Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • linaa
    25. Rujan 2023. 15:09

Arijana92

Ja krenem pisat pa stoput prekinem, pa zaboravim…😅
    Ma baš brzo to prođe na kraju, ja pak nisam mogla spavat u trudnoći a zato bi sad sve dala za jednu normalnu prospavanu noć 😂 drago mi je da je sve u redu i to je sad već to, nemaš vise brige ni sekiracije ❤️ moja beba je izrazito nervozna i ne voli spavat, većinom je budna, po noći se probudi svaki put drugačije i onda gotovo spavanje, po 3h bude budna u komadu..😵‍💫😂 muž se šali da bi ona budila pijetlove da živimo na selu 😂 ustajemo svako jutro prije 4, šta da onda više kažem 😅
    Zato spavaj sad dok možeš 😂😂 i nadam se da kod nas neće potrajat dok ne napuni 8.mj 🙈😂
    I ja sam sa punih 36 tj prestala sa magnezijem, roidakalom i utrogestanom i točno znam taj strah o kojem pricas ali ne moraš brinut. Kasnim s pisanjem možda se već i mazite i čuvate 🙈❤️

Još smo 2u1🙂🙏 sutra ako Bog da punih 37 tjedana 🙂eto sad ne mogu niti ja vjerovati da se opasno bližimo terminu...sutra nam je pregled pa ćemo vidjeti šta kaže🙏♥️ bomee živahna bebica 😅ajme kad se samo sjetim svoj dečkića i neprospavanih noći, odma mi dođe slabo😅ali sve u svemu prođe i samo je bitno da su nam živi i zdravi i mi skupa sa njima, a odmoriti ćemo se kad narastu😅🙏

Tweety88🐞
    25. Rujan 2023. 17:48

Pozdrav cure, evo da vam se i ja pridruzim. Trenutno sam na mirovanju radi skracenog cerviksa (31 mm s 20 tt, druga trudnoca). Otkad mirujem mi se svako malo pojavi pritisak dolje i osjecaj kao da mi se sve siri pa me zanima je li neka od vas osjecala nesto slicno, a da je sve bilo u redu? Vise od ludosti nisam sigurna zabrijavam ili se nesto stvarno dogada, ali strah raste 🙄.
    Hvala unaprijed na odgovoru i svima zelim da doguraju do termina!

💛🧡

• Plavka5
    26. Rujan 2023. 19:16

Hej Tweety88, svakako opiši sve doktoru na idućem pregledu, sve sto osjecas pa će ti on uz pregled tocnije znati reci… moje misljenje je da je normalno da osjecas i pritisak i restezanje, jer to sve raste i rasteze se svakog dana. Svi smo u tim tjednima osjecali isto/ ili slicno. Misli koje ti bude strah samo prekini metaforickim skarama u glavi jer ti one ne služe vec samo proizvode jos vise straha. To si ja govorim stalno. 🤗

Ajme Lina 37. tjedan, predivnoo! Javi nam se nakon pregleda. ♥️

• linaa
    26. Rujan 2023. 23:09

Evo drage cure javljam se da je pregled prošao ok...kad sam bila na ctg-u cura je bila preživahna pa su joj otkucaji išli dva puta i do 190, pa su me okrenuli na lijevi bok pa se cura smirila...doktor je na kraju rekao da je ctg uredan...e sad što se tiče ultrazvuka, cura Bogu hvala uredno napreduje ima cca 3 kg, međutim imamo malo manje plodne vode ti.AFI je oko 11... Pa sam svakako naručena na ctg za tri dana u petak i pregled opet za tjedan dana...eto toliko od današnjeg pregleda...nadam se da će sve bit ok dalje🙏❤️

• linaa
    26. Rujan 2023. 23:18

Tweety88🐞

Pozdrav cure, evo da vam se i ja pridruzim. Trenutno sam na mirovanju radi skracenog cerviksa (31 mm s 20 tt, druga trudnoca). Otkad mirujem mi se svako malo pojavi pritisak dolje i osjecaj kao da mi se sve siri pa me zanima je li neka od vas osjecala nesto slicno, a da je sve bilo u redu? Vise od ludosti nisam sigurna zabrijavam ili se nesto stvarno dogada, ali strah raste 🙄.
    Hvala unaprijed na odgovoru i svima zelim da doguraju do termina!

Pozdrav i dobrodošla❤️ vjerojatno smo svi osjećali nekakva stezanja, ali svakako ako misliš da je nešto ,, previše,, onda je bolje upitati doktora...to mirovanje nas uvik navodi na svakojaka razmišljanja i uvik nam je nešto, ali treba se probati na neki način zabaviti...ja sam kratila vrijeme najviše netflixom kada bi bila sama kući, tako da nebi bilo loše naći nešto za što prije nisi imala vremena...od srca ti želim da ti vrijeme što prije prođe i da dodješ u velike tjedne🙏❤️

• Arijana92
    27. Rujan 2023. 18:37

Pa još tjedan dana i onda možeš i rodit 😂 iako stvarno i sad si već bez brige. Ja sam se tek u 38.tj opustila i onda sam počela aktivno raditi na tome da cura izađe što prije van 😂 a što točno znaci za bebu i tebe ako imaš manje plodne vode, neupućena sam u to 🙈 javi kad obaviš i taj ctg kakva je situacija 🤗❤️ 

Ja sam konstantno osjećala i raznorazne bolove i stezanja i svašta nešto, rečeno mi je da je to normalno. Ali obavezno spomeni doktoru sve sto te muci ili ako misliš da je potrebno odi doktoru cisto da se umiris ❤️

Samo još da napišem savjet, kapi Infacol za grčeve, kao rukom odnijeti. Proguglajte si malo o njima, dokazano jedine efikasne, mi smo ih srećom uspjeli nabaviti ( inače ih ima samo u Engleskoj i Srbiji nažalost ) pa ako ste u prilici da si ih uzmete za nedaj Bože, mene je spasilo sto sam ih imala u pripravnosti 😊

Tweety88🐞
    27. Rujan 2023. 21:02

Plavka5, linaa i Arijana92 hvala puno na misljenjima,  savjetima i lijepim zeljama. Bila sam na pregledu i nema promjena, sva sreca, laknulo mi je. Umjesto samo Mg sam dobila Roidakal i nastavljam s mirovanjem 💪🏻

💛🧡

• linaa
    29. Rujan 2023. 22:17

Evo mene sa ctg-a, on je Bogu hvala dobar ali doktor me drži na oprezu zbog plodne vode i kako oni vikendom ne rade moram u bolnicu na ctg i onda opet u ponedjeljak kod svog...cijela mi je trudnoća u nekom strahu i samo da bude sve na kraju u redu🙏🙏

• Plavka5
    30. Rujan 2023. 08:28

Linaa bit ce sve u reduu sigurna sam! Još malo i eto bebolija ♥️♥️♥️ 

Ja sam jučer bila na pregledu, dobila sam od prošle subote baš jake BH kontrakcije- stvrdne mi se stomak i bas bude nelagodno. One znaju omekšati ušće, otvoriti pa sam išla na pregled za svaki slučaj. Sve je okej, rekli su mi da cu se sada samo morati nauciti s njima zivjeti. Pijem magnezij svaku večer od 300. Netko ih osjeti jace, netko slabije, netko nikako. Cerviks i dalje stoji nepromijenjen tako da i dalje ne moram mirovati. Ovu nedjelju ulazim u 31. tjedan. ♥️ 

• linaa
    15. Listopad 2023. 11:09

Drage moje, evo da vam javim da je moja princeza od 3310 g i 51 cm duga stigla na svijet 11.10.❤️ bila sam hospitalizirana dva dana prije induciranog poroda zbog manjka plodne vode...hvala dragom Bogu da sam poslušala doktora i išla na inducirani porod jer dan prije je ctg ludovao i jednostavno sam se odlučila na to da se porod izazove🙏uz skraćeni cerviks i mirovanje strogo zadnja tri mjeseca, izdržali smo do 39+1 i Bogu hvala sve je u redu prošlo🙏❤️ svima koji se čuvaju želim sve najbolje i samo slušajte doktore, znaju oni šta rade🙏🙏🙏Pusa svima od nas dvije❤️😘 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.