Da ja isto moram jastuke oko sebe staviti haha,iako bi mi godilo malo leci na leda da odmorim kukove.
Jojj meni tvoji tjedni zvuce odlicnoo,ja sam zapela bas na sredini 😏….
a jos mi je i teze jer vidim da nema bas slucajeva kojima je cerviks bio 10mm u ovim tjednima 😏
Da da.. jastuci bas pomazu. Ja ti legnem 1-2 puta u danu na leđa na nekoliko minuta i stavim jastuk ispod leđa i guze.. nekako mi pase i imam osjecaj da je to ok i da ne stvara pritisak na cerviks nego bas suprotno. A i lezanje na leđima je lose u trudnoci prije svega zbog trudnice i pritiska na krvne zile, ne zbog nase situacije sa cerviksom tako da slobodno mozes malo leci na leđa, nece nista biti. Samo nemoj spavati na leđima.
.
A sto se tice tjedana i toga svega, mogu ti samo reci da ima jako puno slucajeva koji su bili slicni tvom pa je na kraju sve dobro zavrsilo. Ja sam bila bas jako zbedirana kad mi je postavljena dijagnoza i u bolnici mi je bilo bas tesko ali sam nekako nastojala pozitivno razmisljati i polako, dan po dan. Procitala sam sve stranice ove teme na forumu, bas zbog iskustva i neke utjehe i pomoglo mi je pa ti predlazem da napravis isto.
.
I jos jedna stvar.. jednoj poznanici se dogodilo da je u 23.tjednu pukao vodenjak (ne posve), cerviks nestao i pocela se otvarati.. dakle porod skoro ali uspjela je izdrzati u bolnici na strogom mirovanju do 29.tjedna kad su je porodili. Djecak joj je bio u inkubatoru mjesec i pol, svaki dan mu je nosila izdojeno mlijeko da ga hrane i danas je to predivan i zdrav djecak od 2 godine. Ima puno gorih slucajeva od tvog tako da samo pozitivno i sve ce biti dobro na kraju 🤞🏻❤
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Koliko dugo si bila u bolnici?
jojjj...punooo mi znaci ovoo sad,lakse mi je...imala sam osjecaj da zaista nema ovakvih slucajeva...
stvarno se nadam da cu to sve izdrzati...strogo lezim,jedem u krevetu,nisam sjela vec 5 dana osim na wc-u i to je sve kratko... trudim se tusirati brzoo i ne toliko cesto kolko god mi to tesko pada ali ajde...
Stvarno ti puno hvala na ovoj podrsci znaci mi ❤❤
Pozdrav, ne znam hoce ovo ikome pomoci, ali kada sam ja doznala za svoju situaciju puno su mi psihicki pomogla pozitivna iskustva. 😊
Meni je s 28tt naglo skracen u mjesec dana cerviks s 34mm na 13-20 mm i pri tome sam se i otvorila 1pp. Doktori su mi prakticki rekli da mogu roditi svaki dan. Bila sam hospitalizirana u KBC Osijek na Patologiji trudnoće svega 3 dana te sam nakon toga pustena na kucno mirovanje. Strogo mirovanje, utrogestan 200mg 1x1, roidakal i Mg. Od 28tt do 36tt situacija je stagnirala, s tim da sam prvih 4-5 tjedana bas strogo mirovala, nikakve poslove nisam radila, provorotka sam i nemam djece pa sam se mogla posvetiti potpuno cuvanju trudnoce, no oko 33tt sam pocela ponekad malo pospremiti po kuci (oprati posuđe, pobrisati prasinu, stvari koje ne ukljucuju fizicki napor). Ne preporucujem nikome da se ne drzi strogog mirovanja, meni je receno da strogo mirujem koliko ja psihicki mogu najmanje do 33-34tt i toga sam se i pridrzavala 😊 Lezanje na lijevom boku, serije, filmovi, glazba, knjige, kasnije s 33-34 tt sam pocela i slikati ponekad ponovno jer mi je bilo zabranjeno i sjedenje prije toga.
Sada sam trudna 37+1tt, s bebom je sve savrseno, i dalje stoji jako nisko, ali ja sada setam i krecem se koliko mogu, naravno sada je fizicki puno teze i ne forsiram se previse, vec koliko mi tijelo dopusta. Otvorena sam 3 cm bila na pregledu s 36tt i sada me vise ne pregledavaju vaginalno, receno mi je da sada mogu i docekati termin kako je pocelo, a mogu i iscekivati bebicu svaki dan 😁
Samo slusajte doktore, ako vam je propisano strogo mirovanje postujte to iako je stvarno jako tesko i fizicki i psihicki, ali vrijedi na kraju. Sretno svim majkama koje su u ovoj situaciji, znam koliko je na mene to lose psihicki utjecalo i koliko sam se bojala prijevremenog poroda, i samo sam trazila pozitivna iskustva kako bih se barem malo utjesila.
Nadam se da ce vam moje barem malo pruziti utjehu!
Sretno svima i zelim vam sve najbolje❤️
Termin 27.07.2023.
👣💙
Loli ja sam u bolnici bila tjedan dana.. na tokolizi i promatranju. Sad sam doma na strogom mirovanju i nastojim ga se stvarno pridrzavati maksimalno.
Znam koliko je tesko kad stalno sam sa svojim mislima, vrtis sve moguce filmove u glavi, strah te je, skaces na svaki simptom, svaku i najmanju bol ali zaista treba pokusati nekako naci vjeru i pokusati koliko je moguce ostati miran i pozitivan. Bebice osjete nasu tjeskobu i strah i to samo pogorsava cijelu situaciju. Vjerujem da ce sve biti okej ❤ samo polako, dan po dan i vrijeme ce proci i na kraju budes drzala svoju zdravu bebu u rukama i zaboravit ces na sve sto je bilo. I nije lose citati pozitivna iskustva, na ovoj temi ih stvarno ima puno.
.
Tina meni uvijek dobro dode cuti od bilo koga neko pozitivno iskustvo.. povjerenje u doktora i raditi kako kazu..meni su rekli strogo mirovanje do 34tog tjedna tako da jos malo 🤞🏻🍀 a onda budemo vidjeli kako i sto dalje. Ima dana kad sam vise zabrinuta, a ima dana kad sam manje.. to ovisi o tome kako se osjecam naravno. Mene je strah najvise radi toga sto stalno imam bolne grceve i kontrakcije i bojim se da me one otvaraju ali od straha nemam nista.. samo moram naci nacina da budem mirna i onda ce sve biti dobro.
.
I Loli uvijek pisi tu, ja cu biti aktivna dok god ne rodim a mozda i kasnije i trebamo jedna drugoj biti podrska tako da, ako imas strahova ili nesto, slobodno se pojadaj ❤
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Ne preporuča se ležanje na leđima, ali iskreno ja par puta u danu legnem, jer je mogu živjeti od bolova u kukovima. Legnem tako da podbočim jastuk s jedne strane, malo iznad kuka ga stavim (da bude ispod te strane leda) i dignem noge na naslon od kauča 😂, ne znam kako objasniti haha. Gledala sam na netu neku doktoricu koja objašnjava kako "odmoriti" kukove dok čuvaš trudnoću.
Ja vjerujem da mirovanje pomaže pri "očuvanju" centimetara, ali isto tako postoje istraživanja koja govore da mirovanje i čuvanje trudnoće apsolutno ne utječe na daljnji razvoj situacije.
Osobno, mirujem tako što uglavnom ležim na lijevom boku i plačem 😂, onda se ustanem, sebi skuham, stavim prat robu, malo pospremim po kući, vratim stvari na svoje mjesto 😂. Nešto čisto da psihički ne puknem.
A moramo si pomoci kako znamo, jastucima, dizanjem ruku, nogu..
A sto se tice ovog mirovanja i cuvanja trudnoce, ne znam ni sama sto bi mislila. Svakako sam misljenja da je mirovanje u mnogim situacijama nuzno da se trudnoca odrzi, cisto zbog gravitacije, fizickog napora itd alii konkretno u mom slucaju mi je ginekologica kod koje inace idem i koja mi vodi trudnocu rekla da obaveznk strogo mirujem do 34tog tjedna i pod time je mislila da vecinu vremena provedem lezecki. Tako mi je rekla. S druge strane, kad su me otpustali iz bolnice, doktor koji me pregledavao i radio taj zadnji uzv mi je rekao da ne koram bas iskljucivo lezati, ali da izbjegavam duze sjedenje i hodanje, cucanje, saginjanje ali da se ponasam normalno i sama procijenim koliko mi odgovara kretati se. I isto sam citala da mirovanje ne mora uvijek imati direktno veze s ishodom trudnoce.
E sad... ja mirujem zato sto mene stvarno sve zivo boli i cim se iole pokrenem, kontrakcije mi se pogorsaju. Tako da sam odlucila slusati svoju gin i mirovati, prvo jer mi fizicki odgovara (u vecini slucajeva) a drugo zato sto joj vjerujem.
Da napomenem, oba doktora - i moja gin i u bolnici su iskusni lijecnici s dugogodisnjom praksom, a ovaj koji me otpustao je i sveucilisni profesor. Valjda nekog vraga znaju oboje.
.
Ja se nekako vodim svojom intuicijom i slusam svoje tijelo. Zato sam odlucila mirovati, ali mislim da cu sr malo visr pokrenuti nakon sljedeceg tjedna. Psihicki mi jr pretesko mirovati, a i sva sam atrofirala... ali ja sam ipak u nekim "sigurnijim" tjednima. Mislim da treba slusati struku, ali i sebe i raditi onako kako mislimo da jr najbolje
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Daa vjerujem da je psihicki dosta lakse kada udes u te malo sigurnije tjedne,barem malo da se opustis... jer ovo lezanje u bolnici ubija,brojis svaki dan a ne tjedan trudnoce..haha.. nadam se da ce i to nekako proci da me barem sa 30tt puste na kucno mirovanje nadam se da ce do tada situacija ostati ista bez pogorsanja.i nadam se inekcijama za bebina pluca uskoro... koliko toliko da situacija bude bolja ako dode do prijevremenog...
Jel imate neke kremice za maznje i masiranje kukova i koljena koje pomazu??
Ja sam bila namazala sa gavezom i onda sam procitala da se gavez mast ne smije koristit u trudnoci 🤔🤔🤔 bilo mi je bas ok od njega...
Jel se konjski smije u trudnoci?
Da najveci je problem sto mi nista od filmova i serija ne drzi paznju misli stalno lutaju na druge stvari... 😏😏
Kako ste vi druge zenice provodile vrijeme u bolnici?
Bila sam prije 2tjedna isto lezala 7 dana i sada od ponedjeljka ostala opet ali sada do daljnjega... 😏😏 ....
Samo se nada da ce se ovaj moj cerviks odrzati ovim mirovanjem...
Nisam ni pomislila da bi mogal imti taka problem u trudnoci... kada je zavrsilo ppvracanje i mucninr mislila sam to je to..nakon toga krvarenje i opet sam mislila pa nema sta vise i na kraju ovoo... 😔
Ja sam bila namazala sa gavezom i onda sam procitala da se gavez mast ne smije koristit u trudnoci 🤔🤔🤔 bilo mi je bas ok od njega…
Jel se konjski smije u trudnoci?
Da najveci je problem sto mi nista od filmova i serija ne drzi paznju misli stalno lutaju na druge stvari… 😏😏
Kako ste vi druge zenice provodile vrijeme u bolnici?
Ja nisam bila u bolnici, ali za ovo da ti serije ne drže pažnju znam kako ti je. Ni meni. Šta god da krenem gledat, shvatim u pola epizode da nemam pojma što gledam. Upalim si neki sitcom čisto da eto kao gledam nešto, To mi je jedino donekle ok.
Meni je pregled u utorak, držim si najveće fige na svijetu da će sve biti okej..
Sortiraj odgovore
Najstariji