Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Plavka5
    15. Listopad 2023. 19:58

Linaa toliko sam sretna sada kada sam pročitala tvoju poruku! Čestitam od srcaa! ♥️♥️♥️  Uživajte sada, mazite se i pazite na najjače. 🥰 

• linaa
    16. Listopad 2023. 14:32

Hvala od ❤️🙏🙏kako si ti Plavka i ostale cure?

• Arijana92
    18. Listopad 2023. 03:46

Lina čestitke od ❤️ 
    Drago mi je da ste izgurale do samog kraja i da je sve prošlo u redu 🥰 sad uživajte i mazite se doma 🥰

• Arijana92
    18. Listopad 2023. 04:14

Mi smo super, danas puna 2mj, beba je već prava, guguće kao navijena, jedino što ne voli spavat i stalno mi je na rukama. Mislim da ću imat ruke do poda 😂
    Još je premala a sve bi i sve ju zanima, tako da je trenutno dosta teško. Ali tješim se da će bit lakše s vremenom 😂❤️

• Plavka5
    18. Listopad 2023. 15:43

Linaa Mi smo dobro isto, hvala na pitanju ♥️ Danas sam bila na pregledu. 32+3, ne mjere mi vise cerviks jer kazu da je sad ok i da se skracuje… ostao je bio na 30mm. Bebica 1970 grama i sve u redu Bogu hvala 🥰🥰🙏🏻🙏🏻 Ne koristim vise ni utrogestan, samo magnezij. U jednu ruku mi je ajme ima jos dosta vremena, a u drugu brzoo je too. 🫣

Boa0112
    20. Listopad 2023. 10:08

Pozdrav zenice.
    Zanimaju me iskustva poroda zena koje su imale u trudnoći probleme sa cerviksom (skraćen, omekšan). Kako je sve prošlo?
    Meni je danas 36+6 . Bila hospitalizirana više puta zbog skrecenog i omekšanog cerviksa te je bebac jako jako nisko (teško mu i glavu izmjeri na ultrazvuku). Također bila na tokoliticima per os. Nisam ni u snu mislila da ćemo bebač i ja dogurati do ovog tjedna. Al zahvaljujući doktorima evo nas tu di jesmo. Sad kak se termin bliži mene pere neka panika od poroda a s druge strane jedva čekam da upoznam svoju štrucu. 🩵☺️

Boa0112
    20. Listopad 2023. 10:13

linaa

Drage moje, evo da vam javim da je moja princeza od 3310 g i 51 cm duga stigla na svijet 11.10.❤️ bila sam hospitalizirana dva dana prije induciranog poroda zbog manjka plodne vode…hvala dragom Bogu da sam poslušala doktora i išla na inducirani porod jer dan prije je ctg ludovao i jednostavno sam se odlučila na to da se porod izazove🙏uz skraćeni cerviks i mirovanje strogo zadnja tri mjeseca, izdržali smo do 39+1 i Bogu hvala sve je u redu prošlo🙏❤️ svima koji se čuvaju želim sve najbolje i samo slušajte doktore, znaju oni šta rade🙏🙏🙏Pusa svima od nas dvije❤️😘

Čestitam na princezici. Uživajte zajedno ❤️☺️

Boa0112
    21. Listopad 2023. 13:49

Jagoda01 nadam se da ce kod mene onda ici glatko i slatko heheh. Makar necu se previše veseliti unaprijed. 
    Kako to da si mogla birat prirodno ili carski? Jel su bile neke indikacije za carski ili? ☺️

• linaa
    22. Listopad 2023. 19:49

Hvala svima🙏❤️...ja sam išla na kraju na inducirani porod zbog manjka plodne vode, ali sam bila već otvorena 4 cm prije....u box sam ušla u 9:15, rodila u 13:45... Toliko mi je isto trajao i prvi porod čak malo i kraće, pa iskreno ne bih baš rekla da sam brže rodila zbog skraćenog cerviksa, iako svak je individua za sebe tako da ti od srca želim što brži i lakši porod 🙏❤️

• Anjita11
    30. Listopad 2023. 07:21

Drage curke, lavice, drago mi je što imate pozitivna iskustva. 
    Evo moje situacije, 27+5.
    Ginić se uplašio da će me morati slati u bolnicu zbog otvorenosti, nakon palpalnog pregleda. Ipak, na cervikometriji je ustanovio da je cerviks 44 mm, otvorenost manja od 1 čl, te da nije tako strašno kako je mislio, preporučeno mirovanje. 
    Terapiju nisam dobila uz riječi: Jedina terapija je mirovanje. 
    Od stresa i panike nisam se snašla i pitala što podrazumijeva "mirovanje", jer mi je prethodno ispričao najcrnji scenarij. Kada su se slegli dojmovi, imam hrpu pitanja za njega, zakazat ću konzultativni pregled kako bi me detaljnije uputio u trenutnu situaciju. Molim Vas iskustva koje ste imali slični događaj (dok ih ne dobijem na telefon danas). 
    Unaprijed hvala svima koji će mi odgovoriti! ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.