Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anelerien
    09. Siječanj 2025. 12:00

freyaa

Eh djevojke da se javim, jucer u 10:10 stigao nam je nas djecak.. Bio je hitan carski rez, ali sve se dobro zavrsilo bogu hvala.. Sretno svima..

Btw @Piamia ok je tu da osjetis pokrete..

Draga freyaa, cestitam! Nadam se da se oporavljas i da je sve s djecakom ok! I sve najljepse u novoj godini!

Evo da se i ja javim, moj se rodio 29.12.prosle godine, Novu godinu smo proveli u bolnici. Isto carski rez, ali moj je bio planiran zbog mog zdravlja. Malisa je bio sitan, i izgubio kila i malo se borio s niskom temperaturom, ali kad smo dosli kuci, za 3 dana je vratio tezinu i dobro je, skoro je dosao do 3kile. Oporavak nakon carskog dobro ide takodjer, ja sam vec evo 11. dan, idem van setati i sve manje uzimam tableta. Nadam se freyaa da i tebi oporavak ide dobro!

Ne znam ovdje postoji li nacin da se privatno cujemo, ali ako ikad trebas pricati, razmijeniti iskustva itd, bilo bi mi drago! 😊

surich - ima li kakvih novosti od tebe?

• freyaa
    09. Siječanj 2025. 17:26

Anelerien

Draga freyaa, cestitam! Nadam se da se oporavljas i da je sve s djecakom ok! I sve najljepse u novoj godini!

Evo da se i ja javim, moj se rodio 29.12.prosle godine, Novu godinu smo proveli u bolnici. Isto carski rez, ali moj je bio planiran zbog mog zdravlja. Malisa je bio sitan, i izgubio kila i malo se borio s niskom temperaturom, ali kad smo dosli kuci, za 3 dana je vratio tezinu i dobro je, skoro je dosao do 3kile. Oporavak nakon carskog dobro ide takodjer, ja sam vec evo 11. dan, idem van setati i sve manje uzimam tableta. Nadam se freyaa da i tebi oporavak ide dobro!

Ne znam ovdje postoji li nacin da se privatno cujemo, ali ako ikad trebas pricati, razmijeniti iskustva itd, bilo bi mi drago! 😊

surich - ima li kakvih novosti od tebe?

Hvala, takodjer, cestitam, to je sad vec veliki djecak, cesto sam ulazila da vidim da li si se javila, kako je sve proslo.. sa koliko kg je rodjen? Mozemo ostaviti mail ili broj u opisu.. 
    Ja sam danas 5 dan, jos uvijek boli ali dobro je, izdrzim sa jednim brufenom.. mene pucaju hormoni bas, i sva taj stres oko tih komplikacija koje su nam se desile, ali hvala bogu neka je sve dobro zavrsilo.. takodjer beba je dobila zuticu zbog abo nepodudarnosti, bio je jedan dan na suncanju.. 

• Anelerien
    10. Siječanj 2025. 11:08

freyaa

Hvala, takodjer, cestitam, to je sad vec veliki djecak, cesto sam ulazila da vidim da li si se javila, kako je sve proslo.. sa koliko kg je rodjen? Mozemo ostaviti mail ili broj u opisu..
    Ja sam danas 5 dan, jos uvijek boli ali dobro je, izdrzim sa jednim brufenom.. mene pucaju hormoni bas, i sva taj stres oko tih komplikacija koje su nam se desile, ali hvala bogu neka je sve dobro zavrsilo.. takodjer beba je dobila zuticu zbog abo nepodudarnosti, bio je jedan dan na suncanju..

Rodjen je s 2850 g ali je bio spao na 2640 g u bolnici. Drugu noc je toliko plakao a oni forsiraju dojenje, pa sam ja poludila negdje oko 4 ujutro i trazila dohranu. Dijete se najelo i zaspalo tako lijepo i otada malo po malo je dobivao, i kad smo dosli kuci u 3 dana vratio svu tezinu. Evo prije 2 dana je imao 2950 g i danas ga dolazi opet patronazna sestra vagati, pa mislimo da bi mogao biti oko 3 jer se vidi da se ubucio. Ja sad samo dojim, ali on je nezasitan - to su vec neke druge price. Imali smo malo problema i sa odrzavanjem temperature, ali to smo kuci doveli u red (utoplili ga posteno). Sad imamo malo problema s disanjem (ponekad hropce), pa idemo kod pedijatra provjeriti za svaki slucaj, ali napreduje, jede, spava, place tako da mislim da je ok. 💕 Ja se i dalje brinem oko svega, kao sto vidis...

Kako je tvoj mali? S koliko je rodjen? Jeste doma vec?

Sto se tice carskog, meni su dali 1000mg paracetamola i 600mg ibuprofena naizmjence svaka 3 sata, pa sam ja nakon tjedan dana smanjila na 500 g paracetamola i 600 g ibuprofena, pa nakon sljedeca 3 dana, 500 g paracetamola i 400 g ibuprofena. Pa sam ukinila paracetamol evo prije 2 dana i sad svakih 6-8h uzmem 400g ibuprofena i to cu polako ukidati. Rekli su mi tako otprilike da smanjujem u 2 tjedna i onda prestanem. I nisam uopce imala bolove, samo nelagodu. Moram se i heparinom bosti 6 tjedana zbog rizika od tromboze, ali znam da kod nas to ne daju.

• freyaa
    10. Siječanj 2025. 14:16

Anelerien

freyaa

Rodjen je s 2850 g ali je bio spao na 2640 g u bolnici. Drugu noc je toliko plakao a oni forsiraju dojenje, pa sam ja poludila negdje oko 4 ujutro i trazila dohranu. Dijete se najelo i zaspalo tako lijepo i otada malo po malo je dobivao, i kad smo dosli kuci u 3 dana vratio svu tezinu. Evo prije 2 dana je imao 2950 g i danas ga dolazi opet patronazna sestra vagati, pa mislimo da bi mogao biti oko 3 jer se vidi da se ubucio. Ja sad samo dojim, ali on je nezasitan - to su vec neke druge price. Imali smo malo problema i sa odrzavanjem temperature, ali to smo kuci doveli u red (utoplili ga posteno). Sad imamo malo problema s disanjem (ponekad hropce), pa idemo kod pedijatra provjeriti za svaki slucaj, ali napreduje, jede, spava, place tako da mislim da je ok. 💕 Ja se i dalje brinem oko svega, kao sto vidis…

Kako je tvoj mali? S koliko je rodjen? Jeste doma vec?

Sto se tice carskog, meni su dali 1000mg paracetamola i 600mg ibuprofena naizmjence svaka 3 sata, pa sam ja nakon tjedan dana smanjila na 500 g paracetamola i 600 g ibuprofena, pa nakon sljedeca 3 dana, 500 g paracetamola i 400 g ibuprofena. Pa sam ukinila paracetamol evo prije 2 dana i sad svakih 6-8h uzmem 400g ibuprofena i to cu polako ukidati. Rekli su mi tako otprilike da smanjujem u 2 tjedna i onda prestanem. I nisam uopce imala bolove, samo nelagodu. Moram se i heparinom bosti 6 tjedana zbog rizika od tromboze, ali znam da kod nas to ne daju.

Ja sam na fragminu, svaki dan sebi dajem i brufen po potrebi..  Doma smo, rodjen je sa 3200, mrvica, po izlasku 3060. Kod nas samo ostave bebu, a ti nisi u stanju ni o sebi, posebno prvi dan, bas me bilo strah.. Prvo jos sam uspavana od anestezije, drugo boli me.. Kakvih  problema sa odrzavanjem temperature I mene je toga strah bas..

• surich
    10. Siječanj 2025. 23:54

Eeej, cure! Cestitke Anelerien i freyaa, uspjele smo 😺💝
    Samo hrabro dalje u oporavak, najbitnije smo postigle 😊 
    Hvala za svaku podršku 💟
    Moja curka se rodila 8.1. u 22:08, 38+2, puknuo vodenjak noć prije. Vaginalno, prošlo sve dobro... ne mogu ju prestati gledati 😍 pokušavam skužiti di je tih 3830 g stalo u mene 😆
    Za sve cure koje ovo čitaju, a događalo im se slično kao i meni - nemojte se predati, stvarno je sve individualno i moguće. Dan po dan, tjedan po tjedan 😇

• freyaa
    14. Siječanj 2025. 17:38

surich

Hvala za svaku podršku 💟
    Moja curka se rodila 8.1. u 22:08, 38+2, puknuo vodenjak noć prije. Vaginalno, prošlo sve dobro… ne mogu ju prestati gledati 😍 pokušavam skužiti di je tih 3830 g stalo u mene 😆
    Za sve cure koje ovo čitaju, a događalo im se slično kao i meni - nemojte se predati, stvarno je sve individualno i moguće. Dan po dan, tjedan po tjedan 😇

Cestitam draga, vec nekoliko dana pocnem pisati poruku i nikako da posaljem. Hvala bogu da je sve dobro proslo, sad uzivaj sa bebicom.. Mi se polako navikavamo na novi tempo.. Da nema reza sve bi bilo mnogo lakse.. 

• Anelerien
    16. Siječanj 2025. 23:05

surich

Hvala za svaku podršku 💟
    Moja curka se rodila 8.1. u 22:08, 38+2, puknuo vodenjak noć prije. Vaginalno, prošlo sve dobro… ne mogu ju prestati gledati 😍 pokušavam skužiti di je tih 3830 g stalo u mene 😆

Koje divne vijesti! Cestitam i zelim sretno majcinstvo, da sve nastavi prolaziti kako treba! 💕 Vec je to velika cura, moj je tek na 3300 a ima skoro 3 tjedna, onda mozes misliti koja mrvica kad je bio 2600g. Neka samo jede i polako dobiva na tezini i sve ce biti ok. Bas kako kazes, dan po dan, tjedan po tjedan. Joj kad se sjetim, bilo je grozno ali prezivjele smo i sad su neki drugi izazovi pred nama. 😊

• freyaa
    17. Siječanj 2025. 20:55

Anelerien

surich

Hvala za svaku podršku 💟

Koje divne vijesti! Cestitam i zelim sretno majcinstvo, da sve nastavi prolaziti kako treba! 💕 Vec je to velika cura, moj je tek na 3300 a ima skoro 3 tjedna, onda mozes misliti koja mrvica kad je bio 2600g. Neka samo jede i polako dobiva na tezini i sve ce biti ok. Bas kako kazes, dan po dan, tjedan po tjedan. Joj kad se sjetim, bilo je grozno ali prezivjele smo i sad su neki drugi izazovi pred nama. 😊

Hej, kako si ti? Jesi li se oporavila od carskog? Mene jos uvijek malo boli.
    Btw u kojem polozaj stavljate bebu da spava? Moj je poceo sam da okrece glavu danss pa me bas strah...

• Anelerien
    24. Siječanj 2025. 18:42

freyaa

Hej, kako si ti? Jesi li se oporavila od carskog? Mene jos uvijek malo boli.
    Btw u kojem polozaj stavljate bebu da spava? Moj je poceo sam da okrece glavu danss pa me bas strah…

Hey, oprosti na kasnom odgovoru. Nisam ti odgovorila nikad ni za regulaciju temperature. Mali je imao 36,2 C na pregledu kad je imao 3 dana, a treba im temperatura biti izmedju 36,5-37,5 C. Pa su radili hrpu pretraga i svasta nesto - morali smo duze ostati u bolnici da otklone sumnju na infekcije. ispostavilo se da je samo pothladjen (a bio je obucen u ono sto su nam dali u bolnici) i generalno, sad kad ga znamo bolje, ne tolerira hladnocu. Inace smo mislili da ce biti ok drzati temperaturu sobe di spavamo izmedju 18-20C, ali smo na kraju na 22 zavrsili i on je u hrpi slojeva bio dok nismo uspjeli konzistentno dobivati temperaturu koju trebamo. i evo dan nadas moramo grijati vise jer mrzi hladno. 

Sto se mene tice, ja sam nakon 2 tjedna vec mogla vecinu stvari raditi, idem u setnje, spremam po kuci, borim se s malim, zajedno s muzem. Jos uvijek ne smijem teze of 5 kg nositi i tesko mi je mijenjati pozicije kad malog nosam, i ustajati. Osim toga sve ok. Ne pijem nikakve tablete od sredine drugog tjedna.  U medjuvremenu sam zaradila upalu dojke, ali to je vec druga prica.

Malog stavljamo na ledja da spava, a kad nece, onda na nama potrbuske. Preko dana ga na kratko vremena stavimo potrbuske u kolijevku ali znam da nije preporucljivo. Posto ima problema s probavom i bas se zna muciti, pomaze mu biti na nama i potrbuske. I nas okrece glavu, ali to je ok dok god se ne moze cijeli okrenuti (a to tek s par mjeseci dolazi).

E ako hoces javiti mi se privatno (ili bilo tko drugi), mozes pisati na: fatal.erroristica@gmail.com.

Heki8
    08. Veljača 2025. 14:30

Lijepi pozdrav svima, nadam se da ima još netko na ovoj temi, voljela bi čuti vaša mišljenja,savjete,primjere i bilo kakvu riječ podrške.
    Naime,moja situacija je sljedeća: Trenutno sam trudna 20+3, ovo mi je druga trudnoća (prva iznijeta do termina), na pregledu sa 20+0 utvrđen cerviks 33mm i oblik V, izvana zatvorena, utvrđene i kontrakcije te ureaplasma u brisevima.
    Popila sumamed ja i suprug, probiotici,utrogestan 2×1 i magnezij.
    Sljedeća kontrola 19.2. 
    Trenutno mirujem,međutim ne strogo,imam dijete od
     godinu i pol, presvucem ju i nahranim,sve ostalo odradi suprug. 
    Ono što me muči je što me zna u toku dana i po noci 1-2 puta uhvatiti jaka kontrakcija i imam konstantan pritisak. Ima li koja sa sličnom situacijom ovdje?
    Hvala unaprijed 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.