Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • linaa
    02. Srpanj 2023. 12:15

Vanilla, slažem se da je sigurno lakše mirovati kod kuće, a ne u bolnici...što se tiče mojih aktivnosti, ja skoro pa i ništa ne radim...rekli mi mirovanje, ja to shvatila kao strogo 🙄ali vidjeti ćemo na pregledu šta kaže, pa ćemo se tako u ponašati🙏🤞
    srećom imam pomoć od svekrve, mame i supruga pa mi je lakše što se tiče kućanskih poslova... Svakako, neka nam je svima sretno 🙏

• linaa
    02. Srpanj 2023. 13:20

Drage cure, meni je ubrzo za vaditi OGTT....znam da se treba sjediti i čekati u poliklinici 2 sata da naprave sva vađenja ..kako ste vi to odradile s obzirom na mirovanje? Znam da se ne preporučuje duže sjedenje 🙄

Mačkor
    02. Srpanj 2023. 13:36

Divno je što ti ima netko pomoći 🥰❤️. 
    Meni nema tko, pa mi je problematičnije i vjeruj mi užiiiiiivaj!! U njihovoj pomoći.. 

Ja ogtt najbolje vidi na idućoj kontroli što će ti reći, ako sam zapamtila ti si otprilike 25tt? Imaš fore za ogtt do 28 tj tako da, najbolje pitaj gin. 

Ja sam ogtt radila 2 dana prije no što mi je propisano mirovanje, tako da stvarno neznam.. ali pretpostavljam da nije sjajno rješenje sjediti 2h

• linaa
    02. Srpanj 2023. 13:49

Istina, zahvala sam Bogu da imam nekoga tko će mi pomoći...tako je Mačkor, trenutno sam 24+6 ...a da možda najbolje onda na sljedećem pregledu pitati ...

Vanilla Diva
    02. Srpanj 2023. 17:18

Ja sam na mirovanju od 28.tjedna tako da sam ogtt odradila prije pa ne znam, ali da.. pitaj svakako. Iako, ne znam odakle si i gdje planiras raditi ogtt ali ja sam bila u domu zdravlja zapad (prilaz baruna filipovica) i tamo ima krevet u prostoriji gdje vade krv pa mislim da mozes traziti da lezis nakon sto to popijes. Znam da neke zene leze na tome kojima je lose... ja sam samo sjedila na tom krevetu dok sam pila tekucinu. Sigurno smijes ostati lezati. 
    Mozes ici i privatno raditi ogtt, npr u Breyeru mozes to obaviti, a oni imaju one stolice sto se dignu u lezaj, samo ne znam jel bi ti dali da to "zauzmes" na 2 sata. 
    Neke cure su pisale da u Petrovoj isto mozes traziti da lezis, ali nisam za to sigurna

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• linaa
    02. Srpanj 2023. 17:47

Vanilla, u Splitu bih vadila privatno u poliklinici Analiza, jer naš labaratorij na Hvaru gdje i živim ne radi.. a najbolje onda njih nazvati i pitati da li je moguće obaviti to sve u ležećem stanju 😅

Vanilla Diva
    02. Srpanj 2023. 18:39

E pa da... nazovi i pitaj najbolje. Sigurno postoji mogucnost da lezis, pogotovo jer trebas doci do Splita, dakle put tamo i natrag plus to sve, bas bi morala barem tamo odlezati

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• linaa
    02. Srpanj 2023. 20:18

Meni je napisano da trebam napraviti, ali zaboravila pitati detalje😐svakako nazvati ću polikliniku da provjerim za ležanje ..

Mačkor
    02. Srpanj 2023. 22:03

Linaa nazovi i pitaj najbolje, pogotovo što ti s Hvara i moraš doći do Splita. Analiza je super, pa pretpostavljam da ti mogu ponuditi opciju ležanja, ali u svakom slučaju prvo provjeri sa svojim gin. radi puta/sjedenja.

Meni OGTT nije uspio, ispovraćala sam se od te tekućine, ali mi je gin. rekao da nema veze, da nećemo ni ponavljati, jer ja nemam ni jedan "simptom" gestacijskog 🤷🏼‍♀️

Jagoda blago tebi što si smanjila sa slatkim. Ja od kad sam na mirovanju samo slatko želim jesti i jedem. Vjerojatno jer sam tužna, a šećer izaziva sreću, pa eto haha

• linaa
    03. Srpanj 2023. 08:56

Mačkor

Linaanazovi i pitaj najbolje, pogotovo što ti s Hvara i moraš doći do Splita. Analiza je super, pa pretpostavljam da ti mogu ponuditi opciju ležanja, ali u svakom slučaju prvo provjeri sa svojim gin. radi puta/sjedenja.

Meni OGTT nije uspio, ispovraćala sam se od te tekućine, ali mi je gin. rekao da nema veze, da nećemo ni ponavljati, jer ja nemam ni jedan "simptom" gestacijskog 🤷🏼‍♀️

Jagodablago tebi što si smanjila sa slatkim. Ja od kad sam na mirovanju samo slatko želim jesti i jedem. Vjerojatno jer sam tužna, a šećer izaziva sreću, pa eto haha

Da da, budem nazvala pa ću vidjeti što kažu♥️ hehe tako i ja sa slatkim, do sada uopće nisam jela a odkad sam na mirovanju svaki dan mora bit barem sladoled na meniju 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.