Pozdrav cure, da li ima koga ovdje?
Ja cu napisat pa ako koja odgovori, super. Sutra trebam na serklazu, a danas mi stigli nalazi briseva. Vaginalni je uredu, al u brisu nosa-stafilokoka. Da li znate hocel mi odbit serklazu zbog toga, jer su rekli da mi nece radit ako brisevi ne budu ok, a ja se nadam da su mislili na vaginalne briseve. Imal koja iskustva? (antibiotici pa onda serklaza nije opcija jer su mi i za ovo rekli da je prekasno)
Koliko znam vazno je da su vag brisevi i urin ok 💪 sretno sa serklažom!
Da upravu si, primili su me, hvala tiii💝
Sretno i javljaj kako napredujete !! 🍀🍀🍀
Evo da javim, uradili su mi jutros, kazu da je dobro proslo pa vidjecemo, jedini mi je problem sto mi se ide u wc a ne mogu, samo kap dvije
Super!!!drzim fige da sve prodje uredno do termina porroda..nemam iskustva sa serklazom,ali vjerujem da ce ti nwetko tko ima napisati kako mu je bilo nakon stavljanja..iako sam negdje na prethodnim stranicama bila vidila da su cure pisale. Sretno!!! 🍀🍀
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20230620/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/fdf5/preg.png
Drage moje, najdraže!
Evo… Mi smo doma od subote:)
Rodila sam sa 36+3 djevojčicu od 2970 g i 48 cm. Iako je tehnički nedonošće, klinička procjena joj je bila 38+5. Agpar 10/10.
Svi smo apsolutno ludo zaljubljeni u nju.
Ono što moram reći je da ništa nije učinilo za moj duševni mir više od ovog foruma. Jer ako je svea, tajicul, peppy, klarolina… dogurala do xx tjedana, unatoč xx, pa onda mogu i ja!
Samo to pomaže!
Žene čija borba još traje, obećajem vam iskreno da ću moliti za vas. U bolnici sam tek upoznala pravu mjeru ljubavi, apsolutne ljubavi, a to je koliko majka može željeti i voljeti svoje i rođeno i još nerođeno, i dijete na nebu. I pred tom ljubavi ću se uvijek pokloniti i štovati ju ko svetinju nad svetinjama.
Dolaziti ću još na ovaj forum u nadi da ću moć pomoć nekom kao što je ovaj forum pomogao meni. Ako neka žena na 24+4 čita ovo, sa cerviksom 12 mm, UU Y oblika, eto, moguće je, itekako je moguće dogurati do polovice 36-og tjedna (barem). Meni je 2 dana prije poroda ukinut Utrogestan. Vjerujem da to ima itekako veze s početkom mojih trudova.
Sve vas volim, cijenim, poštujem, moje je srce i moje misli su s vama i vašim bebama! Samo hrabro, borimo se!
Draga Lilly, čitam tvoje iskustvo i u vrlo slicnoj sam situaciji. Jako se bojim i uplasena sam. Htjela sam te pitati jos neke stvari u svezi cijele te situacije, u koliko imas vremena i volje? 🙂
Anavy nema problema, pitaj slobodno, mozes i tu ili ostaviti neki kontakt pa ti se javim.
Pozdrav Dame,
Moram priznati da nisam znala za postojanje ovog foruma dok nisam krenula guglati svoj problem.
Naime trudna sam i do sada je sve bilo uredu. Danas sam 26+4, i prije par dana sam pala niz stepenice. Odmah sam otišla ginekologu, s bebolinom je sve okej, ali meni se cerviks skratio. Pretpostavljaju da je od traume, jer je do sad uvijek bio dobar. Jučer je bio 31mm, oblik T, sve zatvoreno. Dr. mi je rekla da mirujem i pijem magnezij, da je najbitnije da sam zatvorena. Meni nema tko pomoći niti mi uskočiti, skuhati, oprati, to mi je najveći problem. Ja sebi mogu nabrzaka složiti sendvič ili skuhati paštu, ali koliko je to dobra hrana za trudnice ne znam 😂. U ovih 24h sam stvarno svašta pročitala i ne znam više što smijem što me smijem, ono što mene zabrinjava je da se spominje tuširanje samo 2-3x tjedno. Kako po ovim vrućinama da ja izdržim bez tuširanja, dovoljno mi je teško što moram ležati u krevetu i znojiti se kao svinja.. ali bez tuširanja, kako??!
Hvala Vam cure. ❤️
Pozdrav svima, evo bas sam u nekoj slicnoj situaciji i aktivna na forumu "ljetne bebe 2023" i taman vidim da se pise na ovu temu pa bi se htjela prikljuciti. Trudna sam danas 30+2, prva trudnoca, do sada apsolutno sve bilo uredno. Od 20tog tjedna sam pocela imati tu i tamo bezbolne kontrakcije, valjda BH i tu i tamo grceve slicne menstrualnima. Mislila sam cijelo vrijeme da je to normalno jer kad bi guglala ili nesto, ispadalo je da je sve to sasvim uobicajeno. Primjetila sam da mi je malo teze hodati, brzo bi se umorila i imala bolove u preponama i donjrm dijelu trbuha pa bi doma malo hopasala na pilates lopti i tako. Nisam bas nesto usporila, cak naprotiv radila sve kao da nisam trudna i mislila kak je sve to normalno. I u 28.tjednu otisla na redovni pregled, kaze dr cerviks skracen, nije dramaticno ali propisala mi strogo mirovanje kod kuce i utrogestan i pregled za 2 tjedna u klinici gdje planiram roditi. No kad sam se isla naruciti u kliniku, oni mi rekli nek se javim u hitnu jer imam pristune bolove, tj. kontrakcije.
Dolazim u hitnu trudnicku 29+4 dana i oni zakljuce da mi je cerviks 28 mm, otvorena 1 prst (valjda.. ne znam jel dobro to razumijem) i daju mi injekciju deksametazona. Kako se daje injekcija u dvije doze, iduci dan sam dosla na drugu dozu i ostavili me u bolnici na tokolizi 48h jer su se na ctg-u biljezile kontrakcije (legla sam super stresirana mjeriti ih pa nije ni cudo). I sad jos lezim u bolnici, tokoliza zavrsila i brojim sitno da me puste kuci no toliko su me preplasili sa svime da sam sad reagiram na apsolutno sve. Osjecam pritisak u pelvisu, tu i tamo bolove u leđima (nije ni cudno koliko lezim na neudobnom krevetu i jastuku) i i dalje imam povremene kontrakcije.
.
Zna li neka od vas za slicnu situaciju ili iskustvo? Da su bile prisutne kontrakcije, cerviks skracen, ali da se izdrzalo do kraja? Jako sam zabrinuta i ne zelim da dode do prijevremenog poroda, a opet s druge strane nekako vjerujem da je cijela ova situacija s ostankom u bolnici mrvicu pretjerana... ne moram napominjati koliko je psihicki ovdje uzasno biti.
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Onda se razumijemo s bolovima.. i hvala ti puno, stvarno mi to znaci. Naravno, sada mirujem i planiram tako do kraja. Imam sad male ciljeve 32 tjedna, 34 pa 36-37 a onda kako bude!
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Jagoda01 pročitala sam sve, puno ti hvala, uistinu si me sada umirila.
Dr. me naručila na kontrolu tek za 4tj, tako da pretpostavljam da situacija nije alarmantna, jer bi me u suprotnom naručila ranije.
Danas sam (do sada) napravila samo 552 koraka i mislim da nisam bila na nogama sveukupno duže od 20min i sve me već boli 😂.
Nisam navikla ne kretati se, ne znam kada sad zadnji put napravila manje od 10k koraka i sad odjednom krevet. Vjerujem da je i tijelu to šok..
Sortiraj odgovore
Najstariji