Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Arijana92
    16. Kolovoz 2023. 15:10

Nemoj se bojat da će se odmah nešto pokrenut, ja sam isto mislila da čim krenem šetat i bavit se bar nekakvim aktivnostima, trudovi će krenut. Sad sam evo 38+4 i forsiram sa svim i svačim da se nešto pokrene a ono ništa 😐 tako da stvarno ne mora biti. A i da se desi odmah, beba je sad već spremna i nema brige 🥳

Ma bolje, kao da se ništa nije ni desilo. Je da tu i tamo nakon wc-a vidim na papiru rozi trag ali neću se sekirat. Sutra ionako opet idem na pregled u TA pa ćemo vidjeti. 

Jeste vi dobro, kako podnosite vrućine 😓 
    Ja svaki dan sve lošije imam osjećaj da gorim iznutra 😅
    A o nesanici i žgaravici da ne pričam 😖 tj spavam na rate kao da već sad imam bebu koja se svaka dva sata budi 😂
    .
    Nego da vas pitam 🤔…razmišljam si upravo i ja sam stvarno sve kupila i pripremila, osim onih kapi za bebu i nemam nikakav prašak za pupak nego sam uzela samo octenisept i sterilne gaze, neznam jel prašak uopće treba? 
    A sto se kapi tiče, davnih dana kad sam rodila prvu kćer davala sam joj samo obične plivit d3 ako se dobro sjećam. A sad imaju d3+dha, d3+k2, pa sto vrsta d3 s probioticima i i bez,Itd….ja sam se pogubila u tome 🙈 i sad si razmišljam šta uzet, i uzimat li uopće išta ili čekat da vidim šta će savjetovat u bolnici 🤔  
    Za nedaj Bože i grčeve smo nabavili Infacol kapi iz Engleske, a ovo ostalo uopće neznam šta uzeti 😐

• linaa
    16. Kolovoz 2023. 17:02

Arijana, ja znam da sam nakon prvog poroda koristila i tirosur prašak...a vitamin d3 mi je isto dan od strane pedijatrice... Evo drage moje ja sam upravo sa pregleda...što se tiče cerviksa on je 2.7 cm, T oblik...zatvorena sam, 2/3 članka... Ali postoji nešto što me dodatno zabrinulo... Desna moždana komora od bebe je malo uvećana 10.7 mm, pa je dr. Rekao da ćemo pratiti, a naručena sam tek za 4 tjedna...pitao me da li sam radila genetske testove, rekla sam da jesam kombinirani i da je bio uredan i on je rekao da super onda... ugl. Ja sam jako zabrinuta i nikad za to nisam čula...ima li koja iskustva sa tim?

Vanilla Diva
    16. Kolovoz 2023. 23:03

Arijana drago mi je da se krvarenje smirilo.. jesu ti rekli zbog cega? Samo zbog vaginalnog pregleda ili? Mislim kazes da je dosta bilo..
    Jagoda slazem se s Arijanom.. nemoj biti u strahu da ce ti se odmah nesto pokrenuti kad ti skinu serklazu. Ja nisam doduse imala bas šav ali sam bila uvjerena da cu rodit drugi dan kad prestanem uzimati terapiju i pokrenem se, ali evo ja sam sutra 39 tjedana punih i jos u komadu. 
    Lina dobro je cuti da si zatvorena i cerviks ti je super duzine za tvoje tjedne tako da oko toga nemas brige, a za ovu situaciju s mozdanom komorom zaista ne znam sto bi rekla, nisam nikad cula za nesto slicno. Ali ako ti doktor rekao da je ok ako ti je probir bio uredan, onda mislim da ne trebas puno brinuti. Cesto ispadne da se nesto "krivo" vidi na ultrazvuku i pitanje je na kraju je li to sve bas tako. Znam za slucaj gdje su zeni rekli da beba ima nekih ozbiljnih problema sa srcem, cak su joj predlagali pobacaj i svasta nesto (a vec je bila dosta trudna, nez tocno koliko) i na kraju zena rodila skroz zdravo dijete bez ikakvih problema tako da.. ne brini puno dok se nesto bas ne utvrdi. 🤞🏻🍀
    .
    Ja danas obavila pregled u trudnickoj. Na ctg-u kontrakcije ali nisu jos pravi trudovi (a bas su mi postale intenzivne kontrakcije i bole me dosta), beba procijenjena na 3,4 kg, uredno plodne vode i dobri protoci. Kaze doktor, bit ce ubrzo jer se bas namjestila jako nisko (to znam jer osjecam a i vidljivo mi je trbuh nize) i to je to. Nije me pregledao vaginalno iako sam se tome nadala jer me bas zanima koliko sam otvorena ali kaze da nema potrebe jer se na ultrazvuku vidi da mi je unutarnje usce jos zatvoreno pa nije vazno koliko sam otvorena. I kaze samo da se javim kad mi krenu trudovi ili pukne vodenjak, a ako ne, opet u srijedu pregled. 

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• linaa
    17. Kolovoz 2023. 10:51

Vanilla Diva

Arijana drago mi je da se krvarenje smirilo.. jesu ti rekli zbog cega? Samo zbog vaginalnog pregleda ili? Mislim kazes da je dosta bilo..
    Jagoda slazem se s Arijanom.. nemoj biti u strahu da ce ti se odmah nesto pokrenuti kad ti skinu serklazu. Ja nisam doduse imala bas šav ali sam bila uvjerena da cu rodit drugi dan kad prestanem uzimati terapiju i pokrenem se, ali evo ja sam sutra 39 tjedana punih i jos u komadu.
    Lina dobro je cuti da si zatvorena i cerviks ti je super duzine za tvoje tjedne tako da oko toga nemas brige, a za ovu situaciju s mozdanom komorom zaista ne znam sto bi rekla, nisam nikad cula za nesto slicno. Ali ako ti doktor rekao da je ok ako ti je probir bio uredan, onda mislim da ne trebas puno brinuti. Cesto ispadne da se nesto "krivo" vidi na ultrazvuku i pitanje je na kraju je li to sve bas tako. Znam za slucaj gdje su zeni rekli da beba ima nekih ozbiljnih problema sa srcem, cak su joj predlagali pobacaj i svasta nesto (a vec je bila dosta trudna, nez tocno koliko) i na kraju zena rodila skroz zdravo dijete bez ikakvih problema tako da.. ne brini puno dok se nesto bas ne utvrdi. 🤞🏻🍀
    .
    Ja danas obavila pregled u trudnickoj. Na ctg-u kontrakcije ali nisu jos pravi trudovi (a bas su mi postale intenzivne kontrakcije i bole me dosta), beba procijenjena na 3,4 kg, uredno plodne vode i dobri protoci. Kaze doktor, bit ce ubrzo jer se bas namjestila jako nisko (to znam jer osjecam a i vidljivo mi je trbuh nize) i to je to. Nije me pregledao vaginalno iako sam se tome nadala jer me bas zanima koliko sam otvorena ali kaze da nema potrebe jer se na ultrazvuku vidi da mi je unutarnje usce jos zatvoreno pa nije vazno koliko sam otvorena. I kaze samo da se javim kad mi krenu trudovi ili pukne vodenjak, a ako ne, opet u srijedu pregled.

Vanilla, ti si blizu cilja i zbilja ti želim da porod čim prije krene i da sve bude u redu🙏🙏♥️  nisam iskreno niti ja čula ništa o tim komorama, ali sam zbilja zabrinuta (jače je od mene nažalost)...odlučila sam svakako ići po još jedno mišljenje, jer ipak se tu radi o zdravlju bebe...nadam se i ufam da će biti ok i da se ta komora neće povećati 🙏

• Arijana92
    18. Kolovoz 2023. 11:00

Jutro svima 🤗
    Ima li kod koga kakvih novosti da se išta pokreće? 😅
    Jagoda ti još 2 dana i u terminu si 🥳 vjerujem da ti je sad već puno lakše psihički, sad se baš možeš opustiti 😁
    Vanilla, a kažu da je od pregleda, da. 😐 Bilo je baš puno krvi i to baš čista krv, grozan prizor i baš sam se uplašila. Znam da se to zna desiti od pregleda ali baš u toj mjeri, nevjerojatno. Tako da i bolje da te nisu dirali i gledali sad na pregledu, stvarno to sve ima svoje kad kažu da je bolje ne čačkat ništa dolje u ovim tjednima. 
    Vjerujem da ti je sad već lagano dosta svega, i držim fige da beba stigne što prije ✌🏻🍀🤗
    Lina, kupila sam taj prašak za pupak a za kapi cu onda i ja tako sačekati dok nam doktor ne kaže šta i kako treba. 😊
    Također nisam nikad čula za ništa slično i bas mi je zao sto su te sad istresirali oko toga jer stvarno kao sto kaže Vanilla ne mora uopće ništa biti i držim fige da tako i bude. Na internetu vjerojatno piše sve i svašta pa probaj uopće ne citat da te još vise ne baci u razmišljanje dok ne potražiš neko drugo mišljenje ili dok ne vidite šta će biti na idućem pregledu. Super za cerviks, budeš i ti dočekala visoke tjedne, još vrlo malo imaš a vrijeme baš brzo prolazi, barem meni 😅
    Kod mene se ne događa ama baš ništa, od ranog jutra pospremam, perem, peglam, jučer sam cijeli dan bila u pokretu, je da jedva hodam od bolova dolje i da se sad baš već gegam kao patka, ali stanje je nepromijenjeno. Jučer sam obavila i pregled u TA, trudovi niti jedan pa čak ni lažni, prstima me nije htio gledat da opet ne prokrvarim ali ovako kaže da je stanje nepromijenjeno i idući pregled u utorak. Više neznam šta da napravim a da se nešto pokrene, baš mi je već dosta svega, bolova, nespavanja, žgaravice, valunga…😅

• linaa
    18. Kolovoz 2023. 12:00

A eto, svaki put kad idem na pregled se cijela tresem jer ne znam šta me čeka...tako mi je cijelu ovu trudnoću, baš sam u strahu cijela...tlak mi u ordinaciji uvik bude povišen, a inače sam niskotlakaš, tako da toliko o mojoj panici🙄 a daa, jako je teško sada u visokim tjednima čuti nešto za što uopće nikad nisi čuo, niti znaš koje posljedice može imati ukoliko nedaj Bože se poveća ...doktor nije radio paniku, nego je rekao da ćemo nadgledati a naručio me tek za 4 tjedna... Ja ga od šoka nisam pitala niti za mirovanje, niti za utrogestane i magnezij ..tako da sam samo nastavila i dalje sa tom terapijom... A što se tiče te moždane komore, čula sam se ja još dva ginekologa ( jedan iz st, drugi ZG) i kažu da nije panika...sad molim dragoga Boga da bude sve ok na sljedećoj kontroli, a do tada ću se odlučiti najvjerojatnije za ZG za još jedno mišljenje🙏 Arijana, koji si ti ono sada tjedan? Znam da si negdje pred porod...i meni su počeli valunzi, tako da ne znam šta bi sa sobom, a o nespavanju da ne govorim... A što se tiče poroda, nema druge nego čekati da se beba sama odluči...ja znam da su meni u prvoj trudnoći počeli trudovi malo nakon pregleda plodne vode i to u bolnici, a prije toga jedno cca. 2 tjedna mi je počeo ispadati sluzni čep, a koji dan prije poroda sam dobila proljev..

• linaa
    18. Kolovoz 2023. 12:59

Jagoda01

Arijana daa, ja ne mogu da vjerujem da sam skoro 37, i nek se bas nesto pokrene kod tebe
    😊
    Lina mislim da nemas puno brige ako su dr smireni, a i ti uzv nisu bas tacni, to svi znamo.

Ma znam, ali dosta ti je da ti dr. Baci sumnju i još pita da li smo radili genetske testove...meni pao mrak na oči ...ali nadam se poboljšanju nalaza 🙏 još malo cure je pred vama, super♥️♥️♥️

• Arijana92
    18. Kolovoz 2023. 16:29

Ja se evo javljam iz predrađaone ✌🏻
    U 14,20h mi je puknuo vodenjak, doslovno je filmski pljusnulo 😅 trudova prvo nije bilo uopće sad evo nešto malo, spojena sam na infuziju i snimaju ctg, otvorena 2 prsta i to je to, čekam evo 😅 danas smo 38+6tj 
    Zasad se još osjećam super i boli pomalo ali ništa strašno zasad. Plodna voda ne prestaje curiti i beba je evo vrlo aktivna cijelo vrijeme 😂

• linaa
    18. Kolovoz 2023. 21:58

Arijana92

Ja se evo javljam iz predrađaone ✌🏻
    U 14,20h mi je puknuo vodenjak, doslovno je filmski pljusnulo 😅 trudova prvo nije bilo uopće sad evo nešto malo, spojena sam na infuziju i snimaju ctg, otvorena 2 prsta i to je to, čekam evo 😅 danas smo 38+6tj
    Zasad se još osjećam super i boli pomalo ali ništa strašno zasad. Plodna voda ne prestaje curiti i beba je evo vrlo aktivna cijelo vrijeme 😂

Arijana, sretno i da sve prođe brzo i čim prije♥️♥️♥️♥️🙏

• Arijana92
    18. Kolovoz 2023. 22:29

U 19,34h stigla je moja mala cura, teška 3440g i dugačka 50cm. Sve je prošlo super, mene su uhvatili moji trudovi doslovno u sekundi koji kad su krenuli to je bilo to, s obzirom da ih nije bilo uopće satrali su me jačinom i brzinom da se nisam ni snašla kako treba 😄
    Nisam popucala skoro ništa pa nije bilo potrebe za šivanjem. 😊 od sredstva za bolove dobila sam nekakav plin, ali to tek na zadnjih pola sata trudova i da budem iskrena nebi rekla da je od toga bilo ikakve koristi ali eto 😅
    Držim vam od srca fige svima da vam porodi prođu ovako brzo i bez komplikacija 🍀❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.