Hahah znaci sve smo iste sa slatkim.. ja inace volim slatko, ali nikad nisam ovoliko zudila za sladoledima kao ovih dana. Mora da je do lezanja i tugice 🙈😭
Ali suzdrzim se ipak pa malo pojedem.. dvije praline, red cokolade ili jedan sladoled na dan
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Ja se ne mogu suzdržati, uvik sladoleda ima u frižideru pa mi žao da propadne😅
Drage cure, nisam pročitala (vjerojatno mi promaklo) ali da li vi imate povremene kontrakcije?
Drage cure, nisam pročitala (vjerojatno mi promaklo) ali da li vi imate povremene kontrakcije?
Ja mislim da ja nemam 😂 ili ih ne kužim.
Primjetila sam od kad sam na mirovanju da me bole leda, trtica, ruke, kukovi, bokovi, sve.. pripisujem to konstantnom ležanju.
Nemam bolove koje bih povezala s menstrualnim bolovima ili nečim sličnim..
Lina ja ti imam kontrakcije stalno... pocele su mi oko 20.tog tjedna i od tad non stop. Imam razlicite.. neke su BH da mi se samo dio trbuha zgrci, neke BH cijeli trbuh i one nikad ne bole, nekad me stisne donji dio trbuha i bude bas kao menstrualni grc i to boli, nekad me samo kao steze unutra nekako ali ne boli.
Uz to imam bolove u preponama, pritisak, probadanja.. za sad me leđa malo bole ali od lezanja (ili mi se cini da je od lezanja), nekako ne povezujem tu bol s kontrakcijama. Ugl KAOS.
.
Ja sam mislila kako su ti svi bolovi i kontrakcije normalni jer kao BH kontrakcije su vjezbanje maternice za pravi porod, a ovo sve ostalo je kao rastezanje zbog rasta bebe itd. Nisam znala.. prvi put sam trudna. Rekla sam doktorici za to odmah ali ona mi je rekla da kad osjetim te bolove da malo usporim. Normalno sam hodala i ponasala se i onda mi je u 28.tjednu ispalo da se cerviks skratio i da sam se malo otvorila. Zato mirujem. Primila sam u bolnici tokolizu 48h zbog svih tih kontrakcija i nisam ih imala jedno vrijeme, sad ih opet imam. Uzimam magnezij direct 300g 2 puta na dan i od toga su slabije.
.
Ima dana kad ih imam vise, ima dana kad ih imam manje. Kad su me otpustali iz bolnice doktor mi je rekao da se ne brinem previse oko toga (iako se ja brinem jer mislim da me otvaraju) jer da su te kontrakcije donekle normalne kod nekih zena i da ih ja imam tako puno jer nosim nisko od pocetka (meni je beba u zdjelici i glavom dolje vec dugo) i da mirujem kako bi smanjila pritisak na cerviks.
Sad se eto samo molim Bogu da ih je sto manje i trudim se disati kad dođu i ne razmisljati negativno.
.
Raspisala sam se jer nigdje nisam naisla da netko ima toliko kontrakcija koliko ih ja imam pa eto ako netko procita da zna da nije sam! Dogurala sam do 32 tjedna, mislim da cu sigurno do 34 a onda cu malo prodisat.
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Hvala Vam cure na odgovorima...ja mislim da ih ponekad imam, to kad mi se stvrdne stomak...ali i ja odkad ležim imam stalno neke bolove...najviše me smetaju želudac i crijeva jer i inače imam problema sa varenjem hrane...pa kad me zabole crijeva, zaboli me sve dole - jako neugodan osjećaj ...nekako pokušavam hranom to izbjeći, ali rijetko uspijevam...jednom mi je doktor rekao da popijem po potrebi Controloc, ali mene nekako strah pa trpim😑
Hvala Vam cure na odgovorima…ja mislim da ih ponekad imam, to kad mi se stvrdne stomak…ali i ja odkad ležim imam stalno neke bolove…najviše me smetaju želudac i crijeva jer i inače imam problema sa varenjem hrane…pa kad me zabole crijeva, zaboli me sve dole - jako neugodan osjećaj …nekako pokušavam hranom to izbjeći, ali rijetko uspijevam…jednom mi je doktor rekao da popijem po potrebi Controloc, ali mene nekako strah pa trpim😑
E da.. meni ti isto probava jako puno utjece na te kontrakcije. Imam IBS i od toga sam cesto napuhnuta i neka hrana mi izaziva upale i onda jos kako sve to unutra stisnuto, nastane kaos. Isto pokusavam hranom izbjeci jer ne daj boze da jedan dan ne obavim wc, imam kontrakcije cijeli dan. Magnezij mi pomaze i u tome jer potice probavu pa nekako to sve brze prođe. Uzimas li probiotik? Ja pijem i domaci kefir i kuhamo juhe od kostiju pa tako pokusavam imati neki balans makar mi je u trudnoci taj IBS bas puno gori nego inace (kazu da se nekima poboljsa)
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Hvala Vam cure na odgovorima…ja mislim da ih ponekad imam, to kad mi se stvrdne stomak…ali i ja odkad ležim imam stalno neke bolove…najviše me smetaju želudac i crijeva jer i inače imam problema sa varenjem hrane…pa kad me zabole crijeva, zaboli me sve dole - jako neugodan osjećaj …nekako pokušavam hranom to izbjeći, ali rijetko uspijevam…jednom mi je doktor rekao da popijem po potrebi Controloc, ali mene nekako strah pa trpim😑
E da.. meni ti isto probava jako puno utjece na te kontrakcije. Imam IBS i od toga sam cesto napuhnuta i neka hrana mi izaziva upale i onda jos kako sve to unutra stisnuto, nastane kaos. Isto pokusavam hranom izbjeci jer ne daj boze da jedan dan ne obavim wc, imam kontrakcije cijeli dan. Magnezij mi pomaze i u tome jer potice probavu pa nekako to sve brze prođe. Uzimas li probiotik? Ja pijem i domaci kefir i kuhamo juhe od kostiju pa tako pokusavam imati neki balans makar mi je u trudnoci taj IBS bas puno gori nego inace (kazu da se nekima poboljsa)
Je je,pila sam probiotik pa stala...svakako ga sutra planiram uzeti...pijem i ja kefir, ali ne vidim nekog poboljšanja...ali da, i ja sam pretpostavila da se kontrakcije pojačaju kada me probava muči ...meni je stvarno jedino šta mi pomaže Controloc, ali sada ga u trudnoći izbjegavam...
A gle.. ako ti je doktor rekao da smijes povremeno taj Controloc i pomaze ti, onda ga popi tu i tamo. Vise stete bebi mozda nanosis s tim kontrakcijama i problemu s probavom nego sto ces popiti lijek jednom u nezz koliko i pomoci si barem kratkotrajno. A i sad ti je beba vec veca, nije da je ona kljucna faza razvoja svega kao prva 3-4 mjeseca pa i mozes.
Za moj problem je meni najbolji lijek Colospa retard ali on bas izricito nije za trudnice i gastroeneterolog mi ga nije prrporucio pa se ja "moram" patiti 🙈
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Hvala vam na savjetima cure ...danas ću krenuti opet sa probioticima, pa se nadam da će biti barem malo bolje♥️
Sortiraj odgovore
Najstariji