Cure kako ste, ima li kod koje ista novo 🤗
Hvala vam svima na čestitkama, a Vanilla tebi također čestitke, jel se mazite i uživate doma? Kako prolaze prvi dani? 🥰
Mi smo evo danas stari 11 dana, hvatamo ritam doma, oporavljamo se, odmaramo…🥰
Bili smo malo duže u bolnici jer je beba dobila žuticu i jako se nagutala plodne vode pa tri dana nije htjela uopće jesti ali prošlo je i to. Dojenje nam ide hvala Bogu super, mlijeka ima i za tri bebe 😅😂 stalno je gladna, uvijek joj nakon hranjenja fali barem još guc ili dva da zaspi 😂🥰
Jučer nam je bila patronažna, imamo 3450, vratila je 210g koje je izgubila otkako smo izašli iz bolnice i sad se krećemo debljati 🥰
Da ju ne ureknem, super je beba, ne plače skoro nikad, a sad vec bude i po 2-3h u komadu budna tokom dana, i veeelika je maza, samo bi da ju se draga i nosi 😂❤️
Tokom noći zasad evo 3 puta jede i to uvijek u skoro isto vrijeme tako da se uspijem i naspavat i sve napraviti. Šaljemo vam svima ❤️😘 i nadam se da ste sve dobro 🤗
Uff, srećom da je sve ok na kraju 🙏Neka je zdrava i vesela beba, baš mi je drago pročitati da sve ide svojim tokom♥️🙏uživajte i dalje jedna u drugoj, mazite se i pazite♥️ ja sam evo donekle ok, prije dva dana me uhvatila gadna crijevna viroza da sam završila na hitnom ginekološkom, dali mi infuziju, pregledali bebu i Bogu hvala sve ok pa me pustili kući... I dalje mirujem, sljedeći pregled mi je u utorak kod mog ginekologa tako da ću imati više informacija🙏❤️
Pozdrav cure. Nova sam na forumu i ovo mi je druga trudnoca. Sad sam u 27-om tjednu trudnoce. Sa 26 +4 na redovnom pregledu kod doktorice mi je receno da mo je skracen grlic i da je trenutno na 2.59. Nista posebno me nije upozorila, nego da malo usporim tempo. Imam li razloga za brigu? Vasa iskustva?
Dobrodošla viki1212🙏 mislim da je čak i meni toliko u tom tjednu bio cerviks, meni je preporučeno strogo mirovanje uz terapiju utrogestana 3*200 mg i magnezij jer sam imala kontrakcije...ali svakako mislim da je utrogestan u slučaju skraćenog cerviksa jako dobar...meni se sa strogim mirovanjem i navedenom terapijom cerviks drži i trenutno mi je između 2.7 i 3.0 a bio je i kraći...cerviks je nekad teško izmjeriti, tako da su sve te mjere nekako okvirne...ne znam da li si, ali preporučujem ti da pročitaš ovu cijelu temu na forumu od početka, gdje ćeš vidjeti koliko ustvari ima pozitivnih iskustava i koliko su cure sa kraćim cerviksima od tvoga izdržale skroz do termina.. Neke cure imaju serklaž, neke ne(ja osobno ne) ali evo guramo, i uz njihovu podršku mi je svo ovo vrijeme koje mirujem bilo puno lakše podnijeti...cure ako ovo čitate još jednom vam hvala od srca❤️🙏draga Viki, ako te još što zanima, slobodno pitaj ♥️ p.s. samo slušaj doktora i biti će sve ok🙏
Pozdrav svimaa 😊 samo pitanjce za ženice koje su imale serklažu. Meni je treća po redu ali prvi put nakon opce anestezije imam nenormalne i jake glavobolje pa me zanima jeli kod nekoga jos to bio slucaj? Tlak mi je dobar i svi nalazi krvi uredni.
Pozdrav cure, pitanje ☺️
Dal bi se trebala zabrinut za cerviks 3.5 u 20+4, t oblik?
S time da je pred dva tjedna bio 3.8 i posteljica dopirala unutarnje ušće, sad se podigla 2 cm
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 3 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj
Spontani 08.02.2022 - 9 tj
04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
-Hashimoto, terapija 100 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
God will carry you trought the storm 🌈
Pozdrav mame i buduće mame ☺️
Pratim ovu temu dosta dugo.
Danas sam 29+6 tt te sam hospitalizirana zbog skraćenog i mekanog cerviksa (20mm)i oblika V, kontrakcija, i bebača nosim nisko. Bila sam hospitalizirana sa 25 tjedana zbog skrecenog cerviksa no onda je bio još oblika T i naravno zbog kontrakcija . Tad sam dobila Utrogestan, i Cordipin kao terapiju no unatoc terapiji i strogom mirovanju danas sam opet na hospitalizaciji zbog losijih nalaza. Dali je neka od Vas imala slicnu situaciju?Dal' ste primale tokolitike u venu i dali ste ostale do poroda u bolnici ili ste otpuštene doma?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru ❤️
Lina bas mi je drago da je sve u redu ❤️ još malo izdrži iako je sad već to super, 37tj je vrlo blizu 🥰
Na kraju ćeš i ti doći do toga da ćeš htjet rodit a beba se neće dati van 😂❤️
Mi smo završili u bolnici zbog pupka koji nikako nije htio otpasti. Politika bolnice je po novom da se pupak ne tretira apsolutno s ničim, iako sam ja na svoju ruku špricala i čistila octeniseptom. Tyrosur na kraju nismo kupili jer ga kod nas nema vise nigdje za nabaviti 😑 ali ovdje u bolnici joj ga uredno stavljaju nakon svakog čišćenja i receno mi je da nebi pogriješila da sam to radila i doma iako eto govore da ništa ne treba. Znaci ipak treba, pa evo da znate da spriječite sve sto se spriječiti da.
Boa0112 vjerujem da će te otpustiti kući kad dođeš u visoke tjedne da za bebu vise nema opasnosti, ukoliko ti se bas nedaj Boze nalazi ne budu dodatno puno pogoršali. Mene su u prvoj trudnoći otpustili u 34.tj a bila sam u sličnoj situaciji, tjednima u bolnici, priključena na raznorazne lijekove i infuziju od 0-24h, sa konstantnim trudovima i već fino otvorena, s tim da sam se vratila u bolnicu brzinom munje, porod je bio u 35.tj 😅
Lina bas mi je drago da je sve u redu ❤️ još malo izdrži iako je sad već to super, 37tj je vrlo blizu 🥰
Na kraju ćeš i ti doći do toga da ćeš htjet rodit a beba se neće dati van 😂❤️
Mi smo završili u bolnici zbog pupka koji nikako nije htio otpasti. Politika bolnice je po novom da se pupak ne tretira apsolutno s ničim, iako sam ja na svoju ruku špricala i čistila octeniseptom. Tyrosur na kraju nismo kupili jer ga kod nas nema vise nigdje za nabaviti 😑 ali ovdje u bolnici joj ga uredno stavljaju nakon svakog čišćenja i receno mi je da nebi pogriješila da sam to radila i doma iako eto govore da ništa ne treba. Znaci ipak treba, pa evo da znate da spriječite sve sto se spriječiti da.
Boa0112 vjerujem da će te otpustiti kući kad dođeš u visoke tjedne da za bebu vise nema opasnosti, ukoliko ti se bas nedaj Boze nalazi ne budu dodatno puno pogoršali. Mene su u prvoj trudnoći otpustili u 34.tj a bila sam u sličnoj situaciji, tjednima u bolnici, priključena na raznorazne lijekove i infuziju od 0-24h, sa konstantnim trudovima i već fino otvorena, s tim da sam se vratila u bolnicu brzinom munje, porod je bio u 35.tj 😅
Evo baš danas bila na pregledu...cerviks 2.5 cm,T oblik .. cc je kao uloživo za 1pp i malo mi je omekšan...ugl.ginekolog kaže da je ok 🙏što se tiče bebe, kaže da je sve Bogu hvala u redu, ima cca.2400 g( 34tt)...eto guramo i mirujemo( ne strogo) do 37 tt kad nam je i pregled...za 10 dana se skidam sa utrogestana i magnezija i nadam se da ćemo uspjeti izgurati još barem 3 tjedna❤️🙏 e da, nabaviti ću ja tirosur prašak na vrijeme...valjda ću ga negdje naći...jeli bolje stanje sada sa pupkom?
Ma to je već prava bebica, kilaža je super 🤗 bas mi je drago da je sve ok, ta tri tjedna budu brzo prošla i naravno da ćete izdržati. Iako je i sad to već sve super, vjerujem da ti je i psihički puno lakše ❤️ jesu ti doktori rekli da prestaneš piti magnezij ili? Ja sam ga do punih 36.tj pila po preporuci svoje gin.
A sto se pupka tiče, jutros je prvi put nakon sto smo došli iz bolnice u njemu bilo bas dosta sukrvice, pala sam u komu čim sam to vidjela 😣 rekli su da može krvarit do prvih mjesec dana, tako da se nadam da nije ništa. Ujutro i navečer ga dobro očistim octeniseptom ( ja se nadam da je dovoljno dobro ) i naprašim prahom. Fobije imam od pupka više 😓 joj obavezno si nabavi, pusti šta pričaju i u bolnici i svugdje ako ti kažu da ne treba, bolje spriječiti nego liječiti, vidiš eto muke s nama oko toga.
Jagoda pa čestitam, sad uživajte napokon i mazite se i pazite kod kuće 🥰🥰
Ma to je već prava bebica, kilaža je super 🤗 bas mi je drago da je sve ok, ta tri tjedna budu brzo prošla i naravno da ćete izdržati. Iako je i sad to već sve super, vjerujem da ti je i psihički puno lakše ❤️ jesu ti doktori rekli da prestaneš piti magnezij ili? Ja sam ga do punih 36.tj pila po preporuci svoje gin.
A sto se pupka tiče, jutros je prvi put nakon sto smo došli iz bolnice u njemu bilo bas dosta sukrvice, pala sam u komu čim sam to vidjela 😣 rekli su da može krvarit do prvih mjesec dana, tako da se nadam da nije ništa. Ujutro i navečer ga dobro očistim octeniseptom ( ja se nadam da je dovoljno dobro ) i naprašim prahom. Fobije imam od pupka više 😓 joj obavezno si nabavi, pusti šta pričaju i u bolnici i svugdje ako ti kažu da ne treba, bolje spriječiti nego liječiti, vidiš eto muke s nama oko toga.
Je je, baš mi je psihički lakše...kad se samo sjetim početka svog strogog mirovanja, jednostavno zahvaljujem Bogu da smo stigli do tu 🙏doktor je rekao još nekih 10-tak dana da prestanem i sa utrogestanom i magnezijem, a to je otp.36-ti tjedan ... E i ja sam u prvoj trudnoći imala šokove sa pupkom, i isto su nam bili rekli u bolnici kao da ne stavljamo prašak na što sam ja oglušila jer mi je kasnije i patronažna rekla da ga je bolje stavljati da prije zacijeli i tako je i bilo...evo baš sam jutros tražila na internetu prašak, ali zbilja ga je teško naći...
Je je, baš mi je psihički lakše…kad se samo sjetim početka svog strogog mirovanja, jednostavno zahvaljujem Bogu da smo stigli do tu 🙏doktor je rekao još nekih 10-tak dana da prestanem i sa utrogestanom i magnezijem, a to je otp.36-ti tjedan … E i ja sam u prvoj trudnoći imala šokove sa pupkom, i isto su nam bili rekli u bolnici kao da ne stavljamo prašak na što sam ja oglušila jer mi je kasnije i patronažna rekla da ga je bolje stavljati da prije zacijeli i tako je i bilo…evo baš sam jutros tražila na internetu prašak, ali zbilja ga je teško naći…
I daa zna on krvariti, tako je i nama bilo...
Sortiraj odgovore
Najstariji