Hjoj kuzim te stvarno.. i ja bi bila zivcana na tvom mjestu. Ja sam nervozna jer imamo jos par sitnica za kupoti za bebu, al ono doslovno sitnica. I u stanu jos neke detalje, a da moramo renovirati i najmanji dio bila bi preezivcana. A jel se ne moze to nekako bez tebe? Das detaljne upute i maknes se kod mame ili nekog? Ili mislis iz sobe u sobu? Joj koma bas… drzim fige da usoijete srediti sve 🍀🤞🏻
Trebala sam ići kod mame za to vrijeme, takav je bio plan, ali meni mama živi u Rijeci, a mi u V. Gorici, pa mi je rekla gin. da mi ne preporuča vožnju autom, nego da ležim tu i nikud ne mrdam.
Je, baš je frka i nervoza me opasno pere, ali dobro. Nadam se da ću morati mirovati još samo 11 dana (do idućeg pregleda) i onda da radovi mogu krenuti, pa sa možemo i za bebicu sve kupiti.
A da da, kuzim.. i meni su rekli da voznja autom ne dolazi u obzir. I ja imam pregled tad nekad (12.7.) pa cu isto vidjeti kakvo je stanje, ako je nepromijenjeno otisla bi isto do svojih (sat vremena voznje od Zga) cisto da promijenim okolinu i budem malo na dvoristu.
Nista onda, izdrzi do pregleda, drzim fige da prođe dobro pa ce biti lakse... mozes onda laganini malo zapovijedat muzu sta i kako se treba napraviti 😉🤣
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Pozdrav drage trudnice🙂nova sam na forumu, pa da napišem i svoju situaciju... Naime trudna sam 24+4 i na pregledu prije 3 dana ustanovljen mi je cerviks od 2.8 cm T oblik. Preporučeno mi je mirovanje te kontrola, odnosno cervikometrija za dva tjedna da se vidi stanje. Ja sam mirovanje shvatila vrlo ozbiljno te sam uglavnom u ležećem položaju. Pa me zanima šta vi kažete na cjelokupnu situaciju? P.s. svima nam želim sreću i da dočekamo svoje termine🙏🙏❤️
Lina kao sto si mozda vec procitala kod mene je sa 22 i po tt bilo 24mm,kod tebe je nesto malo bolja situacija, al mirovanje svakako shvati ozbiljno a pogotovo ako ti ne urade serklazu.
Evo vidis nas cure, izdrzi se sve, vrijeme opet nekako proleti a trudne smo svega jednom do nekoliko puta u zivotu☺️
Vanilla ako se budes vozila u autu, lezi nazad na sjediste, ponesi svoj jastuk da ti bude udobno, tako ja radim.
A kazem ako nas policija zaustavi reci da si gepek ubica😅😅 Boze, da nije zalosno bilo bi smijesno🤭
Da da, voznja u autu obavezno s trudnickim jastukom na zadnjem sicu u lezecem polozaju. Ali to samo ako se budem ok osjecala i ako se nisam jos otvorila. Inace ne mrdam iz stana do daljnjeg. A ovo za policiju, hahahhahaha moze tak cu reci 🤣🤣🤣a moramo se malo saliti, sta imamo od samo brige i panike.
Lina, dobrodosla! Zelim ti puno srece i najvise strpljenja i vjere da izdrzis trudnocu do termina. Nemoj brinuti puno od toga ti samo bude jos gore, a da cerviks ne mozes puno utjecati osim da stvarno mirujes. Shvati to max ozbiljno... kako Jagoda kaze, trudnoca ti je jednom ili mozda par puta u zivotu i spremna si za bebicu sve izdrzati pa tako i mirovanje. Znam da ti se sad cini termin jako daleko, ali vjeruj mi..prođe. Ja mirujem sad nekih 5 tjedana i ne mogu vjerovati da je vec toliko proslo. Samo si postavi u glavi da je to sad tako. I budi sretna i zahvalna da mozes biti kod kuce, a ne u bolnici jer ima i takvih situacija. Moj savjet je napraviti si neku rutinu, koliko toliko... kad ustajes, kad gledas tv, kad ovo ili ono. Cisto da ti dan ima nekog smisla i prođe brze. I uzivaj dok mozes, vjerujem da ce nam svima koje moramo mirovati kasnije to nedostajati! I to ne mogu vjerovati da kazem ja koja imam crve u guzici i inace nikad ne mogu biti na miru 🙈😅 tako daaa, sretno i pisi nam tu. Forum stvarno puno pomaze🍀
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Hvala vam cure na brzim odgovorima ❤️baš to, forum ohrabruje i kad je najteže🙂a nema druge nego mirovati i odbrojavati dane ..ipak je sve to za naše mališane❤️❤️🙏
Pozdrav drage trudnice🙂nova sam na forumu, pa da napišem i svoju situaciju… Naime trudna sam 24+4 i na pregledu prije 3 dana ustanovljen mi je cerviks od 2.8 cm T oblik. Preporučeno mi je mirovanje te kontrola, odnosno cervikometrija za dva tjedna da se vidi stanje. Ja sam mirovanje shvatila vrlo ozbiljno te sam uglavnom u ležećem položaju. Pa me zanima šta vi kažete na cjelokupnu situaciju? P.s. svima nam želim sreću i da dočekamo svoje termine🙏🙏❤️
Koliko sam ja naučila iz isčitavanja svega i svačega o skraćenom cerviksu, dobro je što ti je T oblik. Meni je u 26tt bio 31mm T oblik, pa sam dobila samo mirovanje i magnezij i kontrola u 30tt, pa bi ja ovako laički rekla da rocka situacija nije puno gora od moje 😂.
Ja ugl. ležim, malo u dnevnom, malo u sobi..ali prošetam se svaki dan par puta po stanu, stavim oprat robu, skuham si neki brzi ručak, napravim salatu. Tuširam se svaki dan, perem kosu svaki treći, jer moram. Toplo je i znojim se.
Gledam da budem na nogama max. 30-40min ukupno u danu i to je to.
Čitam knjige (trenutno ljubiće, jer mi je mozak kaša 😂), rješavam križaljke, gledam vijesti 😂😂 (u životu nisam bila ovoliko upućena), igram igrice na mobitelu, gledam sitcome i dani nekako prolaze.. sporo ali eto. Kažu da za bebu ništa nije teško, meni osobno je, užasno, ali što je tu je.
Sad sam dobila sve ideje što mogu raditi, a da mi donekle ne bude toliko dosadno,hvala Mačkor, Vanilla, Jagoda🙂❤️ ja ležim 3 dana, a izgleda mi ko cijela vječnost😅 najgore mi je što imam sina od 4ipo godine, pa mi nekako psihički pada najteže to što ne mogu puno sa njim što sam prije radila...ali svo zlo bilo u tome, proći će i ovo🙂🤞🙏
Drage cure, kada su vama sljedeći pregledi? Moj je za 10 dana
Lina meni je prva beba pa je lakse, vjerujem da ti teze pada kad imas sina a ne mozes nista s njim pa si razapeta između njega i bebe... ali proci ce i to i bit ce sve okej 🍀🤞🏻 On se nece sjecati da je mama bila "nemocna". I opet, dobro je sto si doma jer da si u bolnici, tek onda ne bi bila s njim.
.
Meni je pregled 12.7. tako da smo sve tu negdje. Drzimo si fige 🤞🏻🤞🏻
A za aktivnosti, ja isto kao Mačkor sve, osim sto mi muz sad na godisnjem pa nista ne kuham i to, ali kad on krene raditi sljedeci tjedan, morat cu. Meni dani prolaze sporo, ali onda kad se okrenem skuzim da je proslo tjedan dana i ne znam kak. Tako da s vremenom krene nekako brze prolaziti to vrijeme.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Sortiraj odgovore
Najstariji