Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • loli24
    06. Srpanj 2023. 18:39

da jos mi nisu spominjali  tokolizu iako sam pustena u bolnici do daljnjega...za sada je sve bez bolova pa ocekujem drugi tjedan kontrolu,mada je bolje da sto manje cackaju hahah... 
    A kada si primila to za bebina pluca? 

Vanilla Diva
    06. Srpanj 2023. 18:49

loli24

da jos mi nisu spominjali tokolizu iako sam pustena u bolnici do daljnjega…za sada je sve bez bolova pa ocekujem drugi tjedan kontrolu,mada je bolje da sto manje cackaju hahah…
    A kada si primila to za bebina pluca?

Da da.. dobro da si u bolnici. Koliko god je psihicki teze tamo  ipak se najlkase pridrzavati mirovanja, a i drze te na oku. 
    Slazem se da je bolje da sto manje cackaju.. 
    Bila sam 29 tjedana kad sam primila deksametazon injekcije u 2 doze

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• linaa
    06. Srpanj 2023. 19:00

Pozdrav loli24… Meni je u 24 tjednu trudnoće pregledom ustanovljen cerviks od 28mm, T oblik(to je bilo prije tjedan dana) i od tada me doktor stavio na mirovanje, te mi je sljedeća kontrola za 6 dana pa ćemo vidjeti kakvo je stanje...od jučer sam na utrogestanima 3*200 mg i magneziju za smirivanje kontrakcija kojih sam jučer imala cca. 5-6, a danas za sada nešto manje 3...svakako dobro je da si u bolnici pod njihovim nadzorom...

Mačkor
    06. Srpanj 2023. 19:07

Loli24 ja sam u nešto povoljnijoj situaciji, pa ti ne mogu reći nikakav pametan savjet osim da slušaš doktore. Dobro je da si u bolnici i pod nadzorom, jer će sigurno učiniti sve što je u njihovoj moći. 
    Slobodno nam piši i pojadaj se. Sve mi tu mirujemo i teško nam je 😂 i strah nas je za naše bebače. 

Držim ti fige i ❤️❤️❤️

• loli24
    06. Srpanj 2023. 20:05

Hvalaa vam cure na podrsci... nadam se da cu nekako  izgurati barem do 30-og tt....
    Tesko je vec sve boli od lezanja,ali barem znam da se borim za moju malu curicu... 😊😊 

Mačkor
    06. Srpanj 2023. 22:32

loli24

Hvalaa vam cure na podrsci… nadam se da cu nekako izgurati barem do 30-og tt….
    Tesko je vec sve boli od lezanja,ali barem znam da se borim za moju malu curicu… 😊😊

Znam da te boli 😭, mene isto, cure kažu da se s vremenom čovjek navikne, evo ja ležim mjesec dana još nisam.. ali šta ćemo, nemirujemo radi nas, nego radi njih ❤️. Ja se pokušavam utješiti time da su ovo zadnji dani kako mogu ležati po cijele dane i ništa ne raditi, jer nakon ovoga godinama neću imati taj luksuz.

• loli24
    06. Srpanj 2023. 22:50

Bas tako..,tako i mene svi tjese da mi je sad prilika da se odmorim maksimalno haha..,ali tesko kada se psihicki jako izmaras sa mislima i brigama..

Jesu vama rekli kako je najbolje lezanje za skraceni cerviks? Dali na bok ili na leda... to me isto muci imam osjecaj da kad legneem na bok jako stianem to sve 🤔🤔

Vanilla Diva
    07. Srpanj 2023. 09:45

I ja imam osjecaj da nekako stisnem bebu kad legnem na bok pa si stavim tanki jastucic ispod i bude bolje. Tak stalno lezim s jastukom. Imam i trudnicki ali on mi je dosta debel pa mi sluzi kao potpora za leđa i između nogu, ali trbuh ne stavim na njega nego odmaram ruku naprijed, za trbuh neki tanji...
    .
    I mene bas leđa pocela boljeti, sigurno od lezanja, a i malecka mi je narasla u zadnjih tjedan-dva, osjecam kak mi je trbuh puno tezi i veci, a ona jaca kad se mice. Ja sad cekam sljedeci tjedan kad cu preci 34 tjedna i onda mi je iduci cilj 36 sto nije toliko daleko pa se tjesim.. a i ovo sto kazete, necemo imati priliku ovako lezati i ne raditi nista jos jako jako dugo makar je i meni nekako tesko, nista mr ne veseli od toga sto radim i mogu raditi. Voljela bi bar da mozemo sjediti.. onda bi bilo milijun stvari koje bi radila

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• loli24
    07. Srpanj 2023. 11:19

Da ja isto moram jastuke oko sebe staviti haha,iako bi mi godilo malo leci na leda da odmorim kukove.

Jojj meni tvoji tjedni zvuce odlicnoo,ja sam zapela bas na sredini 😏....  
    a jos mi je i teze jer vidim da nema bas slucajeva kojima je cerviks bio 10mm u ovim tjednima 😏

• linaa
    07. Srpanj 2023. 11:57

Meni je nekako najlakše ležati na leđima, tada me najmanje boli...iako znam da je na bokovima najbolje, pa se trudim šta više tako spavat pogotovo na lijevom boku za koji kažu da je najbolje...loli24, moja poznanica je prije dvije godine na pregledu u 26 tjednu imala cerviks 9 mm, pa je doktor odmah poslao u bolnicu te je tamo bila 3 tjedna, pa su je kasnije poslali kući na strogo mirovanje ...rodila je zdravu djevojčicu u 37 tjednu trudnoće ...Isto je rekla da je najbitnije strogo mirovanje...nadam se da ćemo svi doći u sigurne tjedne...samo trebamo slušati doktore i ponašati se kako nam kažu..ipak je sve to za naše bebice ♥️♥️🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.