Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    svea
    29. Ožujak 2023. 20:57

Bas mi je drago procitati da ste dobro ✨
    A i ovo za tjedne zvuci lijepo, a zvucalo bi jos divnije da si to znala tamo negdje s 25 tjedana 😅 
    Nek samo ona raste, a naspavat ces se za koju godinu 🤭 
    Mi smo dobro, ova velika juri prema velikom trecem rodendanu 🥺 sto mi je nevjerojatno i podsjeća me koliko vrijeme juri 💛 a ova malena juri po podu, puže i jako je vesela i zabavna beba, ok spava, doji, nesto sitno pojede sad i konkretno i to je to ❤️ dobro je sve ☀️

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

lillyy
    30. Ožujak 2023. 15:58

Baš me veseli! Drago mi je da su obje mišice dobro i vesele! Bome vrijeme leti, po djeci se to valjda najbolje kuži. A skužila sam bome da imam i više sijedih otkad sam rodila
    Planiram pitati doktoricu na prvom pregledu idući tjedan, al nije zgorega da i tu pitam... Je li skraćenje cerviksa nešto što se može očekivati i u svakoj idućoj trudnoći? Po onom što sam pročitala na ovom forumu, čini mi se da je, ili barem više da nego ne. 

• Ani92
    31. Ožujak 2023. 04:26

Pozdrav svima i čestitke na bebicama. :) 
    Mi smo dogurali do 32+4, što mi je nevjerojatno s obzirom kako je stanje bilo u 22 tjednu. 
    Sada sam dobila urinoinfekciju i pijem atibiotike koji ne pomažu. Imam ugrađen pesar i mislim da se pomaknuo, pa da blokira mokraćni kanal. Onda ne mogu na WC kako treba. Mislim da je on glavni uzrok problema sada. 
    Ne znam je li netko imao slično iskustvo - moram na WC, mjehur je pun, ali izađe par kapi. Bila sam na hitnom u pon, a izgleda da ću opet morati.I još jedno pitanje. Ja nosim blizance, imam skraćeni cerviks i pesar, jedna beba mi ima SUA sindrom, a pregledi su mi UZV svaka 4 tjedna, a ginekolološki svaka 2. Od kad sam dobila pesar nisu mi radili urinokulturu ni briseve do ovog pon kada sam išla na hitnu (znači nekih 8-9 tjedana)...je li to sve pre malo? Skroz sam zbunjena...

svea
    31. Ožujak 2023. 09:46

Lillyy draga 🧡 nek sve samo ide svojim tokom. Vezano uz skraćivanje cerviksa u sljedećim trudnocama- rizik je povecan, ali ne mora nužno biti, pogledaj nasu Maritu. Tako da, postoji velika sanse, ali mozda ti se posreci 😅 
    Ani92 mislim da definitivno moras doktoru, ako ne mozes mokriti, moze doci do jos jace upale, a upale mjehura su dosta opasne u trudnoci. Ja bih svakako opet na hitnu. 
    Vezano uz briseve i preglede. Mene su nakon serklaže isto pregledavali svaka cetiri tjedna, ne cesce. Također su mi svaki put uzeli urin i kks. Briseve nismo radili vise nakon serklaže, jer nije bilo pokazatelja upale i crp mi je uvijek bio oko 0. Ne znam puno o SUA sindromu, ali pretpostavljam da na svakom uzv-u poprate jel sve ok s prohodnoscu te jedne arterije kroz koju beba dobiva kisik i hranu, pa vjerujem da tu nemas brige 🧡 
    I bravo za super tjedne 💪

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• lucka_pucka
    31. Ožujak 2023. 13:08

svea

Cure koje odbrojavaju, kako ide? 💜
    Mame i bebe, nadam se da ste nam svi dobro ❤️

Helo ☺️ evo mi smo dosle u 35 tjedan 🥳 i sad samo cekamo da curka odluci stici 🥰
    Sa 21 tjedan nam nisu davali bas sanse da cemo doci do 25 tj jer nam je cerviks bio 20mm i prohodni za 1 prst,ali moja mala mrvica je ipak odlucila ostati u busici sto duze 🙏🥰 
    Danas smo 35+2 otvorene 3cm i cekamo dan 🥰🙏

lillyy
    01. Travanj 2023. 19:36

Čestitam curama na lijepim tjednima! 
    @ani92 mogu te pitati u kojoj bolnici su ti ugradili pesar? Kad sam spomenula pesar u Vinogradskoj nisu imali pojma o čem govorim. Jako malo sam o tom našla na internetu. Žao mi je što više ne znam i što ti ne mogu pomoći. Ja sam se nadala tom pesaru ili barem serklaži na početku komplikacija, ali došla sam prekasno. Mislim da bi trebala češće kontrolirati UK. U privatnim labosima košta 200 kn i gotovo je za 2-3 dana. Mene su svojedobno dosta zeznuli sa tom UK. Prvo, nisu ju vadili 6 tj, onda sam preko tjedan dana čekala nalaz, da bi ispalo da imam E. Coli 10 na 4.  Koji antibiotik piješ? Koliko dugo? 

lillyy
    01. Travanj 2023. 19:39

@Svea, ah, da, to je najrealističniji odgovor... Morat ću dosta stvari dovest u red kad i ako se odlučnim na drugu trudnoću. Sad kad sam se zaljubila u malu mrvicu skroz naskroz, malo me žalosti mogućnost da ostane jedino dijete, iako Bog dragi zna koliko sam zahvalna i za nju. 

lillyy
    01. Travanj 2023. 19:42

lucka_pucka, želim mišici i tebi da što duže ostanete u jednom komadu, ako je i ovo već jako lijep tjedan. Samo opušteno do kraja. Jesi li doma ili u bolnici?

• Ani92
    02. Travanj 2023. 20:06

lillyy

Čestitam curama na lijepim tjednima!
    @ani92 mogu te pitati u kojoj bolnici su ti ugradili pesar? Kad sam spomenula pesar u Vinogradskoj nisu imali pojma o čem govorim. Jako malo sam o tom našla na internetu. Žao mi je što više ne znam i što ti ne mogu pomoći. Ja sam se nadala tom pesaru ili barem serklaži na početku komplikacija, ali došla sam prekasno. Mislim da bi trebala češće kontrolirati UK. U privatnim labosima košta 200 kn i gotovo je za 2-3 dana. Mene su svojedobno dosta zeznuli sa tom UK. Prvo, nisu ju vadili 6 tj, onda sam preko tjedan dana čekala nalaz, da bi ispalo da imam E. Coli 10 na 4. Koji antibiotik piješ? Koliko dugo?

Meni su pesar ugradili u Petrovoj u 24 tjednu, nakon što sam na redovnoj kontroli kod gin sa cerviksom došla na samo 20cm. Htjeli su serklažu, ali dr se bojao da bi mogao probiti vodenjak i svašta još nešta....Antibiotik koji pijem je Efox, popila sam jednu kutiju i dobila još jednu i sada ide na bolje, tj nadam se da će nakon ovoga sada biti ok. 
    UK sam u trudnoći prvi put radila nakon što su skužili taj skraćeni cerviks. Ja sam od početka bila na relaciji moja gin - Petrova (malo neobičan splet okolnosti) i svi su mislili da će me na te pretrage poslati ovi drugi. A kako mi je prva trudnoća, nisam znala šta točno od pretraga treba raditi i kada, pa sam jednostavno vjerovala da znaju šta rade. Inače bih ili tražila da me pošalju ili samo otišla privatno. 

• Ani92
    02. Travanj 2023. 20:20

svea

Lillyy draga 🧡 nek sve samo ide svojim tokom. Vezano uz skraćivanje cerviksa u sljedećim trudnocama- rizik je povecan, ali ne mora nužno biti, pogledaj nasu Maritu. Tako da, postoji velika sanse, ali mozda ti se posreci 😅
    Ani92mislim da definitivno moras doktoru, ako ne mozes mokriti, moze doci do jos jace upale, a upale mjehura su dosta opasne u trudnoci. Ja bih svakako opet na hitnu.
    Vezano uz briseve i preglede. Mene su nakon serklaže isto pregledavali svaka cetiri tjedna, ne cesce. Također su mi svaki put uzeli urin i kks. Briseve nismo radili vise nakon serklaže, jer nije bilo pokazatelja upale i crp mi je uvijek bio oko 0. Ne znam puno o SUA sindromu, ali pretpostavljam da na svakom uzv-u poprate jel sve ok s prohodnoscu te jedne arterije kroz koju beba dobiva kisik i hranu, pa vjerujem da tu nemas brige 🧡
    I bravo za super tjedne 💪

Hvala za objašnjenje svea. Malo mi je lakše za periodiku pregleda sada. 
    Meni su radili UK prije ugradnje pesara i do ovih problema nisu nikako. To me sada baš čudi i ne znam jesu mi još nešto zeznuli..tj jesu me na nešto trebali poslati...Antibiotik je počeo djelovati, pa sam se i ja malo smirila i čekam srijedu, sljedeći pregled i tražit ću ih novu UK da vidim je li sve to sada popravilo. 
    A to za SUA sindrom se nadam da je ok jer beba ok napreduje i dobiva na težini, a u petak idem na rebro da vide protok kroz tu jednu arteriju.
    Što bi od pretraga trebala napraviti prije poroda? Čisto da pitam doktora da me pošalje. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.