Mi smo jučer bili na rođendanu od 12-19h, cijelo sam vrijeme bila u pokretu i sjedila, i osim sto me boli sve živo od sjedenja nije se ništa dogodilo nit pokrenulo 😂
Moguće da će se trbuh stvarno spustit pred sami porod jer evo, baš nemam nikakve naznake da bi se nešto moglo pokrenuti. Sve znam, sve me živo boli, nemogu se namjestit u krevetu, najlakše mi je na kraju kad ustanem i šetam. Joj za plodnu vodu ista stvar, isto mi se neki dan činilo da malo curi, pa sam čak i mislila otići u bolnicu no imam već jedno desetak dana bas pojačan iscjedak pa sam se nekako sabrala i uspjela uvjeriti da nije ništa i da ne idem bezveze 😅 beba je konstantno baš jako aktivna pa me to u biti smiruje da nije ništa. Ne trošim čajeve ni ananas ni ništa slično ali muž je kuhao turbo začinjen Chili, to sam isto negdje pročitala da začinjena hrana hoće pokrenut trudove, e pa nema ništa od toga, bar u mom slučaju 😅😂
Danas nam je opet dan bez minute odmora pa se nadam da će mi sutra u trudničkoj barem reć da se nešto malo promijenilo od zadnjeg pregleda 😅
Lina, ma jos 5 tjedana i to je to, vjerujem da ćeš izdržat jer znam po sebi da se sad čini puno i da prolazi sporo ali na kraju se ni ne okreneš i tjedan po tjedan prolazi 🤗 i ja sam koristila utrogestane vaginalno, i magnezij, i Roidakal i ponekad normabel i to sve do skoro 37tj, taman mi je tad ponestalo svih tih tableta 😅 i stvarno mislim da sve to skupa ima učinka, plus mirovanje naravno. Ma izdrži se sve, i držim fige da ti na kraju bude kao nama, da želiš rodit a beba se neda van 😅
.
A sto se kontrakcija kod mene tiče, uvjerena sam sve vise da ću se na kraju otvorit ako ne skroz, onda dobrim djelom skroz pa ih tek onda dobit ili ih neću ni dobit, pa će mi u bolnici morati nešto pokrenuti jer evo dosad bas niti jedne 😅
Mi smo jučer bili na rođendanu od 12-19h, cijelo sam vrijeme bila u pokretu i sjedila, i osim sto me boli sve živo od sjedenja nije se ništa dogodilo nit pokrenulo 😂
Moguće da će se trbuh stvarno spustit pred sami porod jer evo, baš nemam nikakve naznake da bi se nešto moglo pokrenuti. Sve znam, sve me živo boli, nemogu se namjestit u krevetu, najlakše mi je na kraju kad ustanem i šetam. Joj za plodnu vodu ista stvar, isto mi se neki dan činilo da malo curi, pa sam čak i mislila otići u bolnicu no imam već jedno desetak dana bas pojačan iscjedak pa sam se nekako sabrala i uspjela uvjeriti da nije ništa i da ne idem bezveze 😅 beba je konstantno baš jako aktivna pa me to u biti smiruje da nije ništa. Ne trošim čajeve ni ananas ni ništa slično ali muž je kuhao turbo začinjen Chili, to sam isto negdje pročitala da začinjena hrana hoće pokrenut trudove, e pa nema ništa od toga, bar u mom slučaju 😅😂
Danas nam je opet dan bez minute odmora pa se nadam da će mi sutra u trudničkoj barem reć da se nešto malo promijenilo od zadnjeg pregleda 😅
Lina, ma jos 5 tjedana i to je to, vjerujem da ćeš izdržat jer znam po sebi da se sad čini puno i da prolazi sporo ali na kraju se ni ne okreneš i tjedan po tjedan prolazi 🤗 i ja sam koristila utrogestane vaginalno, i magnezij, i Roidakal i ponekad normabel i to sve do skoro 37tj, taman mi je tad ponestalo svih tih tableta 😅 i stvarno mislim da sve to skupa ima učinka, plus mirovanje naravno. Ma izdrži se sve, i držim fige da ti na kraju bude kao nama, da želiš rodit a beba se neda van 😅
.
A sto se kontrakcija kod mene tiče, uvjerena sam sve vise da ću se na kraju otvorit ako ne skroz, onda dobrim djelom skroz pa ih tek onda dobit ili ih neću ni dobit, pa će mi u bolnici morati nešto pokrenuti jer evo dosad bas niti jedne 😅
Koliko su te kontrakcije neugodne i zabrinjavajuće u ranijim tjednima, toliko vjerujem da su sada tik pred porod poželjne ...ja se nekako tješim i nadam da ove kontrakcije koliko mi sada stvaraju nervozu, da su dobra priprema za porod. Jer ja sam nakon prvog poroda imala Antoniju maternice(nije se htjela kontrahirati ) i eto odma belaja....da ne strašim to su jakoooo rijetki slučajevi😅 vama koje ste jako blizu termina želim da se nešto što prije pokrene, da bude brzo i da napokon možete uživati kako spada🙏❤️
Arijana kuzim te.. i ja sam se pokrenula maksimalno. Ne hodam bas puno i to jer ni ne mogu ali evo po kuci radim sve normalno, malo hopsam na pilates lopti, malo neke joga poze... I meni je tesko namjestit se u krevetu, pogotovo navecer i ako sam malo napuhnuta ili nesto, tako me uzasno pritisce sve i neudobno mi je. Bas se veselim roditi... danas mi je prijateljica rodila i super joj je bio porod, salje mi slikice bebe a ja umirem i jedva cekam svoju
.
Lina nemoj se nervirati oko kontrakcija nego bas tako. razmisljaj kao o necem pozitivnom sto te priprema za porod i za kasnije. A jel moguce da ti se sad opet ponovi atonija maternice? I jel znaju uzrok prvog puta?
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Pozz žene...Imam pitanje i molim vas za pomoč...34 tjedan sam trudnoče...otprilike prije 10-ak dana imam strašne bolove u nogama(mišići,kosti)🤷...bila sam kod svog ginekologa ali rekao mi je da je to normalno i da pijem mg,vitamin E i po potrebi tabletu protiv bolova da uzmem..međutim meni ništa ne pomaže...u fazi sam jedva do toaleta i natrag!
Netko neki savjet,nešto?🙏🙏
Arijana kuzim te.. i ja sam se pokrenula maksimalno. Ne hodam bas puno i to jer ni ne mogu ali evo po kuci radim sve normalno, malo hopsam na pilates lopti, malo neke joga poze… I meni je tesko namjestit se u krevetu, pogotovo navecer i ako sam malo napuhnuta ili nesto, tako me uzasno pritisce sve i neudobno mi je. Bas se veselim roditi… danas mi je prijateljica rodila i super joj je bio porod, salje mi slikice bebe a ja umirem i jedva cekam svoju
.
Lina nemoj se nervirati oko kontrakcija nego bas tako. razmisljaj kao o necem pozitivnom sto te priprema za porod i za kasnije. A jel moguce da ti se sad opet ponovi atonija maternice? I jel znaju uzrok prvog puta?
Nažalost ne zna se koji je razlog atonije... jednostavno kada sam rodila maternica je bila jako lijena, nije se htjela kontrahirati te sam naravno gubila puno krvi ...možda to nebi bilo tako drastično, da me nisu ostavili samu u boxu kada sam rodila ...srećom 3 sata nakon je došla druga smjena, tj. Doktor koji je primijetio moje stanje i operacijom riješili stanje. E sad maleni je bio okrenut kako nije trebao biti, pa je jedna doktorica pokušala u najjačem trudu okrenuti ga u normalan položaj...tako da možda je i to jedan od razloga.drugi razlog je navodno da je možda ostao komadić posteljice..ali nažalost to su samo nagađanja i ne znaju razlog i kažu da se ne mora desiti i na drugom porodu..pa eto iskreno se nadam da će ovaj put biti drugačije🙏 pokušala sam istraživati i na internetu, ali srećom jako je malo slučajeva atonije maternice, tako da ne znam iskustva drugih...
Aha aha.. kuzim da. Zao mi je da si to prosla i nadam se da ti se nece ponoviti ovaj put. Cula jesam za atoniju maternice ali ne znam nikog da je to stvarno imao.. zvuci grozno, ali opet.. ne daj boze veceg zla. Jel ti ostavilo to kakve posljedice kasnije? I jel moguce da sad imas komplikacije u ovoj trudnoci zbog toga?
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Aha aha.. kuzim da. Zao mi je da si to prosla i nadam se da ti se nece ponoviti ovaj put. Cula jesam za atoniju maternice ali ne znam nikog da je to stvarno imao.. zvuci grozno, ali opet.. ne daj boze veceg zla. Jel ti ostavilo to kakve posljedice kasnije? I jel moguce da sad imas komplikacije u ovoj trudnoci zbog toga?
Nadam se i ja i molim Boga da se ovog puta isto ne ponovi🙏hvala Bogu nije ostavilo posljedice, jedino što sam duže vrijeme bila anemična, ali to je nekako najmanje što se moglo desiti... I da nisam imala svoga mlijeka, tako da sam odmah počela sa nadohranom, ali to je vjerojatno od šoka ...bila sam i sva depresivna dosta nakon poroda i doslovno sam se strašila i svoje sjene, baš me svega bilo strah...
Sada kažu oba ginekologa da atonija maternice koju sam imala nakon prvog poroda nema veze sada sa skraćenim cerviksom koji imam... Meni se svakako čini da je to dosta neistraženo područje i nitko ne zna dati odgovor zašto se to desilo niti šalju na dodatne kontrole...u trudničkoj mi sada velikim crvenim slovima piše da sam ju imala nakon prvog poroda, tako da bi ovi u bolnici trebali malo više brinuti o meni🙏
Mi smo evo obavili pregled u trudničkoj. Beba je spremna za porod, 3,5kg je procjena po njihovom. No dobro te mjere ne uzimam u obzir vise s obzirom da je moja gin. prije tjedan dana rekla puno manje. Ctg je bez trudova, otvorena za prst i dalje. I krenem kući reko još ću jednom na wc, a ono imam šta i vidjet, krvi kao u priči, doslovno je curila čista krv kao iz pipe, po meni, po podu, užas 😓
Naravno odmah opet pregled, očistili me i poslali kući da preležim dan, pa ako se baš ne smiri da se vratim. Znam da ima žena koje prokrvare nakon pregleda no ovo je bilo strašno. A nove krvi evo ima i dalje i na ulošku i kod odlaska na wc. O trenutnim bolovima dolje da evo ne pričam. Uopće neznam šta bi mislila, da je to baš u tolikoj mjeri normalno, neznam…nadam se da će se smirit tokom dana ili bi ovo mogao bit okidač da se nešto krene dešavati
.
Neznam za vas ali ja svaku noć spavam sve lošije, i sve se češće budim 😅
Isto vise jedva čekam da vidim svoju malu curu i nadam se da će i naši porodi proc sto prije i sto bolje ✌🏻😊
A za atoniju maternice prvi put čujem 🙈 bas mi je zao sto si prošla kroz sve to, ali s obzirom da sam i ja jedan od živih dokaza da je svaka trudnoća totalno različita uopće ne mora biti da se ista slično ponovi, probaj ne razmisljat o tome ako ikako možeš, i naša psiha igra veliku ulogu u svemu
A za savjet sto se bolnih mišića i nogu tiče, vjerojatno stvarno fali magnezija. I ja sam imala dana kad me sve trgalo od bolova ali osim sto boli i neugodno je nije ništa opasno
Drage zene,
Osjetite li prstima sav serklaze dok stavljate utrogestan?
♂️ 34
♀️ 31
K 👱🏼♀️💗 11
+ 7.mjesec 2022.
15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
+29.3 🌈❤️
12.12.2023 baby girl 💗🌈
Mi smo evo obavili pregled u trudničkoj. Beba je spremna za porod, 3,5kg je procjena po njihovom. No dobro te mjere ne uzimam u obzir vise s obzirom da je moja gin. prije tjedan dana rekla puno manje. Ctg je bez trudova, otvorena za prst i dalje. I krenem kući reko još ću jednom na wc, a ono imam šta i vidjet, krvi kao u priči, doslovno je curila čista krv kao iz pipe, po meni, po podu, užas 😓
Naravno odmah opet pregled, očistili me i poslali kući da preležim dan, pa ako se baš ne smiri da se vratim. Znam da ima žena koje prokrvare nakon pregleda no ovo je bilo strašno. A nove krvi evo ima i dalje i na ulošku i kod odlaska na wc. O trenutnim bolovima dolje da evo ne pričam. Uopće neznam šta bi mislila, da je to baš u tolikoj mjeri normalno, neznam…nadam se da će se smirit tokom dana ili bi ovo mogao bit okidač da se nešto krene dešavati
.
Neznam za vas ali ja svaku noć spavam sve lošije, i sve se češće budim 😅
Isto vise jedva čekam da vidim svoju malu curu i nadam se da će i naši porodi proc sto prije i sto bolje ✌🏻😊
A za atoniju maternice prvi put čujem 🙈 bas mi je zao sto si prošla kroz sve to, ali s obzirom da sam i ja jedan od živih dokaza da je svaka trudnoća totalno različita uopće ne mora biti da se ista slično ponovi, probaj ne razmisljat o tome ako ikako možeš, i naša psiha igra veliku ulogu u svemu
A za savjet sto se bolnih mišića i nogu tiče, vjerojatno stvarno fali magnezija. I ja sam imala dana kad me sve trgalo od bolova ali osim sto boli i neugodno je nije ništa opasno
Kakva je situacija danas, jeli bolje? Je istina je, svaka je trudnoća različita to vidim i po sebi😅 ali neka na kraju bude sve ok, pa ćemo zaboraviti i na ovo♥️🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji