😅 stvarno mislim da zabrijavam, ali tesko si mogu pomoci zasad 😅 isto mislim da je znoj/vlaznost tog dijela jer mi i guza bude mokra dok samo stojim npr. Pa ne bi mi moglo curiti unatrag stojecki valjda 🤣
    Hvala ti na odgovoru, pomogla si mi 😊 ne treba citati, ali lakse je mozda kad podijelis ovako s nekim u slicnoj situaciji…

Dobrodosla! Isto tako je kod mene, ali svaki put kad sam strahovala da je plodna voda nije bila. Ja imam taj pesar i jos koristim progesteron i to sve dodatno iscjedak pojacava ali i samo mirovanje, ako lezis onda ce naravno sve odjednom iscuriti. Ako plodna voda curi, rekli su mi da ce kontrakcije uslijediti i krv. Ako se bojis da je bez vode, zna se i na trbuhu valjda vidjeti. Meni je znalo i kapatti iz mene, isto sam ludila. I da vodenasto je i malo sluzi bude. Ja sam vise puta pitala i dok sam u bolnici bila, pa su rekli da pratim bebine pokrete i da su krv, manjak bebinih pokreta i kontrakcije ucestalije od 5 min razlog za paniku. Jos mi je doula rekla da je zeleni iscjedak problem. Kad je sljedeci pregled? Za testiranje kod kuce nisam sigurna jer moras dosta duboko gurnuti test, tako je bilo kod moje ginekologice.

• Anelerien

Broj poruka: 62

Prijavi adminu

freyaa

Joj ja bih sad da se ubrza kako hah.. strah me svega, samo da se rode zivi i zdravi.. ma i bolje ti je sto ste sami, napravit ces svoj neki tempo, nema nikog da pametuje zasto si ovako, onako, jos mali stan pa poludis.. Kod mene je veci stan ali ipak vise volim da smo sami, ako sam i nervozna ne moraju svi to gledati.. a ja imam bas problema sa probavom sad mi vise ne djeluje, I grceve imam svaki dan.

Jooj, evo i ja 36 tjedana danas! Sad me panika pomijesana s uzbudjenjem pocela krpati svako malo, moram na puls i tlak pripaziti jer me bas strah poroda. Zna mi biti poviseno, ali se onda smirim pa bude normalan. I strah me da li ce s bebom biti sve ok. 🙏🏻 Mi smo tako odlucili sami probati, znam da cu biti uzasno nervozna kad dodjemo kuci tako da bolje da nemam milijun drugih misljenja okolo. Za probavu zadnjih 3-4 dana mi je lakse, stvarno evo religiozno svaki dan pojedem 1-2 Activije, popijem casu tih psyllium sjemenki (Mucofalk), pojedem nesto voca i povrca, i suhih sljiva ili smokava i po potrebi Espumisan. Ako to sve ne uzmem ili jednu od tih stvari je koma. Za poslije poroda cu uzeti laksative, nasla sam neke sigurne za trudnice i rodilje i sve ovo cu i dalje uzimati. Kako se psihicki drzis?

• surich

Prijavi adminu

Dobrodosla! Isto tako je kod mene, ali svaki put kad sam strahovala da je plodna voda nije bila. Ja imam taj pesar i jos koristim progesteron i to sve dodatno iscjedak pojacava ali i samo mirovanje, ako lezis onda ce naravno sve odjednom iscuriti. Ako plodna voda curi, rekli su mi da ce kontrakcije uslijediti i krv. Ako se bojis da je bez vode, zna se i na trbuhu valjda vidjeti. Meni je znalo i kapatti iz mene, isto sam ludila. I da vodenasto je i malo sluzi bude. Ja sam vise puta pitala i dok sam u bolnici bila, pa su rekli da pratim bebine pokrete i da su krv, manjak bebinih pokreta i kontrakcije ucestalije od 5 min razlog za paniku. Jos mi je doula rekla da je zeleni iscjedak problem. Kad je sljedeci pregled? Za testiranje kod kuce nisam sigurna jer moras dosta duboko gurnuti test, tako je bilo kod moje ginekologice.

Baš sam čitala tvoje ranije objave i ful su me utješile jer se baš isto događa i meni! Danas mi je ta vlažnost puno manja, a i s prijateljicama sam pričala kojima je pukao ili napukao vodenjak da su to ipak veće količine (ako ne na početku onda barem da se kasnije pojačaju) i da zbilja cure CURE. One kažu da se teško fula 😄
    Ali kako to već ide, zašto bi bio miran dan 🤣 pa sam danas imala krut trbuh cijeli dan i niz kontrakcija koje me izluđuju... točno onako kako i ti opisuješ, česte, nepravilne, ali se ne pojačavajuu intenzitetu. I točno tako su i meni rekli oba puta u bolnici: da je znak za uzbunu ako kontrakcije budu bolne da ne mogu pričati, krv, curenje vode i da ne osjećam bebu. Pa onda mantram te 4 stvari, pokušavam se smiriti.
    Vidjela sam da je freyaa napisala da ju baš zanima kako te kontrakcije utječu na njih... ja sam pitala par puta, rekli su mi da ne mogu naštetiti bebi. Nadam se da je tako 🙏🏻
    Sljedeći pregled mi je utorak ujutro, nadam se da ću izdržati dotad, a da ne poludim skroz 🤣

• surich

Prijavi adminu

A da ne pričam o tome da te pokrete isto je jako teško pratiti i procijeniti dok ti je trbuh tvrd i kontrakcije rade... nekad ne znam je li kontrakcija ili beba gura laktom, proteže se... doslovno sad mislim da bi porod bio spas 😅

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.