U 19,34h stigla je moja mala cura, teška 3440g i dugačka 50cm. Sve je prošlo super, mene su uhvatili moji trudovi doslovno u sekundi koji kad su krenuli to je bilo to, s obzirom da ih nije bilo uopće satrali su me jačinom i brzinom da se nisam ni snašla kako treba 😄
Nisam popucala skoro ništa pa nije bilo potrebe za šivanjem. 😊 od sredstva za bolove dobila sam nekakav plin, ali to tek na zadnjih pola sata trudova i da budem iskrena nebi rekla da je od toga bilo ikakve koristi ali eto 😅
Držim vam od srca fige svima da vam porodi prođu ovako brzo i bez komplikacija 🍀❤️
Ajmee čestitam od srca ♥️♥️♥️tako je lijepo ovo pročitati...sada napokon uživajte jedna u drugoj, zaslužili stee♥️🙏
Drage moje, sinoc nam se pridruzila i nasa mala curka. U 21:00h tocno, duga 49cm i teska 3270g s dugom crnom kosicom.
Meni krenuli trudovi doalovno odjednom… od mojih standardnih kontrakcija samo su dosli intenzivni na 3-4 min i ispao mi sluzni cep. Dosla u bolnicu otvorena 4 cm. Jedino mi je ctg bio malo losiji, nisu bili zadovoljni pa mi dali malo dripa da se otvorim do 6 cm da mi prokinu vodenjak. Plodna voda zelena, valjda bebi to nije pasalo i ugl nakon toga je ctg bio oke ali sam ja malo umirala u trudovima. Na kraju mi doktorica predlozila da malo klecim na stolu da se beba bolje namjesti i kad je doslo vrijeme tiskanja bila sam na lijevom boku tako da mi je to bilo super jer je beba tako bolje izasla. Nalo su me rezali tak da sad u šavovima ali sve skupa je dobro proslo. Nisam spavala cijelu noc od uzbuđenja 🙈 a meni je 18.8. bio termin prema Nifty testu tako da je ona mozda bila i u punom terminu jucer... u svakom slucaju je bila spremna. Sad malo cicamo, malo spavamo i najvise se mazimo.
.
Arijana čestitam tebi!! 🥳🎀🥳
.
Ostalim curama zelim jaaako puno strpljenja jer vjerujem da cete doci do tud gdje smo nas dvije i imati ovakve porode! Sretno u tome i samo vjerujte da je moguce i bit ce sve!
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Vanilla, pa čestitam od srca❤️hvala ti na svakoj riječi ohrabrenja do sada i želim ti da napokon uživaš sa svojom curom❤️kao što Jagoda kaže, sada možeš napokon zaboraviti na sve 🙏❤️❤️neka Vas Bog blagoslovi i čuva🙏♥️
Pozdrav drage mame hrabrice ♥️ Trenutno sam 24+1 i cerviks mi je skracen 29mm. Koristim utrogestan 200 mg samo navečer i rečeno mi je da što više mirujem. Ja sam to shvatila doslovno i vec dva tjedna samo ležim. Kako mi je muž na brodu, dnevno se moram dignuti po vodu, spremiti brzo ručak, jesti i opet nazad na krevet. 🙈 Do tog pregleda koji je bio prije 2 tjedna sam imala najljepšu trudnoću, od početka nisam imala ni mučninu, a kamoli nešto drugo. Jako sam aktivna, treniram, radim yogu, obožavam hodati, tako da ni ne moram pisati koja mi je ovo sada promjena. 🥲 Trudim se biti pozitivna i vesela jer jedino na što trenutno mogu utjecati je moj um i glava. Nisam imala pojma da su forumi i dalje ovako aktivni! Pročitala sam doslovno sve od početka i predivno mi je vidjeti zajednicu koja se tako bodri, hrabri, poštuje i veseli uzajamno pa sam vam se samo htjela javiti i napisati da ste svi prava inspiracija! Hvala vam za svako podijeljeno iskustvo i želim svima miran i lijep ostatak puta.
Također, pridružujem se čestitkama na rodjenju bebica. 😍😍♥️♥️
Dobrodošla Plavka🙏tvoje stanje cerviksa je skoro pa isto kao i moje u tom tjednu...također u 24+1 mi je cerviks bio 2.8 cm, i tada sam išla na mirovanje koje sam i ja shvatila kao strogo. Trenutno sam 32 tjedna trudna i cerviks se Bogu hvala i dalje drži na 2.7 cm....drago mi je vidjeti da si pozitivna, jer drugo ništa i ne preostaje...puno strpljenja, vjere u Boga i doktora i sve će biti ok♥️🙏za sve ostalo tu smo mi cure, tako da što god te zanima slobodno pitaj♥️
Hvala vam svima na cestitkama! 🥳🐣🎀
Jagoda hvala ti za takvu reakciju, i ja sam nekako emotivna prema vama tu i curama koje su prosle ili prolaze slicnu situaciju. Drzim vam svima fige!
Plavka dobrodosla na forum, ovdje ces naici na stvarno iskrenu podrsku, meni je puno pomogao u cijeloj trudnoci, pogotovo u ovom dijelu s mirovanjem i strahom od prijevremenog poroda. Sto se tice mirovanja, cerviks ti je skroz oke duzine i slobodno mozes malo po stanu, uzeti si hranu i to, minimalno koliko moras. Vazno je samo da ne sjedis puno i ne stojis, ne dizes nista tesko itd. I ja sam kao ti imala super trudnocu na pocetku, imali smo i nasu svadbu kad sam bila 19 tjedana, isli na putovanje, ovdje ondje. Inace isto radim yogu, bas sam aktivna i nikad nemam mira, samo bi nesto radila, nekud isla. Mirovanje mi na pocetku bilo jako tesko i to pogotovo od pocetka ljeta... nismo nigdje isli, a obozavam more, imamo kucu na moru. Ja sam bila u stanu na kaucu-krevetu i tratila dane. Alii, vjerujte mi... sve sam to zaboravila sad kad je moje pile tu. Osjecaj je stvarno nevjerojatan i vjerujte mi na rijec kad vam kazem da sve promijeni i svijet postane drugaciji. Nista vise nije vazno.. a sta je tu par mjeseci zrtve, to tak na kraju brzo prođe. Meni se sad cini da je proletilo u trenu. A imate anđelka svog kraj sebe i zaista je vrijedno svakog ovog trenutka kad vam se cini da je tesko. ❤
Sretno svima! Zelim vam svo strpljenje svijeta i vjerujte mi da ce se isplatiti.
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Hvala puno na dobrodošlici i lijepim, ohrabrujućim riječima Linaa i Vanilla Diva ♥️. Baš se osjeti toplina među svima vama i to je predivno. 🤗
Jedini dio koji je malo scary u mom slučaju je taj što mi je s 19+3 tjedna cerviks bio veći od 40 mm, a s 22+3 je bio već 36 mm. Nakon tog pregleda sam odmah išla na mirovanje, mirovala tjedan dana, otišla na preglede- mjerenje i briseve (da se provjeri imam li upalu neku) i tad u tjedan dana razlike, i konstantog lezanja, on se s 36 mm skratio na 29 mm. U srijedu mi je ponovni pregled pa ćemo vidjeti je li stao ili se i dalje skraćuje. Nadam se da sam jos uvijek zatvorena i da ce mirovanje doma ostati “najveći problem”. 🤗
Hjooj Vanilla Diva uživaj u svojoj maloj srećici sada na najjače, i kad bude teško, bit će lijepo! ♥️
Hvala puno na dobrodošlici i lijepim, ohrabrujućim riječima Linaa i Vanilla Diva♥️. Baš se osjeti toplina među svima vama i to je predivno. 🤗
Jedini dio koji je malo scary u mom slučaju je taj što mi je s 19+3 tjedna cerviks bio veći od 40 mm, a s 22+3 je bio već 36 mm. Nakon tog pregleda sam odmah išla na mirovanje, mirovala tjedan dana, otišla na preglede- mjerenje i briseve (da se provjeri imam li upalu neku) i tad u tjedan dana razlike, i konstantog lezanja, on se s 36 mm skratio na 29 mm. U srijedu mi je ponovni pregled pa ćemo vidjeti je li stao ili se i dalje skraćuje. Nadam se da sam jos uvijek zatvorena i da ce mirovanje doma ostati “najveći problem”. 🤗
Hjooj Vanilla Diva uživaj u svojoj maloj srećici sada na najjače, i kad bude teško, bit će lijepo! ♥️
Ma mislim da po svom i ostalim iskustvima najbitnije je mirovati uz datu terapiju .. sretno danas na pregledu i javi kakvo je stanje🙏🙏♥️
Hej drage zene, pregled prosao jako dobro. 🙏🏻 Cerviks je sada 30 mm, T oblik i zatvorena sam. Brisevi su svi uredni, i beboli je dobro Bogu hvala. Procitala jako puno stranih studija koje govore da strogo mirovanje nije dobro, radi mnogih drugih komplikacija koje moze izazvati- pitala sam danas doktore malo o svemu tome. Rekli su mi da je najbitnije izbjegavati velike fizicke aktivnosti, ne trenirati, izbjegavati stepenice, saginjanje, setnje dulje od pola sata, ali da ne treba biti prikovan za krevet dok situacija nije puno alarmantnija. Nasem tijelu je bitno da luci oksitocin, hormon srece i da naravno se cuvamo koliko mozemo. Ja cu slusati njih i sigurno cu vise mirovati nego sto trebam dok ne udjem u sigurne tjedne. Boze pomozi da bude i ostane sve okej. 🥰 Kako ste vi svi?
Super, baš mi je drago da je pregled tako dobro prošao🙏♥️neka ostane i dalje tako🙏 ja sam evo valjda ok, jedino što me trenutno brine je desni rog lateralne komore bebi koji je malo proširen, pa sam baš zabrinuta i čekam na drugo mišljenje🙏nadam se i molim Boga da na kraju bude sve ok🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji