![](/media/img/39/3f/4cbcc8b4c222587a629e.jpeg)
Pozz curke, odavno vas čitam 😘 ja sam imala 15.12. 2019 biokemijsku i sad smo ponovo pokušali. Danas mi je 3dnt (2 smrzlića), za sad samo probadanje u jajnicima i jučer mi je ujutro na gaćicama bila neka žilica mala mala mala. Nezz šta bi to moglo biti 🤔 E da i cice me bole. Držim 🤞🤞🤞 svima. 😘😘😘
Pozdrav..
Daj Mi reci sto se Tice biokemijske Dali ti je test bio pozitivan ili si vadila krv PA tako skuzila?
Kod biohemijske test je pozitivan, vadi se krv dva puta u razmaku od 2-3 dana. Ako beta se ne dupla , test je i dalje pozitivan ali embrion ne napreduje. Prekida se terapija, dolazi ciklus. Da nisi u postupku IVFa ne bi ni znala sta se desilo, jer bi ciklus dobila na vreme ili sa dan dva zakasnjenja. U prirodnom procesu zene uglavnom rade test kada ciklus vec kasni par dana
OK hvala ti. Posto kod mene vise test nije pozitivan sumljam da je biokemijska Onda.
Idem sad u ponedjeljak pa cu sve znati
Vadila sam krv, beta je bila 25 a nakon 2 dana 29. Nije se uduplavala.
😢 Zao mi je. Isplaci se i idemo dalje. 😘
Tako mi je bilo prvi put, sad sam već u drugi postupak prošla pa čekam, betu vadim 23.02. A taj prvi put je bilo suza, al sad je dobro. Samo pozitiva 😘
Zene
Koliko vam je amh hormon?
Jel obracaju paznju doce na njega?
Marijamagda
Obraćaju , da, pokazuje ovarijsku rezervu kod žene. Važan je pri odabiru stimulacije.
Moj je oko 14
Ali koje su to ref.vrednosti?
Sta rade ako ti je amh bas nizak.....?
Da li se tada pokusava ili te salju na donaciju?
Marijamagda
Ovisi koliki je...
koliki je tvoj? Neki MPO doktori daju šansu i skroz niskom, a neki odbiju i preporuče donaciju.
AMH pmol/L
0.0-2.2 Vrlo niske koncentracije
2.2-15.7 Smanjena plodnost
15.7-28.6 Zadovoljavajuća plodnost
28.6-48.5 Optimalna plodnost
>48.5 Povećane koncentracije
Ja sam u vrlo niskim vrednostima 0,13 ali su skroz druge vrednosti.Sad ne mogu da nadjem ali je oprimalno do 5. Preko 7, 8 vec su policistocni jajnici. A veoma smanjeni su od 0,1 do 0,9. Vec od 1 je ok. Takve su vrednosti od prilike. Ja se javljam iz susedne drzave. I ne zmam kako rade kod vas.
Ima li neko iskustva sa donacijama ili je to zakonom zabranjeno?
Inace sam imala oko 2 emriona pri svakoj aspraciji.
Osmocelijska ili sedmocelijska....i posto mi nije uspelo svih 5 puta, dr.mi je predlozila donaciju....
Sortiraj odgovore
Najstariji