Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vanilla Diva
    26. Lipanj 2023. 16:46

Cure kako ste vi? Jel izdrzavate dane mirovanja? Kakva vam je sutuacija s bolovima, kontrakcijama? 
    Meni su se malo smanjile BH kontrakcije, ali imam grceve kao menstrualne tu i tamo i neka stezanja. Bebu osjecam bas nisko i samo sam u strahu da se ne otvorim jos vise. Molim Boga da izdrzim do 12.7., tad imam sljedeci pregled i bit cu 34.tjedna. brojim dane 🤞🏻🍀

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

Vanilla Diva
    27. Lipanj 2023. 13:28

Jagoda01

Kod mene isto beba bas nisko, kad hodam cuvam stomak da bude manji pritisak, i dalje boli dole sve kad hodam i stojim,najvise mi odgovara da lezim, tako da mi i nije pretesko mirovat…
    Samo subotu priustim da izađem sta kupit, al i to jedva, sa odmaranjima nasred radnje gdje stignem, a u povratku nazad legnem u autu jer mi postane pritisak sjedit…
    Ti si opet i blizu sigurnih sedmica, izdrzi jos malo❤️

Ja si isto pridrzavam trbuh kad god ustanem i hodam (sto je do wc-a ili druge sobe) jer mi je ogroman pritisak dolje na sve. Ne izlazim uopce iz stana, razmisljam si.. bolje da ne izazivam vraga jer sam prekjucer bas bila poludila od lezanja, sve mi je dosadilo i nesto sam malo kao radila po stanu (ali stvarno minimum) i jucer cijeli dan imala kontrakcije i grceve navecer tak jake da sam vec mislila da cu opet u bolnicu. Al smirilo se hvala bogu, samo ocito moram samo lezati. Inace, kontrakcije su mi se smanjile nekako sto je dobro. Uzimam magnezij direkt od Biolectre 300g ujutro i navecer i nekako imam osjecaj da je i do njega. Ma da.. ja ovaj tjedan budem 32 tjedna.. jos 2 pa da sam 34 i odahnut cu. 

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

Vanilla Diva
    27. Lipanj 2023. 18:00

Da i meni je cudno sto mi nisu dali Roidakal, razmisljam jos da pitam da mi daju ali sad sam na tri razlicita ginekologa pa nisam pametni ni koga uopce pitati. Ma da.. samo da izdrzim do 34.tog tjedna pa ce biti lakse. Najvise mi je zbog psihe jer me stegne kontrakcija ovakva ili onakva pa se uplasim ako je nezz koja u danu. Danas imam neke drugacije, unutra nekako i onda pa se pitam sto je normalno, sto nije... pogotovo kad procitam da je neka od cura pocela imati takve kontrakcije u 39.tom tjednu itd.. a psihu je najteze ukrotiti

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

Vanilla Diva
    28. Lipanj 2023. 15:53

Utrogestan vaginalete 3 puta na dan po 200 mg... i taj magnezij direkt 300 g 2 puta tjedno. I to je to. Nista drugo mi nisu dali. 

Uzmem ja jos novalac prenatal i omnibiotik pandu ali to je sve 

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

Vanilla Diva
    28. Lipanj 2023. 18:33

Da.. iskreno se nadam da utrogestan drzi sve na svom mjestu jer imam te kontrakcije i stvarno me strah da me otvaraju. Citam sad ovu temu od pocetka jer me zanimaju iskustva drugih zena i kako je na kraju zavrsilo... vecina ih je daleko dogurala uz terapije i mirovanje, samo nijedna ne spominje bas te kontrakcije, grceve i bolove koji mene bas jako brinu. Ali ne mogu nista osim opustati se i misliti pozitivno

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

Mačkor
    28. Lipanj 2023. 21:55

Mene ništa ne boli, nemam nikakav pritisak, imam osjećaj da planinu mogu pomaknuti, a ja moram ležati, to mi najteže pada od svega.  Baš sam u depresiji radi tog mirovanja, znam ja da je to najbolje za bebu, ali za moju psihu je užasno.
    Čak me više ni trtica toliko ne boli, a bolila me od pada niz stepenice da sjedit nisam mogla. 
    Ja mislim da ja čak nemam ni brexton Hickse  ili ih neznam raspoznati 😂. 

Mene trenutno bole kukovi, bokovi i leda od ležanja, sve čekam da se naviknem na to ležanje, ali evo 2tjedna prošlo, još nisam😂

Vanilla Diva
    29. Lipanj 2023. 08:19

Mačkor skroz te razumijem da ti je tesko mirovati. Ja sam isto osoba koja je uvijek u pokretu  stalno bi nesto radila, negdje isla. Imala sam 100 planova za ovo ljeto i nisam si ni blizu tako zamisljala trudnocu... pogotovo jer mi je na pocetku sve bilo okej. Nisam ni znala da sam trudna i sve sam mogla. Onda su polako krenule tegobe i s obzirom da ja imam stalno te bolove i kontrakcije itd, meni je lakse lezati jer se osjecam lose cim ustanem, hodam i radim bilo sto. Ali bez obzira na to, tesko je tak samo lezati, bar da smijem sjediti pa da mogu nesto raditi nego samo ovako tv, knjige, krizaljke, gluposti.. sve mi je dosadilo. Doslo mi je da upisem neki tecaj ili nesto da slusam da skratim vrijeme. 
    Aliiii treba si jednostavno u glavi to posloziti, tako je kako je. Nema toga sto ne mozemo izdrzati za svoje bebice i njihovo zdravlje. Lezanje je jos najlakse od svega i dobro je bar kad si doma na lezanju. Bila sam u bolnici tjedan dana, kao da je bilo mjesec... takva depresija je tamo tek, uzas zivi. Takooo da, dobro je kad si doma, pomiri se s time da nikud ne smijes i ne mozes sada, jednostavno kad to prihvatis sve je lakse. I nađes si neku zanimaciju, neku rutinu u danu kad sto radis pa dani brze budu prolazili. A i tu smo jedna za drugu da si kratimo vrijeme i bodrimo se. 😊😊 sretno🍀

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• sanjalica
    29. Lipanj 2023. 12:32

Pozdrav svim trudnicama i svim zenama,naime imam pitanje trudnica sam sad u 34 tjednu,ali kad sam bila na prosloj kontroli sa 31 tjednom doktorica mi je napisala ovako cx članak,zatvoren,retroponiran.pa me zanima dali je to dobro za taj tjedan,jer mi je napomenula da probam malo mirovati...takoder je napisala.
    Uzv:v.č.gl,fd uredna,afi 15.

Mačkor
    29. Lipanj 2023. 15:42

Ja si pokušavam napraviti rutinu, kad sam na mobitelu, kad čitam, kad gledam potrepštine koje mi trebaju, kad se sekiram jer treba renovirati stan a ja sam (već) 28tt 😂. 

Majstori su nam trebali početi raditi u ponedjeljak, a ja sam  u srijedu prije pals i završila na mirovanju. Pa smo to morali odgoditi i to je ono što me najviše muči. Stan se mora renovirati prije dolaska gospodične, a radi mene sad sve stoji. 

Vanilla Diva
    29. Lipanj 2023. 22:01

Hjoj kuzim te stvarno.. i ja bi bila zivcana na tvom mjestu. Ja sam nervozna jer imamo jos par sitnica za kupoti za bebu, al ono doslovno sitnica. I u stanu jos neke detalje, a da moramo renovirati i najmanji dio bila bi preezivcana. A jel se ne moze to nekako bez tebe? Das detaljne upute i maknes se kod mame ili nekog? Ili mislis iz sobe u sobu? Joj koma bas... drzim fige da usoijete srediti sve 🍀🤞🏻

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.