Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sisy
    30. Listopad 2023. 12:49

Pozdrav svima,
    Mene samo zanima kako ste došle do saznanja da ste otvorene ili da imate skraćen, omekšan C i slično?
    Da li ste to saznale slučajno na redovnom pregledu ili je pak bilo nekih naznaka ranije?
    Moja situacija je takva da je moj dr samo jednom pogledao vaginalno kada sam bila 13tt i tada je rekao da sam potpuno zatvorena i da je sve uredu. Medutim ja sam bila na hrpi nekih putovanja, također sada za vikend vozila se dugo automobilom, preko 20h ujednom pravcu, tako i u drugom. Tamo također bila aktivna i mnogo pješačila. 
    Sada sam doma i poslije tog puta sam malo je reći satrana, što je logično. Također imam laganije bolove u donjem dijelu leđa i neka kao "štipanja" dolje, ne znam kako da objasnim, pa me je prvo asociralo možda da se nešto promijenilo nakon tih napora. 
    Zato me zanima jeste li imale neki osjećaj, neke bolove, nelagodu i slično?

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

• tinatina32
    30. Listopad 2023. 18:22

Cure,
    Nažalost, evo i mene k vama.😂
    Dakle danas smo 23+5 .
    S 23 tjedna smo otisli na rednovni pregled gdje smo saznali da smo prohodni prst izvana. Iznutra smo na oblik U🤦🏻‍♀️, te su plodni ovoji nisko.
    Cervix omeksan, odrzan. 

Serklaž i prsten ipak ne, da mi ne puknu slucajno plodnu vodu.
    Na roidakalu, magneziju, utrogestanima , te antiifektivnim vaginaletama sam. Kompletno sam pokrivena.
    Mirovanje je strogo, no receno mi je da hodam po kuci da ne atrofiram, no uglavnom , lezim.
    Pregledi svako tjedan.

Ima li ikakve nade da doguramo bar do 32. tt? 
    Ima li ko sa slicnom pricom.
    Help?🙏🏻

• Plavka5
    30. Listopad 2023. 20:15

Hej drage zene, da ne pisem svima posebno, ja cu nekako grupno odgovoriti na sve sto ste napisale i podijeliti s vama svoje iskustvo. Ja sam u 22. tjednu dosla na redovan pregled (do tada sam imala divnu trudnocu, osjecala se presuper, bez tegoba, svaki dan yogu radila, jako puno setala itd…) i moja doktorica koja je do tada uvijek bila jako kul, staložena, stručna- vidjela da se meni skratio cerviks, tada na 35 mm i reagirala je jako burno. Rekla mi je da idem na strogo mirovanje, da se ponasam kao da imam obe slomljene noge i da budem jako oprezna te me poslala u bolnicu na pregled, uz napomenu da ako mi oni kazu da “nije to tako strasno” da ih ne slusam i da se sjetim njenih rijeci. Meni je tada muz bio na brodu i srecom ja nisam netko tko je panicar pa se nisam prepala. Nego sam rekla, okej, idemo korak po korak vidjeti sto ce nam reci. Sada kada se toga sjetim, Bogu hvala pa se nisam isprepadala na njene rijeci jer strah nam ne sluzi nicemu i stres moze izazvati jako puno loseg za nas i nas organizam. U bolnici su mi rekli da kad je cerviks 25 mm da onda dobivas dijagnozu skracenog cerviksa… a do tada da cemo ga pratiti. Pa po potrebi uvesti terapiju. Bila sam zatvorena, T oblik je bio. Iducih 5 tjedana sam bas mirovala- u smislu, wc kauc, skuham si, malo poredim po kuci i tjt. Cerviks mi se u tom vremenu skratio jos bio na 30 mm, uveli su mi utrogestan 200 u rodnicu svaku vecer i onda je ostao takav. Kada su vidjeli da se tri tjedna nakon toga nista nije promijenilo, tj da se ne skracuje vise rekli su mi da se i ponasam slobodnije- lagane setnje, aktivnosti itd. Sada sam 34. tjedan, a negdje od 28. tjedna zapravo sam vratila sve u normalu sto se tice mojih aktivnosti i trudnicog zivota. ☺️

Sad sam se raspisala, u dugo i nasiroko 😅 Ono sto zelim napisati za kraj je sljedece- otidjite po drugo misljenje, idite na redovne preglede, slusajte doktore i vjerujte im.. sva tijela su drugacija i sve trudnoce su drugacije… ja kada sam otisla na taj prvi pregled u bolnicu rekla sam si - okej ja cu sve slusati doktore sto oni kazu, ali i sebe samu. Procitala sam forum ovaj doslovno od pocetka do kraja, i vidjela jaaako puno razlicitih iskustava, prica, jako puno podrske, i sto je najvaznije jaaaaako puno pozitivnih ishoda na kraju. 
    Bit ce sve dobro, govorim si to svaki dan i idemo korak po korak, samo polako i bez stresa. Saljem vam zagrljaj. ♥️

Eonaria
    23. Siječanj 2024. 12:57

Drage žene, 
    Evo me u bolnici u 17 tt s cerviksom 21 mm. 
    Ima li tko slična iskustva? 

Eonaria
    27. Siječanj 2024. 18:47

Jagoda01

Eonaria

Drage žene,

Zelim samo da ti pozelim srecu i da se ne prepadas, ako si citala ovaj forum onda si sigurno procitala mnogoo pozitivnih ishoda, samo mirovanje i strpljenje i stici ce se aBd do kraja💓

Hvala ❣️

Selmaa34
    27. Siječanj 2024. 20:57

Eonaria

Drage žene,

Meni su ga mjerili u 16om tjednu 2,2-2,6 cm. Meni je druga trudnoća nakon prvog poroda u terminu, zato nisam poslana u bolnicu već smo samo pratili. Meni nikad nije pao ispod toga, dapače, bio je u kasnijim stadijima čak i duži. Bila sam na utrogestanu 200 i relativnom mirovanju. Bez seksa, orgazama i stimulacija (pelvic rest). U 35om tjednu sam se otvorila 2-3 cm ali još sam u komadu, sutra 38 tjedana. U tvom slučaju treba utvrditi dali se radi o inkompetenciji, u kojem slučaju ćeš najvjerojatnije dobiti serklaž ili samo o kraćem cerviksu kako je meni bilo. Sretno! Prognoze su dobre, samo polako i smireno.

34 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 👦🏼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl 🎀 (panorama low risk)

Eonaria
    27. Siječanj 2024. 22:40

Selmaa34

Eonaria

Drage žene,

Meni su ga mjerili u 16om tjednu 2,2-2,6 cm. Meni je druga trudnoća nakon prvog poroda u terminu, zato nisam poslana u bolnicu već smo samo pratili. Meni nikad nije pao ispod toga, dapače, bio je u kasnijim stadijima čak i duži. Bila sam na utrogestanu 200 i relativnom mirovanju. Bez seksa, orgazama i stimulacija (pelvic rest). U 35om tjednu sam se otvorila 2-3 cm ali još sam u komadu, sutra 38 tjedana. U tvom slučaju treba utvrditi dali se radi o inkompetenciji, u kojem slučaju ćeš najvjerojatnije dobiti serklaž ili samo o kraćem cerviksu kako je meni bilo. Sretno! Prognoze su dobre, samo polako i smireno.

Hvala ti na odgovoru i podijeljenom iskustvu. ❣️ Kod mene prva trudnoća. U 15tt bio je 35 mm, da bi sa 27 tt došao na 21.

Čekam nalaze urinokulture i briseva pa ćemo vidjeti što se događa. 
    Na početku mi je baš bio šok i strah, ali pročitala sam temu od prve do zadnje stranice i sad mi je lakše, stvarno ima svakakvih iskustava i situacija. 

Eonaria
    27. Siječanj 2024. 22:41

Selmaa34

Eonaria

Drage žene,

Sad si u terminu pa vjerujem da ti je odmah lakše, sretno. 😊

• Erin2020
    04. Veljača 2024. 19:22

Pozdrav! 
    Ima li koja ženica trenutno ovdje a da je na mirovanju da se malo popratimo i skratimo si dane i tjedne u iščekivanju naših srećica?! 

• Kruna23
    05. Veljača 2024. 07:30

Pozdrav Erin.. Evo ja sam završila na strogom mirovanju tj. još sam u bolnici pa čekam kad cu biti puštena kuci. Trenutno sam u 22 tjednu i dug put je pred nama. Kakvo je kod tebe stanje? 

24tt prijevremeni porod 👼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.