Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • linaa
    08. Srpanj 2023. 20:07

Kad te krene, onda te krene u gotovo 🙄 ja sam nakon prvog poroda imala Antoniju maternice i nekako sam se nadala da me neće opet nešto snaći ..ali kada sam sada nakon skoro 5 godina opet ostala trudna, u drugom mjesecu hematom i strogo mirovanje nakon kojeg se hematom povukao, pa nakon toga cerviks u 16 tjednu manji nego bi trebao biti i opet mirovanje, pa se na sljedećoj kontroli povećao i mjesec dana sam uživala...i sada prije 10 tak dana na kontroli cerviks 2.8cm(opet mirovanje) ...ali kažem i ja nedao Bog goreg🙏kontrola mi je u srijedu pa se nadam i kao što kaže Mačkor držim fige da bude ok, kako meni tako i ostalima🙏♥️

• loli24
    08. Srpanj 2023. 21:02

Lina kako ti je uspjelo to sa cerviksom da se produzio nakon mjesec dana? To zvuci odlicno... 

Sretno cure na svim kontrolama... 🥰

• loli24
    08. Srpanj 2023. 21:03

Jagoda moze link od teme? 😊😊

• linaa
    08. Srpanj 2023. 21:35

Loli24, prvo mi je bio 3.1 cm, pa zatim cca 3.6cm...e sad da li su se desile greške u mjerenju nebih znala, ali znam da sam mirovala tada i na sljedećoj kontroli mi je rečeno da ne trebam više mirovati... Znam da sam čula da se cerviks ne može povećati,pa nisam pametna😅 Jagoda01, možee

• loli24
    08. Srpanj 2023. 21:40

Jagoda hvalaa 😘😘

Lina daa ja isto koliko sam citala nije moguce da se bas produzi nakon skracivanja...aliiii uvijrk postoji nadaaa kad si u ovim situacijama haha 😊😊 sve i nemoguce ti daje neku naduu... 
    A u kojim tjednima si sada,i kakvo je sada stanje cerviksa? 

• linaa
    08. Srpanj 2023. 21:52

loli24

Jagoda hvalaa 😘😘

Linadaa ja isto koliko sam citala nije moguce da se bas produzi nakon skracivanja…aliiii uvijrk postoji nadaaa kad si u ovim situacijama haha 😊😊 sve i nemoguce ti daje neku naduu…

Svakako, i ja se nadam😅♥️ sada sam u 25+5, cerviks mi je na prošlom pregledu u 24+1 bio 28mm, a sljedeći pregled mi je u srijedu 12.7 pa ću tada znati kako stvari stoje .. Nadam se i molim Boga da bude ok 🙏u međuvremenu sam se čula sa dr. Zbog kontrakcija koje prije nisam primjećivala pa mi je dao utrogestan 3*200 mg + magnezij...

• linaa
    08. Srpanj 2023. 21:52

linaa

loli24

Jagoda hvalaa 😘😘

Linadaa ja isto koliko sam citala nije moguce da se bas produzi nakon skracivanja…aliiii uvijrk postoji nadaaa kad si u ovim situacijama haha 😊😊 sve i nemoguce ti daje neku naduu…

Svakako, i ja se nadam😅♥️ sada sam u 25+5, cerviks mi je na prošlom pregledu u 24+1 bio 28mm, a sljedeći pregled mi je u srijedu 12.7 pa ću tada znati kako stvari stoje .. Nadam se i molim Boga da bude ok 🙏u međuvremenu sam se čula sa dr. Zbog kontrakcija koje prije nisam primjećivala pa mi je dao utrogestan 3*200 mg + magnezij…

I zaboravila sam napisati bio je T oblik...

• loli24
    09. Srpanj 2023. 08:33

Lina ma biti ce to sve uredu ti si u puno povoljnijoj situaciji od mene,javi kad zavrsis pregled... 😊 
    Jagoda ja sam kuci mirovala strogo do kontrole,onda sam dosla na kontrolu 40minuta cekala na nogama vadit krv pa sat vremena cekala u autu da bi isla na pregled i onda u cekaoni za pregeld cekala jos vise od pola sata,strah me da mi to sve nije dovelo do dodatnog skracivanja,i jos na sve to stres i nervoza od cekanja pregleda i sta ce reci... nekako se nadam da ce se na iducoj kontorli malo produziti jer idem iz krevrta na pregeld... (nadam se trazim utjehu u svemu) 😶😶🤞🤞❤

• loli24
    09. Srpanj 2023. 09:49

Nebi trebalo da se tako moze skratiti brzo ali eto trazim neki razlog znog cega jer sam kuci zista strogo mirovala i svejedno se kratiko i to za 1cm u 2tjedna 😒😒😒 ali ajde nadam se najboljem da ne razmisljam previse...❤ 
    Nadam se samo da jos necu nesto pokupiti tu u bolnici,stigla mi je neka cura sa nekom infekcijom u sobu 😒😒😒 

Vanilla Diva
    09. Srpanj 2023. 14:42

Tesko se cerviks moze skratiti preko noci tj. tako tebi od cekanja i stajanja jedan dan. Najvaznije je otkriti zbog cega se skracuje pa to kontrolirati... jesu ti napravili sve moguce pretrage na infekcije urinarne, vaginalne itd? Kazu da se i od gestacijskog dijabetesa i tlaka isto moze skravicati itd..
    Mirovanje u bolnici ti je zapravo najbolja opcija za ocuvanje, koliko god je tesko psihicki. 
    I ja se nadam da ne budes tam neku infekciju pokupila ako je za sad nemas jer je to bas zeznuto onda. Cuvaj se i dezinficiraj sve kao u doba najgore korone 🤣🤣 briga te sto ce tko misliti. Pogotovo na wcu i oko kreveta svog

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.